Cum să transferați un câine în alimente uscate din alimente naturale: corect și fără stres

Hrănirea unui animal de companie afectează sănătatea generală a animalului de companie, creșterea normală, dezvoltarea. De obicei, proprietarii încep să-și hrănească câinii alimente naturale care sunt considerate cât mai apropiate de dieta naturală. Cu toate acestea, proprietarii uneori decid să-și schimbe dieta din anumite motive. Apoi, trebuie să știți cum să transferați corect un câine în alimente uscate din natură.

Avantajele hrănirii câinilor cu alimente uscate

Mâncare uscată Este un produs industrial pentru câini care conține substanțe nutritive sub formă de granule fără umiditate. Potrivit producătorilor, acestea satisfac toate nevoile corpului animalului. Cu toate acestea, controversa cu privire la beneficiile produselor granulare și naturale este încă în curs..

Pro de a vă hrăni câinii cu alimente uscate:

 • Ușor de utilizat, economisind timp. Furajele granulare nu necesită timp pentru a se pregăti. Este suficient să deschideți punga sau recipientul în care sunt depozitate granulele și să le turnați în castron. Este, de asemenea, convenabil pentru animal, deoarece nu trebuie să așteptați ca mâncarea să se răcească..
 • Calcul clar. Pachetele alimentare conțin informații despre compoziție, valoarea nutrițională, precum și instrucțiuni de utilizare care indică numărul și volumul porțiilor. Acest lucru a dus la faptul că nu era nevoie să monitorizăm în mod constant mâncarea servită..
 • Sortiment divers. Producătorii s-au chinuit să creeze produse adaptate nevoilor animalelor. De exemplu, mărcile populare au linii pentru pui, câini adulți și seniori. Uneori există produse pentru animale cu digestie sensibilă, tendință la alergii, imunitate slăbită.
 • Prevenirea bolilor cavității bucale. Mâncarea granulară vă ajută dinții și gingiile să rămână sănătoși. Acest lucru se întâmplă datorită capacității granulelor uscate de a preveni formarea de tartru și depunerea plăcii pe smalț..
 • Structura. Producătorii calculează cu atenție cantitatea de nutrienți și nutrienți, calorii. Alimentele includ aminoacizi, vitamine, minerale și alte elemente necesare dezvoltării normale a animalului.
 • Capacitate de stocare pe termen lung. Durata medie de valabilitate este de 1–1,5 ani. Prin urmare, proprietarii pot achiziționa saci de pelete pentru utilizare ulterioară. Principalul lucru este să respectați regulile de stocare.

Avantajele enumerate ale produselor finite au condus la faptul că proprietarii preferă din ce în ce mai mult granulele uscate. Cu toate acestea, fiecare dietă prezintă dezavantaje..

Printre dezavantajele alimentelor uscate se numără costul ridicat, lipsa de încredere în calitatea ingredientelor, prezența aditivilor, dependența animalelor de dietă.

Nu este dificil să transformi un animal din produse naturale în furaje peletate. De obicei, animalele de companie trec rapid la un nou tip de mâncare. Cu toate acestea, în direcția opusă, traducerea va prezenta o mulțime de dificultăți datorită obisnuirii cu uscarea granulelor. Prin urmare, va trebui să cântăriți cu atenție argumentele pro și contra.

Clase de hrană

Produsele granulare sunt diferite clase. Pentru hrana pentru câini, există produse Economy, Premium, Super-premium, Holistică.

Clasele de furaje diferă în ceea ce privește calitatea ingredientelor, cantitatea de nutrienți și nutrienți, prezența aditivilor, prețul.

Clasa economica

Clasa economică - mâncare pentru câini, caracterizată prin ieftinime și ingrediente de calitate scăzută. Mărci populare: Pedigree, Darling, Pro Tail, Chappi, Meal, Oscar.

Compoziția furajelor a determinat prețul scăzut. În loc de carne de înaltă calitate, se adaugă măruntaiele de categoria 4 (deșeuri de abator), care se obțin de la animale bolnave sau bătrâne. Acest lucru indică o lipsă de valoare nutrițională. Se observă că subprodusele prezentate pot fi periculoase pentru animalele de companie.

În furajele de înaltă calitate, ingredientele din carne sunt plasate pe primul loc în compoziție, deoarece reprezintă baza nutriției. În produsele din clasa Economy, listarea începe cu ingrediente pe bază de plante (orez, porumb). Acestea servesc drept „umplutură” care vă oferă un sentiment de plenitudine. Cu toate acestea, acestea sunt calorii goale, cu beneficii reduse..

