Antrenament dachshund: predarea animalelor de companie abilitățile și comenzile de bază

Există o singură evaluare autorizată în lume care reflectă dificultatea învățării câinilor. Pe baza datelor date, antrenamentul Dachshund ar trebui să includă 35-40 de repetări ale fiecărei (!) Comenzi. Cu toate acestea, statisticile sunt neputincioase împotriva practicii, ceea ce la rândul său demonstrează acest lucru cu cât antrenamentul începe mai devreme, cu atât va dura mai puțin.

Baza teoretica

Dresajul oricărui câine de vânătoare este ajustat ținând cont de datele înnăscute ale rasei, așa-numitele reflexe necondiționate. În plus față de reflexele de bază (alimentare, sexuale, defensive etc.), Teckelii au îndemânarea de a găsi pradă. Dorința de a urmări un animal simțit este un reflex necondiționat care nu poate fi oprit sau eradicat.. Singura alternativă pentru proprietarii care nu urmează să vâneze este să învețe secția să-și controleze impulsurile..

Notă! Teckelul este predispus la evadare (urmărire), săpături de pământ, nu indiferent față de animalele sălbatice, izbucniri de emoție, cădere în sol, frunziș și alte „surse parfumate” - toate aceste „ciudățenii” sunt explicate de instinctul de vânătoare necondiționat.

Autocontrolul este un reflex condiționat, precum și executarea impecabilă a comenzii. Antrenarea unui cățeluș de teckel va fi mult mai ușoară dacă antrenorul învață câteva reguli simple:

 • Mai întâi comanda, apoi iritantul - "Sta", o pauză de 2-3 secunde, dacă este necesar, presiune pe crupă. Singura excepție de comandă este "Redirecţiona" - smucitură ușoară cu lesa, „Înainte”, mai mulți pași în direcția mișcării.
 • Pronunță comanda în același mod. Trebuie să alegi "Fu" sau "Este imposibil", "Aport" sau "Aduce", "Fas" sau „Ia”, „Liniște” sau „Nu latra” etc..
 • Orice comandă este servită o singură dată! „Stai jos, te rog așează-te, ce am spus? Sta!" - persuasiune inacceptabilă! Dacă ați dat o comandă, aceasta trebuie adusă la executare.
 • Această recomandare rezultă din cea precedentă - exercițiu cu câinele în lesă, astfel, puteți oricând corecta acțiunile secției fără îndrumare vocală.
 • O comandă pe rând! "Da, nu Stai, ci Stai!" - catelul aude două comenzi diferite și, fără pierderi, nu execută niciuna dintre ele.
 • Lăudați-vă câinele pentru succes, de parcă ar fi intrat în Cartea Recordurilor Guinness! Cu cât emoțiile pozitive mai sincere vin de la tine, cu atât reflexul condiționat va câștiga mai repede un punct de sprijin..
 • În timpul antrenamentului, prezența factorilor la care câinele reacționează necondiționat este inacceptabilă. Câinele nu se va supune, mirosind cățeaua în căldură. Teckelul nu va respecta poruncile când va vedea o vizuină sau un animal sălbatic. Singura excepție este un iritant pentru alimente, acesta poate și trebuie utilizat.
 • Un delicios, două laude. Nu recompensați câinele cu mâncare pentru fiecare comandă, animalul de companie trebuie să înțeleagă că ascultarea este o modalitate de a aduce bucurie proprietarului, nu de a mânca.

Sfat: evita monotonia! Nu mai mult de trei repetări și trei comenzi pe set. Dați comenzile ieșite din ordine, nu „Așezați-vă”, „Așezați-vă”, „Așezați-vă” de trei ori. În caz contrar, cățelușul își va aminti algoritmul și nu comenzile individuale.

Antrenarea puiilor la o vârstă fragedă (până la 5 luni)

Până când secția dvs. nu a primit o vaccinare completă, plimbări active și cu atât mai mult, vizitarea site-urilor comune este interzisă. Cu toate acestea, nu există timp de pierdut, există o serie de majore echipe, care poate fi învățat fără a ieși afară.

Antrenament pentru porecle, aceasta este prima și principala „comandă”. După nume, cățelușul se va defini pe sine și va înțelege că i se adresează. A doua abilitate, dar mult necesară, este antrenament scutec sau tava. Copilul nu va putea „tolera toaleta” până la 6-7 luni. Unii câini pot fi obraznici chiar și la vârsta de 10 luni. De dragul tău, din prima zi într-o casă nouă, alocă un loc permis unde catelul poate satisface nevoia fără consecințe negative..

Ham și lesă - accesorii obligatorii pentru mers. De ce un ham și nu un guler? Fizicul specific Dachshunds duce la vulnerabilitatea scheletului în copilărie. În plus, puii nu ar trebui să strângă gulerul strâns, iar Dachshund va putea îndepărta bucla liberă fără mari dificultăți..

Valorifica, în plus, creșa, sub forma unei veste, nu exercită presiune asupra punctelor specifice, ci va distribui sarcina pe întregul piept. Următoarea întrebare este o lesă sau ruletă? Mai bine, prima opțiune, deoarece Teckelii tind să tragă de lesă. În timp ce merge pe bandă, câinele se poate obișnui cu tensiunea constantă și poate considera această afecțiune normală..

