West highland white terrier: descrierea rasei, reguli de îngrijire a câinilor

West Highland White Terrier este o rasă de câini originară din Scoția. Principalele sale caracteristici sunt diminuarea, compactitatea și dexteritatea. Câinii sunt destinați vânării vânatului mic - bursuc, vulpe, gopher. Un câine din această rasă este extrem de rezistent, jucăuș și afectuos. Poate deveni un companion excelent și un prieten loial pentru o persoană. Seamănă vizual cu o jucărie de pluș, așa că copiii adoră mai ales.

1 Originea

Origine câinii din rasa West Highland White Terrier sunt foarte vagi, deoarece nu există date exacte despre acest lucru. Se știe doar că în nord-vestul Scoției, în partea muntoasă, trăiau câini, crescuți special pentru vânătoarea de vulpi. Acești prădători au provocat pagube mari în numeroase ferme. Câinii au pătruns adânc sub pământ în găurile vulpii, bazându-se doar pe ingeniozitatea lor, deoarece nu l-au auzit și nici nu l-au văzut pe stăpân. Câinii și-au luat prada din găuri înguste și i-au adus la vânător sau au condus vulpile chiar sub pistol.

Inițial, acești câini au fost numiți Scottish Terriers. Au fost încrucișați între ei și, uneori, s-au născut puii albi în așternut, care au fost imediat aruncați, considerându-i slabi și inviabili. Dar un caz a schimbat totul. Crescătorul de terrier Edward Donald Malcolm, în timp ce vâna o vulpe, și-a împușcat accidental câinele de ghimbir, confundându-l cu un prădător. Atunci s-a decis folosirea câinilor albi pentru vânătoare..

Printre primii crescători care au avut o mare influență asupra apariției rasei se numără și dr. Flaxman, care locuia pe coasta de vest a Scoției, și ducele de Argyll din proprietatea Retail. De asemenea, au crescut câini albi..

De-a lungul timpului, tipurile intra-rase au fuzionat și au format o rasă, mai mult sau mai puțin omogenă. Terrierii erau de culoare alb pur, fără pete pe urechi sau pe spate..

În 1904 a fost format clubul pentru câini West Highland White Terrier. La expoziția desfășurată în 1907, astfel de câini au fost prezentați pentru prima dată, iar în același an rasa a fost înregistrată în cartea de turme. Acești câini sunt încă folosiți pentru a vâna animale care se îngropă, dar în Rusia sunt doar animale de companie..

2 Descriere

West Highland White Terrier este un câine mic și robust. Înălțimea câinelui la greabăn atinge 28 cm, cățelele - 26 cm. Greutatea animalului de companie este de 10 kg.

Descrierea rasei este prezentată în tabel:

OpțiuniCaracteristică
CapUșor conic. Craniul este ușor convex, cu contur rotunjit, ușor înclinat spre ochi. Stopul este clar exprimat
NasMare, negru
BotAre un contur strâns, se diminuează treptat spre capătul nasului
FălciMușcătură de foarfecă
DințiiRândul neted, puternic, de sus se suprapune strâns de jos
OchiAmplasate larg, mici, nu rotunde, ușor scufundate, de culoare închisă
UrechiMic, erect, cu vârfuri ascuțite, fără pene în partea de sus. Urechile nu sunt decupate
GâtNu prea lung, musculos, îngroșat la bază, fuzionând în umeri înclinați
ÎnapoiDrept
Micul din spatePuternic
CroupLarg și musculos
CufărDestul de adânc
CoadăDrept, lung de 12-15 cm, acoperit cu păr grosier
Membrele anterioareDrept, scurt, musculos, cu umeri înclinați și omoplați largi. Părul de pe membre este scurt și dur
Membrele posterioareCoapse puternice, scurte, bine musculoase, care nu sunt larg depărtate, cu cârlige arcuite
PieleElastice, potrivite
LânăReprezentat de părul de protecție dur și de sub stratul moale
Culoarealb

Mersul West Highland White Terrier este ușor și gratuit.

3 Caracter

Din fire, câinele acestei rase este afectuos, devotat și vesel.. Îi place să se joace, mai ales ca un cățeluș. Câinele este excesiv de activ, aleargă și se zbate neobosit.

West Highland White Terrier poate fi luat de familiile cu copii peste 7 ani, care vor avea grijă de el, se vor plimba și se vor juca. Dacă copilul este prea mic, câinele se va comporta cu reținere cu el, nepermițându-i să-și ia jucăriile.. Poate chiar să arate agresivitate față de copiii altor persoane.

Un câine din această rasă este liniștit față de alte animale de companie, dar numai dacă a crescut împreună cu ele. Uneori poate intra în conflict cu pisici și cu persoane de același sex. Terrierul nu latră fără niciun motiv, dar avertizează întotdeauna că a venit cineva. Este puternic atașat de proprietar și este gata să fie alături de el în mod constant, cerând atenție și îngrijire. Singurătatea este greu de suportat.

Avantajele și dezavantajele West Highland White Terrier sunt descrise în tabel:

proMinusuri
 • Activ.
 • Fericit.
 • Prietenos.
 • Curajos
 • Încăpăţânat.
 • Certăreţ.
 • Iubește să sapă pământul.
 • Necesită tăiere constantă.
 • Predispus la alergii alimentare

4 Alegerea unui catelus

West Highland White Terrier considerat un câine de elită, de aceea este recomandat să îl achiziționați într-o crescătoare specializată. Vârsta optimă pentru cumpărarea unui cățeluș este de 2 luni.

