Impermeabil pentru câini - când nu este confortabil afară

Cu siguranță, nici o singură persoană cu mintea dreaptă nu s-ar gândi să iasă în stradă, unde elementele s-au dezlănțuit, fără să se îmbrace corespunzător. Este puțin probabil să treci prin bălți, purtând doar papuci, și ar fi frumos să îți pui un fel de pălărie pe cap. Și ce zici de prietenii noștri mai mici? Ar trebui să stea în vântul rece? La urma urmei, chiar și un simplu impermeabil pentru un câine vă poate proteja animalul de companie de toate capriciile naturii.!

Pentru ce este?

Există părerea că animalele de companie nu au nevoie de astfel de „perversiuni”. Dar chiar este așa? Poate că, în unele cazuri, o haină de ploaie este cu adevărat utilă? Iată principalele avantaje:

 • Câinii de rase mici și cu părul scurt fără ea pot răci cu ușurință sau ceva mai rău..
 • În condiții urbane, câinele fără pelerină se poate transforma instantaneu într-un fel de „grămadă” de murdărie, sare de drum și alte substanțe, chiar mai neplăcute.
 • Pentru câinii de rase mari cu părul lung, astfel de îmbrăcăminte este pur și simplu vitală. Nu, ei înșiși se pot lipsi, dar proprietarii lor vor fi torturați să spele animalul de companie după fiecare plimbare.
 • În cele din urmă, câinii mai în vârstă uneori se răcesc foarte tare în vânt, deoarece termoreglarea naturală a corpului este deja defectuoasă.

Argumentele „împotriva” nu sunt susținute de niciun motiv rezonabil. Adversarii spun ceva despre „prostia umană”, dar în lumina faptelor de mai sus, este dificil să le luăm în serios cuvintele.

Când nu sunt necesare impermeabile?

Dacă sunteți proprietarul câinilor mari cu părul scurt, atunci în majoritatea cazurilor animalul dvs. nu are nevoie de costum de ploaie. Merită să-l purtați doar dacă este foarte frig și murdar afară. Dacă este în permanență pe câine, este posibil ca termoreglarea normală să fie perturbată, iar starea hainei să se înrăutățească.

Faceți distincții adecvate între câinii foarte mici, care de fapt sunt mult inconfortabili la frig și câinii, care tolerează bine temperaturile scăzute.!

Ce sunt ei?

În ceea ce privește modelele, industria modernă produce toate dimensiunile lor standard. În magazinele specializate, puteți găsi cu ușurință o haină de ploaie pentru câinii mici și, probabil, veți găsi ceva pentru un Rottweiler.

Prin design, astfel de haine sunt de același tip: o glugă care protejează capul animalului de zăpadă, ploaie și murdărie, precum și o pelerină lungă care se fixează sub burta. Cu toate acestea, pentru câinii de rase medii și soiuri mari, elementele de fixare sunt adesea făcute pe spate pentru comoditate. Soiurile ieftine sunt realizate din țesături simple impermeabile.

Important! Cumpărarea acestora pentru câini este încă nedorită. Problema este că aceste materiale nu respiră și, prin urmare, animalul se supraîncălzește sub el. Se poate da înapoi.

Când cumpărați un impermeabil de la un magazin, acordați atenție următoarelor puncte:

 • Lungimea este măsurarea de-a lungul spatelui câinelui.
 • Este recomandabil să cumpărați haine realizate special pentru rasa căreia îi aparține animalul dvs. de companie, în acest caz acestea sunt cusute după modele standard și vor fi probabil ideale pentru un câine..
 • Dacă animalul de companie este cu părul lung, este necesară o căptușeală din material moale și neted.

La modelele mai scumpe (mai precis, foarte scumpe), se utilizează o varietate de țesături „cu membrană”, care sunt folosite pentru a coase haine pentru sportivi profesioniști, pescari și vânători. Astfel de materiale mențin schimbul de aer cu mediul extern și permit în mod liber vaporii corpului.

Pot să-l coas singur?

Și cum să coaseți un impermeabil pentru un câine cu propriile mâini? Este deloc real? Da, nu este nimic supranatural în asta. Acest lucru se face după cum urmează:

 • Măsurarea se face de la gât până la rădăcina cozii.
 • Valoarea rezultată este împărțită la 8. Să presupunem că lungimea este de 40 cm. Împărțiți la 8, obținem 5 cm.
 • Apoi luați o hârtie Whatman mare și desenați exact 100 de pătrate pe ea: 10 pe orizontală și la fel în direcția verticală. Lungimea laturilor fiecărui pătrat trebuie să fie egală cu numărul pe care l-ați primit după împărțire (5 cm, în cazul anterior).
 • Se determină lungimea labelor, se măsoară circumferința greabănului, a abdomenului și a pieptului în cele mai largi locuri.
 • După aceea, datele pe care le-ați primit sunt transferate pe whatman paper, ca urmare a căruia se obține un model aproape finalizat al unei haine de ploaie pentru un câine..

Rețineți că măsurătorile trebuie luate în așa fel încât să existe o anumită marjă. Nu este nevoie să faceți un impermeabil, în care câinele va trebui împins, după ce a fost săpunit în prealabil! Dimpotrivă, hainele ar trebui să fie largi și să nu împiedice în niciun fel mișcările animalului tău. În cele din urmă, făcându-l singur, puteți inventa și experimenta, dar nu este nevoie să depășiți rezonabilul..

Restul depinde de tine și de talentul tău de cusut! Se poate sugera doar că este mai bine să folosiți un fel de țesătură puternică, dar permeabilă ca țesătură (pentru condițiile de casă). Încă nu veți găsi o „membrană” și cu siguranță nu ar trebui să luați „material” dintr-un jachetă chinezească ieftină ca material. Desigur, viitoarea jachetă impermeabilă ar trebui să fie ușor de spălat și să fie cât mai practică posibil, deci nu este nevoie să o coaseți din cele mai bune clase de mătase..

În cele din urmă, dacă, dintr-un anumit motiv, nu sunteți deloc mulțumit de modelele de la cel mai apropiat magazin de animale de companie, dar dintr-un anumit motiv nu simțiți talentul croitorului în dvs., este destul de permis să comandați cusutul unui astfel de impermeabil de la un maestru.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Impermeabil pentru câini - când nu este confortabil afară