Clasificarea hranei pentru câini: tipuri, categorii și împărțirea în clase

Pentru comoditate, există o clasificare a hranei pentru câini. Se disting următoarele clase de furaje: economic, premium, super-premium și holistic. Știi cum diferă acestea??

De ce fluxurile sunt împărțite în clase?

Absolut toți proprietarii de câini înțeleg că produsele similare pot fi vândute la prețuri diferite. Cel mai adesea, motivul diferenței este calitatea, amploarea asistenței de marketing, costurile de transport și deprecierea producției. Clarificând răspunsul la întrebarea de ce fluxurile sunt împărțite în clase, trebuie să înțelegeți că acestea indică doar calitatea furajelor.

Firește, cu cât este mai mare calitatea furajelor, mai precis, materia primă din care sunt fabricate, cu atât costul este mai mare. Alocarea unei clase nominale unui anumit furaj nu este controlată legal. În Europa și America, există un cadru legal strâns care controlează calitatea materiilor prime utilizate în producție. Cu toate acestea, legislația nu afectează în niciun fel corectitudinea atribuirii unei clase către orice feed sau marcă..

S-au introdus clase nominale de furaje pentru confortul utilizatorului final. Conform normelor general acceptate, clasele de furaje diferă în ceea ce privește conținutul de calorii, conținutul de carne și calitatea acestuia..

Tipuri de hrană pentru câini

Gama de produse finite este extinsă de tipurile de hrană pentru câini. Să vedem cum diferă.

Tipuri populare de mâncare pentru câini:

 • Uscat - produs sub formă de granule mici. În timpul producției, materiile prime sunt uscate, îmbogățite cu vitamine și microelemente și apoi presate în granule.
 • Semi-umed - așa-numitele plicuri sau plicuri care conțin bucăți de alimente, sos sau jeleu.
 • Mâncare umedă sau pateuri - compoziția este similară furajului semi-umed, cu toate acestea, au o structură complet omogenă.
 • Tratează - disponibil sub formă de biscuiti, tablete, medalioane, de obicei nu conțin carbohidrați.

Alimentele uscate conțin puțină apă, de obicei până la 10%. Furajele esențiale și semi-umede ale aceleiași mărci nu diferă în compoziție de furajele uscate, dar conțin mai multă apă, care înlocuiește fracția de masă a proteinelor și a carbohidraților.

Mâncarea uscată este mai populară în rândul proprietarilor de câini, deoarece este mult mai ieftină. Alimentele semi-umede și pateurile sunt destinate în principal hrănirii puiilor, câinilor seniori și animalelor care suferă de probleme cronice de sănătate.

Cursuri de hrană pentru câini

Clasele de furaje sunt menite să indice calitatea. Mulți proprietari, în special cei care au primul lor câine, nu intră în detalii și hrănesc animalul de companie cu produsele care provoacă cea mai mare încredere. Din păcate, credulitatea proprietarilor duce adesea la probleme - boli cronice și sănătatea compromisă a câinelui..

Sfat: citiți și analizați cu atenție compoziția produsului înainte de cumpărare. Chiar și mâncarea scumpă în ambalaje frumoase ar putea să nu îndeplinească cerințele de calitate sau așteptate..

Clasa economica

Clasa economică presupune un cost accesibil al hranei pentru animale gata preparate. Imediat, observăm că fluxurile de clasă economică sunt cele mai recunoscute, deoarece sunt publicitate pe scară largă și masivă. Costul campaniilor publicitare, al cercetărilor de marketing și al altor manipulări pentru creșterea gradului de cunoaștere a mărcii costă bani. Bineînțeles, suma cheltuită pentru promovarea unui produs este inclusă în costul acestuia.

Notă! Dacă efectuăm o analiză comparativă a fluxurilor economice și premium, rezultă că prețurile lor practic nu diferă..

Feed clasă economică:

 • Origine.
 • Chappi.
 • Cesar.
 • Dragă.

Mâncarea clasă economică nu este recomandată pentru hrănirea zilnică a animalelor de companie. Proprietarii și medicii veterinari au fost convinși de calitatea scăzută a produselor prin experiență tristă..

