Când își deschid ochii puii după naștere?

Când ochii nou-născuților se deschidPuii, ca orice alt animal, sunt neajutorați într-un stadiu incipient de dezvoltare. Acestea necesită îngrijire constantă, îngrijire de la mamă și crescător. De aceea ar trebui să cunoașteți toate etapele dezvoltării cățelușului și regulile de bază pentru monitorizarea sănătății acestora..

Puii sunt adesea luați prea devreme de la mama lor și, prin urmare, mulți proprietari se confruntă cu probleme de dezvoltare. Când ți se deschid ochii? După câte săptămâni încep să audă puii și care este cel mai bun mod de a-i hrăni? La toate aceste întrebări ar trebui să li se răspundă pentru a crește un câine puternic și sănătos..

Dezvoltarea puilor nou-născuți

Trebuie remarcat imediat că dezvoltarea fiecărui câine este individual, chiar dacă provine de la aceeași mamă. Pur și simplu nu există momente grele în dezvoltarea corpului.

După naștere după 2-3 săptămâni cordonul ombilical cade, dar pentru a evita infectarea, catelul trebuie ținut într-o cameră sterilă și caldă. Această metodă permite nu numai evitarea bolilor, ci și dezvoltarea mușchilor sănătoși și a sistemului nervos..

După 1-2 săptămâni, puii prezintă primele semne de mișcare. Se mișcă încă prost, dar încearcă deja să-și miște orbește membrele și să se târască. Pentru fiecare animal de companie, această perioadă începe într-un mod diferit. Unii pot rămâne chiar nemișcați și apoi încep imediat să se târască cu încredere. În timpul mișcării, câinii tineri sunt ghidați exclusiv de miros, deoarece nu au dezvoltat încă viziunea și auzul. În ziua 16, puii încearcă să se ridice în picioare. Nu îi puteți ajuta în acest sens. Dacă bebelușul nu poate sta pe labele sale, atunci mușchii lui nu sunt încă pregătiți pentru astfel de încărcături. Recomandat numai pregătește un loc, așează o volieră, a fi ferm și antiderapant.

Până în a treia săptămână, toți bebelușii ar trebui să aibă încredere în a sta în picioare și în mers. Dacă labele continuă să se îndepărteze, atunci este vina pardoselii volierei. Trebuie doar să întinzi și să fixezi cârpa pe podea.

La vârsta de 4 săptămâni, toți puii încep să exploreze lumea. Se joacă, încep să arate personaj, cunosc oameni. În acest stadiu de dezvoltare, puteți vedea cum va fi câinele în viitor. Animale de companie jucăușe, cresc să devină agitate, câini repezi. Puii tăcuți devin adevărate animale de companie care ușor de antrenat, stai liniștit și nu te comporta agresiv.

În aceste 4 săptămâni de creștere, proprietarii vor trebui să treacă printr-o altă problemă. Ea atinge dinții. La pui, dinții sunt dinți, la fel ca la oameni. În primul rând, dinții de lapte cresc și apoi sunt înlocuiți cu molari. În timpul creșterii dinților, merită să acordați o atenție deosebită sănătății și comportamentului animalelor de companie. Pentru a reduce stresul pe gingii, de obicei se cumpără jucării mici. Câinii le folosesc pentru a-și zgâria dinții și a îneca disconfortul.

Viziunea la câini apare la 12-15 zile. În cazuri excepționale, puii încep să vadă mai târziu, dar acesta nu este un indicator al slăbiciunii sau al durerii câinelui.. Câinii încep să perceapă primele sunete în ziua 14-17, dar nu pot auzi complet decât după 4 săptămâni. Auzul poate fi adesea problematic, dar poate fi dificil de observat devreme, mai ales dacă puii sunt împreună. Problemele de auz apar de obicei după mutarea într-o casă nouă.

