Cum să faci o pălărie pentru un câine cu propriile mâini, tipuri de pălării

Pălărie pentru câineO scădere a temperaturii este un mare stres pentru mulți câini, deoarece urechile sunt foarte reci, dar este totuși necesar să mergi afară..

Pentru a rezolva această problemă, au fost inventate mult timp o varietate de pălării pentru câini, care nu numai că protejează frumusețile cu patru picioare de hipotermie, ci și le îmbunătățesc aspectul..

De ce ai nevoie de o coafură

Pentru a proteja câinele de frig în timpul iernii, iubitorii de câini pur și simplu scurtează timpul de mers pe jos, dar acesta nu este cel mai bun mod pentru un animal de companie - el nu va putea să-și irosească toată energia și va rămâne nemulțumit. Este mai bine să îmbrăcați câinele călduros și cel mai important - să protejați capul de hipotermie cu o pălărie.

Nu toți câinii și nu în toate circumstanțele au nevoie de o astfel de actualizare, dar mulți proprietari le place să își îmbrace animalele de companie, făcându-i mai „la modă”. Cu toate acestea, odată cu apariția vremii reci, o pălărie devine pur și simplu necesară pentru anumite rase. Ajutând la menținerea înghețului urechilor și capului, acesta nu numai că oferă animalului confort, ci și previne apariția unor probleme atât de grave precum meningita sau otita medie cronică..

Proprietarii din York vor fi interesați să știe, cum să aleagă haine pentru animalul lor de companie.

Pălărie pentru câine

Ce rase

În primul rând, câinii în miniatură, în special câinii cu păr scurt, precum chihuahua, teckelii și carlige. Nu au protecție naturală împotriva frigului, iar activitatea ridicată duce la cheltuirea rapidă a rezervelor de energie..

Știați? În China antică, a inclus și garda împăratului... pechinez. Acești câini mici erau ascunși în mânecă - în caz de pericol, au sărit brusc afară, repezindu-se la inamic.

Lista animalelor care necesită ținută completă include rase fără păr, precum și oameni din regiuni tropicale (de exemplu, originare din Africa), care prin natura lor nu suportă frigul. De obicei, nu sunt plimbați iarna, dar dacă este încă nevoie să ieșiți la plimbare, o jachetă și o pălărie sunt necesare pentru a păstra sănătatea animalului de companie..

Pentru rasele cu urechi ancorate, un capac este necesar deoarece previne otita medie. Pe vreme umedă, înzăpezită, geroasă, vă va proteja urechile de pătrunderea frigului și umezelii.

Tăierea urechii

Rasele de câini care necesită îmbrăcăminte includ pomeranian, Terrier de jucărie rusesc, jucărie Fox Terrier, castor York, caine faraon, pinscher miniatural.

Câinii cu urechi mari necesită o căptușeală cu frig extrem, deoarece datorită dimensiunii urechii, vântul poate sufla foarte mult din cap, ceea ce amenință otita medie..

Scafandrii și înotătorii sunt considerați o categorie separată de rase care necesită protecție a urechilor. Acești câini au nevoie de capace comerciale din cauciuc pentru a păstra apa din urechi. La spălarea în baie, puteți folosi capace de duș obișnuite.

Restul raselor se pot descurca fără pălării, dar există anumite motive care fac necesară o pălărie:

 • otita medie cronică;
 • imunitate slabă (reabilitarea postoperatorie sau o boală gravă anterioară poate reduce temporar funcțiile de protecție ale corpului).
Pălărie pentru câine

Tipuri de pălării

În mod ideal, încălzitoarele de cap de iarnă ar trebui să corespundă a trei tipuri de protecție:

 • de la frig (de la sfârșitul toamnei până la începutul primăverii);
 • din vânt (în timpul anotimpurilor când bate vântul rece);
 • din cauza umezelii (sezon ploios, ierni cu zăpadă).
Dacă pălăria este capabilă să protejeze urechile și capul de cele trei „elemente”, o astfel de coafură poate fi considerată în siguranță reușită.

