Doberman pinscher (foto): totul despre caracteristicile dedicate altruist proprietarului rasei

Dacă există un câine de pază perfect, atunci acesta este Doberman Pinscher! Un câine suplu și slab îi sperie pe oaspeții neinvitați cu unul dintre aspectele sale. Și există legende despre abilitățile de detectiv ale acestei rase.

Clasificare

Origine: Germania

Clasă: conform clasificării FCI - Grupa 2 (pini, schnauzeri, molosi și câini elvețieni elvețieni) - Secțiunea 1 (pini și schnauzeri)

Folosind: poliție, armată, dar mai des Dobermanul servește drept paznic și prieten fidel al familiei.

Culoare: negru, maro, negru cu nuanță albastră și galben-maro

dimensiuni: înălțimea la greabăn: masculi - de la 68 la 72 cm, femele - de la 63 la 68 cm; greutate: masculi - 40-45 kg, femele - 32-35 kg

Speranța de viață: 10-12 ani

Dacă există un câine de pază perfect, atunci este Doberman Pinscher! Un câine suplu și slab îi sperie pe oaspeții neinvitați cu unul dintre aspectele sale.

Și despre abilitățile de detectiv ale acestei rase sunt legendare. Dobermanii nu sunt doar câini de lucru, ci sunt și însoțitori minunați.

Acestea sunt animale nobile cu un temperament fierbinte. Sunt printre aceia rase de câini, care sunt devotați nesăbuit stăpânilor lor, alertați și energici.

Doberman Pinscher arată ferocitate numai atunci când proprietarul său este în pericol. În alte circumstanțe, câinele este prietenos și pașnic.

Doberman Pinscher arată ferocitate numai atunci când proprietarul său este în pericol. În alte circumstanțe, câinele este prietenos și pașnic. O trăsătură similară poate fi văzută în caracterul unui schnauzer în miniatură..

Istoria rasei

Doberman Pinscher este o rasă tânără. A început să se formeze în anii 70 ai secolului al XIX-lea. Dar datele exacte despre originea sa nu au fost păstrate..

Este singura rasă germană numită după creatorul său. Fondatorul său, Friedrich Louis Dobermann, a lucrat ca vameș, ofițer de poliție.

A trebuit să se ocupe și de câinii vagabonzi.

Toate acestea au influențat decizia de a crea un câine alert, extrem de dur și curajos, cu calități excelente de lucru ca câine de pază și animal de companie..

Așa a apărut Doberman Pinscher, pinscher miniatural a devenit prototipul său. Acest câine mic l-a inspirat pe Friedrich să creeze o copie mărită a acestuia..

Crescătorul nu a păstrat nicio evidență a muncii sale. Toate versiunile moderne ale originii Dobermanului sunt doar presupuneri.

Dobermanii nu sunt doar câini care lucrează, ci și însoțitori minunați. Acestea sunt animale nobile cu un temperament fierbinte. Sunt nechibzuit loiali stăpânilor lor, atenți și energici.

Dobermanii nu sunt doar câini de lucru, ci sunt și însoțitori minunați. Acestea sunt animale nobile cu un temperament fierbinte. Sunt nechibzuit loiali stăpânilor lor, atenți și energici.

Există motive să credem că strămoșii vechiului Pinscher german au fost folosiți pentru a consolida calitățile necesare, beauceron, rottweiler.

Nu fără amestecul de sânge al unui terrier negru și cafeniu, Great Dane, ogar, setter, indicii.

Ori Friedrich Dobermann a fost un geniu al geneticii, sau a fost doar norocos, dar ca urmare a unor astfel de încrucișări, s-a născut rasa Doberman Pinscher, ideală pentru protecție și căutare..

Psihologie

În ceea ce privește calitățile de protecție, rasa a depășit Hovawarta și Est European păstor.

Dar un instinct puternic de protecție a jucat o glumă crudă cu dobermanii: gloria animalelor agresive a fost înrădăcinată în ele, împreună cu câini de luptă.

