Când și cum este corect să ai câini?

Câini împerechereCând un mic membru al familiei cu patru picioare apare în casă, puțini oameni se gândesc la viitorii săi descendenți, cu toate acestea, puii cresc foarte repede și, în curând, puteți întâlni manifestări neașteptate ale maturității sale sexuale.

Dacă nu ți-ai adus un câine de rasă cu scopul de a crește în continuare cățeluși, atunci probabil acest articol va fi de puțin interes pentru tine, dar altfel aici vei găsi o mulțime de informații utile cu privire la pregătirea și procesul de împerechere a câinilor..

Când poți tricota un câine (vârstă)

Pur teoretic, împerecherea poate avea loc în timpul primei estru cățele, când același câine tânăr și neexperimentat o va acoperi. Cu toate acestea, crescătorii profesioniști sau pur și simplu proprietarii responsabili știu că este imposibil să tricotăm atât de devreme, deoarece corpul animalului nu a ajuns încă la maturitate deplină. Ce trebuie să știți despre vârsta ideală a „partenerilor” - vă vom spune mai departe.Câini

Masculin

Bărbații ating de obicei maturitatea sexuală cu aproximativ 9 luni și deja la 1,2 ani își pot ridica labele și pot pune semne pe teritoriul lor și pe stradă. Testiculele majorității puii de sex masculin coboară în scrot la 10-40 de zile după nașterea copiilor, dar în acest moment sunt încă dificil de identificat, deoarece sunt mici și moi.

În același timp, dacă acest proces nu a fost finalizat până la vârsta de 6-12 luni, atunci se poate presupune că prolapsul nu a avut loc, iar deschiderea dintre scrot și cavitatea abdominală (inelul inghinal) nu s-a închis. Împerecherea cu un astfel de mascul este încă posibilă, dar nu sunt potrivite pentru reproducerea câinilor..Câini împerecherePână când animalele ajung la vârsta de șase luni, hormonii sexuali masculi sunt deja produși și chiar se manifestă un comportament corespunzător, în special mușcând cățelele. După 40 de săptămâni după naștere, testiculele sale cresc semnificativ în dimensiune, iar bărbații sunt deja gata să ejaculeze..

Astăzi în lume există un număr imens de rase de câini, dintre care multe nu sunt adaptate la climatul dur. Prin urmare, proprietarii îngrijitori cumpără haine și încălţăminte nu numai pentru tine, ci și pentru prietenii tăi cu patru picioare.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă deloc că masculul va putea fertiliza cățeaua, deoarece cu cât este mai tânăr, cu atât va fi mai mică concentrația de spermă mobilă în material seminal. Calitatea sa se formează în fiecare zi și numai la aproximativ 15-18 luni împerecherea cu un astfel de câine poate fi numită plină. Din acest moment și până în ultimele zile de viață (dacă sănătatea permite), câinele poate fi folosit pentru împerechere.

Căţea

La cățele, pubertatea apare la vârsta de 8-10 luni și tocmai în acest moment începe primul estrus. Din acest moment, sarcina dvs. principală este să vă pregătiți animalul de companie pentru prima ei împerechere. Desigur, de data aceasta, ca și următoarea, va trebui să săriți și deja la a treia căldură puteți lăsa câinele să vină la ea.Tricotatul unei cățele la o vârstă fragedă nu este recomandat din două motive: în primul rând, are un organism neformat și, în al doilea rând, sistemul ei nervos nu este stabil. Prin urmare, prima împerechere este planificată nu mai devreme decât după ce animalele au împlinit vârsta de doi ani, când toate sistemele principale ale corpului vor fi complet pregătite pentru purtarea descendenților..

Important! Formarea câinelui se poate termina mai devreme sau mai târziu decât timpul specificat, deci va fi mai corect să vă concentrați asupra celui de-al treilea est.

Primele semne de disponibilitate

Dacă ați observat deja cățea în perioadele anterioare ale „festivităților” sau, chiar mai bine, ați înregistrat toate caracteristicile comportamentului ei, atunci începutul următorului estru, cel mai probabil, veți putea prevedea din timp.Primele semne de disponibilitateExistă câteva dintre cele mai tipice semne că este timpul să vă conduceți animalul de companie la „mire”:

 • bucla câinelui este maximizată și foarte moale la atingere;
 • se observă descărcare caracteristică galben-roz;
 • cățeaua încearcă în mod activ să atragă atenția masculilor, după care ia o poziție și își ia coada în lateral;
 • efectuează acțiuni similare atunci când proprietarul pur și simplu îl mângâie pe crestă sau atinge „bucla”;
 • Au trecut 12-15 zile de la prima zi de căldură.
Toate acestea indică apariția ovulației, care durează în medie 3-5 zile - momentul ideal pentru împerechere. Știind în ce zi de est pentru a planifica împerecherea, puteți fi de acord în prealabil cu proprietarul câinelui și îl puteți informa cu promptitudine când trebuie exact să creați câinii.

