Doberman: un câine serios pentru oameni serioși

Studiind descrierea rasei Doberman, în primul rând, acordați atenție naturii celor mai frumoși câini de serviciu: muncitori neînfricați, sensibili, vicioși și duri. Încă din primii ani de existență a rasei, Friedrich Lewis a spus că acești câini nu ar trebui să se teamă de „nici diavolul, nici diavolul, nici împușcăturile, nici loviturile de băț”. În secolul trecut, nu și-au pierdut deloc calitățile de lucru. Rasa de câine Doberman ar trebui să fie doar în mâinile unor proprietari experimentați capabili să înfrâneze temperamentul unui mare luptător.

Referință istorică

Istoria rasei Doberman a început în orașul german Apolda, la mijlocul secolului al XIX-lea. Tânărul polițist Friedrich Lewis, pe lângă activitatea sa principală, a lucrat la o fabrica, unde au fost distruși câinii vagabonzi. Iubitor pasionat al luptei cu câini, Friedrich Dobermann a decis să creeze o nouă rasă care să-i îndeplinească ideile despre ideal: un rău, loial proprietarului, neînfricat și care nu se teme de câinele dureros. Din acest motiv, deja primul standard al rasei Doberman prevedea ancorarea cozii și a urechilor: într-o luptă cu câini, aceste părți ale corpului suferă cel mai adesea..
Pentru creșterea rasei, Friedrich a selectat cei mai agresivi și mai puternici câini dintre cei care erau la dispoziția sa - vagabonții aduși la bătaie. Se crede că în cea mai mare parte erau câini de măcelar - strămoșii Rottweilerilor. În plus, originea rasei Doberman a fost influențată de Pinscherii vechi germani și de câinii ciobănești locali..
Din fericire, domnul Dobermann și-a dat seama repede că nu are sens să se reproducă doar pentru luptă. A transformat reproducerea într-o altă direcție, hotărând să creeze cărțile de servicii ideale care să ajute poliția. În plus, caracterizarea rasei Doberman ca un câine neîncrezător și precaut a fost ideală pentru a lucra în biroul fiscal: Dobermanii îi păzeau pe vameși care purtau sume mari de bani. Rasa de câini Doberman Pinscher a fost numită atunci Pinscherul Turingian, dar toți câinii mușcați vicioși învechi au fost numiți de localnici „Doberman”.
Faptul că astăzi mulți oameni iau dezavantajele rasei Doberman a fost considerat un mare plus în acei ani: Pinscherii din Turingia au făcut treaba perfect, împiedicându-i pe necunoscători să coboare și protejând oamenii legii până la ultima suflare. Recenziile despre rasa Doberman s-au răspândit cu mult dincolo de Turingia și tot mai mulți crescători au început să acorde atenție ideii lui Friedrich Lewis. Din păcate, „tatăl rasei” nu a trăit pentru a vedea recunoașterea oficială a muncii sale. Lucrarea sa a fost continuată de Otto Geller. Datorită eforturilor sale, aspectul și caracterul rasei Doberman s-au schimbat în bine: excesul de masivitate a dispărut, capul a devenit mai lin, furia a scăzut și capacitatea de a învăța a crescut. În plus, rasa a fost numită în cele din urmă după fondator.

„Sete de sânge” și „periculos”

Discutați despre faptul că Dobermanul este o rasă periculoasă, un ucigaș de copii, un psihopat dezechilibrat etc., a condus la faptul că, într-o serie de țări, s-au impus restricții privind păstrarea și reproducerea acestor câini. Pe de o parte, acesta este un plus - câinii serioși nu ar trebui să fie în mâinile amatorilor. Pe de altă parte, datorită crescătorilor și proprietarilor neexperimentați, caracteristicile rasei Doberman au dobândit o conotație atât de negativă, încât este timpul să vorbim despre amenințarea existenței unei rase excelente de lucru. În mâini capabile, un adevărat Doberman de rasă de reproducție competent este un apărător inteligent, loial, loial și curajos!

