Dalmată (dalmată)

Dalmațianul (dalmațianul) este un câine foarte energic și activ, iar proprietarul ar trebui să le ofere plimbări lungi, excursii regulate în natură și mult aer curat. Dacă câinele se plictisește, lucrurile din casa ta vor începe să se deterioreze. Țara de origine - Croația.

Probabil că strămoșul a fost Indicatorul Istra și Marele Danez. Rasa a devenit populară în Anglia în secolul al XVII-lea, când dalmații au început să fie folosiți pentru vânătoare și ca prindători de șobolani. Uneori însoțeau trăsurile, îndeplinind o funcție exclusiv decorativă..

Descrierea rasei și formarea

Constituția este puternică și uscată. Capul este alungit, nu ar trebui să existe riduri, pomeții sunt bine definiți. Urechile sunt larg depărtate, de lungime medie, căzute. Ochii sunt rotunzi, căprui. Mușcătură de foarfecă. Corpul este puternic, mușchii sunt ușurați. Blana este scurtă, ușor aspră și strânsă pe piele, practic nu există substrat.

Dalmațienii sunt din fire sângeroși. Echilibrat, calm și surprinzător de prietenos. Persoanele din afară sunt neîncrezătoare. Să aibă întotdeauna un sentiment al propriei demnități. Loial și foarte atașat de familie.

Dalmațienii au un instinct natural pentru un câine de câine și un temperament special, capricios. Atunci când sunt instruiți în mod corespunzător, pot fi câini de păstorire sau de companie, dar sunt încă mai des folosiți ca însoțitori. Este necesar să începeți să crească și să pregătiți un dalmațian cât mai curând posibil și să îi clarificați imediat câinelui că principalul lucru aici este un bărbat. Câinii din această rasă trebuie antrenați în mod consecvent și ușor, sunt destul de inteligenți.

Un dalmațian sau dalmațian este un câine încrezător. Ea emană direct energie și ingeniozitate dacă aveți nevoie pentru a rezolva o problemă sau pentru a vă rog proprietarului..

Dalmațianul curajos și prietenos se străduiește o legătură strânsă cu proprietarul, ceea ce îl face un animal de companie grozav. Majoritatea dalmațienilor au o voință puternică, deci sunt mai potriviți pentru persoanele care au experiență cu câinii și înțeleg elementele de bază ale socializării animalelor.

Dalmațienii adoră o varietate de activități. Acesta este un câine sociabil, are nevoie nu numai de activitate fizică, ci și așteaptă sprijinul și aprobarea de la o persoană.

Fotografie dalmată

Atunci când alegeți un cățeluș, asigurați-vă că crescătorul are grijă de socializarea sa. Numai acest lucru poate garanta un temperament stabil. La urma urmei, câinii neantrenați din rasa dalmațiană sunt agresivi sau, dimpotrivă, devin nervoși, timizi. Câinele reacționează la străini în diferite moduri. Depinde de natura animalului și de experiența persoanei cu câinii. Bărbații dalmați de obicei nu le plac.

Un dalmatic foarte prietenos și incredibil de sociabil este un optimist din fire, dar merită remarcat faptul că poate fi foarte răzbunător și nu va tolera indiferența față de el însuși și, cu atât mai mult, cruzimea. Acești câini sunt tăcuți și foarte loiali. Este ușor să găsești un limbaj comun cu ei. Sunt atașați în special de copii și sunt întotdeauna foarte amabili..

Întreținere și îngrijire

Puteți ține un dalmațian într-un apartament sau într-o casă privată, dar nu ca un câine de curte, nu tolerează bine frigul și are nevoie de o comunicare constantă cu familia sa. Îngrijirea părului este destul de dificilă. Acest lucru se datorează în primul rând năvălirii animalului pe tot parcursul anului. Paltonul lor este scurt, rar, fără substrat, dar trebuie să fie pieptănat zilnic. Dalmațienii sunt foarte curați și aproape fără miros, așa că îi scaldă după cum este necesar.

Dalmațianul nu este absolut potrivit pentru păstrarea incintei. Se simte minunat într-un apartament sau într-o casă privată, dar nu va putea trăi pe stradă, are nevoie de o companie constantă și de un contact cu o persoană și se răcește foarte tare pe vreme rece. Periajul regulat vă va ajuta să vă păstrați câinele bine. Dalmațienii vărsă nu foarte mult, dar pe tot parcursul anului. Practic nu au miros, sunt destul de curate, deci sunt rareori scăldate. Periodic, este necesar să se examineze urechile și pielea dintre degete pentru a observa probleme în timp.