Cinematograful, precum și câteva fotografii, au contribuit la acest lucru. Doberman Pinscher, de fapt, arată ferocitate numai atunci când proprietarul său este în pericol..

În alte circumstanțe, câinele este prietenos și pașnic..

Acest câine are nevoie de o activitate constantă. Doberman Pinscher cu zel egal va însoți proprietarul la vânătoare, va salva oamenii de dărâmături, va urma traseul sau va îngriji copii

La fel ca câinii Leonberger, aceste animale au nevoie de o activitate constantă. Doberman Pinscher cu zel egal va însoți proprietarul la vânătoare, va salva oamenii din dărâmături, va urma traseul sau va îngriji copiii

Câinii se disting prin: curaj, loialitate, atenție și neînfricare. Sunt puternic atașați de proprietarii lor, îi protejează în orice condiții..

Dobermanii sunt deștepți, au un fler înnăscut. Rasa este listată în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai bun câine de câine.

Puteți afla despre alți câini care dețin recorduri din articol https://kot-pes.com/sobaki-knigi-rekordov-ginnesa/

Pinscherii Doberman eleganți și nobili se înțeleg bine cu copiii.

Rasa este potrivită pentru proprietarii încrezători și responsabili. Câinii pot trăi într-o familie sau pot fi tovarășul unei singure persoane.

Dar câinele este capricios, necesită o educație solidă și sistematică Instruire. Trebuie să socializați un câine din copilărie.

Un pas măturos, elastic, o postură aristocratică și o poziție mândră a capului - toate acestea sunt un Doberman Pinscher, fotografiile demonstrează aceste caracteristici ale rasei.

Doberman Pinscher este potrivit pentru sporturi, călătorii, jocuri cu copiii. Dar dacă adulții nu intenționează să crească un câine, atunci Doberman Pinscher nu este cea mai bună alegere a unui animal de companie pentru un copil.

Doberman Pinscher este potrivit pentru sporturi, călătorii, jocuri cu copiii. Dar dacă adulții nu intenționează să crească un câine, atunci Doberman Pinscher nu este cea mai bună alegere a unui animal de companie pentru un copil.

Cerere

Acest câine are nevoie de o activitate constantă.

Doberman Pinscher cu zel egal va însoți proprietarul la vânătoare, va salva oamenii de dărâmături, va urma traseul sau va îngriji copii.

Dobermanii sunt câini versatili, sunt folosiți pentru:

- protecția obiectelor importante și a teritoriilor private;

- servicii de poliție și vamale;

- operațiuni de căutare și salvare.

Doberman Pinscher este bun pentru agilitate, călătorind, jucându-se cu copiii.

Dar dacă adulții nu intenționează să crească un câine, atunci Doberman Pinscher nu este cea mai bună alegere a unui animal de companie pentru un copil..

Câinii se disting prin: curaj, loialitate, atenție și neînfricare. Sunt puternic atașați de proprietarii lor, îi protejează în orice condiții

Câinii se disting prin: curaj, loialitate, atenție și neînfricare. Sunt puternic atașați de proprietarii lor, îi protejează în orice condiții

Pentru cei care nu sunt pregătiți să dedice mult timp creșterii acestui câine, există o alternativă excelentă - Mini Doberman Pinscher.

Acesta este numele pinscherului pitic. Și, deși acestea sunt rase complet diferite, în aspectul lor au multe în comun..

Cum să alegi un cățeluș

Este mai bine să alegeți un cățeluș dintr-o așternut de cel mult opt ​​cățeluși, în mod ideal 4-6.

Mai întâi trebuie să decideți sexul viitorului animal de companie: fetele sunt mai agreabile și mai echilibrate, bărbații sunt caracterizați de impulsivitate crescută.

Când alegeți un cățeluș, trebuie să vă uitați la mama lui. Trebuie să fie într-o formă fizică bună și să reacționeze calm la oaspeți..

Câinele ar trebui, protejându-și descendenții, dar fără isteric.

