Îmbrăcăminte chihuahua

Micul câine nu are blană groasă pentru a-l menține cald pe vreme rece..

Hainele speciale pentru câinii mici vor ajuta la asigurarea animalului de companie cu un confort maxim în timpul unei plimbări..

Există o nevoie?

În ciuda faptului că unii reprezentanți ai rasei au părul lung, acest lucru nu salvează animalul de frig - îngheață și se îmbolnăvește în același mod ca și chihuahua-urile cu părul scurt. Dulapul este selectat în funcție de sezon și de condițiile meteorologice specifice.

Haine de acasă
Ingerul Iadului

În plus, hainele pentru Chihuahua vor facilita proprietarului îngrijirea animalului de companie: după întoarcerea de la plimbare, câinele nu trebuie să se spele și să colecteze lână în jurul apartamentului..

De asemenea, un dulap vă va ajuta să vă protejați animalul de companie de paraziții externi, cum ar fi căpușele. Riscul contractării helmintiazei este, de asemenea, redus. Va fi ceva mai dificil să ridici ouăle viermilor pe stradă. La sosirea acasă, proprietarul scoate hainele de la animalul de companie, câinele rămâne curat după o plimbare. Va trebui să spălați lucrurile numai dacă este necesar..

Tipuri de haine și cât ai nevoie

Îmbrăcămintea Chihuahua este împărțită în stiluri:

 • pulovere (Tricouri, veste, pulovere - astfel de haine sunt purtate întotdeauna peste picioarele din față);
 • pături (purtat peste picioarele din față, acoperă spatele, în esența sa, este o pelerină);
 • pantaloni scurți și fuste (îmbrăcat peste picioarele din spate, adesea vine cu o jachetă);
 • halate de baie (pătură pentru uz casnic);
 • salopete (îmbrăcăminte dintr-o bucată cu eșarfă, guler sau glugă);
 • anterele (un tip de salopetă din țesătură ușoară care protejează câinele de praf);
 • salopete (de exemplu, pentru o cățea care alăptează, chiloți chihuahua pentru fete, curele de igienă pentru băieți etc.)

Dintre toate tipurile de îmbrăcăminte enumerate pentru câinii Chihuahua, cea mai bună opțiune este o salopetă. Aceasta este poate cea mai comună „ținută” universală pentru un animal de companie..

O plimbare într-un parc sau o piață poate fi plină de o boală gravă la câine, care este transmisă de căpușe și alți paraziți. Prin urmare, înainte de a ieși în stradă, va fi foarte util să puneți un trening pe câine. De asemenea, materialul alunecos nu va permite ca diverse resturi, frunze, ace etc. să prindă pe lână..

Salopetă de pluș
Versiune simplificată

În timpul iernii, cel mai bine este un costum cu pluș, fleece sau căptușeală din poliester.. Acest material reține bine căldura. Este recomandabil ca hainele să acopere cât mai mult spațiu pe stomac..

Pentru ca lucrul să nu împiedice mișcările Chihuahua, să-i permită să se elibereze liber, să alerge și să se joace, îl poți pune pe el pulover sau trening căptușit.

Se întâmplă ca pe vreme geroasă să fie și el destul de răcoros în apartament, iar câinele începe să înghețe. În acest caz, un costum subțire va ajuta la încălzirea animalului de companie, de exemplu, set de bluze și pantaloni.

Atunci când cumpărați sau coaseți în mod independent (tricotați) un costum pentru un copil, trebuie să acordați atenție faptului că animalele de companie de diferite sexe necesită diferite modele de îmbrăcăminte care le corespund.

Astfel, hainele pentru chihuahua sunt împărțite în două grupe în funcție de scopul lor - pentru fete și pentru băieți..

Diferențele constau în caracteristici funcționale, precum și în schema de culori a dulapului.

Distanța de la burta câinelui la sol (clearance-ul) este de numai 15-20 cm. Există un risc serios de a răci, cistita sau alte boli infecțioase..

Toate acestea pot afecta capacitatea unei fete Chihuahua de a avea descendenți. Prin urmare, este foarte important ca costumul să acopere bine abdomenul - incizia pentru ameliorarea nevoilor trebuie să fie minimă.. 

În ceea ce privește costumele pentru băieți, tăietura pentru toaletă ar trebui să înceapă de la mijlocul burții și să se termine la coadă (se pare că tăietura are forma unui triunghi).

Este important ca picioarele costumului să nu împiedice mișcarea câinelui.. Un câine iese afară, în primul rând, pentru a se ușura și a-și marca teritoriul. Prin urmare, în timpul unei plimbări, cățelușul își ridică în mod constant laba. Dacă hainele nu-i permit să facă acest lucru, animalul de companie va fi stresat..

În funcție de sezonul pentru care sunt destinate hainele, acestea sunt împărțite în iarnă (ar trebui să se încălzească), vară (scopul său este de a proteja animalul de companie de supraîncălzire) și demi-sezon (astfel de lucruri protejează de vânt și umezeală, de obicei, haine de ploaie și costume strâmte).

Opțiunea de iarnă
Opțiunea de iarnă

Următorul criteriu de selecție este vârsta. Există două tipuri de îmbrăcăminte pentru cățeluși și pentru câini adulți. În primul caz, vorbim despre pulovere și salopete ușoare..