Aspect

Foarte meritat, rasa de câine Doberman este considerată una dintre cele mai frumoase - sportivi moderat subțiri, musculoși, cu picioare lungi, slabi. Și botul! Frumos sculptat, cu o tranziție lină, alungit, puternic, uniform - Dobermanul vrea doar să-și sărute nasul de piele. Postură mândră, construcție elegantă, greabăn ușor proeminent, piept larg adânc și crupă înclinată îngrijită - standardul rasei Doberman descrie foarte meticulos statutul unui câine adorabil. Înălțimea și greutatea sunt, de asemenea, clar definite: bărbați 68-72 cm și 40-45 kg, femele 63-68 cm și 32-35 kg.
În mod tradițional, coada și urechile Dobermanului sunt andocate. Cu toate acestea, odată cu introducerea într-o serie de țări europene a interzicerii operațiilor cosmetice care nu au scop practic, tot mai mulți crescători preferă un aspect natural. Istoria rasei Doberman a dictat necesitatea andocării, astăzi această procedură nu are sens. Prin urmare, dacă intenționați o carieră serioasă de spectacol, este mai înțelept să cumpărați un cățeluș cu urechi normale și o coadă lungă frumoasă..
Haina mângâie mâna - firele de păr elastice netede aderă atât de strâns la piele încât par a fi un singur întreg. Și nici un strat! Există doar două culori: maro închis sau negru, cu semne de culoare roșiatică, de culoare roșie.
Pentru cei care sunt încântați de apariția acestor câini, dar nu vor să se împovăreze cu un proces educațional îndelungat sau nu doresc să țină un animal de companie mare, pincherul în miniatură sau așa-numita rasă mică Doberman este ideală. Sunt foarte asemănătoare cu Jim, lăudat de Yesenin, dar ajung la maximum 30 cm la greabăn. În ciuda dimensiunilor lor, câinii sunt destul de serioși - neînfricați, sportivi, bine antrenați. Rasa mică Doberman era cunoscută cu 300 de ani înainte de apariția Doberman Pinschers și nu este un descendent direct sau strămoș al acestor câini, dar în exterior și în caracter este aproape o copie, cu excepția dimensiunii.

Caracter și antrenament

După cum sa menționat mai sus, Dobermanul este un câine pentru mâini ferme și experimentate. Proprietarul trebuie să aibă o înțelegere clară a psihologiei mai multor miniștri excitabili și neîncrezători care se grăbesc violent în apărarea atât a teritoriului, cât și a membrilor familiei. Aceste caracteristici ale rasei Doberman le fac să nu fie foarte convenabile în ceea ce privește împărtășirea cu alte animale, cu toate acestea, cu o educație adecvată de la o vârstă fragedă, garda implacabilă se va împrieteni atât cu pisica, cât și cu micul terrier..
Amatorii, care nu cresc câini și permit împerecherea persoanelor dezechilibrate mintal, au dus la faptul că astăzi recenziile rasei Doberman sunt extrem de negative: mușcătoare, nesigure, excitabile. Cumpărați un cățeluș numai într-o canisa bună, lucrați cu câinele sub îndrumarea unui instructor și puteți numi în siguranță toate aceste povești de groază prostii complete..
Răutatea inerentă acestei rase este ușor de controlat dacă proprietarul acordă atenția cuvenită instruirii. Socializarea este extrem de importantă: imediat după carantina de vaccinare, cățelușul ar trebui „scos în public”, obișnuit cu o mulțime zgomotoasă, cu copiii și animalele altor persoane. Chiar înainte de începerea pubertății, Dobermanul trebuie să se obișnuiască cu lumea din jur..

Întreținere și îngrijire

Părul scurt, lipsit de pardoseală este un tabu absolut pentru păstrarea într-o volieră sau cabină. Natura vioaie a rasei Doberman exclude întreținerea „canapelei” - aceștia sunt câini sportivi, activi, care au nevoie de un fel de ocupație. Le plac plimbările în natură, dar lăsarea dobermanului să alerge fără lesă este posibilă doar departe de trecătorii întâmplători.
Chiar și un Doberman perfect educat este un pazitor și un protector implacabil. La vederea unui Doberman care merge liber, necunoscuții (în special mămicile cu copii) încep adesea să intre în panică, să strige ceva proprietarului, să fluture mâinile, ceea ce provoacă agresiune. Prin urmare, pentru propria siguranță a câinelui și siguranța câinelui, este necesară o lesă.
Dobermanii tolerează bine căldura și cataclismele de demi-sezon, dar iarna, în înghețuri severe, este mai bine să scurtați plimbările. Sau puneți-vă o salopetă pe animalul de companie - atunci un doberman energic se va putea bucura de plimbări lungi iarna. Plecarea este minimă: Dobermanii practic nu se varsă, nu se tem de apă, nu miros ca un câine.

Sănătate

Citind deja descrierea rasei Doberman, înțelegeți că un câine atât de armonios și „corect” ar trebui să se distingă printr-o sănătate bună. Și așa ar fi fost dacă nu divorțurile cu dorința lor irepresionabilă de a tricota pe toți la rând. Au „răsplătit” rasa cu multe probleme genetice: displazie, sindromul Wobler, melanom, cataractă, tendință de diabet, congenitală surditate, lipom și histiocinom, cardiomiopatie Singura șansă de a evita aceste probleme este să contactați cea mai bună creșă disponibilă.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Doberman: un câine serios pentru oameni serioși