Pălărie

Hanoracul este cel mai popular model atât pentru câinii mici, cât și pentru cei mari. Această coafură seamănă cu o cască și este ținută pe cap datorită legăturilor, nasturilor sau niturilor. Este potrivit pentru toate tipurile de urechi - dacă sunt mari, trebuie să aveți grijă ca pălăria să nu le apese prea mult pe cap. O pălărie se poartă atât toamna cât și iarna.Pălărie

Pălărie închisă

Capacele închise sunt necesare pentru câinii cu urechi mici sau tăiate. Dacă urechile sunt mari, iar otita medie cronică necesită un cap închis, astfel de pălării sunt făcute la comandă. Caracteristica lor este o potrivire perfectă la cap și gât, astfel încât mersul într-o astfel de pălărie nu va fi foarte convenabil pentru animalul dvs. de companie, dar va trebui să suportați acest lucru.

Vă sfătuim să aflați, are câinele nevoie de pantofi.
Pălărie închisă

Pălărie mică

O pălărie cu înălțime mică poate fi numită pălărie cu o manșetă cusută („eșarfă fără capete”). Acest model este potrivit pentru toți câinii, este destul de ușor de transportat și de decolat. Principalul avantaj este că animalul a acoperit nu numai urechile, ci și gâtul, astfel încât prietenul cu patru picioare să nu fie amenințat de îngheț sau vânt..

Important! Cel mai bine este să-l coaseți din fir elastic, astfel încât pălăria să se înfășoare strâns în jurul capului și gâtului, dar să nu apese.
Pălărie mică

Eșarfă-muff

De fapt, este mai mult o eșarfă decât o pălărie. Particularitatea este că poate fi purtată fie complet pe cap și gât, fie numai pe urechi (pentru a proteja împotriva otitei medii). Este ideal pentru câinii cu urechi tăiate sau mici. Pentru rasele cu urechi mari, această opțiune nu este potrivită datorită aderenței prea strânse a țesutului la cap.Eșarfă-muff

Pălărie cu vizor

Capacul este cel mai adesea folosit pentru protecția solară sau ca decor simplu. Este potrivit pentru toți câinii, trebuie doar să țineți cont de mărimea urechilor și a capului în sine. Capacul este necesar în special pentru rasele întunecate de câini vara, deoarece sunt predispuși la supraîncălzire. De asemenea, va ajuta câinii vârstnici să facă față fotofobiei..Pălărie cu vizor

Pălărie cu urechi decupate

În majoritatea cazurilor, o astfel de rochie este decorativă, deoarece nu acoperă urechile animalului. Cu toate acestea, mulți proprietari își îmbracă astfel de accesorii pentru animalele de companie, iar animalele le poartă cu plăcere. Această pălărie este potrivită pentru câinii cu urechi erecte de orice dimensiune, principalul lucru fiind să o fixați bine pe cap.Pălărie cu urechi decupate

Pălărie decorativă

Pălăriile decorative sunt pălării de orice model enumerat, care sunt folosite exclusiv pentru a decora animalul și a evidenția individualitatea acestuia pe fundalul altor tetrapode. Îmbrăcămintea decorativă este aleasă în funcție de rasa și preferințele câinelui în sine, atâta timp cât nu provoacă disconfort.

Știați? Recordul pentru lungimea urechii aparține rasei Basset Hound. În 2004, un câine din această rasă numit Mr. Jeffrey a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness pentru urechi de 29,22 cm lungime fiecare. Proprietarul câinelui i-a asigurat pentru 47.800 de dolari.

Cusut DIY

Orice proprietar poate cumpăra o pălărie într-un magazin pentru animale de companie, dar un astfel de accesoriu este destul de scump și pot apărea și probleme cu montarea pe cap. Mai mult, nu va fi individual. Dar dacă îți faci o pălărie pentru câinele tău preferat cu propriile mâini, acesta va fi:

 • plăcut;
 • economic;
 • convenabil - un astfel de produs este ideal pentru capul câinelui, făcând pălăria cât mai confortabilă pentru animal.
Poate fi realizat atât din fire (tricotat), cât și prin schimbarea hainelor copiilor pentru un câine (schimbarea beretelor copiilor etc.).