Nu ar trebui să obțineți un astfel de câine pentru acele persoane care nu au timp pentru plimbări lungi și activități constante cu un animal de companie și care nu pot asigura tăierea regulată, profilaxia veterinară și hrănirea specifică.

Puteți cere crescătorului să îi arate mamei cățelușului să înțeleagă ce va deveni când va crește. Este necesar să-i evaluăm starea de sănătate - să-i examinăm ochii, urechile, dinții. Burta ar trebui să fie moale, haina să nu aibă pete chele, iar tampoanele degetelor să nu aibă pete roz sau deschise. Curiozitatea și prietenia copiilor sunt încurajate.

5 Educație și instruire

Ei încep să antreneze câinele la vârsta de șase luni, când în cele din urmă devine mai puternic mental și fizic. Procesul de instruire trebuie să includă jocuri și activități în aer liber. Antrenamentul este adesea complicat de faptul că animalul uită comenzile deja învățate, deci trebuie să repetați regulat materialul deja trecut.

Se recomandă orientarea dispoziției neliniștite a animalului în direcția corectă, astfel încât câinele să fie mai puțin plictisit și capricios. Pentru a face acest lucru, ea este învățată la diferite sporturi active - frisbee, freestyle, agilitate.

West Highland White Terrier este un animal empatic care nu va suporta o atitudine nepoliticoasă. Prin urmare, creșterea unui cățeluș, trebuie să fii cât mai reținut. Caracterul câinelui este un mic huligan și o creștere adecvată ajută la corectarea cu succes a acestuia.

6 Întreținere și îngrijire

West Highland White Terrier este mai bine să păstrați în apartament, unde i se oferă un loc departe de curenți. Câinele va avea nevoie și de:

 • purtare;
 • produse pentru scăldat;
 • prosoape din panza;
 • lesa, guler;
 • două castroane - pentru mâncare și apă.

Astfel de animale adoră să sapă pământul și este destul de dificil să le înțărcăm din acest obicei. Deoarece este un câine activ, are nevoie de plimbări lungi în aer curat. Trebuie să mergi cu ea de două ori pe zi timp de 1,5-2 ore. Puteți merge cu bicicleta cu câinele. Iarna, terrierul va avea nevoie de îmbrăcăminte. Salopetă caldă pentru câine.

West Highland White Care-terrierul are câteva caracteristici:

ProcedurăDescriere
Tundere și tunsoareHaina câinelui nu miroase deloc. Dar dezavantajul său este că atunci când moare, rămâne pe corp și nu cade. Prin urmare, trebuie să fie smuls cu mâna sau cu un instrument special. Această procedură se numește tundere și se efectuează la fiecare 2-3 luni. Un câine din această rasă nu este tuns: părul după tuns își pierde rigiditatea, începe să crească ondulat și moale, iar câinele își pierde standardul natural. O dată pe săptămână, câinele este periat cu un pieptene metalic cu dinți rari
BaieSpălați câinele după cum este necesar cu un șampon special pentru rasele cu păr sârmă. Asigurați-vă că utilizați balsam
Îngrijirea urechilor, dinților, ochilor, labelorUrechile sunt examinate regulat, o dată pe săptămână, firele de păr sunt îndepărtate din partea interioară a auriculei, care blochează accesul aerului la canalul urechii. După aceea, o loțiune specială este instilată în ureche și baza sa este masată. Dinții sunt spălați de 2-3 ori pe săptămână cu o pastă de dinți specială folosind o perie sau o bucată de tifon înfășurată în jurul unui deget. Ochii sunt examinați zilnic. Ar trebui să fie strălucitoare, fără să se acreze sau să se rupă. Dacă este necesar, ștergeți-le cu o cârpă moale umedă. Labe se șterg după mers și se examinează dacă există răni sau fisuri
Tăierea gheareTăiați o dată pe lună cu un tăietor de unghii

6.1 Hrănirea

West Highland White Terrier are nevoie de o dietă specifică. Un câine din această rasă suferă de alergie alimentară, care se dezvoltă imperceptibil și rapid, ducând la dizabilități..

La început, cățelul este hrănit doar cu mâncarea dată de crescător în creșă. Transferat treptat către produse care vor fi utilizate de proprietar în viitor.

Dieta West Highland White Terrier include:

 • carne slabă - carne de vită, miel, iepure, vițel;
 • terci - orez, hrișcă;
 • pește de mare fiert, din care se scot toate oasele;
 • legume - varză, dovlecei;
 • produse lactate fermentate;
 • fructe - pere, mere.

Mâncarea trebuie să fie caldă, ușor peste temperatura camerei. Pentru a face strălucirea hainei câinelui, adăugați 1 linguriță la fiecare porție de mâncare. ulei de floarea soarelui.

Nu este recomandat să vă dați câinelui:

 • dulciuri, cârnați;
 • citrice;
 • leguminoase;
 • porc.

6.2 Boli

West Highland White Terrier are o sănătate bună și o imunitate puternică, dar este predispus la reacții alergice. Polen, coloranți alimentari, vânturi prăfuite, citrice. Îngrijirea insuficientă a părului duce adesea la boli dermatologice.

Afecțiunile ereditare includ:

 • cardiomiopatie;
 • fibroză pulmonară;
 • Diabet;
 • surditate congenitală;
 • displazia articulațiilor șoldului.

Cu o îngrijire și întreținere adecvate, un West Highland White Terrier trăiește 12-15 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » West highland white terrier: descrierea rasei, reguli de îngrijire a câinilor