Pointer neobosit: caracter, standard de rasă, întreținere și îngrijire (+ fotografie și video)

Agil, pozitiv, elegant, curtenitor, prietenos acasă, serios și neobosit la locul de muncă, tocmai pentru aceste calități este apreciat Pointer. Toate avantajele „domestice” ale rasei sunt imposibil de înțeles în teorie, deoarece tetrapodele luminează viața proprietarului lor la propriu. De asemenea, nu sunt discutate avantajele pointerului în muncă - fler excelent, umilință, viteză și neobosit..

Referință istorică

Rasa de câine Poynter a primit un nume sonor și scurt pentru abilitatea sa distinctivă - o poziție atunci când a detectat vânatul. Câinele îngheață, își apasă laba din față, corpul se întinde într-o singură linie - aceasta este o vedere atât de frumoasă și unică, încât puțini martori oculari o pot uita. „A indica” înseamnă a indica „Punctul de verificare” este un punct de control, iar Pointer este, ca să spunem așa, un indicator care ajută vânătorul să găsească „direcția jocului”. Deja după „designul” rasei, numele său în limba engleză a căpătat o semnificație diferită - a îngheța ca o statuie sau a face un stand.

Astăzi câinele Poynter este standard, clasic și întruchipare a tuturor cerințelor britanicilor pentru un polițist. În Anglia, tetrapodele a priori nu au concurenți, numele lor sună la fel de familiar ca ceaiul englezesc sau un cal de pur ras englez. Cu toate acestea, nu toți „proprietarii” știu că Poynter este un trofeu.

Este interesant! Poate că într-un „tribut”, lui Pointer i s-a atribuit standardul rasei sub primul număr din registrul FCI (Federația Internațională a Cinologilor).

Strămoșul timpuriu al rasei a fost adus în Marea Britanie din Spania. Evenimentul a avut loc la începutul secolului al XVIII-lea, dar nimeni nu știe cum s-a dezvoltat în continuare istoria rasei. Pe baza logicii și a faptelor nu întotdeauna dovedite, Indicatorii erau asemănători cu Foxhounds, Water Spaniels, Ogarii, Setatori, Catalburuns și chiar Buldogi. O concluzie foarte neverosimilă se sugerează - rasa a avut noroc, a luat doar cele mai bune de la strămoși, iar natura a avut grijă de excluderea defectelor. În absența altor opțiuni, experții sunt de acord cu această ipoteză, deși „rolul mâinii umane” în istoria formării Pointerilor nu este contestat.

Ultima atingere a îmbunătățirii rasei a fost introdusă în secolul al XIX-lea. În acel moment, Pointer putea fi folosit pentru toate tipurile de vânătoare.. Un parfum excelent a făcut posibilă utilizarea polițiștilor ca câini - au urmărit un animal rănit și au adus un vânător la el. Câinii cu vedere ascuțită au observat cea mai mică mișcare de vânat pe sol, în desișuri dese sau în pădure. Rezistența, viteza și agilitatea i-au ajutat pe cei patru picioare lucrați pe apă și hrăniți răniții. „Gura moale” și dorința de a-i mulțumi vânătorului i-au ridicat repede pe Pointeri la rangul celor mai buni câini de arme, sunt foarte pa stricat amar jocul și nu a căzut niciodată într-o furie de vânătoare. Amestecând sângele pointerilor englezi nativi cu câinii din Spania și Franța, crescătorii au oferit celor patru picioare și mai multă ușurință, agilitate și eleganță..

Cu o turmă destul de largă la îndemână, experții au creat o descriere finală a rasei, iar în 1891 au fondat Pointer Club. Organizația s-a deschis la Londra și avea obiective clare - să păstreze calitățile de lucru și estetica aspectului, crescătorii au numit acest principiu „Mediu de aur”. În mod surprinzător, câinii de rasă încă se încadrează în regulile create la sfârșitul secolului al XIX-lea..

Aspect

Proporționalitatea și simetria ideală a fizicului sunt vizibile chiar și în fotografiile „de zi cu zi”, fără a menționa poziția sau aspectul rasei surprins în lucrare. Pe fundalul curbelor grațioase, războinici musculatura bine dezvoltată, oase puternice, picioare flexibile și puternice. Comportamentul câinilor este pe deplin în concordanță cu aspectul lor - blând și reținut, agil și agil, puternic și neobosit, serios, dar gata să se joace și să se prostească.

