Antrenarea câinilor bătrâni

Nu poți învăța un câine vechi noi trucuri sau antrenamentul câinilor bătrâni dă în continuare rezultate pozitive? Etologii de la Institutul Științific Messerli de la Universitatea Veterinară din Viena investighează. Au investigat modificările legate de vârstă la câini. Pentru experiment, au fost selectate 95 de border collies de la cinci luni la treisprezece ani. Cum a fost efectuat experimentul? Și de ce au ales oamenii de știință Border Collie? Border Collies sunt ușor de antrenat. „Au dezvoltat remarcabil calități de păstor. Iar în ultimii ani, rasa inteligentă a devenit favorita întregii familii ”, spune Frederica Range, director de cercetare.

Experimentul etologilor austrieci

Câinii mai în vârstă au o gândire inflexibilă. Animalele au fost împărțite în cinci grupe de vârstă. Mustața a trecut diferite teste. În primul rând, fiecare subiect a trebuit să atingă cu nasul până la patru imagini pe ecran. Unii dintre ei au fost arătați bărbatului frumos cu patru picioare înainte. Răspunsul corect a fost încurajat de delicatețe. Dacă rezultatul este negativ, câinele va învăța din nou locația ilustrațiilor. Câinii mai în vârstă au luat mai mult timp pentru a-și aminti modelul dorit.

„Bătrânului Lassie, ca și oamenilor, le este greu să învețe lucruri noi și să schimbe obiceiurile stabilite. Gândirea lor este inflexibilă ", spune Lisa Wallis, al doilea supraveghetor de cercetare..

O altă problemă a fost logica. Câinilor li s-au arătat două poze. Primul era deja cunoscut de prietenii bărbatului, al doilea nu. Una dintre imaginile prezentate a fost considerată „corectă”, iar alegerea ar trebui să fie „greșită”. Ilustrație greșită - desen familiar. Bătrânii s-au descurcat mai bine cu sarcina, deoarece ei, potrivit oamenilor de știință, sunt mai încăpățânați decât tinerii.

Experimentul a arătat că memorarea excelentă a comenzilor noi de către un câine nu depinde de vârsta acestuia. Pe baza rezultatelor studiului, potrivit oamenilor de știință, ar trebui dezvoltat un test special care să rezolve problemele de memorie la câini. El va ajuta la începerea tratamentului în timp util. De asemenea, concluziile zoopsihologilor vor fi utile pentru manipulatorii de câini atunci când îi vor învăța pe Mukhtarov.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Antrenarea câinilor bătrâni