Important! Experții nu recomandă împerecherea unei cățele chiar în prima zi a ovulației, altfel riscați să nu primiți deloc pui, sau vor fi foarte puțini dintre ei.

Regulile de împerechere

Procesul de împerechere câini este necesar să se ia în considerare nu numai din punct de vedere tehnic, ci și să se acorde atenția cuvenită alegerii unui partener, stadiul de pregătire pentru împerechere și alte aspecte importante. Să ne dăm seama în ordine.

afla, cât trăiesc câinii.

Selecția partenerului

Dacă sunteți sigur că câinele dvs. este reprezentantul ideal al rasei sale și probabil va fi capabil să transmită toate calitățile rasei viitoarelor descendenți, atunci următoarea sarcină importantă este să găsiți același partener ideal pentru acesta. Din moment ce toată risipa de a pregăti cățeaua pentru împerechere, plata acesteia, îngrijirea viitoarei mame în timpul sarcinii și îngrijirea cățelușilor cad pe umerii stăpânului câinelui, atunci el are dreptul să aleagă el însuși cel mai vrednic solicitant.

Cel mai adesea, proprietarii de câini acceptă aproape orice ofertă, cu toate acestea, ei pot refuza afacerea dacă găsesc un defect la câinele dvs. și îl consideră nedemn de „prințul” lor..Selecția parteneruluiMedicii veterinari locali, manipulatorii de câini, manipulatorii și alți crescători care, de serviciu sau doar la plimbare, comunică cu proprietarii unui câine potrivit pot ajuta la alegerea unui câine. Cu toate acestea, nu vă îndreptați niciodată grijile către ei și nu vă lăsați câinele fără să vedeți mai întâi câinele, altfel este probabil că mai târziu va trebui să vă întrebați de ce puii au urechi neobișnuit de mari sau labe mici.

Diplomele și premiile partenerului nu pot fi numite, de asemenea, o dovadă deplină a calităților sale de înaltă calitate. Din păcate, în lumea modernă, multe titluri sunt obținute „într-un mod prietenos” sau cumpărate, ceea ce lasă pe margini mai mulți solicitanți demni. Va fi util să discutați cu medicii veterinari din orașul dvs., care ar putea ști ce bărbați produc descendenți sănătoși și ai căror pui suferă de rahitism, probleme mentale și alte abateri..

Important! Când evaluați datele rasei externe ale unui câine, acordați atenție deficiențelor acestuia, acestea nu ar trebui să fie la fel ca cele ale unei cățele.

Pregătirea pentru împerechere

Pentru ca procesul de împerechere să fie cât mai fructuos și să nu dăuneze psihicului animalelor, trebuie să fie pregătiți corespunzător pentru această misiune responsabilă.. Împerecherea ar trebui să fie planificată dimineața sau seara, imediat după ce viitorii părinți au mers. Cățeaua poate fi hrănită puțin, dar câinele poate fi ținut înfometat în ziua împerecherii.Faceți cunoștință cu câiniiPrima cunoștință a câinilor ar trebui să aibă loc pe un teritoriu neutru., unde li se permite să alerge și să se jefuiască, după care sunt mutați pe teritoriul câinelui. Aici se va simți mai încrezător, deși „actul iubirii” poate apărea în perioada de întâlnire. Acest lucru nu trebuie deranjat, principalul lucru fiind că teritoriul este închis și nu există alți câini în apropiere.

Cel mai probabil, găsindu-se într-un loc necunoscut și jucând suficient, cățeaua îi va permite iubitului să vină la ea și să-i permită să pună în cușcă, ceea ce înseamnă că nu este necesară nicio intervenție suplimentară în procesul natural.

La organizarea împerecherii în condiții apartamente (în special pentru roci mici) puteți acoperi în prealabil podeaua din cameră cu foi inutile sau alte cârpe care vor absorbi secrețiile și vor păstra pardoseala. Este mai bine să îndepărtați imediat toate lucrurile valoroase, deoarece în procesul „jocurilor de dragoste” câinii le pot deteriora.Tricotat în apartamentCâinii împerecheați, mai ales dacă este prima dată pentru o cățea, ar trebui să aibă loc în cea mai relaxată atmosferă, așa că aveți grijă de absența sunetelor puternice în prealabil și excludeți posibilitatea prezenței unor spectatori inutili. De asemenea, puteți clăti organele genitale feminine și zona de sub coadă cu o soluție slabă de permanganat de potasiu și puteți alunga viermii cu câteva zile înainte de estrus.

