Clumber spaniel

Clumber Spaniel este o rasă engleză de câini de vânătoare cu rădăcini franceze. În exterior, el este foarte diferit de ceilalți reprezentanți ai familiei numeroase de spanieli, dar nu este inferior lor în ceea ce privește calitățile de lucru. Are un caracter calm, echilibrat, loial și ascultător. Nepretențios din punct de vedere al conținutului și nu necesită întreținere complexă.

două cleme în fotografie

Câinii ca modernii Clumber Spaniels au fost inițial crescuți în Franța de către ducele de Noaille. La începutul Revoluției Franceze, aristocratul și-a trimis cei mai buni câini în Nottinghamshire la ducele de Newcastle, pe moșia sa numită Clumber Park. Mai târziu, rasa și-a luat numele din acest loc și mai târziu s-a dezvoltat aici. În timpul revoluției, de Noaille a murit, iar spanielii săi au rămas în Marea Britanie. Potrivit înregistrărilor crescătorului englez James Farrell, Clumber Spaniel este descendent din vechiul Alpine Spaniel. Poate că și ei au luat parte la selecție Sfântul Bernard. În Anglia, s-a vărsat sânge pentru a întări scheletul câini de sânge.

În 1860, Clumber a apărut pentru prima dată la expoziție și era foarte pasionat de mulți aristocrați. Abia în anii postbelici ai secolului al XX-lea, după restaurare, rasa a devenit disponibilă pentru alte segmente ale populației. Clumber Spaniel este printre primii zece câini care au fost înregistrați la American Kennel Club de la înființarea sa în 1884. Asociația Internațională Cinologică a publicat oficial numărul standard 109 pentru Clumber spaniel în 1954.

Clumber Spaniel vânătoare

Clumber Spaniel este un vânător talentat. Nu are nevoie de coaching complex și înțelege rapid ce se dorește de la el. Este activ și pasionat la locul de muncă, dar este greu, așa că este mult inferior în viteză față de ceilalți spanieli. Căutați temeinic, bine potrivit pentru vânătoare în pădurile deschise.

Videoclip despre rasa de câine Clumber Spaniel:

Aspect

Aspectul Clumber Spaniel exprimă forță. Este bine echilibrat, cu un os puternic și o expresie plină de viață și clocotitoare. Trebuie să fie sănătos și suficient de puternic pentru a lucra pe teren toată ziua. Dimorfismul sexual este bine exprimat. Greutatea medie a masculilor este de 29,5-34 kg, cățelele ―25-29,5 kg. Creșterea variază de la 40-50 cm.

Capul este mare, pătrat, de lungime medie. Craniul este lat de sus. Protuberanța occipitală este bine exprimată. Partea sprâncenelor este grea. Oprește-te adânc. Botul este pătrat. Buzele sunt bine dezvoltate. Fălcile sunt puternice, dinții converg într-o mușcătură de foarfecă. Ochii sunt limpezi, de culoare chihlimbar închis. Pleoapele pot prezenta ușor mucoase, dar fără exagerare. Urechile sunt mari, în formă de frunze de struguri, acoperite cu păr neted, căzând înainte.

Gâtul este gros. Lungime moderată. Corpul este puternic și bine musculos. Spatele este lat, drept, lung. Lomul este muscular. Pieptul este adânc. Părțile laterale sunt bine căzute. Coada este așezată jos, purtată la nivelul liniei din spate. Coada poate fi andocată. Membrele sunt bine musculate, puternice și bine dezosate..

Stratul este foarte gros, neted și matasos la atingere. Pieptul și picioarele sunt acoperite cu păr lung de înfrumusețare. Culoare preferată: alb solid cu marcaje de lămâie, permis portocaliu deschis. Marcaje minore și pete sunt, de asemenea, prezente pe cap și bot

Clumber Spaniel standard de rasă

Caracter și comportament

Temperamentul Clumber Spaniel este pe deplin în concordanță cu aspectul său. Câinele combină cu succes o dispoziție veselă și calm. El este lipsit de acea neplăcere, care este inerentă spanielilor mici, și de melancolie, care este caracteristică Sfântului Bernard. Este un adevărat intelectual, curajos, de neclintit, cu o postură decisivă și respect de sine..

