Când și cum să administrați corect dosalid câinilor: instrucțiuni de utilizare

DosalidUna dintre cele mai frecvente boli la câini este helmintiaza, adică infecția cu viermi.

O astfel de infecție poate duce la o deteriorare accentuată a sănătății animalului de companie și chiar poate duce la moartea acestuia. În plus, uneori oamenii se infectează de la câine..

Sunt disponibile diverse medicamente pentru a rezolva această problemă. Să luăm în considerare una dintre ele, și anume agentul antihelmintic „Dosalid”.

Informatii generale

Medicamentul "Dosalid" (Dosalid) folosit pentru deparazitare câini. Distruge paraziții în toate etapele dezvoltării. Medicamentul este disponibil sub formă de tablete în două versiuni: 300 mg (comprimate maro) și 1200 mg (comprimate portocalii). Comprimatele Dosalida sunt ambalate în perechi în blistere, care sunt ambalate într-o cutie de carton împreună cu instrucțiunile de utilizare.

Cutiile cu medicamentul vin în diferite dimensiuni, pot conține de la una până la 50 de vezicule, adică de la două la o sută de comprimate. Dezvoltatorul acestui medicament este compania americană Zoetis.Dosalid

Știați? Semințele de dovleac conțin substanțe numite cucurbitine - sunt un bun antihelmintic.

Compoziție și ingrediente active

Ingredientele active din Dosalid sunt pirantel pamoat și epsiprantel, precum și suplimentar - lactoză monohidrat și celuloză. Un comprimat de 300 mg conține epsiprantel 25 mg și pamoat de pirantel 65,4 mg. Un comprimat de 1200 mg conține epsiprantel 100 mg și pamoat de pirantel 261,6 mg.

Proprietăți farmacologice

„Dosalid” acționează asupra viermilor care se dezvoltă în intestinele câinelui. Acestea sunt diverse tipuri de nematode (viermi rotunzi) și cestode (viermi). Medicamentul nu este practic absorbit de țesuturile corpului, adică nu pătrunde din intestin mai departe în corpul câinelui. Se excretă din corp împreună cu fecalele.

Substanțele active ale „Dosalidului” paralizează nematodele, ceea ce asigură moartea lor. În plus, perturbă metabolismul glucozei din cestode - acest lucru cauzează în cele din urmă moartea lor. În acest caz, toți paraziții mor - de la cei aflați în stadiul larvelor până la adulți..Câine

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor, „Dosalid” este destinat câinilor care au fost infectați cu nematode și cestode. În plus, acest medicament este obișnuit prevenirea helmintiazei.

Există diferite tipuri de viermi, aflați mai multe despre dirofilarioza, o boală periculoasă cauzată de paraziți.

Instrucțiuni și dozare după vârstă

Medicamentul se administrează pe cale orală. Înainte de utilizare, nu este nevoie să țineți animalul de companie fără hrană pentru un anumit timp și să-i curățați intestinele. Se recomandă administrarea medicamentului înainte sau după hrănire, puteți amesteca medicamentul în furaje.

În funcție de greutatea animalului de companie, se utilizează diferite opțiuni de tabletă: 300 mg pentru câinii cu greutatea cuprinsă între 1 și 13 kg inclusiv, 1200 mg pentru animalele de companie care cântăresc 14 kg sau mai mult. Conform instrucțiunilor, doza de "Dosalid" este prescrisă la o rată de 10,5 mg de substanțe active în preparat pe kilogram de greutate animală.

Astfel, dozele calculate de medicamente sunt după cum urmează:

 • cu o greutate animală de 1-2 kg - o jumătate de tabletă de 300 mg;
 • cu o masă de 3-4 kg - 1 masă. 300 mg;
 • cu o masă de 5-6 kg - 1,5 tab. 300 mg;
 • cu o masă de 7-9 kg - 2 mese. 300 mg;
 • cu o masă de 10-13 kg - 3 tab. 300 mg;
 • cu o masă de 14-18 kg - 1 masă. 1200 mg;
 • cu o masă de 19-27 kg - 1,5 tab. 1200 mg;
 • cu o masă de 28-36 kg - 2 mese. 1200 mg;
 • cu masa de 37-54 kg - 3 mese. 1200 mg;
 • cu o masă de 55 kg - 4 tab. 1200 mg.
Câine
Important! Este recomandabil să efectuați procedura de deparazitare în același timp pentru puii și femelele care îi hrănesc.

Instrucțiuni Speciale

Dosalid este sigur pentru câini, dar nu se recomandă utilizarea acestuia în anumite momente. De asemenea, trebuie să vă amintiți despre măsurile de siguranță atunci când utilizați aceste tablete.

Contraindicații

Nu puteți utiliza acest medicament în astfel de cazuri:

 • cățelele în sarcină;
 • pui sub vârsta de două săptămâni;
 • după operație.

Măsuri personale de prevenire

Precauțiile sunt limitate la practicile de igienă personală. După utilizarea medicamentului, spălați-vă bine mâinile. Nu poți mânca în timp ce lucrezi cu el.Să se spele pe mâini

Aflați ce sunt și cum funcționează Prazitel, Drontal, Caniquantel, Azinox plus, Prazicid, Dirofen plus, Pratel.

Condiții și perioade de depozitare

Este necesar să depozitați „Dosalid” într-un loc întunecat în care nu există acces pentru copii și animale, la o temperatură nu mai mare de + 25 ° С. Comprimatul scos din blister nu poate fi păstrat. Perioada de valabilitate este de trei ani de la data fabricației.

În concluzie, putem spune că „Dosalid” este un remediu eficient împotriva anumitor tipuri de viermi care afectează câinii. În plus, poate fi folosit ca măsură preventivă. Un mare plus este siguranța acestui medicament pentru animale de companie și ușurința acestuia de utilizare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când și cum să administrați corect dosalid câinilor: instrucțiuni de utilizare