Puii jucăuși Doberman Pinscher

Puii jucăuși Doberman Pinscher

La această rasă, coada și urechile sunt ancorate. Operația pe coadă se face la 3-10 zile de viață. Până la 1,5 luni, coada cățelușului ar fi trebuit deja să se vindece bine..

Principalul lucru este că cățelușul arată bine îngrijit: haina strălucitoare, ochii curați și curiozitatea sănătoasă sunt cele la care ar trebui să fii atent mai întâi..

Caracteristici de îngrijire

Pieptănare

Corpul muscular al Dobermanului este acoperit cu păr drept și scurt. Nu are nevoie de îngrijiri speciale.

Dacă câinele se murdărește foarte mult în timpul plimbării, îl puteți șterge cu un prosop umed. De asemenea, pot îndepărta părul în timpul vărsării..

Si aici furminator utilizarea nu este necesară.

Trebuie să vă scăldați câinele de 2 ori pe an. Ghearele de pe labe sunt tăiate periodic.

Doberman Pinscher iubește plimbările lungi. Îl însoțește cu bucurie pe proprietari în timpul joggingului și al ciclismului. Cu un efort minim, vă puteți plimba câinele aruncând o minge de tenis sau un băț.

Doberman Pinscher iubește plimbările lungi. Îl însoțește cu bucurie pe proprietari în timpul joggingului și al ciclismului. Cu un efort minim, vă puteți plimba câinele aruncând o minge de tenis sau un băț.

Corpul Dobermanului este practic lipsit de grăsime și substrat. Arată spectaculos: câinele își flectează mușchii.

Dar această caracteristică a făcut ca dobermanii să fie susceptibili la frig: proprietarii trebuie să aibă grijă de pătură pentru vreme rece..

Din același motiv, un câine nu poate fi paznic în curte iarna..

Tăierea urechii

Dacă crescătorii sunt angajați în acostarea cozilor imediat după nașterea câinelui, atunci toate problemele asociate operației pe urechi cad pe umerii noilor proprietari..

Tăierea urechii este cea mai bună la vârsta de 7-13 săptămâni. Această procedură nu este necesară: urechile tăiate sunt un element pur decorativ..

În unele țări, remodelarea artificială a urechii este interzisă. Un Doberman cu coadă lungă, cu urechile căzute nu mai este o raritate, ci mai degrabă o regulă.

Cluburile din 34 de țări, membre ale FCI, nu permit animalelor ancorate să participe la expoziții.

Corpul Dobermanului este practic lipsit de grăsime și substrat. Arată spectaculos: câinele își flectează mușchii. Dar această caracteristică a făcut ca dobermanii să fie susceptibili la frig: proprietarii trebuie să aibă grijă de pătură pentru vreme rece. Din același motiv, un câine nu poate fi paznic în curte iarna.

Corpul Dobermanului este practic lipsit de grăsime și substrat. Arată spectaculos: câinele își flectează mușchii. Dar această caracteristică a făcut ca dobermanii să fie susceptibili la frig: proprietarii trebuie să aibă grijă de pătură pentru vreme rece. Din același motiv, un câine nu poate fi paznic în curte iarna.

Mersul pe jos

Dobermanii temperamentali au nevoie de plimbări lungi. Se simt rău într-un apartament înghesuit. Nu le puteți păstra în incinte închise..

Ideal - o curte mare a unei case de țară.

Puii ar trebui învățați să meargă de la o vârstă fragedă. Contactele cu oamenii îl vor face pe cățeluș fără teamă și încredere, îl vor învăța să se comporte cu prudență.

Câinii adulți adoră plimbările lungi. Sunt fericiți să însoțească gazdele în timpul joggingului și al ciclismului..

Cu un efort minim, vă puteți plimba câinele aruncând o minge de tenis..

În locuri aglomerate, merită să vă purtați animalul de companie valorifica.