Activitatea fizică ar trebui să fie cât mai activă, iar plimbările ar trebui să fie cât mai lungi și libere posibil. Este recomandabil ca câinele să nu rămână singur pentru o perioadă scurtă de timp. În înghețuri, urechile subțiri ale unui dalmațian trebuie protejate de hipotermie.

Dieta și sănătatea

Câinele dalmațian este un animal omnivor. Animalul de companie poate fi hrănit cu pește, carne, legume, produse lactate. Puteți da alimente uscate, evitați doar produsele care conțin coloranți. Dalmațienii sunt alergici la ei.

Nu vă alarmați dacă câinele dvs. nu mănâncă o zi sau două. Acest lucru este normal, dalmațienii le place periodic să își aranjeze zilele de post. În general, dieta ar trebui combinată, furajele gata preparate sunt completate cu alimente complementare sub formă de legume, carne și cereale. În plus, medicul veterinar vă poate recomanda o dietă săracă în proteine ​​pentru a preveni problemele tractului urinar la care rasa este predispusă. Dalmațienii sunt deosebit de predispuși la urolitiază, acest lucru se datorează nivelului lor crescut de acid uric.

Surditatea congenitală este înregistrată, predispusă la boli de piele, mai des este interdigitală sau pododermatită, atopie, balonare, unele boli oculare (glaucom, cataractă, PAS).

Aproximativ 12% dintre dalmați suferă de surditate congenitală. Prin urmare, fiecare catelus este testat individual pentru surditate. Aceasta este o operație importantă, deoarece este dificil să crești un câine surd. De regulă, un dalmatic surd crește timid și agresiv. Printre altele, datorită patologiei, animalul de companie este în mod constant expus riscului de a intra într-o situație de urgență. Prin urmare, dacă decideți să cumpărați un dalmațian, contactați crescătorii responsabili care monitorizează aspecte ale sănătății câinelui..

Sfat! Pe vreme rece, nu este indicat să mergi cu un dalmatic mult timp. Câinele are urechi subțiri și le poate îngheța foarte repede..

Cum să alegi cățelul potrivit

Dacă în cele din urmă decideți să cumpărați un cățeluș dalmațian, alegeți un bebeluș de 1,5 luni, nu mai puțin. La această vârstă începe să se formeze aspectul câinelui, care determină viitorul exterior și este deja posibil să se determine calitatea viitorului câine. Dacă sunteți interesat în primul rând de calitatea rasei, genealogia animalului, atunci cel mai probabil va trebui să fiți de acord cu privire la cumpărarea animalului în avans. Poate chiar înainte de nașterea lui. La urma urmei, acești câini sunt populari, deci există întotdeauna o cerere pentru un puiet de înaltă calitate..

Statistic, oamenii preferă să cumpere dalmați de sex masculin pentru a evita problemele legate de estrus. Dar nu vă grăbiți să urmați exemplul majorității. În primul rând, gândiți-vă dacă sunteți gata să crească un animal puternic și mare, care necesită mult timp pentru a satisface nevoia de activitate fizică. Rețineți că, dacă lăsați un bărbat dalmațian nesupravegheat pentru o vreme, el va începe să verse exces de energie asupra mediului. De exemplu, va arunca în aer un apartament. În ceea ce privește femeile dalmațiene, acestea sunt mai blânde în această problemă..

Prețul puii dalmați

Dacă luați un copil pentru acasă, atunci poate că nu aveți nici un pedigree. Un astfel de câine costă aproximativ 300-500 de dolari. Dacă aveți nevoie de un animal de companie pentru expoziții, nu vă puteți descurca fără un pedigree. Prețul pentru un dalmațian din această categorie ajunge la 1000 USD. Popularitatea părinților cățelușului afectează și prețul. Dacă aceștia sunt campioni recunoscuți, prețul unui dalmațian va fi mult mai mare.

Speranța de viață - 10-14 ani.

Fotografii

Imagini cu câini dalmați

cățeluș dalmațian

doi pui dalmatieni

Dalmată

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dalmată (dalmată)