Vizsla maghiară (câine magician cu păr scurt)

Vizsla maghiară aparține grupului de câini de vânătoare de arme cu care merg la vânatul cu pene. Cu alte cuvinte, este polițist. Vyzhla este un vânător de neegalat, pe care natura l-a înzestrat cu un miros subtil, o vedere înțeleasă, o inimă puternică, fermă și devotată. Recent, a fost adoptat din ce în ce mai mult ca un câine de familie și însoțitor. Un alt nume al rasei este câinele magician cu păr scurt.

Fotografie vizsla maghiară

Vizsla maghiar este un câine armă versatil, trebuie să lucreze pe câmp, în pădure și pe apă. Are o atitudine puternică, un instinct excelent, dragoste pentru apă și o dorință înnăscută de a importa joc..

Timp de secole, acești câini au fost ținuți doar de elita maghiară, ceea ce a făcut posibilă păstrarea și creșterea calităților lor de lucru. Din 1825, a fost păstrată o carte turmă, care conține toate genealogiile și standardele. În același timp, rasa a fost declarată polițistul oficial al Ungariei..

Fără îndoială, rasa a câștigat respectul și inimile poporului maghiar. Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, guvernul a împiedicat în orice mod posibil exportul de vizuri de rasă în alte țări. După ce câinii de vânătoare mondiali au rămas foarte puțini, rasa a fost pe cale de dispariție. Acesta a fost primul și până acum singurul caz când ceva a amenințat-o. Chiar și în anii 40, în ciuda ruinelor și a scindării Europei, numărul polițiștilor maghiari a fost stabil. Vizsla maghiară poartă sângele diferiților câini de vânătoare, germani și englezi. Mulți cred că lucrarea de reproducere nu s-ar fi putut desfășura fără ogarul arab - slyugi.

Revizuire video a rasei de câini maghiari Vizsla:

Cum arată un câine vizsla maghiar?

Vizsla maghiar este un câine armă elegant, cu aspect nobil și păr roșu-auriu, care subliniază armonia forței și frumuseții. Înălțimea la greabăn -54-64 cm, greutate - 22-30 kg. În plus față de câinele de vârf maghiar cu părul neted (standardul FCI nr. 57) există un soi cu păr sârmă, care este recunoscut de FCI ca o rasă separată cu propriul standard (nr. 239).

Capul este uscat, proporțional cu corpul. Craniul este ușor convex, cu lățime moderată. Brazda longitudinală se extinde de la o protuberanță occipitală moderată la o oprire lină. Nasul este larg, mare, cu nări mobile bine dezvoltate. Culoarea este maro deschis, pleoapele și buzele ar trebui să aibă aceeași culoare. Conform standardului, nasul nu trebuie să fie negru sau maro. Botul este plictisitor. Puntea nasului este dreaptă. Fălcile sunt bine dezvoltate. Buzele se potrivesc strâns. Mușcătură de foarfecă, strânsă. Ochii sunt de dimensiuni medii, așezate ușor oblic. Culoarea preferată este maro închis. Urechile sunt așezate jos, largi la bază, dar se conică spre vârf. Lungimea urechii este de 1/3 din întregul cap.

Corpul este aproape pătrat, cu înălțimea la greabăn doar puțin mai mică decât lungimea. Adâncimea pieptului este puțin mai mică decât înălțimea. Greierul este bine definit și se îmbină într-un spate puternic și drept. Coloana vertebrală trebuie ascunsă sub un strat de mușchi. Pieptul este adânc, lat, coastele sunt moderat extinse. Linia de fund cu o tăietură ușor vizibilă. Coada este așezată suficient de jos la bază și groasă. Poate fi andocat la 1/4 lungime. Dezacoperit ajunge la cârlige, În mișcare, vizsla o poartă orizontal sau cu o seceră la nivelul spatelui. Ambele picioare anterioare și picioarele posterioare sunt drepte, paralele cu mușchii slabi bine dezvoltați și ligamentele puternice.

Blana scurtă densă acoperă întregul corp. Este dur și dur la atingere. Fără substrat. Pe urechi și cap, părul este puțin mai scurt și mai moale. Părul de pe partea inferioară a cozii este puțin mai lung, iar pe burtă este mai subțire decât pe corp. Culoarea stratului de la grâu până la nuanțe roșiatice-aurii. Părul de pe urechi poate fi ușor mai închis. Este permisă o pată albă pe piept cu un diametru care nu depășește 5 cm, precum și urme pe degete.

Cine este adesea confundat cu maghiarul vyzhlu

În exterior, vizsla maghiară arată un pic Rhodesian Ridgeback. În unele fotografii, rasa poate fi ușor confundată. În plus, crescătorii sunt deseori întrebați când vor fi puii gri. Vizsla cenușie maghiară nu există. Standardul permite o singură culoare - roșu auriu. Si aici weimaraner, care are unele asemănări cu câinele arătător maghiar, poate fi gri și doar gri.

Standard vizsla maghiară

Caracter

Vizsla maghiară are un temperament echilibrat. Acești câini sunt veseli și prietenoși, sunt ușor de dresat și vor să fie în permanență aproape de proprietar. Acesta este un adevărat câine lipicios și va trebui să vă obișnuiți cu faptul că în orice afacere de familie își va pune nasul roșu umed. Vizsla maghiară este foarte afectuoasă, se atașează rapid de membrii familiei și se dedică acestora până la vârful urechilor. Deși adevăratul proprietar recunoaște de obicei doar unul.

Vizsla maghiară este un adevărat pachet de energie care necesită plimbări zilnice, lungi, exerciții fizice regulate și atenție.

