Ce fel de câini de serviciu sunt acolo? Rasele și caracteristicile lor

Caracteristicile câinilor de serviciuCâinii au însoțit oamenii de multe secole. De-a lungul timpului, s-au schimbat, au dobândit noi trăsături de caracter și exterior. Varietatea raselor le permite să fie utilizate cu succes în diferite scopuri.

Astăzi, câinii de serviciu au devenit o parte integrantă a forțelor de ordine. Acestea sunt utilizate în mod activ pentru diferite tipuri de activități. Sarcina acestor câini este de a servi oamenii..

Caracteristici:

Serviciul câinilor în trupăTimp de multe secole, selecția câinilor cu pedigree a fost realizată în scopuri specifice. S-a format un grup special de câini - lucru. Rasele ei erau rezistente, în formă fizică bună, ușor de antrenat și aveau un instinct de gardian..

Sunt vicioși, dar nu agresivi, suspicioși față de străini. Rasele de câini de serviciu pot fi împărțite condiționat în următoarele grupe:

 • Condusul - folosit în nordul îndepărtat. Acolo sunt principalul transport;
 • Căutare și santinelă - principala aplicație în trupele și agențiile de aplicare a legii. Ajutați la reținerea infractorilor, paza frontierei, facilitățile militare etc..
 • Sport - rase care nu sunt potrivite pentru serviciul de pază, capabile să găsească lucruri interzise (explozivi sau droguri).
 • Unele rase sunt folosite ca ghid pentru persoanele nevăzătoare.

Câinele de serviciu rase colajAchiziționarea oricărui animal de companie este plină de anumite dificultăți. Câinii de serviciu nu fac excepție. Este, de asemenea, responsabilitatea pentru animalul dvs. de companie, bunăstarea și sănătatea acestuia. Animalul trebuie să fie în siguranță pentru alții și, prin urmare, cățelușul din primele luni de viață trebuie să urmeze cursul de socializare și de formare inițială. Orice câine mare are nevoie de activitate fizică, ceea ce înseamnă plimbări lungi. Alegerea corectă a rasei este, de asemenea, importantă..

Ciobanesc german și alți câini de serviciu

Ciobanesc german - ajutor în serviciuAstăzi în Rusia oficial agențiile guvernamentale folosesc următoarele rase:

 1. Grupul de păstori - scoțian, german, caucazian, asiatic central, sud-rus.
 2. Alții - Black Terrier, Moscow Watchdog, Airedale, Giant Schnauzer.

Această alegere este dictată de condițiile climatice ale țării. Uneori, Rottweilers sunt angajați pentru serviciul de poliție. În Europa, dobermanii pot fi folosiți pentru protecție. Bullmastiffs pot fi găsiți ca gardieni sau câini de pază.

Câinii ciobănești germani - câine adult și puiCe câine este amintit imediat când spui serviciu? Ciobănesc german. Aceasta este una dintre cele mai bune rase pentru poliție, urmărire, securitate etc. Ea este pe bună dreptate una dintre cele mai inteligente trei rase printre câini. Ciobanii germani lucrează în poliție, armată, vamă, graniță. Datorită emisiunilor TV și a filmelor, rasa a devenit populară printre oamenii obișnuiți..

Lucrările de creștere a ciobanului german au început în secolul al XIX-lea. Apoi crescătorii s-au confruntat cu sarcina de a crește un câine care ar putea locui cu proprietarul în aceeași cameră. Așa că un bărbat pe nume Max Emil Frederick a început să lucreze. Ca bază, a luat toate tipurile de rase vechi de păstori germani. După câteva decenii, opera sa a fost încununată de succes..

Motoare de căutare pentru păstorul germanAstăzi, Ciobanescul German este ușor de recunoscut prin culorile sale roșu și negru negru-maro. Sunt ideale pentru aplicarea abilităților de căutare sau securitate. Ca toți câinii de serviciu, păstorii germani rezistent, ascultător, neînfricat, atent și energic. Acestea sunt utilizate în mod activ în serviciu pentru capacitatea de a lua decizii în mod independent. În situații critice, Ciobanul German nu așteaptă comanda, acționează. Deci, poate salva viața proprietarului (de exemplu, dacă câinele sare asupra criminalului în momentul împușcării).

Ciobanesc belgian în naturăCâinii de pastor sunt un grup destul de mare de rase. Păstor belgian diferă de omologul său german prin exterior și caracter. Numele rasei provine din țara în care au fost crescuți acești câini. O trăsătură distinctivă a Ciobanului belgian - sensibilitate ridicată la orice dezaprobare a proprietarului. Din moment ce au fost inițial crescuți pentru a lucra în pășuni, câinii ciobănești belgieni sunt independenți și pot lua decizii fără comanda directă a proprietarului. Nu le plac în mod special copiii din familie, dar cu o ierarhie construită corespunzător, se supun. Reprezentanților acestei rase nu le plac alte animale.

