Cum să faci un câine origami din hârtie cu propriile mâini

Să faci ceva cu copilul tău este o alternativă excelentă la desenele și tabletele. Psihologii recomandă plierea origamiului din hârtie. Acest lucru este util atât pentru adulți, cât și pentru copii. Pentru bebeluși, acesta este un exercițiu excelent pentru dezvoltarea abilităților motorii, perseverenței, imaginației și gândirii spațiale. Adulții, împăturind diferite figuri, își calmează nervii, se relaxează. Puteți distra bebelușul, vă puteți liniști după jocuri zgomotoase cu ajutorul unei simple ambarcațiuni - câini de hârtie.

Terrier din hârtie

Orice schemă este prezentată sub forma unui sistem de semne, astfel încât un maestru novice trebuie să învețe mai întâi să „citească” un desen. O schemă simplă a ansamblului origamiului modular demonstrează în mod clar principalele denumiri:

Notare schematică Origami Notare schematică Origami

Cățeluș amuzant

Chiar și un copil poate face un astfel de câine din hârtie cu propriile mâini. O diagramă simplă de câini origami pentru copii îl va ajuta în acest sens..

Schema câinilor de hârtie

O foaie pătrată de hârtie trebuie să fie pliată pe jumătate în diagonală, așa cum se arată în Figura 1. Apoi, foaia pliată trebuie să fie pliată din nou în jumătate (Figura 2). Nu neteziți pliul, acest lucru se face pentru a contura doar mijlocul și a marca unde câinele va avea botul. Acest lucru va face mai ușor să fie simetric..

Facem urechi. Pentru a face acest lucru, în triunghiul rezultat, colțurile superioare trebuie să fie îndoite. Lasă copilul să arate imaginație. Urechile pot fi îndoite mai mult și făcute lungi, ca un spaniel, sau lăsate mici și proeminente, ca un terrier rău intenționat din Yorkshire.

Pentru a finaliza formarea botului, trebuie să îndoiți colțul inferior al triunghiului în sus, așa cum se arată în Figura 4. Apoi, cu un creion sau un creion, puteți desena ochii, nasul și gura. Câinele este gata.

Pentru a face trunchiul câinelui, trebuie să luați o foaie pătrată de hârtie, să o împăturiți în jumătate în același mod ca și noi înainte. Și îndoiți colțul de jos puțin în sus pe o parte. Aceasta va fi coada de cal. Rămâne să luați adezivul și să conectați capul la corp. Apoi, puteți „juca” cu ambarcațiunea după cum doriți.

Câine de hârtie

De asemenea, puteți îndoi colțul de jos pentru a crea un câine cu gura deschisă..

Schema câinilor de hârtie

Buldog

Pentru ca puiul să nu se plictisească singur, vă oferim o diagramă a modului în care puteți face un câine bulldog din hârtie.

Bulldog din hârtie

Câine amuzant

Pentru o astfel de ambarcațiune, veți avea nevoie de o foaie pătrată, răbdare și bună dispoziție. Luăm o foaie și îi îndoiți colțurile astfel încât să obținem un plic, ca în figură.

Câine de hârtie

Lăsați un colț îndoit și apoi întoarceți-ne ambarcațiunile cu colțurile în jos. Apoi marginile sunt pliate până în centru, îndoindu-se în jurul colțurilor plicului

Câine de hârtie

Îndoiem partea de sus a produsului, ca în imagine. Colțul superior trebuie să fie îndoit spre exterior, astfel încât să se obțină o pliere. Apoi piesa de prelucrat este întoarsă cu fața în jos.

Câine de hârtie

Împăturim, ca în imagine:

Câine de hârtie

Acum formăm capul. Pentru a face acest lucru, întoarceți partea lungă a ambarcațiunii înainte. Colțul din partea principală a piesei de prelucrat trebuie să fie îndoit pentru a forma coada câinelui. Modelarea nasului. Câinele este gata.

Câine de hârtie

Sfat: dacă nu funcționează pentru prima dată, nu vă supărați. Principalul secret al origami-ului: precizia liniei. Toate pliurile trebuie făcute cât mai atent posibil..

Caine dragut

Oferim o altă schemă pentru a face un câine din hârtie. 10 pași și drăguțul cățeluș este gata.

Schema de pui de hârtie

Lectii video

Dacă nu ați reușit să asamblați ambarcațiunile conform schemei, puteți folosi unul dintre tutorialele video despre cum să creați un câine din hârtie pe YouTube.

Cum se face un câine mușcat din hârtie

Cu meserii simple, vă puteți crea propriul teatru de păpuși. Oferim un personaj amuzant - un câine amuzant care se mișcă, deschide gura și poate „vorbi”. Suntem siguri că copilul va fi încântat. Urmăriți videoclipul și veți avea un câine mușcat de origami.

Terrier

Repetând după autorul videoclipului, puteți crea un terrier luminos.

Teckel

Dacă aveți deja experiență și ați făcut mai mult de o duzină de meșteșuguri simple, puteți încerca să creați un teckel distractiv din hârtie. Iar video pas cu pas va simplifica sarcina.

Origami poate fi prezentat celor dragi, îi puteți vopsi și juca dialoguri cu copilul sau puteți lipi un șir și îl puteți folosi ca jucărie pentru brad. Copilul va fi fericit și ce ar putea fi mai bun.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să faci un câine origami din hârtie cu propriile mâini