Știați? În China antică, pe ultima linie de apărare a împăratului, se afla un câine mic din rasa Pikinesse, care se ascundea în mâneca proprietarului și, în caz de pericol, sărea pe inamic..

Caracteristici ale comportamentului câinilor

La fel ca oamenii, fiecare câine are propriul său caracter individual, prin urmare, chiar și în perioada activității sexuale, se vor comporta diferit. De exemplu, bărbații cu experiență își pot arăta superioritatea „grăbindu-se” sau ciugulind partenerul lor, în timp ce alții vor fi mai politicoși flirtând și lingându-i urechile și lațul. Cu toate acestea, în unele cazuri, comportamentul ambilor câini se poate schimba dincolo de recunoaștere, astfel încât proprietarii nu ar trebui în niciun caz să își piardă vigilența.Comportament în timpul împerecheriiMajoritatea cățelelor reacționează calm la prezența unui bărbat, acceptându-și de bună voie toată „curtarea”. Se joacă cu el câteva minute, apoi se ridică și își iau coada în lateral, plasându-și bazinul lângă gâtul partenerului sau labele din față. Mulți dintre ei nu se uită la câine și își înclină doar ocazional capul în lateral. Deși, în adevăr, doar „domnișoarele cu experiență” se comportă așa și chiar dacă sunt de bună dispoziție și nimic nu le deranjează.

Cățelele tinere se pot speria și chiar pot începe să se grăbească asupra unui partener, pentru care există două explicații posibile: fie nu este încă pregătită fiziologic, fie are tulburări ale sistemului nervos. Cu o reacție adecvată la tot flirtul masculin, putem spune că totul merge așa cum ar trebui, principalul lucru este să ne asigurăm că câinii nu uită de ce au fost aduși împreună.Câinii în timpul împerecherii Există mai multe faze principale ale împerecherii:

 • o scurtă perioadă de „curte” (câinii se adulmecă unul pe altul, ceea ce nu face decât să le sporească emoția și să faciliteze procesul ulterior de penetrare);
 • primele încercări de cușcă și mișcări active ale masculului;
 • „Blocare” (durează cel puțin 5 minute, dar nu mai mult de o oră și se caracterizează prin compresia membrului masculin al vaginului feminin);
Important! La câteva minute după „lipire”, proprietarul câinelui trebuie să transfere cu grijă laba animalului său de companie și să o așeze în poziția „coadă la coadă”, fără a rupe „încuietoarea”. Încercarea de a face acest lucru poate răni ambii câini..
 • sfârșitul fazei de „blocare” și adoptarea de către organele genitale a animalelor a poziției lor normale.
Imediat după împerechere, cățeaua este luată de la câine. Pentru fertilizarea cu succes, „aglomerarea” nu este necesară, dar absența sa va afecta negativ numărul viitorilor descendenți. Etape de tricotatÎncetarea estrului, atât imediat după actul sexual, cât și la câteva zile după acesta, poate indica succesul împerecherii..

Control tricotat

Dacă în perioada de împerechere nu a existat „lipire”, iar câinele și-a pierdut foarte repede interesul pentru cățea, atunci pentru a consolida efectul, este necesar să se efectueze o împerechere de control, la 24-48 de ore de la prima încercare. De această dată, asigurați-vă că animalele ajung în continuare la faza de „blocare”. în afară de, controlul împerecherii va ajuta la „acoperire”, deoarece este foarte posibil ca la momentul împerecherii, cățeaua să nu fi ovulat încă.

Sfaturi și sfaturi utile

În procesul de împerechere a câinilor, puteți întâlni unele probleme, în special cu discrepanța dintre dimensiunea câinilor. Prin urmare, pentru succesul procesului, puteți înlocui o rolă răsucită de țesătură sau o pernă sub picioarele din spate ale câinelui și, dacă cățeaua este mai joasă, atunci ea este așezată cu stomacul pe un genunchi îndoit. Doar nu îndoiți labele, altfel va începe să devină nervoasă și se poate elibera.LipireaÎn general, câinii înșiși știu cum să se împerecheze, astfel încât sarcina dvs. este doar de a facilita acest proces prin crearea tuturor condițiilor necesare pentru acesta. După „strângere”, bărbatul poate fi pe cățea sau poate sta cu spatele îndreptat spre ea, dar dacă secția ta încearcă să scape sau să se întindă, sprijină-o puțin, încearcă doar să nu o sperie. Pentru a facilita sarcina câinelui, puteți unge cățea cu o „buclă” cu cremă pentru copii sau vaselină.