Sănătate

Crescătorii responsabili ar trebui să trateze puii cu atenție și atenție. O atenție deosebită trebuie acordată sănătății lor. În primele etape de dezvoltare, animalele de companie mici se poate îmbolnăvi chiar și de vânt.

  1. Cum să ai grijă de puii nou-născuțiPrimul pas este de a examina puii pentru defecte congenitale la câteva săptămâni după naștere. După naștere, este mai bine să nu le atingeți, deoarece puteți răni un corp fragil. Dacă se constată defecte grave, puii sunt cel mai adesea eutanasiați.
  2. Nu uitați de andocarea la unele soiuri de câini. Tunderea cozii se poate face la orice vârstă, dar cu cât câinele este mai în vârstă, cu atât mai mult doare. De obicei, oprirea se efectuează la vârsta de 2-4 zile. Cozile nu s-au maturizat încă, iar puii nu simt nimic. Tunderea cozii se face acasă.
  3. Încep să vaccineze câinii la vârsta de 6-7 săptămâni, dar aici merită să luați în considerare cazurile individuale.
  4. Nu trebuie să uităm de viermi, care adesea pot fi luați nu numai de pui, ci și de mama lor..

Când puii deschid ochii?

Când ochii cățelușilor se deschidCâini mici se nasc complet neajutorați iar în primele zile ale vieții lor, trebuie să se bazeze doar pe ajutorul mamei și pe propriul lor parfum. Viziunea începe să apară la 10–16 zile după naștere. Încep să-și deschidă ochii treptat sau imediat. De obicei, puii încep să vadă complet în 3-4 zile, de îndată ce deschid ochii, dar există momente în care vederea apare în decurs de o zi.

Nu trebuie să uităm că dezvoltarea fiecărui copil este individuală. Prin urmare, dacă unor cățeluși le lipsește încă viziunea, este interzis să-și deschidă ochii singuri. De obicei, puii încep să vadă înainte de a 20-a zi după naștere și, dacă acest lucru nu s-a întâmplat, atunci puteți fi sigur că există un fel de problemă sub forma unui defect congenital.

Deschide ochii pe cont propriu posibil doar în ziua 18, dar acest lucru trebuie făcut foarte atent folosind apă caldă. În unele cazuri, apare vederea, dar ochii sunt atât de lipicioși încât din cauza durerii cățelușul nu vrea să-i deschidă.

Dacă proprietarii sau crescătorii deschid singuri ochii bebelușului, atunci trebuie să vă amintiți câteva reguli.

  1. Folosiți un singur tampon pentru un ochi.
  2. Apa trebuie fiartă și filtrată..
  3. Toate dispozitivele, cârpele trebuie să fie sterile și mâinile curate.

Odată ce puii au o viziune completă, puteți vedea imediat cum încep să exploreze lumea din jurul lor. Socializarea are loc cu ei. Acesta este momentul în care copiii se obișnuiesc cu mediul înconjurător, își găsesc interese individuale pentru ei înșiși și cunosc oameni. În acest stadiu apare formarea personajului.

Medicul veterinar este contactat numai după 21 de zile de la naștere sau în cazurile în care ochii arată umflat și au umflături roșii. După ce ochii se deschid, trebuie să fii atent la culoarea ochilor. Dacă sunt de un albastru strălucitor sau au un voal alb, atunci acesta este un motiv de îngrijorare..

Concluzie

Îngrijirea câinilor nou-născuțiGrija pentru pui nu este doar dificilă, ci și o afacere responsabilă. Dezvoltarea ulterioară depinde de sănătatea lor la o vârstă fragedă. O atenție deosebită ar trebui acordată vederii și auzului, deoarece aceste sentimente pentru un câine sunt printre principalele pentru o viață favorabilă. Sfaturile crescătorilor profesioniști ajută la urmărirea fiecărei etape a dezvoltării corpului după nașterea bebelușilor și, dacă se constată o problemă, rezolvați-o imediat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când își deschid ochii puii după naștere?