Cum se calculează hrana pentru câini

Animalele de companie au nevoie de o alimentație adecvată nu mai puțin decât proprietarii lor. Respectând normele de hrănire a unei diete echilibrate, vă veți ajuta animalul de companie să-și mențină frumusețea și forma fizică bună și să vă salvați de nevoia de costuri financiare pentru tratamentul său..

Cantitatea de hrană necesară pentru un câine depinde de nevoile sale individuale, care sunt greu de determinat în mod independent și nu este întotdeauna rezonabil să ne concentrăm doar asupra apetitului animalului. Prin urmare, atunci când compilați dieta unui câine, este recomandabil să vă consultați cu un medic veterinar, precum și să știți cum să calculați porția zilnică de alimente..

Câine care așteaptă mâncare

Când mănânci mancare facuta acasa este important să formulați dieta astfel încât să conțină o cantitate suficientă de substanțe necesare pentru corpul animalului. Veterinarii recomandă includerea a 70% din carne în meniul „câinelui”, restul de 30% ar trebui să fie alimente care conțin fibre și carbohidrați - legume fierte, orez brun, ouă.

Mâncare uscată - acestea sunt granule sau crochete realizate prin uscarea produselor la o temperatură scăzută, conținutul lor de umiditate nu depășind 10%. Compoziția include produse din carne, legume, cereale și un complex de vitamine și minerale, unii producători adaugă substanțe care cresc durata de valabilitate și / sau aromele.

Furaj umed sunt produse în ambalaje sigilate: pachete de doy, pachete de flux, păianjeni, plicuri. În interiorul unui astfel de pachet sunt bucăți de carne, organe, legume sau cereale umplute cu bulion sau sos, conținutul de umiditate al amestecului este de aproximativ 50%. Aceste furaje conțin aproape întotdeauna conservanți..

Conserve pentru câini conțin aproape aceleași ingrediente ca pachete de doy sau pauchi. Conținutul lor de umiditate poate fi ușor mai mare, până la 70-75%, pot fi depozitate mai mult timp, deoarece sunt ambalate în cutii metalice..

York își linge buzele

Criterii de calcul a feedului

În momente diferite din viața unui câine, dieta sa trebuie adaptată caracteristicilor sale fizice și comportamentale. De exemplu, nevoile nutriționale ale unui cățeluș diferă semnificativ de cele ale unui adult. Deoarece puii cresc rapid, corpul lor are nevoie de mult mai multe calorii - sub un an, de două ori mai mult decât un animal adult (dacă calculați costurile energetice pe kilogram de greutate).

Rasa câinelui și stilul său de viață contează, de asemenea. O vânătoare „care lucrează” activ la Basset Hound va lipsi, fără îndoială, de porția de alimente care este suficientă pentru un buldog francez calm de aceeași greutate care trăiește într-un apartament. Măriți diurna standard cu o treime pentru cățelele însărcinate și care alăptează.

Dacă animalul dvs. de companie a suferit sterilizare, este probabil să fie mai puțin activ din punct de vedere fizic, să încetinească metabolismul și poate avea un apetit crescut. Acest lucru ar trebui luat în considerare și la calcularea dietei. Medicii veterinari recomandă transferul acestor animale într-o dietă mai puțin hrănitoare. Multe companii care produc alimente gata preparate oferă meniuri speciale pentru câini și pisici castrate și castrate.

Important! Apa este un nutrient important pentru câinele tău. Conținutul său în alimente uscate, umede și de casă diferă semnificativ, dar în orice caz, cantitatea de lichid conținută în alimente nu este suficientă pentru animal. În medie, un câine ar trebui să consume 50 g de apă / 1 kg de greutate corporală pe zi. Pentru a asigura un regim normal de băut, păstrați întotdeauna un vas cu apă proaspătă la îndemâna animalului de companie..

Calculul valorii zilnice

Rația se calculează împărțind necesarul energetic zilnic al animalului la conținutul de calorii al furajelor. Pentru 1 kg de greutate, un câine adult are nevoie de aproximativ 50 kcal pe zi. Cantitatea de furaj depinde de tipul și calitatea acestuia. De exemplu, crochetele uscate din clasa economică, realizate din produse de calitate scăzută, au o valoare energetică de aproximativ 250 Kcal / 100g, clasa premium, în care există mai multe proteine ​​animale - în medie 350 Kcal / 100g, clasa super-premium și holistică - până la 450 Kcal / 100g. Valoarea energetică a alimentelor umede standard în ambalaje flexibile sau cutii de la 75 la 100 Kcal / 100g.

Câine lângă un castron gol

Dacă vă hrăniți mâncarea de casă pentru animale de companie, rația zilnică, în termeni de kilogram de greutate, ar trebui să includă:

  • 1-2 g de grăsime;
  • 3-4 g de proteine;
  • 12-15 g carbohidrați.

Puteți utiliza NutriCalc Diet Calculator pentru a calcula cantitatea de mâncare din meniul zilnic al câinelui dvs. în funcție de greutate și vârstă..

Valorile medii zilnice pentru alimentele uscate și umede sunt de obicei enumerate pe ambalaj. Există, de asemenea, tabele pentru calcul, care iau în considerare greutatea animalului și gradul de activitate al acestuia..

Greutate

câini, kg

Cantitatea de furaje pe zi, g.

Uscat

Umed

Activitate ridicată

Activitate redusă

Activitate ridicată

Activitate redusă

5-zece

90

60

160 - 200

100 - 150

zece-15

160

120

190 - 240

140 - 210

15-douăzeci

240

180

240 - 300

210 - 270

douăzeci-25

310

240

300 - 360

270 - 310

25-treizeci

390

290

360 - 410

310 - 400

treizeci-40

480

320

410 - 500

400 - 450

40-cincizeci

560

360

500 - 600

450 - 530

cincizeci-60

640

420

600 - 700

520 - 600

Atenţie! Aportul zilnic de hrană pentru un câine nu trebuie să se bazeze pe greutatea pe care o are câinele dvs. în prezent, ci pe greutatea ideală pentru vârsta și rasa sa..

Dietă

Un cățeluș mic este de obicei hrănit de 4-6 ori pe zi, un câine adult de 2-3 ori. Pentru un câine bătrân, al cărui stomac și intestine funcționează mai slab din cauza vârstei, este mai bine să dai hrană în porții mici, trecând la regimul „pentru copii” în funcție de frecvența hrănirii. Deoarece procesul de digerare a alimentelor la câini durează aproximativ 6 ore și în acest timp nu este de dorit să încărcați fizic animalul, medicii veterinari recomandă hrănirea câinilor după o plimbare..

Mâncarea trebuie administrată câinilor în același timp, nu ar trebui să stea toată ziua într-un castron. Între hrănire, nu trebuie să-ți tratezi animalul de companie cu „dulciuri” de la masa stăpânului, oricât de emoționant i-ar implora animalul cu patru picioare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se calculează hrana pentru câini