Greutatea câinilor adulți nu este specificată de standard și variază între 16-34 kg. Cățelele diferă semnificativ de masculi, sunt alungite, capul este puțin mai îngust, iar expresia botului este mai favorabilă. Bărbații sunt mai puternici, greabanul lor este mai înalt și mai musculos, iar spatele lor este mai scurt. Standardul controlează proporția și înălțimea:

 • Masculin: 63-69 cm.
 • Căţea: 61–66 cm.

Înainte de a intra în studiul caracteristicilor Pointer, trebuie să înțelegeți așa-numitele tipuri de rase. În sensul obișnuit, vorbind de patru picioare, reprezentăm un câine armă dornic cu o dispoziție veselă și asta Pointer englez. Există un fizic foarte similar, dar se distinge prin rasa culorilor - Pointer german, el este Kurzhaar. In cele din urma. Cu patru picioare, care amintește de Pointerul englez, Kurzhaar și Drathaara - Burgos Pointer sau Pointer spaniol. De asemenea, pe „baza” sângelui polițiștilor englezi au existat mulți hibrizi și unii dintre ei au fost recunoscuți ca rase separate.

Rasa standard

 • Cap - voluminoase, dar nu grele. Fronțele privite de sus sunt aproape pătrate, separate de o brazdă, moderat rotunjite din lateral. Partea occipitală este pronunțată, trecerea de la frunte la bot este netedă, dar nu netezit. Crestele frunții sunt dezvoltate, spațiul de sub ochi aproape că nu este umplut, obrajii sunt plati, pometii nu se umflă, ci subliniază silueta capului. Puntea nazală este moderat concavă, privită dinbotul lateral poate apărea ușor răsturnat. Capătul botului este în formă de U, vârful nasului iese ușor dincolo de linia „tăiată” a buzelor. Buzele sunt pe deplin dezvoltate, destul de groase și moi, nu prea înclinate, nu au ieșit, nu ascund bărbia.
 • Dinții - muscatura completa si corecta.
 • Nas - nări largi, foarte mobile și receptive, bine dezvoltate. Culoarea nasului depinde de culoare, dar se preferă culorile maro închis. Dacă stratul este deschis la o culoare galbenă (lămâie), este acceptabilă și pigmentarea ușoară a nasului..
 • Ochi - puneți proporțional corect, distanțele până la ceafă și nas sunt egale. Pleoapele sunt strânse, pigmentate pentru a se potrivi cu nasul. Ochii sunt vii, cu o strălucire naturală, vopsiți într-o paletă maro. Culoarea ochilor nu trebuie să distorsioneze expresia calmă și prietenoasă a botului, adică nu ar trebui să fie prea întunecat. Expresia ochilor nu trebuie să fie prea alertă, agresivă sau intenționată.
 • Urechi - setat sus, dar coborât și aproape de cap. Varful urechii cu varf moderat, poate fi rotit inainte (formă de trandafir). Urechea este mobilă la baza cartilajului.
 • Corp - slab, puternic, proporțional. Gâtul este destul de lung, oval, fără pălărie sau îndoire excesivă. Ceafa este vizibilă, greabanul este puternic și netezit, centura de umăr este largă. Piept cu forma ovală corectă, coastele sunt flexibile și extinse spre inghinele, adâncimea sternului până la coate. Linia spatelui este dreaptă, coapsul este ușor arcuit, expresiv muscular, crupul este arcuit.
 • Membre - puternic, uscat și flexibil. În mișcare, câinele rearanjează membrele fără probleme cu o oscilație largă, mersul nu trebuie să sară. Picioarele anterioare cu ligamente bine definite care pot fi văzute în mișcare și în poziție. Umerii sunt înclinați, lungi. Încheieturile sunt de dimensiuni armonioase, ușor vizibile în interiorul picioarelor. Lucrurile sunt așezate la un unghi ușor față de sol, alungite și foarte flexibile. Picioarele din spate sunt mai musculare decât picioarele din față.. Oasele coapsei ies deasupra liniei coloanei vertebrale, mușchii sunt bine dezvoltați și alungiți. Genunchii și tibiile sunt pronunțate, destul de lungi, iar metatarsul este scurt și puternic. Periile sunt strâns împachetate, ovale, mai feline decât arcuite. Degetele de la picioare sunt îndoite, tampoanele pentru labe sunt foarte elastice, pigmentate pentru a se potrivi cu nasul.
 • Coadă - lungime naturală, fără noduri sau îndoituri, foarte robust și puternic, purtat la nivelul coloanei vertebrale. Coada indicatoarelor este foarte tensionată în mișcare și este deplasată constant dintr-o parte în alta..

