Cum se face un rmn al capului și coloanei vertebrale la un câine

RMN pentru un câine

În acest articol, voi vorbi despre un studiu RMN pentru un câine. Voi descrie cum se efectuează procedura și cum să mă pregătesc pentru aceasta. Iată contraindicațiile. Voi explica în ce cazuri se efectuează un RMN pentru un câine.

RMN - Terapie prin rezonanță magnetică, menită să obțină imagini tomografice ale organelor și țesuturilor interne utilizând rezonanța magnetică nucleară.

Efectuarea unui RMN pentru un câine

Terapia prin rezonanță magnetică la câini oferă informații medicale exacte necesare într-un mod inofensiv și neinvaziv. Această versiune a studiului este utilizată atunci când ultrasunetele, CT și raze X sunt insuficiente pentru a pune un diagnostic..

Sondajul se desfășoară în două etape:

Pregătirea

 1. Colectarea anamnezei și revizuirea examinărilor anterioare. Pentru procedură, este necesar să se determine locația exactă a studiului și să se facă un diagnostic preliminar. Prin urmare, înainte de efectuarea acestuia, sunt atribuite toate studiile necesare asupra organului afectat. De asemenea, este necesar să treci un test de sânge (general și biochimic) și să faci o ecografie a inimii.
 2. Imediat înainte de a ține câinele este repartizat dieta rapida de 12 ore. Limitați aportul de lichide cu 6 ore înainte de RMN.

Realizarea

Examenul se efectuează sub anestezie generală. Deoarece animalul trebuie să fie complet nemișcat. În timp, durează 1-2 ore.

Dacă este necesar, un agent de contrast este injectat intravenos înainte de procedură..

Mișcându-se prin vene și vase, soluția se concentrează în jurul zonei afectate și o face mai vizualizată pentru un studiu detaliat.

În timpul procedurii, câinele adormit este așezat pe o platformă mobilă a aparatului într-o anumită poziție (convenabil pentru examinarea unei anumite părți a corpului). După aceea, platforma este împinsă în tomograf în sine, astfel încât organul examinat este exact opus senzorilor. Apoi, există o scanare.

În timpul procedurii, câinele adormit este așezat pe platforma mobilă a aparatului într-o anumită poziție
În timpul procedurii, câinele adormit este așezat pe platforma mobilă a aparatului într-o anumită poziție

Contraindicații pentru procedură

Terapia prin rezonanță magnetică nu este administrată câinilor cu:

 • utilizarea anesteziei este interzisă;
 • cleme metalice instalate pe vase și organe;
 • există șuruburi, spițe, plăci și alte structuri metalice de pe sistemul musculo-scheletic.

Imaginea poate fi distorsionată în locul în care câinele are un cip. Animalele obeze nu sunt examinate deoarece conceput pentru indicatori de greutate normali (medii).

De ce un câine are nevoie de un RMN

Există un grup de boli care necesită un diagnostic și o examinare exactă a organului bolnav. Metode simple precum ultrasunetele și raze X nu pot obține un astfel de rezultat..

Terapia prin rezonanță magnetică face posibilă obținerea de imagini volumetrice și secțiuni ale tuturor organelor și țesuturilor, luarea în considerare a structurilor lor și a modificărilor necaracteristice.

Procedura este prescrisă pentru boli:

 • cap și creier;
 • măduva spinării;
 • articulații;
 • coloana vertebrală;
 • țesut cervical moale;
 • organele și sistemele interne.
Terapia prin rezonanță magnetică este un studiu eficient pentru diferite boli
Terapia prin rezonanță magnetică este un studiu eficient pentru diferite boli

De asemenea, terapia prin rezonanță magnetică este cel mai informativ studiu pentru neoplasme (tumori de diferite origini) și inflamații..

În acest articol, am vorbit despre un studiu RMN pentru un câine. Ea a descris cum se efectuează procedura și cum să se pregătească pentru aceasta. Contraindicații furnizate. Explicat în ce cazuri i se face un RMN unui câine.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se face un rmn al capului și coloanei vertebrale la un câine