Dobermanii temperamentali au nevoie de plimbări lungi. Se simt rău într-un apartament înghesuit. Nu le puteți păstra nici în incinte închise. Ideal - o curte mare a unei case de țară

Dobermanii temperamentali au nevoie de plimbări lungi. Se simt rău într-un apartament înghesuit. Nici nu le puteți păstra în incinte închise. Ideal - o curte mare a unei case de țară

Alimente

Acest aristocrat este destul de nepretențios în mâncare. Potrivit pentru el alimente uscate gata preparate și nutriție naturală.

Câinele iubește foarte mult carnea, dar nu ar trebui să depășească 40% din dieta totală. Este combinat cu:

- cereale;

- brânză de vaci și produse lactate fermentate;

- pește de mare fiert, fără oase;

- tarate si legume.

Citiți mai multe despre ce cereale puteți hrăni câinii în articol https://rum.animalefans.com/câini/6398-ce-cereale-se-pot-da-câinilor.html

Pentru câinii adulți, este suficientă o masă pe zi. Dar de obicei sunt hrăniți de două ori: dimineața și la prânz..

Doberman Pinschers sunt adevărați supereroi care sunt gata să ajute în orice moment

Doberman Pinschers sunt adevărați supereroi care sunt gata să ajute în orice moment

Sănătate

Boli tipice

Deși dobermanii nu sunt predispuși la boli oculare precum cataracta și alergii, au mai multe boli ereditare.

În Europa, există o creștere a numărului de boli de inimă (cardiomiopatie) și volvulus gastric.

Crescătorii americani s-au confruntat cu apariția unor noi defecte ereditare la această rasă: hipotiroidism (hipotiroidism), boala Willebrand (boală a sângelui), sindromul Wobbler.

Dezavantajele care nu afectează starea generală de sănătate includ:

- defecte ale sistemului dentar (lipsa incisivilor și premolarilor, malocluzie);

- defecte de pigmentare (orice pete neacoperite de standard).

Doberman Pinscher este ușor de învățat și apoi îndeplinește cu fericire comenzile proprietarului

Doberman Pinscher este ușor de învățat și apoi îndeplinește cu fericire comenzile proprietarului

Vaccinări

Prima vaccinare se efectuează înainte de schimbarea dinților.

Până la vârsta de 3 luni, un cățeluș trebuie vaccinat împotriva:
- ciuma-
- leptospiroza-
- infecție cu parvovirus.

Față prima vaccinare puii trebuie să primească droguri pentru viermi.

Puteți citi despre cum să dați unui câine o pastilă aici: https://rum.animalefans.com/câini/6002-cum-să-i-dai-câinelui-tău-o-pastilă-2.html

Un pas elastic, o postură aristocratică și o poziție mândră a capului - toate acestea sunt un Doberman Pinscher

Un pas măturos, elastic, o postură aristocratică și o poziție mândră a capului - toate acestea sunt un Doberman Pinscher

Tricotare

Important! Pentru împerechere, cățeaua este adusă câinelui și nu invers! Bărbații se simt mai încrezători acasă și sunt mai activi..

Bărbații la vârsta de 24 de luni sunt autorizați la prima împerechere, femelele la vârsta de aproximativ 20 de luni.

Estrus la cățelele acestei rase apare o dată la 6-7 luni.

Durează 20-22 de zile. Intervalul dintre a 11-a și a 14-a zi este cel mai bun moment pentru împerechere.

În această perioadă, câinele este interesat activ de sexul opus, se comportă jucăuș.

Doberman Pinscher: totul despre caracteristicile dedicate altruist proprietarului rasei

Doberman Pinscher este o rasă de câini de lucru cu părul scurt. Sunt adesea folosite ca însoțitori. Sunt câini energici, cu calități excelente de câine de pază. Îngrijirea lor este simplă.

Anna Lyakhovich8 Rezumat general CaracteristicăAgresiune6Adaptare8Activitate10Greutate10Formare10Prietenire8Jucațiune8Inteligență6Zgomot6 |
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Doberman pinscher (foto): totul despre caracteristicile dedicate altruist proprietarului rasei