Cum să-ți faci botul câinelui

Cum să antrenezi un câine să-și facă botul este o provocare cu care se confruntă fiecare proprietar. Acest accesoriu este necesar atunci când apare cu animalul de companie în locuri publice, în timpul procedurilor veterinare. Greșelile în punerea obiectelor noi sunt adesea stresante pentru câine. Prin urmare, obișnuința cu purtarea muniției trebuie efectuată corect și treptat..

Cățeluș în bot

Principalele tipuri:

 • Plasă metalică. Aceasta este una dintre opțiunile mai durabile. Dezavantajul îl reprezintă vânătăile de pe corpul proprietarului, primite de la lovitura din timpul jocului cu câinele. În plus, un accesoriu metalic nu poate fi purtat pe vreme rece..
 • Piele. Principalele avantaje sunt comoditatea și siguranța. Pe vreme caldă, prea închis poate face dificilă respirația, împiedicând răcirea.
 • Plastic - ușor, confortabil. Potrivit pentru antrenament. Dezavantaj - se descompune rapid, freacă fața cu utilizarea zilnică.
 • Nailon. Suficient de moale, puternic, potrivit mai ales pentru rasele mici.

O condiție importantă este ca câinele din bot să fie confortabil. Nu trebuie să frece, să stoarcă, să îngreuneze respirația animalului de companie.

Prima intalnire

Venind din magazin și despachetând achiziția, ei oferă animalului să-l adulmece. Apoi, cu grijă, fără a pune botul complet, îl fixează în jurul gâtului câinelui, permițându-i să se plimbe prin apartament în această formă timp de 10-15 minute..

O reacție pozitivă la bot poate fi dezvoltată aruncând o bucată de bunătăți în ea. După ce l-a mâncat dintr-un „bol” atât de neobișnuit, câinele după câteva ședințe începe să-și dea din fericire coada la vederea unui accesoriu. Mergând la plimbare, este recomandat să purtați muniția în mână pentru prima dată, fără a permite animalului dvs. să se joace cu ea.

Câine musat

Rasele mari sunt învățate să facă bot de la 6 luni. Este necesar ca purtarea sa să fie asociată doar cu emoții pozitive și vesele. Animalul de companie își dă seama rapid că aceasta este o măsură temporară, după care îl așteaptă o recompensă. Trebuie să laudați și să tratați cățelul de fiecare dată când a reușit să facă față sarcinii. Dacă eșuăm, pur și simplu îl ignorăm. În perioada de obișnuință cu botul, nu trebuie să permiteți utilizarea acestuia atunci când vizitați un medic veterinar, efectuând orice proceduri care pot provoca disconfort sau durere.

Principalele etape ale antrenamentului

Dacă un cățeluș este capabil să stăpânească purtând botul într-o săptămână, atunci în cazul unui animal de companie adult, va fi necesară mai multă răbdare. Acest lucru va dura cel puțin 3 săptămâni. Principalele etape ale antrenamentului unui câine adult:

 1. Permiteți câinelui să adulmece echipamentul și permiteți-i să se asigure că nu provine nicio amenințare din acest obiect. De îndată ce animalul de companie își pierde interesul pentru el - oferiți o delectare.
 2. Așezați o delicatese în bot, permițând câinelui să o ia. În mod inevitabil va trebui să-și împingă botul înăuntru. Nu puteți îmbrăca un accesoriu în acest moment, trebuie să așteptați ca animalul să se elibereze de el.
 3. De îndată ce câinele rămâne în bot timp de 2 secunde, trebuie să oferiți un tratament. Apoi este tratată cu bot după o anumită perioadă de timp. După ce ați constatat că această perioadă este mai mare de 7 secunde, trebuie să fixați dispozitivul de fixare și să-l desfaceți imediat. Această manevră se repetă de mai multe ori până când câinele începe să ignore tăierea cataramei. După aceea, perioada de purtare a muniției ar trebui să fie mărită, asigurați-vă că tratați animalul de companie, recompensând pentru un comportament calm.
 4. După ce te-ai obișnuit cu câinele, încep plimbările. Accesoriul este pus astfel încât animalul de companie să nu simtă disconfort. Când încercați să-l scoateți în timp ce mergeți, trebuie să distrageți activ câinele. Este indicat să mergi în locuri care nu îi sunt familiare, unde există suficiente distrageri. Comportamentul calm trebuie neapărat recompensat cu o delicatese. Puteți scoate botul numai atunci când animalul de companie este distras și nu mai acordă atenție acestuia. Nu ar trebui să faceți acest lucru niciodată dacă câinele încearcă să îl elimine singur.

Ciobanesc german în bot

Pentru a exclude asocierea negativă la animal care apare la îmbrăcarea unui accesoriu, aceasta se pune în avans înainte de proceduri neplăcute. Laudă și răsplătește-ți animalul de companie cu un tratament după procedură.

Greșeli tipice

Principalele greșeli făcute de proprietarii de câini fără experiență:

 • Treceți la următoarea etapă a antrenamentului fără a o finaliza pe cea anterioară.
 • Îndepărtarea botului când câinele încearcă să o facă singur.
 • Achiziționarea unui model pentru animalul dvs. de companie care nu se potrivește dimensiunii și provoacă disconfort.
 • Folosirea echipamentului chiar înainte de o procedură neplăcută.

Ciobanesc german și buldog francez în bot

Trebuie amintit că recalificarea unui câine este mult mai dificilă decât dezvoltarea imediată a abilităților potrivite din acesta. Răbdarea și înțelegerea din partea proprietarului vor ajuta animalul să înțeleagă rapid ceea ce i se cere..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să-ți faci botul câinelui