Producătorii includ suplimente care conțin minerale și vitamine în compoziție. Numărul acestor elemente este de obicei corect. Conținutul de proteine ​​și grăsimi satisface și nevoile fiziologice.

Important! Alimentele din clasa economică conțin adesea grăsimi nenaturale. Aceștia acționează negativ și privează organismul de acizi grași benefici.

În produsele ieftine, un număr mare de coloranți artificiali, conservanți, potențatori ai gustului și mirosului. De multe ori provoacă alergii. Producătorii adaugă multă sare pentru a face alimentele mai atrăgătoare..

Proprietarii rareori văd consecințe negative asupra animalelor de companie atunci când consumă alimente ieftine. Cu toate acestea, calitatea scăzută a ingredientelor are un efect pe termen lung asupra organismului..

Acest lucru duce la studierea factorilor la care merită să fim atenți atunci când alegem un feed din clasa economică:

 • structura - prezența produselor din carne, vitamine, minerale și absența aditivilor sintetici;
 • popularitatea mărcii - producătorii de produse ieftine își apreciază și reputația, de aceea respectă de obicei standardele sanitare;
 • aspect - ambalaj integral, curat, disponibilitatea informațiilor complete despre produs pe etichetă, termenul de valabilitate și condițiile de depozitare;
 • sănătatea animalelor de companie - activitate, absența bolilor gastrointestinale, bunăstare generală bună, respectarea ratelor de creștere și dezvoltare.

Medicii veterinari nu recomandă furaje din clasa economică, din cauza includerii produselor de calitate scăzută, a valorii nutriționale scăzute și a digestibilității slabe.

Dacă animalul de companie este sănătos, este permis să includă periodic produse ieftine în dietă..

Clasa premium

Clasa premium - mâncare pentru câini care ocupă o poziție medie în calitate și preț. Marci celebre: Planul Pro, Royal Canin, Optimeal, Happy Dog.

Caracteristicile compoziției:

 • Surse de proteine - pui, proteine ​​de pasăre, carne de pui și măruntaie. Așa sunt ele mai des indicate în compoziție. Procentul nu este întotdeauna indicat , informații mai exacte. De exemplu, trebuie doar să ghicim ce înseamnă ingredientul „pui” - carne, oase sau cartilaj? Uneori somon sau curcan.
 • Proteine ​​vegetale - gluten de porumb sau de grâu. Rareori producătorii indică un procent, care este suspect. Pentru animale, raportul dintre proteine ​​animale și vegetale este important. Calitățile negative ale glutenului includ un risc ridicat de a dezvolta alergii..
 • Glucidele - grâu sau porumb, mai rar orez, ovăz sau crupe de orz. Primele două boabe sunt greu de digerat și adesea provoacă alergii. Sunt pline cu calorii goale pentru a vă menține stomacul plin și plin.
 • Vitamine, minerale. Furajele din clasa premium conțin o gamă completă de nutrienți. În ceea ce privește calitatea, nu este inferior aditivilor din produsele Super-premium.

Important! Produsele premium sunt potrivite pentru utilizare continuă numai în caz de reacție normală a animalelor de companie.

Producătorii folosesc ingrediente din carne de bună calitate, dar de multe ori nu specifică conținutul și originea. Surse de carbohidrați ridică întrebări, așa că înainte de cumpărare este mai bine să studiați cu atenție compoziția. Conținutul de nutrienți îndeplinește standardele, dar alți aditivi nu sunt uneori indicați pe etichetă.

Clasa super premium

Clasa super-premium - mâncare pentru câini, distinsă prin selecția de înaltă calitate a ingredientelor și desemnarea dozelor de porție. Mărci populare: Farmina, AlmoNature, 1st Choice, BritCare.

Caracteristicile compoziției:

 • Ingrediente naturale - carne, cereale, legume, uneori fructe, ierburi și fructe de pădure. Nutrienții și substanțele utile vin sub formă pură, ceea ce îmbunătățește digestibilitatea.
 • Surse de proteine - pui, miel, file de pește, carne de vânat, miel. Procentul depinde de producător - 25-50%. S-a observat absența proteinelor vegetale, a măruntaielor, a cărnii de calitate scăzută.
 • Aditivi - surse naturale de vitamine, oligoelemente, acizi grași, antioxidanți. Nu există intensificatori artificiali ai gustului și mirosului, conservanți, coloranți.