Pot exista excepții între fluxurile de clasă economică, dar cele mai multe dintre ele sunt realizate din:

 • Deșeuri de la producția de carne - oase, piei, grăsimi, copite.
 • Umpluturi de cereale „goale” - porumb, grâu, soia.
 • Cu adaos de conservanți, inclusiv sintetici.
 • Cu sare adăugată, coloranți, amelioratori de aromă și alte ingrediente nedorite.

Mulți proprietari preferă să aibă încredere în reacția animalului de companie decât în ​​sfaturile medicilor. În majoritatea cazurilor, câinii mănâncă în mod activ alimente de clasă economică, deoarece conțin potențatori sintetici ai gustului și mirosului.. Câinele, bazându-se pe simțul mirosului, consideră că mâncarea din clasa economică este mai gustoasă.

Notă! După utilizarea prelungită a produselor cu amelioratori de aromă, alimentele mai calitative și mai sănătoase pot avea un gust fad.

Clasa premium

Furajele de clasă premium sunt considerate un produs zilnic pentru animale sănătoase. Un dezavantaj semnificativ al furajelor este conținutul lor caloric supraestimat, pe fondul unui conținut scăzut de proteine. În plus, originea cărnii din care este produs furajul este adesea ascunsă..

Fluxuri premium populare:

 • Avans.
 • Brit premium.
 • Probalance.
 • Royal canin.
 • Purina unul.
 • Mâncare de câine.
 • Chicopee.
 • Protecția naturii.

Alimentele premium nu conțin coloranți, amelioratori de aromă, dar pot conține săruri și conservanți.

Important! Printre produsele premium, există mărci destul de demne, care nu sunt incluse în clasa super-premium în ceea ce privește conținutul de calorii..

Clasa super premium

Furajul de clasă super-premium este un produs zilnic care trebuie să fie echilibrat în mod optim, să conțină vitaminele și microelementele necesare. La o inspecție mai atentă, devine evident că linia dintre premium și super-premium este aproape invizibilă..

Singurul indicator prin care se disting clar clasele de furaje este conținutul lor caloric. Totuși, totul nu este atât de simplu aici, deoarece conținutul de calorii al furajelor poate depinde de conținutul de grăsimi, cereale și diverși aditivi..

Fluxuri super premium populare:

 • Prima alegere.
 • Grija Brit.
 • Bosch.
 • DailyDog.
 • Eukanuba.
 • Josera.
 • Nutram.
 • Optima nova.

În cadrul claselor premium și super-premium, se produc o varietate de hrană terapeutică și profilactică:

 • Produsele preventive sunt destinate animalelor predispuse la orice boli.
 • Furajele vindecătoare sunt făcute conform rețetelor specifice și pot afecta metabolismul.

Sfat: Utilizarea produselor profilactice și terapeutice este recomandată numai după consultarea unui medic veterinar.

Clasa holistică

Clasa holistică considerat cel mai înalt. Prețul alimentelor holistice este impresionant, dar producătorii asigură că proprietarul nu va cheltui bani degeaba. În producția de furaje de clasă holistică, ar trebui utilizate numai produse de înaltă calitate de origine naturală.

Furajele holistice nu conțin conservanți, amelioratori de aromă, soia, produse OMG și alți aditivi. Potrivit producătorilor, numai carnea pură este utilizată în producția de produse holistice..

De fapt, atunci când studiați compoziția, se dovedește că multe furaje conțin așa-numita făină de carne, în prepararea căreia sunt utilizate cartilajele și oasele..

Fluxuri populare de clasă holistică:

 • Acana.
 • Canide.
 • Grandorf.
 • Mergi holistic natural.
 • Amestec holistic.
 • Acum proaspăt.
 • Orijen.

Alimentele de calitate holistică sunt adesea generalizate la produse care nu conțin cereale. O dietă fără cereale este considerată mai potrivită pentru un câine. Legumele și fructele sunt folosite ca surse de carbohidrați în furaje.

Important! Hrana fără cereale și clasa holistică sunt concepte diferite. Orezul, hrișca, orzul și alte cereale sunt adesea prezente în holistică.

Feeduri contrafăcute - ce trebuie să căutați

Hrana pentru animale este adesea contrafăcută și, după cum arată practica, majoritatea contrafacerilor aparțin clasei premium.

Falsificarea furajelor este o afacere spontană care rareori este pedepsită de lege. Producătorii încearcă să-și protejeze produsele cu holograme, instrucțiuni speciale de pe ambalaj și alte mijloace. De asemenea, trebuie să fiți vigilenți atunci când sunteți la cumpărător, mai ales dacă există o diferență mare de preț sau de tipul de ambalaj alimentar de care sunteți îngrijorat..

