Care este temperatura normală la câini?

Care este temperatura normală la câini?

Pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie este sănătos și bine, trebuie să luați temperatura corpului. Acest indicator este un semnal dacă câinele are nevoie sau nu de ajutorul tău. În articolul meu, vă voi ajuta să aflați ce simptome pot fi utilizate pentru a diagnostica o răceală și cum să măsurați corect temperatura unui animal bolnav. Și voi explica, de asemenea, cum să scăpați în mod corespunzător febra animalului dvs. de companie cu medicamente și folosind mijloace improvizate.

Care este temperatura corporală normală la pui??

Să vorbim despre normă. Acest concept este relativ și diferă în funcție de rasă, înălțime, vârstă, sex și unele caracteristici fiziologice (sarcină, recuperare îndelungată după boală, estru). De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că fiecare câine are un indicator individual de temperatură normală, astfel încât măsurarea acestuia trebuie monitorizată constant.

Puii au o temperatură corporală de aproximativ 39,0 ° C. La rasele adulte, poate fi între 37,4 și 38,6 ° C.

Datele medii sunt prezentate în tabelul de mai jos.

PuiiCâini adulți
Rase mici: 38,5-39,3 ° СRase mici: 38,6-39 ° С
Rase medii: 38,4-39,2 ° CRase medii: 37,4-39 ° C
Rase mari: 38,1-39 ° СRase mari: 37,3-38,2 ° С
Orice abatere mare este prima condiție pentru contactarea unui medic veterinar..

Cum să știți dacă animalul dvs. este bolnav: primele semne și simptome

Care este temperatura normală la câini?
O creștere a temperaturii corpului este un semnal clar că organismul luptă împotriva bolilor.

Din păcate, frații noștri mai mici nu știu cum să vorbească, ceea ce înseamnă că responsabilitatea pentru sănătatea lor revine în totalitate nouă - proprietarilor lor. Proprietarul trebuie să înțeleagă că animalul de companie este bolnav. Indiferent dacă animalul este bolnav sau nu, este imposibil să spunem cu certitudine. Pentru a face acest lucru, trebuie să acordați atenție simptomelor..

Creșterea iritației ochilor și secreția nazală sunt semne de răceală.
  1. Atinge-ți nasul.
  2. Trebuie să măsurați temperatura. Am vorbit deja despre norma de mai sus.
  3. Fii atent la haina câinelui.
  4. Snot și rupere.
  5. Refuzul de a mânca, dar în același timp manifestarea unei sete crescute. Dacă animalul dvs. de companie nu dorește să încerce nici măcar tratamentul său preferat, atunci acest semn, împreună cu cele de mai sus, indică, de asemenea, că câinele este bolnav și are nevoie de diagnostic și tratament..
  6. Letargie. Letargia și pasivitatea câinelui este un alt simptom pe care câinele a început să îl rănească.
O febră puternică privește câinele de forță, deoarece corpul și-a aruncat toată puterea pentru a combate virusul.

Cum se măsoară temperatura unui câine cu un termometru?

Dacă ați observat că simptomele de mai sus se manifestă la animalul dvs. de companie, atunci este timpul să începeți o acțiune decisivă. În primul rând, amintiți-vă că temperatura la un animal de companie nu este cauza bolii, ci doar consecința acesteia, reacția defensivă a organismului la virus.

O „blană” pătată este considerată un indicator al stării de rău.Procedura cu un termometru trebuie efectuată în atmosfera cea mai relaxată..

Pentru a afla temperatura unui animal de companie, cumpărați un mercur obișnuit (ca un om) sau un termometru digital la farmacia dvs. veterinară. Se vând și termometre de contact.

Temperatura corpului la animale poate fi măsurată în două moduri: rectal sau prin semne externe.

Calmați animalul de companie, așezați-l pe lateral, trageți ușor coada în sus și introduceți ușor un termometru de 2 cm în anus. După cinci minute, scoateți termometrul și verificați citirile. Termometrul digital trebuie ținut până la semnalul sonor, acest lucru trebuie făcut cu atenție. După procedură, laudă și tratează-ți animalul de companie, el merită.

Cum se măsoară temperatura fără termometru, semne de febră la un animal

Care este temperatura normală la câini?
Nasul unui câine este un indicator important al sănătății sale.

Este posibil să se determine dacă un animal are o temperatură ridicată fără termometru. Pentru a face acest lucru, este suficient să atingeți nasul câinelui: pe căldură, nasul va fi cald și uscat. Dungi albe devin vizibile pe lob. Cu toate acestea, nu ar trebui să existe nicio descărcare din nări. De asemenea, atingeți axile, inghinală, verificați tampoanele pentru labe. Dacă animalul dvs. are febră, aceste părți ale corpului se vor simți fierbinți la atingere..

Dacă nasul este fierbinte și uscat, este probabil ca câinele să aibă febră și să fie bolnav..

Cum să scazi o febră mare la un animal de companie

La căldură extremă, este mai bine să duceți câinele la medicul veterinar cât mai curând posibil pentru un diagnostic complet, altfel pot apărea complicații.

Care este temperatura normală la câini?
Dacă animalul dvs. are febră, arătați-l imediat medicului.

Dacă nu este posibil să duceți urgent câinele la medic, este mai bine să apelați un specialist acasă. Oferiți animalului acces gratuit la apa potabilă. Ventilați zona pentru a permite câinelui să se răcească ușor. Este deosebit de important să păstrați camera răcoroasă vara. Folosiți tehnici de răcire prin contact. Înmuiați un prosop peste spatele animalului sau înmuiați blana câinelui.

Ce medicamente pot fi administrate pentru a reduce febra

Nu poți să-ți medicezi singur câinele.!

Singurul remediu care poate fi utilizat este paracetamolul. În acest caz, este imperativ să se respecte doza..

Un comprimat de paracetamol este recomandat unui câine de 40 kg. Prin urmare, dacă aveți un Yorkshire terrier ușor, împărțiți preparatul în 10 părți, iar dacă sunteți proprietarul unui labrador greu, atunci în aproximativ 3 părți.
Care este temperatura normală la câini?
Paracetamol

Nu uitați, orice semne pe care animalul dvs. de companie nu le are nu trebuie ignorate. Sunteți responsabil pentru el și trebuie să îi controlați sănătatea. Cât de repede își va reveni animalul de companie depinde de asistența acordată în timp util și de o întâlnire cu un specialist..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care este temperatura normală la câini?