Produsele alimentare super-premium sunt reprezentate de linii pentru diferite nevoi ale câinilor. Pentru fiecare produs se calculează cantitatea de nutrienți, nutrienți, porțiunea optimă. De exemplu, condroitina și glucozamina sunt adăugate la compoziția alimentelor pentru animalele mai în vârstă, iar proteinele și grăsimile sunt crescute la pui..

Holistică

Holistic este un aliment pentru câini de ingrediente de cea mai înaltă calitate. Sunt produse 100% naturale. Mărci notabile: GoldenEagle, EarthbornHolistic, Farmina N&D.

Caracteristicile compoziției:

 • Surse de proteine - carne proaspătă de diferite tipuri, făină de carne, pește cu valoare nutritivă ridicată. Procent - 50-80%. Nu există proteine ​​vegetale, organe.
 • Surse naturale de nutrienți - legume, fructe, ierburi, fructe de padure, uleiuri vegetale. Sunt necesari antioxidanți, Omega-3 și Omega-6, probiotice, fibre. Fără aditivi sintetici - conservanți, coloranți, amelioratori.

Feedurile holistice se disting printr-un preț ridicat, dar sunt economice, nu necesită porții mari pentru a satura corpul. Naturalitatea și calitatea ridicată a componentelor sunt determinate - fiecare gram de produs conține cantitatea maximă de nutrienți. Prin urmare, o singură porție va necesita mai puține granule uscate..

Cum să alegi mâncarea potrivită pentru câinele tău

Principalul semn al hranei bune pentru câini este echilibru în valoare nutrițională, vitamine, minerale. Pe lângă alegerea unei diete, va trebui să excludeți alimentele dăunătoare și să adăugați apă curată în mod continuu. Recomandări pentru cum să o faci corect ridica mâncare pentru câinele tău:

 • Examinați informațiile de pe etichetă. Repere: având ingrediente din carne în partea de sus a listei, cereale de calitate (orez, ovăz, orz), suplimente de vitamine și minerale.
 • Alegeți alimente din clasă care să corespundă capacităților dvs. financiare. Cea mai bună alegere este produsele Super Premium, dar produsele Premium sunt potrivite și pentru câinii sănătoși.
 • Luați în considerare vârsta, rasa, starea fiziologică sau boala animalului de companie. Astăzi sortimentul multor producători este reprezentat de alimente pentru pui, adulți, vârstnici, animale însărcinate. Adesea există produse pentru diferite rase, alimente medicinale, dietetice, hipoalergenice.

Când porniți o nouă hrană, se recomandă să observați reacția animalului de companie. Puncte importante: apetit, dispoziție, bunăstare generală, starea fecalelor, calitatea hainei. Dacă se constată încălcări, se recomandă schimbarea fluxului.

Reguli pentru transferul câinilor de la mâncare naturală la cea uscată

Proprietarii trec animalele la o dietă diferită din diverse motive. De exemplu, din cauza toleranței scăzute a animalelor la un produs sau a lipsei de timp pentru a găti constant. Reguli pentru transferul câinilor de la mâncare naturală la cea uscată:

 • Gradualitate. Schimbarea dietei duce la dezvoltarea stresului sever la animalul de companie, astfel încât trecerea la un nou tip de nutriție se realizează treptat. Modificările bruște duc la tulburări ale tractului digestiv - vărsături, greață, diaree, constipație.
 • Calitate. Pentru etapa de tranziție, este recomandabil să alegeți un feed de înaltă clasă - Super-Premium sau Premium. Este mai bine să vizitați un medic veterinar înainte de aceasta, care va sfătui produsele luând în considerare vârsta, rasa, starea de sănătate a animalului de companie..
 • Regimul de băut. Alimentele naturale conțin niveluri ridicate de umiditate, în timp ce alimentele uscate nu conțin aproape lichide. Prin urmare, în porii de tranziție și în viitor, trebuie să monitorizați umplerea băutorului cu apă curată..

Orice schimbare în viața câinelui duce la stres. Prin urmare, în această perioadă, proprietarul trebuie să dea dovadă de grijă maximă. Pentru a preveni tulburările digestive, medicii veterinari recomandă adăugarea la noua dietă probiotice.

