Cum să înțărcați un câine de la ridicarea podelei sau a solului: sfaturi utile pentru corectarea comportamentului animalelor de companie

Un obicei neplăcut, enervant al proprietarului, care poate duce la viermi, otrăvire și chiar moartea animalului de companie. Deja confruntat cu o problemă, proprietarul își dă seama că nu este atât de ușor să înțărcați un câine pentru a ridica deșeurile alimentare de la sol. Convingerea și rușinea nu aduc rezultate, mai mult, patrupedul începe să se „ascundă”.

Cauzele unui obicei prost și concepte de bază

Fără a intra în cele mai mici detalii, dorința instinctivă de a mânca orice mâncare este disponibilă este întotdeauna asociată cu stresul. În raport cu câinii domestici, poate fi un obicei dobândit. Înainte de a cumpăra un cățeluș, viitorul proprietar este sfătuit să echipeze un loc confortabil pentru a mânca și această instrucțiune este doar legată de educație și nu de un capriciu. Dacă nu doriți să rezolvați probleme dificile legate de strângerea pe stradă, ar trebui să înțelegeți inițial câinele pentru a-l ridica de pe podea și este mai bine să nu învățați deloc animalul de companie în acest mod.

Bol pentru alimente trebuie să fie suficient de adânc, astfel încât bucățile de carne sau alte alimente să nu cadă pe podea. Dacă un câine apucă multă mâncare, apoi îl scuipă pe podea și îl mănâncă, este o chestiune de concurență sau lăcomie naturală. Așezați o minge de tenis (sau de altă dimensiune adecvată) în bolul cu mâncare, ceea ce va determina fiara cu coadă să mănânce mai încet. Ti-au dat un rasfat din palma mainii, iar catelusul l-a scapat - acopera imediat piesa cu piciorul, distrage atentia si recompenseaza rasfata gustoasa "proaspata".

Important! În primele etape ale educației, depuneți toate eforturile pentru a vă asigura că puiul înțelege că nu este nevoie să ridicați mâncarea de pe podea!

Obiceiul pe care îl discutăm se numește adesea coprofagie, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Termenul descrie o stare când o persoană sau animale au o dorință mâncați (scuze) fecale. Căutarea de biscuiți, semințe și alte deșeuri este o tulburare mentală, rezultatul obiceiurilor sau al unei afecțiuni fizice. Înainte de a începe munca, vedeți ce anume caută câinele dvs., dacă este mâncare, atunci acesta este un obicei și dacă înghite pietricele, crenguțe, nisip etc., mai sunt două opțiuni..

Un caz mai dificil este atunci când se dezvoltă un „obicei prost” ca urmare a vagabondajului sau a foamei experimentate. Din păcate, majoritatea câinilor luați din adăposturi sau ridicați afară sunt vinovați de ridicarea resturilor de mâncare de la sol. Într-o astfel de situație, cuvântul „obișnuință” este inadecvat, mai degrabă, este un instinct care a fost activat într-o perioadă dificilă a vieții și urmărește un câine care trăiește în căldură și sațietate. Majoritatea problemelor apar cu astfel de „pick-up-uri”. Proprietarul „luptă”, încearcă, urmează, dar animalul de companie încalcă cu încăpățânare regulile de conduită. Dacă vă confruntați cu o astfel de problemă, aveți două opțiuni: până la sfârșitul vieții animalului de companie, plimbați-o cu lesa și cu botul surd sau petreceți mult timp și efort, dar înțărcați câinele pentru a-l ridica de la sol.

Animalul de companie nu va „funcționa” pe deplin dacă se simte rău. Vizitați medicul veterinar, asigurați-vă că gândacul cu coadă este sănătos și urmați un curs de vitamine fără greș. În timpul pregătirii, înfundați câinele pentru plimbări, dacă este necesar, conduceți-l cu lesa. Dacă dorința de „vid” este asociată cu deficit de vitamine, animalul de companie se va simți mai bine și va trebui doar să elimini obiceiul.

Metode de corectare a comportamentului

În continuare, vom arunca o privire la cum să-l oprim pe cățelușul tău să ridice totul pe stradă. De asemenea, lucrează cu câini adulți, dar necesită mai multă răbdare de la proprietar. Absolut toate metodele de mai jos prezintă dezavantaje. Sarcina ta este să alegi „răul mai mic”, concentrându-te pe temperamentul câinelui.