Fiecare pachet feed conține informații despre producător, inclusiv adresa legală a acestuia și o listă a distribuitorilor autorizați. Dacă furajul este produs sub licență sau certificat, aceste informații sunt întotdeauna indicate pe pachet.

Pentru a vă proteja de înșelăciunea sau necinstea vânzătorilor, este recomandat să cumpărați furaje numai în pachete închise și de la reprezentanții oficiali. Punctele de vânzare cu amănuntul pot fi reprezentanți oficiali dacă au certificate de calitate furnizate de dealer. În absența documentației, este mai bine să vă abțineți de la cumpărarea de furaje..

Cel mai fiabil mod de a cumpăra furaje, mai ales când vine vorba de produse de clasă holistică, este să contactați un dealer autorizat sau producător. Aproape toți producătorii de feeduri au site-uri web multilingve de unde puteți comanda produse care vă interesează..

Atunci când cumpărați prin Internet, este important să luați în considerare faptul că livrarea se efectuează pe cheltuiala cumpărătorului și acest lucru crește ușor prețul furajelor.

Prețul se potrivește întotdeauna cu calitatea?

Majoritatea proprietarilor de câini, alegând hrana pentru animalul lor de companie, sunt ghidați de logica „mai scump este mai bine” ... și uneori o fac inconștient. Să vedem dacă prețul se potrivește întotdeauna cu calitatea.

În afară de promoții, declarații de crescător și sfaturile proprietarilor experimentați de animale de companie, vă puteți concentra doar asupra compoziției. El îți oferă toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie.

 • În cazul în care producătorul nu are nimic de ascuns, toate ingredientele din care este produs furajul sunt precizate.
 • Dacă vedeți o formulare neclară în compoziție, este mai bine să vă abțineți de la cumpărarea unui astfel de furaj..
 • Toate ingredientele sunt listate în feed în ordine descrescătoare.
 • Dacă în primul rând numele clar al bazei de carne nu este explicat, puteți fi sigur că furajele conțin mai mulți carbohidrați decât proteine..
 • Formulările de calitate pentru hrana animalelor sunt formulate cu date procentuale pentru fiecare ingredient. Astfel, producătorul nu ascunde cantitatea de carne conținută în produs..
 • Lista ingredientelor este completată de conservanți și aditivi care extind durata de valabilitate a furajelor. Toate formulările din ele trebuie să fie clare și de înțeles pentru o persoană care nu are cunoștințe profunde despre industria alimentară..

Cum să alegeți calitatea alimentară potrivită pentru animalul dvs. de companie?

Să ne dăm seama cum să alegeți mâncarea de clasă potrivită pentru animalul dvs. de companie. Nu vă grăbiți să transferați câinele în alimente uscate, să vă evaluați capacitățile fizice și financiare și apoi să luați o decizie.

 • Atunci când alegeți un furaj, este mai bine să abandonați imediat ideea de a vă hrăni cu produse de clasă economică..
 • Mâncarea de clasă premium este destul de acceptabilă dacă animalul dvs. de companie nu are probleme de sănătate, tendință de exces de greutate și boli orale. Mâncare premium de linii specializate, potrivită pentru animalele cu digestie sensibilă, persoanele care suferă de alergii și câinii cu piele cu probleme.
 • Mâncarea de clasă super-premium este considerată cea mai bună alegere pentru animalele sănătoase și animalele de companie predispuse la orice patologie. Majoritatea proprietarilor, care sunt capabili să-și asigure animalul de companie cu mâncare super-premium, sunt chinuiți de problema transferării câinelui la mâncare holistică..
 • Dacă partea financiară nu este esențială, este mai bine să transferați câinele la mâncare holistică. Dacă nu sunteți sigur că puteți obține mâncare scumpă, este mai bine să vă abțineți și să nu schimbați tipul de mâncare al câinelui..

Notă! Mulți medici veterinari observă că atunci când schimbă mâncarea super premium la cea holistică, câinii au probleme de sănătate. Nu este vorba despre calitatea produsului, ci despre consecințele schimbărilor bruște ale dietei..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Clasificarea hranei pentru câini: tipuri, categorii și împărțirea în clase