Proprietarul câinelui ar trebui să monitorizeze cu atenție starea de sănătate a animalului său de companie și să cunoască primele semne de manifestare demodicoză, aspergiloză, lipsind, căpușă subcutanată, bursită, piroplasmoza și alte boli pentru a ajuta un prieten cu patru picioare în timp.

După terminarea procesului, lăsați câinii să se odihnească și să se spele, după care apă și luați cățeaua. Faptul este că câinele poate începe din nou să manifeste interes pentru ea, iar a doua oară într-o zi nu are nevoie de nimic. Fiecare proprietar ar trebui să-și examineze câinele și organele genitale. În unele cazuri, membrul mascul al câinelui nu poate reveni la poziția obișnuită din cauza lânii înfășurate în interior (în special pentru rasele cu păr lung). Prin urmare, pentru a provoca un flux de sânge, proprietarul trebuie să clătească penisul sub apă rece..

Posibile complicații

Câini de rasăS-ar părea că câinii care se împerechează nu pot avea complicații, deoarece acesta este un proces natural, dar în practică totul este puțin mai complicat și uneori sunt observate următoarele dificultăți:

 • agresivitatea câinelui față de proprietarul cățelei (trebuie să distrageți atenția câinelui);
 • nepotrivire în mărimea partenerilor;
 • determinarea inexactă a momentului de vânătoare și împerechere sexuală;
 • parametrii necorespunzători ai cățelei (prea grasă sau, dimpotrivă, prea subțire);
 • anomalii în structura organelor genitale și a bolilor ginecologice;
 • stare slabă a spermei masculine (concentrație scăzută de spermă sau activitate insuficientă a spermei).
În plus, nu ar trebui exclusă posibilitatea unor probleme psihologice: de exemplu, o cățea se poate teme de o zonă necunoscută și poate încerca să fugă (mai ales dacă bărbatul se comportă agresiv). Pentru a evita problemele, încercați să vă pregătiți în avans pentru toate scenariile posibile..

Știați? Cea mai scumpă rasă de câini din lume este mastinul tibetan. Acești uriași își arată superioritatea în toate aspectele lor, așa că nu este de mirare că oamenii bogați le cumpără. Deci, un cățeluș din această rasă a fost vândut în China cu 1,5 milioane de dolari.

Termenii și condițiile procesului

Pentru ca crescătorii să nu vorbească despre nobilul obiectiv de a continua rasa, în primul rând creșterea puiilor de rasa înaltă este o afacere pe care mulți câștigă bani buni. Prin urmare, merită să discutați în prealabil cu proprietarul partenerului pentru câinele dvs. toate nuanțele formale: ce primește proprietarul câinelui din împerechere (bani, cățeluș alimentar sau chiar doi), care are dreptul să aleagă primul cățeluș și ce se va întâmpla în caz de împerechere nereușită.

Puteți ști exact cum se întâmplă împerecherea la câini și la ce să vă așteptați de la o sarcină ulterioară, dar, în cele din urmă, după ce ați cheltuit mulți bani pentru întreținerea unei cățele și a descendenților ei, nu veți rămâne cu nimic. Există diferite scheme de plată pentru serviciile unui câine. De exemplu, vi se poate anunța suma deja la împerechere, iar banii trebuie dați imediat.DescendențiPuteți conveni asupra transferului remunerației după nașterea puiilor și, în acest caz, valoarea taxei va depinde de numărul de bebeluși din așternut: 1 - 30% din suma convenită anterior, 2-50% etc. De asemenea, acordați imediat o re-împerechere gratuită dacă cățeaua nu rămâne însărcinată și ați plătit deja banii. Dacă îți tricotezi câinele cu un câine de prieteni, atunci îl poți sorta oral, dar atunci când cauți un câine din reclame, este mai bine să închei un acord în prealabil, care să exprime în mod clar toate obligațiile celor două părți și drepturile acestora.

În orice caz, amintiți-vă: câinele nu este un aparat care tipărește bani „reali”. Este prietenul tău și membru al familiei, așa că ai grijă de ea, acordând atenție tuturor nevoilor ei vitale..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când și cum este corect să ai câini?