Tipul și culoarea stratului

Indicatorii nu au nici un strat de acoperire, dar părul de gardă este atât de dens încât protejează pielea câinelui de apă și de vreme rea. Lungimea hainei este uniformă pe tot corpul, doar puțin mai scurtă pe bot. Standardul a acceptat șapte culori acceptabile, dar din moment ce „teoria” a rămas neschimbată încă din secolul al XIX-lea, unele dintre culori au ieșit din „utilizare”. Astăzi, modelul piebald în următoarele culori este considerat acceptabil:

 • Negrul.
 • Maro.
 • roșu.
 • Galben.

Pedigree-ul va fi recunoscut Pointer alb pur sau negru, dar aceasta este o raritate imensă, deoarece nu numai haina, ci și pielea câinelui ar trebui să fie lipsită de pete. A șaptea culoare permisă este tricolor (alb, roșu sau maro, negru). Din păcate, sau poate din fericire, câinii de astfel de culori nu au mai fost găsiți de mult timp..

Este interesant! Se crede că tricolorul a fost adoptat de indicatori „accidental”, dar la momentul adoptării standardului a fost recunoscut datorită numărului de tricolori..

Caracter și antrenament

Nu ar trebui să fie luat ca un ghid al acțiunii, dar chiar dacă lăsați creșterea unui cățeluș Pointer să-și urmeze cursul, un animal de companie drăguț va crește din el. Acesta este cât de social și inteligent sunt acești câini din fire. ei imitați, copiați proprietarul, prietenii în plimbări și doriți să mulțumiți o persoană în toate.

Caracterul înnăscut al Pointerilor este destul de specific, acest lucru se explică prin hiperactivitate și energie inepuizabilă. Adică, dacă decideți să nu vă antrenați animalul de companie, veți obține un câine cuminte., distructiv mobilier, papuci și tapet, dar menținând întotdeauna o atitudine pozitivă.

Antrenamentul indicatorului este cheia siguranței câinelui și a confortului celorlalți. Nu vă faceți griji cu privire la sănătatea copiilor sau a altor animale de companie, dacă câinele nu este provocat mult timp și în mod deliberat, nu va arăta dinții. În ceea ce privește protecția casei, a proprietarului sau a vieții sale, caracteristicile rasei sunt destul de clare - neînfricare, determinare, tactică. Nu vă lăsați păcăliți de o siluetă elegantă, Pointerii sunt puternici și agili, pot învinge un agresor puternic și mare.

Vânătoare

Alegerea unui cățeluș Pointer pentru lucru este destul de simplă, esența dilemei „se bazează adesea” pe preferințele proprietarului pentru culoare sau „exprimarea botului”. Majoritatea câinilor, chiar și ai căror părinți nu au participat la vânătoare, își păstrează abilitățile de lucru și le demonstrează de bună voie. Puii lui Pointer adoptă instinctiv o poziție de 2-3 luni și devin foarte atenți. Micuții pot fi văzuți chiar la vânătoare, alergând cu încredere lângă mama lor sau colegii de gunoi.

Vânătoarea cu Pointer are un anumit „chef”, se poate numi autoeducare. De exemplu, coloniștii se retrag până la vârsta de 6-7 ani și sunt rareori arătați pe câmp și Pointerii mai în vârstă sunt deosebit de valoroși pe măsură ce se dezvoltă cu experiență. De fapt, nu există atât de multe criterii importante pentru alegerea unui câine, mai exact, există două dintre ele - valoare de reproducere dovedită și bună sănătate a crescătorului. Nu vă faceți griji dacă părinții sunt instruiți să lucreze pentru iepure, iar cățelușul va trebui să stăpânească abilitatea de a oferi o rață. Antrenamentul Pointer este destul de rapid și, de obicei, nu este dificil, mai ales dacă proprietarul încurajează abilitățile înnăscute și antrenează cățelușul într-un mod jucăuș..

Întreținere și îngrijire

Palton scurt și moderat muta faceți Pointer un candidat excelent pentru întreținerea apartamentelor. Dimensiunea destul de impresionantă nu este un obstacol, deoarece tetrapodele sunt compacte și, cu mersul de calitate, se comportă foarte restrâns. Locuirea într-o casă privată cu teritoriu alăturat este, de asemenea, o opțiune excelentă, dar există o nuanță - nu conta pe Pointer pentru a păzi teritoriul în mod altruist. Câinele va proteja proprietarul, el însuși, copiii, dar rasa nu este hoț.