Continuând să instruiți Dachshund acasă, trebuie să puneți bazele pentru a practica următoarele comenzi:

 • Fă o plimbare - cea mai plăcută comandă pentru un câine, indicând libertatea de acțiune. În paralel, puteți învăța cățelușul comenzile „Înainte” și „Înapoi”, „Liniște” (încetinire).
 • Fu sau nu poți - întreruperea unei acțiuni nedorite.
 • Un loc - reveniți pe șezlong. Este convenabil să exersezi abilitatea atunci când te așezi la masă, astfel „ucizi trei păsări cu o singură piatră”: câinele stăpânește comanda, suprimi fundamental cerșitul și îi ajuti copilul să-și dezvolte rezistența.
 • Mie - se practică în timpul jocurilor și fără lesă. În interiorul apartamentului, poți oricând să îl urmărești pe cățeluș și să-l forțezi să execute comanda. La plimbări, priceperea se practică doar cu lesa.
 • Dă laba - truc și gheață la îndemână gheara comanda. Ține deliciul în pumn și lasă câinele să adulmece mâna. După un scurt voshkany, cățelușul va lovi pumnul cu labă. Dați porunca imediat și lăudați copilul, desigur, trebuie să dați și răsfățul.

Notă! Show Teeth este opțional, cu excepția cazului în care intenționați să vă expuneți câinele. Cu toate acestea, dacă animalul de companie stăpânește această abilitate, atunci veți simplifica foarte mult procesul de spălare a dinților și examinările cu un medic veterinar..

Antrenarea puiilor crescuți (de la 5 luni)

Să facem o rezervare imediat că este mai dificil să învățați teckelul echipelor în timp ce vă aflați pe stradă. Înainte de fiecare sesiune de antrenament, trebuie să efectuați un mic ritual, astfel încât câinele să se liniștească și să se pregătească pentru muncă..

Sfat: veniți cu o comandă specială care vă va avertiza animalul de companie că antrenamentul va începe acum. Mulți antrenori folosesc expresia „hai să lucrăm”.

Toate comenzile pe care le ai a studiat acasă, transferat la terenul de antrenament. Nu vă mirați dacă catelul dvs. vă privește cu neînțelegere după ce ați auzit o poruncă familiară. Situația s-a schimbat, au apărut stimuli noi și foarte atrăgători. Arată răbdare - totul va funcționa! Lasă câinele să alerge, salută tuturor celor patru picioare din poieni, joacă. Până când nu vezi că bebelușul este puțin obosit, este aproape inutil să începi să exersezi abilități..

Noile comenzi pe care trebuie să le lucrați mai întâi cu o lesă, apoi fără ea, sunt:

 • Din apropiere - mișcarea câinelui lângă piciorul stâng, când antrenorul se oprește, câinele se așează. La comanda „Pentru mine, aproape” - câinele vine la antrenor, îl înconjoară pe partea dreaptă și se așează la piciorul stâng. Abordarea și manevrarea corectă se practică pe o lesă, mișcare sincronizată cu ajutorul unei jucării pe care antrenorul o ține în mâna dreaptă sau apasă cotul pe corpul din stânga.
 • Sta - se practică la piciorul stâng și frontal. Lucrarea folosește o comandă vocală, un gest și unul dintre stimuli (jucărie, acțiune mecanică, delicatețe).
 • A te intinde pe jos - se practică similar cu comanda „Sit”.
 • A sta - o comandă generală care este adesea utilizată în scopuri alternative. Se recomandă instruirea comenzii de oprire de urgență pentru câinii predispuși să scape (cu excepția chemării). De obicei, la nivelul emoțiilor, proprietarul strigă după animalul care fugă „Oprește-te!” După cum arată practica, una dintre comenzile statice pentru a realiza până la 100% din execuție este mult mai ușoară decât un apel. Nu este necesar să alegeți exact „Stand”, concentrați-vă pe propriul confort și comportamentul câinelui.
 • Un loc - lucrul pe stradă este o revenire la poziția inițială. Câinele se așează sau se așază pe site, lângă el (la început) lasă o lesă sau o jucărie. Antrenorul dă comanda „Place” și se îndepărtează, patrupedul nu ar trebui să urmeze. După ce s-a îndepărtat la o distanță acceptabilă (de la 5 trepte la 5 metri), proprietarul dă comenzile „Pentru mine” și „În apropiere”. După execuție, câinele este trimis în poziția de plecare cu comanda „Place”. După antrenamentul reușit, dacă câinele are abilități de apărare, abilitatea este combinată cu comanda „Protejați” (lesa, jucărie, geantă).
 • Crawl - poziția de plecare întinsă. În plus, câinele este ispitit cu o jucărie / delicatese sau stimulat cu o lesă, ținându-l de greabăn. Amintiți-vă că comanda este dată mai întâi, apoi impactul este exercitat.

Trucuri de predare și alte discipline

Cu dorința și motivația potrivită, Dachshund va stăpâni întregul curs de formare de bază până la vârsta de un an. În plus, veți avea de ales, periodic, pentru a consolida abilitățile învățate sau pentru a combina această muncă monotonă cu o pregătire suplimentară. A doua opțiune va fi mai acceptabilă atât pentru dvs., cât și pentru câine, deoarece antrenamentul ar trebui să fie distractiv..

Sfat: amână studiul comenzii „Barieră” până la vârsta de 1-1,5 ani, pentru a nu pune stres suplimentar pe scheletul unui câine tânăr.

Teckelii învață cu ușurință trucuri și comenzi suplimentare. În ciuda fizicului, reprezentanții rasei înoată bine, iar exercițiile în apă sunt optime în ceea ce privește distribuția încărcăturii. Agilitatea, îi va permite lui Dachshund să se arate cu demnitate pe site flyball sau agilitate.

Există opinia că dachshunds are nevoie de cursă (urmărirea sportivă a fiarei). Această afirmație este adevărată dacă câinele dvs. nu are absolut niciun control asupra sa, fuge, aleargă pisicile etc. Cel puțin, va putea să-și arunce agilitatea de vânătoare fără consecințe negative. Nu merită să „irite” instinctele câinilor de casă reținuți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Antrenament dachshund: predarea animalelor de companie abilitățile și comenzile de bază