Dacă câinele nu primește acest lucru la nivelul adecvat, devine problematic în ceea ce privește comportamentul și ascultarea. Când petrece mult timp singură în curte, își dezvoltă obiceiuri proaste: la nerezonabile, săpând găuri. Vyzhla este foarte inteligentă, poate realiza ceea ce vrea cu viclenie, dar aproape niciodată nu își pune interesele mai presus de cele ale stăpânului. Cu toate acestea, este foarte sensibilă și nu tolerează tratamentul dur..

Cum se comportă Vyzhla la vânătoare

Vizsla maghiară se ține aproape de proprietar. Este important pentru ea ca proprietarul să fie mereu la vedere. Ritmul vânătorii este calm, ceea ce vă permite să economisiți energie pentru o urmărire îndelungată. Supraviețuitorul este minunat pentru cei care preferă să vâneze într-un ritm relaxat.

La vânătoare, câinele se comportă cu grijă și liniște, urmărind pentru a nu speria prada. Dacă un indicator în entuziasm poate trece repede peste joc, atunci acest lucru nu se va întâmpla cu un vyzhla. Un câine mai potrivit pentru vânătoarea păsărilor în păduri de mlaștină sau pădure este adesea dificil de găsit. Uneori vizhlu este folosit pentru vânătoarea de iepuri..

Cei care urmează să vâneze cu un supraviețuitor ar trebui să ia în considerare faptul că deja la mijlocul toamnei poate fi frig (în zona climatică mijlocie), nu merită să vorbim despre iarnă și înghețuri.

Câinele de indicare maghiar s-a impus ca un indicator excelent și un retriever priceput. Chiar dacă jocul intră în desișuri dese, ea îl va aduce cu ușurință. Fără ezitare, câinele sare în apă rece pentru pradă, dar vânătoarea activă de păsări acvatice în sezonul rece poate fi o activitate extremă pentru un câine cu părul scurt..

Vizsla maghiară la locul de muncă (video):

Caracteristici de întreținere și îngrijire

Supraviețuitorul este în primul rând vânător, dar asta nu înseamnă că numai persoanele care împărtășesc acest hobby îl pot începe. Recent, vizitatorii trăiesc din ce în ce mai mult în apartamente ca câini de companie. Majoritatea sunt destul de mulțumiți de acest rol. Desigur, cu condiția de a merge foarte bine. Haina este scurtă fără substrat, dar aceasta nu este o evadare din lână în casă. Părul scurt grosier este împrăștiat pe podea, mușcând în mobilier și îmbrăcăminte tapițate. Mirosul câinelui va fi practic inexistent, cu o îngrijire adecvată

Vyzhla este potrivit numai pentru vânători sau persoane active. Trebuie remarcat imediat că se înțelege bine cu copiii, dar datorită mobilității sale, poate împinge sau mușca accidental copilul în timp ce se joacă. Când este necesar, câinele își va apăra familia, iar faptul că vizsla a fost construit pentru munca pe termen lung îl face un partener ideal pentru mersul pe jos sau alergarea pe distanțe lungi. Pe stradă, vizsla maghiară nu își poate păstra pasiunea de vânătoare și va prinde constant porumbei, urmări arici sau urmări pisici.

Îngrijire

Îngrijirea simplă a câinilor este unul dintre motivele pentru care oamenii aleg deseori Vizsla maghiară ca însoțitor. Blana scurtă netedă trebuie periată o dată pe săptămână. Se scaldă la fiecare 3 luni sau după cum este necesar. Între ele, șterg de obicei haina cu un prosop umed sau clătesc câinele la duș. Verificați și curățați-vă regulat urechile.

Dietă

Vizsla maghiară mănâncă puțin, pretențios și foarte exigent în ceea ce privește calitatea furajelor. Dacă acesta este un aliment natural, atunci câinele poate ridica bucăți de carne și nu atinge terciul. Se uită la delicatese de la masa stăpânului cu asemenea ochi, de parcă nu ar fi fost hrănită de o săptămână. Karma gata preparată ar trebui, de asemenea, selectată ținând cont de preferințele gustului câinelui. Schimbarea dietei care satisface nevoile câinelui nu este necesară.

Câine Vizsla maghiar

Sănătate și longevitate

Vizsla maghiară puternică și rezistentă. O sănătate excelentă și o bună genetică sunt rezultatul muncii enorme a crescătorilor, a unei baze genetice diverse și a unei selecții competente, care a fost controlată de nobilimea maghiară de secole. Odată cu apariția diferitelor teste, a devenit și mai ușor să se prevină creșterea câinilor care au probleme de sănătate. Speranța de viață este în medie de 12-13 ani.

Alegerea unui preț pentru cățeluș

În Rusia și țările CSI, canisele oferă în principal câini pentru expoziții sau însoțitori domestici. Găsirea unui cățeluș de la părinți buni care lucrează cu diplome este mult mai dificilă. În Ungaria sau Slovacia, invers.

Cel mai bun loc pentru a cumpăra un cățeluș este de la canise. Merită să aflați din timp dacă crescătorul este angajat în reproducerea și instruirea câinilor de lucru pentru vânătoare sau pentru el, aceștia sunt în primul rând tovarăși de companie. Genetica și talentele parentale joacă adesea un rol cheie în modelarea caracterului puiilor.

Rasa este destul de rară, așa că puii de spectacol buni costă în jur de 50.000 de ruble. Același lucru se aplică copiilor de la câinii care lucrează, care se arată bine la vânătoare. Pe piața păsărilor de curte, câinii fără documente nu costă de obicei mai mult de 20.000 de ruble.

Fotografii

În galerie puteți vizualiza fotografii ale cățelușilor și câinilor adulți din rasa Vizsla maghiară (câine magician cu păr scurt).

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vizsla maghiară (câine magician cu păr scurt)