Este prietenos și de încredere cu familia sa. El tratează bine copiii de diferite vârste, este răbdător cu farsele copiilor și se supune bine adolescenților. Este rezervat străinilor, este prietenos cu proprietarul. Clumber nu este caracterizat de un comportament agresiv, dar sentimentul de teritorialitate este bine exprimat. Dacă cineva pătrunde în proprietate sau îl amenință pe proprietar, el este capabil să se apere cu un curaj extraordinar. Latră foarte rar.

La o vânătoare sau în timpul unei plimbări, clumber se asigură întotdeauna că proprietarul este la vedere. Pentru el, contactul cu proprietarul este foarte important, indiferent de factorii externi. În sine nu are nevoie de un control special.

Comunicarea cu un clumber este o plăcere pentru mulți. El se supune cu bucurie și se supune poruncilor, este surprinzător de calm și aproape niciodată nu fuge departe, nu se implică în lupte și nu se joacă acasă..

educatie si antrenament

Clumber Spaniel este foarte sârguincios în antrenament. Dacă lucrați cu el în mod constant și regulat, puteți obține rezultate bune. Nu-și amintește comenzile la fel de repede ca Păstorul belgian și le execută mult mai încet decât border collie, dar încearcă întotdeauna să-i facă pe plac proprietarului.

Nu ultimul loc din viața unui cățeluș clumber ar trebui să fie socializarea. Importanța sa este deosebit de importantă pentru câinii care locuiesc în oraș. De la o vârstă fragedă, acestea sunt introduse în locuri, sunete, animale și oameni noi. Laudă pentru un comportament bun, identifică și corectează nedoritele.

Instruirea începe după stăpânirea comenzilor de bază și implementarea lor clară în domeniu, dar nu mai devreme de 5 luni. Clumber funcționează bine pentru orice tip de pasăre, dar vizitele frecvente pe teren și o legătură strânsă cu proprietarul sunt cheia succesului..

clumber spaniel hunt

Caracteristicile conținutului

Clumber Spaniel nu-i place căldura, dar tolerează bine frigul. Diferă în rezistență și nepretenție. În majoritatea caniselor, câinii sunt ținuți în incinte spațioase. Puii sunt crescuți acolo. Clumber poate fi păstrat într-un apartament pentru locuitorii orașului, dar numai dacă câinele este prevăzut cu o plimbare bună și, de asemenea, dacă proprietarul nu se teme de abundența de lână în casă și de scăderea moderată a prietenului cu patru picioare.

Clumber Spaniel are nevoie de o activitate fizică bună. Nu trebuie să fie jogging zilnic, dar cel puțin o dată pe săptămână, ar trebui să i se permită să alerge în natură. Înotul va fi de ajutor. Este foarte important ca omul să poată merge singur, să adulmece ce vrea și când vrea. Restul timpului, plimbările zilnice pot fi diversificate practicând echipe vechi și noi, cu diverse jocuri, de regulă, spanielul preferă sarcini,

Îngrijire

Pentru a-și menține aspectul îngrijit, sănătatea pielii și a hainei, clumber necesită periaj săptămânal. Ceea ce, în plus, va împiedica formarea de încurcături pe lână de decorare. În același timp, pielea este examinată pentru a detecta leziuni, roșeață sau erupții cutanate. În perioada primăvară-toamnă și pentru prezența căpușelor și a altor paraziți.

Îngrijirea spectacolului unui Clumber Spaniel include spălarea, perierea, uscarea și tunderea ușoară a părului pentru un aspect mai îngrijit..