Îmbrăcăminte DIY Chihuahua

Pentru acei proprietari cărora le place să lucreze cu acul, este potrivită opțiunea de croitorie sau de tricotat haine Chihuahua. Nu va fi dificil pentru meșteșugari să facă un lucru nou cu propriile mâini. În plus, această metodă economisește perfect bani..

Cum se fac măsurători?

Pentru a coase sau tricota un costum pentru un câine, trebuie mai întâi să luați măsurători de la animal. În timpul „procedurii” câinele ar trebui să stea calm cu capul ridicat, picioarele drepte și spatele întins.

Luarea măsurătorilor constă în determinarea următorilor parametri:

 1. Circumferinta pieptului. Măsurarea se efectuează în spatele labelor din față. Banda de măsurare este localizată perpendicular pe coloana vertebrală.
 2. Lungimea spatelui. Punctul de referință este punctul în care gulerul strâns în mod normal cade liber. Punct final - baza cozii.
 3. Circumferinta gatului. Măsurată cu guler liber.
 4. Circumferința piciorului posterior. La unii câini, care se disting prin comportamentul lor activ și jocul mare, mușchii din aceste locuri sunt foarte bine dezvoltați, prin urmare, dimensiunea circumferinței este destul de mare.

Alegerea țesăturii

Materialul este selectat în funcție de climă în general și de anotimp în special. De asemenea, alegerea este influențată de scopul specific al hainelor, care depinde de locul (este un parc sau o curte obișnuită), frecvența și caracterul (indiferent dacă animalului de companie îi place să se joace, să alerge sau, dimpotrivă, are o dispoziție calmă) de plimbări.

Principalele tipuri de țesături pentru costume includ următoarele:

 1. Material pentru haine de casă. În acest caz, se preferă bumbacul, bicicleta și fleece..
 2. Material impermeabil. În acest caz, o țesătură impermeabilă este perfectă. Este hidrofug și se usucă rapid. Nu este recomandat să folosiți țesături cauciucate, deoarece perturbă schimbul de căldură - animalul se va simți inconfortabil.
 3. Material pentru „îmbrăcăminte” de iarnă. Sarcina principală a unui astfel de garderobă este să vă mențineți animalul de companie cald pe vreme rece. Stratul superior este format dintr-o țesătură de impermeabil, iar cel inferior este realizat din poliester de căptușire, care acționează ca un încălzitor. Lana sau bicicleta sunt folosite ca căptușeală.
Pelerina de ploaie
Pelerina de ploaie

Cusut

Când coaseți haine, trebuie să vă asigurați că produsul nu se dovedește a fi prea dens. Un costum voluminos va constrânge foarte mult un câine mic în mișcare.

De exemplu, luați în considerare procesul de coasere a unui trening. Acest lucru va necesita:

 • țesătură de bumbac sau velur tricotat;
 • incuietoare;
 • ac si ata;
 • foarfece;
 • săpun.

Procesul de cusut este după cum urmează:

 1. Cusutul de chihuahua faceți-vă singur începe cu un model.

Arată cam așa:

Sistem
Modelul aproximativ
 1. Apoi, folosind săpun, aplicați-l pe țesătură, lăsând câțiva centimetri în rezervă (pentru cusături).
 2. Țesătura trebuie măturată la cusături.
 3. Pentru fiabilitate, produsul poate fi încercat pentru un animal de companie.
 4. Fixați elementul de fixare pe partea burtică a costumului.
 5. Apoi materialul este cusut și cusăturile sunt prelucrate.
 6. De asemenea, puteți decora produsul cu un autocolant și alte accesorii..

Algoritmul prezentat este potrivit pentru coaserea oricărui tip de îmbrăcăminte pentru animale de companie. Cel mai important lucru este să luați măsurători corect și să faceți corect un model. De exemplu, pentru o salopetă, modelul arată astfel:

Schema de salopetă
Pentru salopetă

Și pentru pantaloni scurți, aveți nevoie de următoarea schemă:

Schemă de pantaloni scurți
Pantaloni scurți viitori

Tricotare

O alternativă excelentă la o salopetă este un pulover. Acest tip de îmbrăcăminte Chihuahua este cel mai potrivit pentru tricotat. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați măsurători:

 • circumferinta pieptului;
 • circumferinta gatului.

Puloverul este tricotat pe cinci ace de tricotat. Găurile de mâneci sunt realizate pe un ac de tricotat separat - la fel ca degetele mănușilor. În viitor, aceste bucle vor servi ca bază a manșonului. Materialul ideal pentru un pulover este lâna moale (cum ar fi mohair). Acrilul este, de asemenea, potrivit - o țesătură hipoalergenică sintetică. Se recomandă izolarea suplimentară a spatelui spătarului. Pentru a face acest lucru, aproximativ 20 de rânduri de bucle sunt legate de-a lungul spatelui și le închid sub coadă.

Concluzie

Îmbrăcămintea Chihuahua este o parte importantă a „echipamentului” de mers pe jos al unui animal de companie, împreună cu gulerul și lesa. În plus, reprezentanții acestei rase se tem atât de tare de frig, încât chiar și acasă se simt uneori inconfortabili. Atunci sunt în salvare hainele pentru câinii în miniatură..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Îmbrăcăminte chihuahua