Plimbările active și sportul sunt probabil mai importante decât îngrijirea în general. Un indicator, blocat în patru pereți, lipsit de capacitatea de a alerga, de a lucra și de a obosi, va crește nesănătos fizic și mental. În ceea ce privește îngrijirea zilnică, cele patru picioare nu vor provoca neplăceri nici măcar celor mai ocupați proprietari:

 • Lână scurt și dur, rezistent la murdărie, vărsarea durează 2-3 săptămâni.
 • Baie după cum este necesar, dar având în vedere dragostea naturală pentru apă, câinele poate fi încântat cu proceduri de baie fără utilizarea șamponului.
 • Pentru a economisi timp și efort, merită achiziționat salopete pentru mersul pe timp ploios.
 • Ochi nu necesită îngrijire specială, dar este necesară o examinare veterinară o dată la șase luni.
 • Sănătatea urechii controlat, dacă este necesar chiuvete curățat soluții antibacteriene.
 • Dinții și gheare trebuie să fie sănătos și întreg, acest lucru trebuie monitorizat, nu este necesară nicio intervenție specială.
 • Instrucțiuni stricte despre cum a hrani Pointer, de asemenea, nu există. Propensiuni pentru alergii la mancare rasa nu, dar este nevoie de o cantitate mare de energie, adică o dietă hrănitoare, dar echilibrată.

Sănătate

Speranța medie de viață a indicatorilor este estimată la 12-14 ani. S-ar părea că o durată scurtă de viață se poate explica prin încărcăturile mari pe care le suportă câinele datorită temperamentului. Mai mult, dacă o vânătoare cu patru picioare nu este atât de importantă, întreținerea corectă a indicatorului necesită mersul pe jos foarte activ.

Bolile inerente rasei sunt foarte previzibile și aproape toate sunt conectate la ADN-ul său:

 • Displazia articulația șoldului - o modificare a formei articulației TBC sau a capetelor oaselor pelvine. De obicei suferă de patologie vârstnici animale al căror metabolism este încetinit în mod natural.
 • Artrită - un concept colectiv care indică patologia articulațiilor, care este însoțit de procese inflamatorii. Poate duce la dureri cronice, tendință la rănire sau subțierea țesutului cartilajului.
 • Boli de piele - mâncărime, erupție cutanată, eczemă, Pierderea parului, creșterea părului de gardă. Motivul poate fi dieta necorespunzătoare, țesătura de salopetă de calitate slabă, scăldatul frecvent, suptul de sânge paraziți, tratament cu antibiotice etc..
 • Panus (cheratita superficială cronică) - o patologie care duce la formarea unei cicatrici sub cornee. De obicei, boala este detectată după un proces inflamator puternic, de exemplu, începutul secolului, conjunctivită sau rănire.
 • Cataractă - cel mai adesea (dar nu întotdeauna) patologie legată de vârstă, ducând la înnorarea lentilei ochiului și deteriorarea vederii.
 • Displazia corneei - patologie legată de vârstă, care duce la o modificare sau chiar detașare a corneei ochiului, adică. orbire. Sarcinile anormale pot fi cauza., stres, trauma, otrăvire, tratament agresiv al altei patologii sau procese degenerative de vârstă.
 • Atrofia progresivă a retinei - se dezvoltă la orice vârstă, duce la o schimbare fizică a celulelor corneei sau la moartea acestora din cauza unui motiv care nu are legătură cu metabolismul. Cel mai adesea, impulsul pentru dezvoltarea atrofiei este un prejudiciu sau o supraveghere în îngrijire..
 • Epilepsie - o tulburare neurologică care poate fi o consecință a traumei sau poate apărea fără un motiv aparent.
 • Congenital surditate - o tulburare degenerativă care duce la moartea cohleei urechii la puii sau câinii eleganți cu vârsta sub 3 luni. De obicei, patologia este detectată la vârsta de 3 săptămâni, când puii încep să exploreze lumea din jurul lor..
 • Criptorhidism - un dezavantaj față de care Pointerii nu au înclinație mai mare, dar nu mai mică decât alte rase. Eșecul de a coborî testiculele în scrot este considerat o tulburare genetică, deși este corectat printr-o operație simplă. Concluzia este că bărbații criptorhidici sunt respinși necondiționat de la activitățile de reproducere și, dacă acest fapt a fost ascuns, atunci crescătorul sau chiar pepiniera pot pierde permisiunea de reproducere.

Fotografie

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pointer neobosit: caracter, standard de rasă, întreținere și îngrijire (+ fotografie și video)