Urechile sunt curățate de ceară și praf acumulate o dată pe săptămână. Este important să vă păstrați ochii uscați și curați, așa că trebuie să le ștergeți zilnic. Mai ales la câini, la care conjunctiva este ușor deschisă. Ghearele se pot măcina singure dacă câinele merge mult pe asfalt. În caz contrar, trebuie să fie măcinate sau tăiate pe măsură ce cresc, astfel încât poziția labei să nu fie perturbată. De asemenea, pentru comoditate, părul este prins între degete și tampoane. Scăldatul este prezentat la fiecare 7-10 zile. Folosiți șampoane și balsamuri pentru straturi moi.

Alimente

Este important să organizați dieta astfel încât câinele să nu câștige excesul de greutate, ceea ce va pune stres pe oase și articulații. Vor fi produse naturale sau alimente uscate gata preparate, proprietarul decide singur. Ambele opțiuni sunt acceptabile. Clumber Spaniel este bine obișnuit cu tipul de alimente propus și rareori suferă de probleme cu tractul gastro-intestinal.

Pui Clumber Spaniel

Sănătate și longevitate

Clumber Spaniel este în stare bună de sănătate. Cele mai multe boli care apar la rasă sunt de obicei cauzate de îngrijirea necorespunzătoare, condiții de locuință precare sau o dietă dezechilibrată. Speranța de viață 11-13 ani. Dar, de asemenea, în rasă există boli ereditare care apar cu frecvențe diferite în diferite linii:

  • Hipotiroidism;
  • Boli dermatologice;
  • O predispoziție la infecțiile urechii;
  • Inversia și eversiunea pleoapelor;
  • Atrofia progresivă a retinei;
  • Cardiomiopatia;
  • Displazia articulației șoldului;
  • Boala discurilor intervertebrale ale coloanei cervicale și toracice;
  • Anemie hemolitică cauzată de administrarea de sulfa.

La pui în timpul creșterii active, creșterea rapidă în greutate poate duce la dezvoltarea panostitei eozinofile. Prin urmare, în această perioadă, se recomandă administrarea complexelor de vitamine și minerale care întăresc oasele, articulațiile și tendoanele..

În cazuri rare, anasarka se găsește în rasă - un simptom al insuficienței renale sau hepatice la pui, în care aceștia se nasc umflați și, de regulă, morți.

Alegerea unui catelus Clumber Spaniel

Clumber Spaniel este o rasă rară de câine, dar nu atât de mult încât catelul a trebuit să fie adus din Anglia sau America. În Rusia și țările CSI, mai multe pepiniere sunt angajate profesional în reproducerea lor. Puii sunt adesea rezervați în avans, dar uneori puteți găsi de vânzare gratuit.

Conform clasificării FCI, Clumber Spaniel aparține grupei a 8-a, 2 secțiuni. Aceasta înseamnă că câinilor li se permite să se reproducă numai după ce au primit note mari la expoziții și o diplomă în testele de lucru. Acest lucru asigură că talentele și trăsăturile de caracter sunt păstrate cât mai mult posibil. De asemenea, crescătorii responsabili sunt competenți în selectarea perechilor pentru sănătate. Câinii sunt supuși testelor pentru cele mai frecvente boli genetice și raze X pentru a confirma absența displaziei.

Puii Clumber Spaniel trebuie să fie sănătoși. Acest lucru este dovedit de o haină curată, strălucitoare, ochi limpezi și absența oricăror cruste sau dungi. La vârsta de aproximativ 2 luni, ei stau deja cu încredere pe picioare puternice; șchiopătarea sau incertitudinea nu ar trebui să fie urmărite în mișcările lor. Trăsăturile principale ale personajului la această vârstă sunt curiozitatea și prietenia. De asemenea, este important să evaluați conformitatea cu standardul dacă intenționați să participați la expoziții.

Un cățeluș de rasă pură trebuie să aibă o marcă și o metrică, care ulterior este schimbată cu un pedigree. În plus, trebuie tratat pentru paraziți și vaccinat în funcție de vârstă.

Preț

Costul mediu al unui cățeluș Clumber Spaniel în Rusia este de 45.000 de ruble. În canisele europene, câinii costă de la 1000 de euro.

Fotografii

În galerie sunt colectate fotografii cu câini adulți și pui de rasă Clumber Spaniel.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Clumber spaniel