Important! Nu loviți niciodată câinele cu mâna (palma, pumnul). Veți submina încrederea animalului dvs. de companie, ceea ce va face mai greu să învățați și să trăiți împreună. Din lovitura mâinii, care cade cel mai adesea pe crupă, se creează vibrații. Ca urmare, caudatul simte durere, iar organele interne cedează influenței fizice. Acesta este un sentiment foarte neplăcut care poate duce un câine la teamă pentru propria viață, manifestarea agresivității sau lașității, dezechilibrului mental..

Situație falsă cu pedeapsă fizică

Primul lucru de făcut este să vă antrenați câinele să poarte parfumuri (guler strict). Antrenamentul va dura ceva timp. Puteți începe când animalul de companie înțelege clar că pedeapsa urmează comportamentului incorect - durerea. Apoi, trebuie să alegeți o zonă în care să nu existe străini și să nu trăiască animale și să cereți unui prieten să împrăștie momeala (hrana). Nu aruncați singuri mâncarea, deoarece parfumul dvs. va rămâne pe bucăți! Ne îndreptăm către locul amenajării, mergem pe o rază de 2-3 metri, apropiindu-ne treptat de ținta dorită. De îndată ce câinele a ridicat o bucată - o liniuță ascuțită și comanda „Fu!”, Trebuie să rămâi calm și neperturbat. Repetăm ​​situația falsă de 3-4 ori sau până când animalul de companie renunță la prostul obicei.

Minusuri: nu este potrivit pentru câinii cu părul scurt - doare animalul de companie - consumă mult timp - au nevoie de un asistent.

Situație falsă de "piper"

Umplem bucățile de carne cu muștar, piper negru sau un alt condiment fierbinte. Pregătirea unui loc inactiv, lăsând câinele să învețe din propriile greșeli. Nu folosiți niciodată ardei roșu sau „droguri” mai înțepătoare.

Minusuri: riscați, deoarece animalul de companie poate avea o intoleranță individuală la condimente - câinele poate mirosi umplutura și nu poate lua „momeala” - folosind mirodenii „periculoase”, puteți priva câinele de mirosul său sau îl puteți „recompensa” cu arsuri în gură.

Stimul sonor

Veți avea nevoie de un cilindru de aer comprimat și o țeavă, care sunt folosite de fanii de pe stadioane. Înainte de ao folosi în aer liber, exersați reacția acasă, arătați câinelui ce se va întâmpla dacă face o acțiune interzisă. Apoi, facem același lucru pe stradă, atunci când încercăm să ridicăm mâncarea de la sol. Este important să nu folosiți balonul prea aproape de animalul de companie..

Minusuri: provoacă neplăceri oamenilor din jur - nu este potrivit pentru câinii cărora le este frică de sunetele puternice - dacă balonul este folosit incorect, poate duce la deficiențe de auz.

Guler de electrocutare (ESHO)

Înainte de invenția ESHO, se credea că singura modalitate de a înțărca un câine din culegerea de alimente pe stradă era cu o bucată de carne și un magnet electric. Dispozitivul a fost plasat într-un adăpost, terminalele au fost atașate la momeală, mânerul a fost desfăcut (sau a cerut unui prieten să fie de serviciu în adăpost) și câinelui i s-a permis să apuce carnea. Coada a fost bătută cu un curent puternic și treaba a fost terminată. Problema și neplăcerile generale ale acestei tehnici pur și simplu scapă de la scară, începând cu faptul că trebuie să luați un magneto undeva, terminând cu faptul că câinele poate înțelege esența ideii insidioase a proprietarului.

Utilizarea ESHO simplifică sarcina de mai multe ori:

  • Nu pedepsiți singur câinele, ceea ce înseamnă că nu stricați relația..
  • Gulerul este controlat de telecomandă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să alergi după cel cu coadă, trebuie doar să urmezi.
  • De obicei, dispozitivul are două moduri: alertă de vibrație și șoc, ceea ce vă ușurează conștiința și viața câinelui. Când încercați din nou să încălcați regulile, nu mai trebuie să șocați animalul de companie, trebuie doar să apăsați butonul de vibrație-șoc și tipul viclean va înțelege imediat ce se întâmplă.
  • De obicei, 2-3 incidente (1-2 luni, pentru încredere deplină) sunt suficiente pentru a corecta comportamentul cu ajutorul ESW, astfel încât accesoriul nu poate fi cumpărat, ci închiriat sau împrumutat.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțărcați un câine de la ridicarea podelei sau a solului: sfaturi utile pentru corectarea comportamentului animalelor de companie