Doberman - varietate de culoriDobermanii au fost crescute în Germania în secolul trecut. Am obținut-o traversând Rottweilers și Shepherds. Acest lucru a făcut posibilă preluarea calităților pozitive de la rase și creșterea calitativă a câinilor noi. Își datorează numele prenumelui celui care l-a scos - Carlos Dobermann. Astăzi, dobermanii lucrează cu salvatori, polițiști, bodyguarzi. Spre deosebire de Ciobanescul German, aceasta rasa este rea și necesită o educație strictă. Sunt feroce și neînfricate, loiale stăpânului lor. De-a lungul timpului, crescătorii au atenuat agresivitatea rasei.

Astăzi, dobermanii sunt folosiți activ în serviciul de căutare. Ca animal de companie, s-au impus ca excelenți paznici și protectori ai familiei. Spre deosebire de câinii ciobănești, dobermanii nu arată independență și independență. Inteligența lor ridicată și abilitățile de antrenament îi fac să fie animale de companie grozave..

Moștenirea URSS

Terrierii negri în fotografia rangurilorÎn timpul URSS, crescătorii au dezvoltat activ rase noi de câini pentru nevoile lor. O astfel de moștenire este terrier negru. O fotografie a unui reprezentant al rasei arată un câine negru, înalt, cu o haină groasă. În 1949, canisa a primit ordinul statului de a reproduce o nouă rasă. Trebuia să fie rezistent la orice climat rusesc. În plus, noii câini de serviciu au trebuit să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Labe largi care nu ar cădea în zăpadă;
 • Ferocitate;
 • Rezistența la îngheț;
 • Rezistență;
 • Membre lungi;

Pentru aceasta, crescătorii sovietici au folosit încrucișarea. Au fost folosite un număr mare de rase - Sfântul Bernard, câinii ciobănești caucazieni, Airedale Terriers și alții. Ca urmare, rasa Black Terrier a fost crescută. Era un câine de înălțime medie, nepretențios față de condițiile de detenție, bine supus instruirii. Haina groasă, neagră, protejată în mod ideal de îngheț și a permis utilizarea câinilor din această rasă în nord. Astăzi rasa nu și-a pierdut popularitatea și este utilizată activ. Trebuie avut în vedere faptul că un terrier negru nu poate sta pe un lanț, deoarece este important pentru el să comunice cu proprietarul.

Rasa câinelui de pază din Moscova pe lesăO altă moștenire a URSS - Caine de pază din Moscova. După război, economia națională a țării avea nevoie de rase de câini de serviciu. Prin urmare, crescătorii și-au început munca de încrucișare. Principala cerință este rezistența la climatul divers al URSS. Deci, câinele de pază din Moscova a fost obținut - prin traversarea câinelui păstor caucazian și a Sfântului Bernard. Astăzi este un câine mare, de culoare caracteristică, cu labele puternice. Spre deosebire de terrierul negru, câinele de pază din Moscova au un caracter flegmatic, echilibrat. Numele rasei a venit de la locul de reproducere - creșa a fost situată la Moscova.

Reprezentanții acestei rase - paznici ideali pentru suprafete mari. Sunt independenți și comunicativi. Este de remarcat faptul că acesta nu este un câine al unui proprietar, ci al întregii familii. Dezavantajul său este necesitatea îngrijirii anxioase. Nu este potrivit pentru adăpostire sau pentru o volieră mică. Moscow Watchdog are nevoie de spațiu.

Pe cine să alegi acasă?

Cățeluș drăguț al câinelui de pază din MoscovaRasele de câini de serviciu sunt un grup mare de animale. Include o varietate de câini în aparență, caracter și caracteristici. Și dacă anumiți reprezentanți sunt folosiți întotdeauna pentru muncă (doar Labradorii sunt luați ca ghiduri), atunci pe care să-i alegeți pentru întreținerea casei?

Pentru aceasta trebuie să te gândești bine, ce calitati trebuie să aibă un animal de companie, cu ce scop îl iau și ce sarcini va trebui să se conformeze. Deci, ca însoțitor, este mai bine să alegeți printre anumite rase, pentru protecție - printre altele. Nu uita asta câinii de serviciu necesită o mare investiție. Depinde mult de educație și formare. În absența experienței în această chestiune, va trebui să angajați un manipulant de câini - un specialist în instruire. Trebuie să fiți gata să faceți plimbări lungi, să cheltuiți bani pe alimente de calitate și dietă suplimentară (hrănire, vitamine etc.). Numai după ce cântăriți toate avantajele și dezavantajele, puteți cumpăra un cățeluș.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce fel de câini de serviciu sunt acolo? Rasele și caracteristicile lor