Luând măsurători

Înainte de a coase orice haine, inclusiv pălării, este imperativ să luați măsurători de la animal, deoarece confortul ținutei va depinde de acest lucru.Luând măsurătoriPentru fabricarea unei coafuri, sunt necesare următoarele măsurători:

 1. Distanța dintre urechi (măsurată în centimetri de la baza interioară a urechii stângi la dreapta).
 2. Circumferința orizontală a capului (măsurată în centimetri într-un cerc de la bazele exterioare ale urechilor).
 3. Circumferința verticală a capului (măsurată în centimetri de la bărbie în jurul capului într-un cerc).
Pentru o precizie mai mare, trebuie să faceți o măsurare repetată, de control..

Vă recomandăm să vă familiarizați cu clasă de master pe crearea salopete pentru un câine.

Selectarea materialelor

În funcție de scopul pălăriei, ar trebui să alegeți materialul potrivit pentru producție. Desigur, este de dorit ca țesătura să fie naturală sau cel puțin hipoalergenică.

 • Pentru zilele ploioase, cu zăpadă, pălăriile din materiale care nu absorb umezeala (materiale sintetice sau bumbac special de țesut, satin) sunt cele mai potrivite.
 • În pălăriile calde (versiunea de iarnă), cel mai bine este să folosiți lână - puteți decora și coafura cu blană artificială sau naturală, bubo.
 • Hainele ușoare pentru toamnă și primăvară sunt cel mai bine realizate din tricotaje.
Pălărie pentru câini
Important! Materialul impermeabil trebuie să fie în exteriorul pălăriei - niciodată în interior! - deoarece „efectul de seră” va dăuna animalului nu mai puțin decât frigul sau umezeala.

Am tricotat

Este mai dificil să tricotezi o pălărie „de la zero” decât să refaci una gata pregătită pentru copii, dar în acest caz vei obține exact ceea ce îți dorești. În fața dvs. se deschide o gamă largă de creativitate.

 1. Ne înarmăm cu un centimetru, ne calmăm animalul și luăm măsurarea principală. Ne interesează circumferința capului. Împărțiți indicatorul rezultat la jumătate. Aceasta este dimensiunea originală.
 2. Acum calculăm numărul de bucle. Pentru a face acest lucru, trebuie să formați un număr mic de bucle (de exemplu, 20) pe ace de tricotat și să tricotați cel puțin zece rânduri cu un model de lucru.
 3. Îndepărtăm toate buclele de pe acele de tricotat și măsurăm lățimea produsului. Acum alcătuim proporția (dacă, de exemplu, lățimea produsului de încercare este de 5 cm, iar dimensiunea noastră originală este de 10 cm, va trebui să formăm 38 de bucle, deoarece două bucle de margine nu sunt implicate în determinarea dimensiunii).
 4. Acum colectăm numărul necesar de bucle (folosim aceleași ace de tricotat, același fir și aceeași „mână”, deoarece fiecare maestru are propria densitate de tricotat) și începem să tricotăm pânza.
 5. După aproximativ 3-4 cm (pe baza unui câine mic), începem să facem găuri pentru urechi. Pentru a face acest lucru, împărțiți numărul de ochiuri pe acul de tricotat în trei părți (dacă numărul întreg nu funcționează, partea centrală poate fi mai multe ochiuri). Pe fiecare parte a produsului închidem numărul de bucle corespunzător 1/3.
 6. Continuăm să tricotăm doar partea centrală a produsului până când se potrivește cu dimensiunea bazei urechii animalului tău.
 7. Acum adăugăm pe fiecare parte același număr de bucle care a fost închis anterior și legăm produsul simetric la început.
 8. Închideți toate buclele.
 9. Îndoiți produsul în jumătate și coaseți o cusătură laterală pentru a face o pălărie.
 10. Adăugați decor (bubo, garnitură de blană, șiruri, aplicații etc.).

Verifică caracteristici de utilizare și pături de casă pentru câini.

Cum se tricotează o pălărie pentru câini

Important! Cu cât este încercată mai des pălăria, cu atât va sta mai bine la terminare..

Fiecare proprietar ar trebui să aibă grijă de animalul său de companie și să se străduiască să-și facă câinele iubit nu numai la modă, ci și sănătos. Prin urmare, pentru anumite rase pentru iarnă, este necesar să achiziționați pălării. Ei bine, dacă aveți abilități de cusut, le puteți face singuri, ceea ce va aduce plăcere nu numai câinelui, ci și vouă..

Video: Cum se tricotează o pălărie pentru un câine

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să faci o pălărie pentru un câine cu propriile mâini, tipuri de pălării