Tine minte! Nu este de dorit să începeți tranziția către o nouă dietă pentru câinii cu vârsta de peste 5 ani, deoarece procesul va necesita costuri fizice și mentale mari. Se recomandă conectarea alimentelor gata preparate pentru pui de la 4 luni.

Calculul ratei zilnice de alimentare

Hrana finită este introdusă prin înmuierea peletelor în apă și adăugarea la hrana naturală. În această perioadă, este important să monitorizați apetitul, starea de spirit, bunăstarea animalului, starea pielii, a hainei și a scaunului. Plată viteza zilnică de alimentare (alimente organice și alimente uscate):

 • 1-2 zile - 75% și 25%;
 • 3-4 zile - 50% și 50%;
 • 5-6 zile - 25% și 75%;
 • 7-8 zile - 15% și 85%;
 • 9 și următoarele zile - 0% și 100%.

Pentru prima lună, este mai bine să dați mâncare, de asemenea, înmuiată. Timp de două săptămâni, cantitatea totală zilnică de alimente este de 100 g pe 10 kg de greutate corporală. Apoi se mărește treptat la 150 g.

Cât de des este hrănit câinele tău

Frecvența de alimentare câinele este determinat în funcție de vârstă, de activitatea animalului de companie. Cu cât animalul este mai în vârstă, cu atât mai puține mese vor fi consumate pe zi. Diurna indicată pe pachet este împărțită în părți egale. Acest lucru va ajuta la evitarea întinderii stomacului..

Conform schemei clasice, tranziția cățelușului la mâncarea gata preparată se efectuează după schimbarea dinților din lapte. La început, cantitatea de alimente este împărțită în 5-6 mese; la atingerea anului, este redusă la 2-3. Dacă câinele este foarte activ, atunci puteți include o gustare suplimentară.

Dacă mâncarea nu se potrivea

Uneori se întâmplă ca peletele să nu fie potrivite pentru animalele de companie.

Factori care arată o toleranță slabă:

De obicei, aceste semne apar atunci când nu sunt respectate regulile pentru transferul unui câine la un nou tip de mâncare. Dacă totul se face corect, atunci nu vor exista simptome neplăcute..

Ce trebuie făcut dacă feedul nu se potrivește? Dacă apar semne de respingere a unei diete noi, se recomandă revenirea treptată la nutriția naturală. După 3 luni, este permisă o nouă încercare de transfer, dar când se utilizează alimente uscate de la un alt producător.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. refuză mâncarea uscată

Animalele de companie boicotează adesea modificările dietetice. Nu mai vin în castron, încep să moară de foame, dar nu ating noul aliment. Atunci proprietarii se întreabă - ce trebuie făcut dacă câinele refuză mâncarea uscată?

Modalități comune:

 • dați granule uscate cu mâncarea preferată a animalului dvs. de companie. Volumul tratamentului trebuie redus treptat, ceea ce va duce la o tranziție lină;
 • începeți să transferați cu furaje semi-umede și umede de aceeași marcă. Dacă câinelui îi place, atunci puteți adăuga treptat granule uscate;
 • Turnați mâncarea într-un castron, așezați un băutor cu apă lângă el și așteptați până când animalul de companie îi este foame. Cu toate acestea, această opțiune este considerată periculoasă.

Diversi factori duc la respingerea noii diete: calitatea slabă a produselor, boli ale cavității digestive sau orale, un obicei puternic de nutriție naturală.

De câtă apă are nevoie un câine

Când încercați să transferați un animal de companie din alimente naturale în alimente uscate, ar trebui să știți câtă apă are nevoie câinele dumneavoastră. Rata standard de calcul este de 50 ml de lichid pe 1 kg de greutate corporală. Dacă mâncarea constă numai din granule uscate, atunci această cantitate este crescută la 100 ml.

O condiție importantă care trebuie respectată este furnizarea de apă curată non-stop. În primele 2 săptămâni după tranziție, se recomandă să vă asigurați că câinele bea după fiecare masă..

Argumentele pro și contra unei diete naturale și hrănirea cu hrană gata preparată sunt încă dezbătute. Proprietarul decide asupra tipului de mâncare. Dacă dintr-un anumit motiv a fost necesară înlocuirea produselor convenționale, atunci se recomandă să faceți acest lucru treptat, în conformitate cu toate regulile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să transferați un câine în alimente uscate din alimente naturale: corect și fără stres