Câteva cuvinte despre câinii de salvare

Câinii sunt prieteni umani și ajutoare credincioase de mulți ani. Au multe funcții: câini bon, câini ghid, câini de serviciu și, bineînțeles, câini de salvare..

Vorbind despre acesta din urmă, ne imaginăm imediat un cer albastru de moarte în munți și o zăpadă albă orbitoare. Acolo, sub zăpadă, un bărbat. Și cine îl poate găsi, cine îl va ajuta? Un Saint Bernard mare-alb-roșu sau un ciobanesc german rapid și agil? Sau poate un Labrador vesel și afectuos sau un spaniel inteligent inteligent? Pe scurt, un câine a cărui misiune este să salveze oamenii, un câine numit cu mândrie „salvator”.

Dedicat Sfântului Bernard ...

„Sfântul Bernard, știi, nu trăiești mult. Ei iubesc o persoană în viață și numai pentru el. Și apoi împreună merg în Paradis ... "- replici din cântecul Diana Arbenina, caracterizează această rasă în cel mai bun mod posibil.

De dimensiuni gigantice, de bună calitate, „ursuleți de pluș” - pentru a salva oameni în munți. Rasa și-a luat numele în cinstea periculoasei trecătoare montane Big Saint Bernard, situată în Elveția. În zona trecerii era o mănăstire în care locuiau locuitorii, și împreună cu ei - câinii. Era și un drum abrupt și periculos, la o altitudine de aproape 2500 de metri deasupra solului. Condițiile meteo din acele locuri erau cunoscute pentru furtuni de zăpadă frecvente, prin urmare, acei călători nefericiți care au fost nevoiți să urmeze acest drum au avut dificultăți. Mulți s-au rătăcit și au murit. Călugării au oferit adăpost călătorilor, iar asistenții lor cu patru picioare au găsit oameni vizibili, i-au săpat și au ajutat să ajungă la mănăstire. Cu toate acestea, dacă persoana era atât de slabă încât nu a putut să o facă singură - Sfântul Bernard s-a întors la mănăstire și a adus ajutor victimelor.

câine de salvare

Cel mai faimos salvator cu patru picioare este un St. Bernard numit Barry der Menschenretter, sau pur și simplu Old Barry (1800 - 1814). Timp de doisprezece ani de muncă, câinele a salvat mai mult de patruzeci de oameni. Unul dintre cei pe care i-a salvat a fost un băiețel.

Barry a găsit un copil înghețat într-o peșteră de gheață, care deja leșinase. Câinele l-a încălzit și apoi l-a târât de-a lungul solului până la mănăstire. Când copilul și-a revenit, a reușit să se urce pe spatele Sfântului Bernard. Barry a adus copilul rănit la mănăstire. Legendarul salvator cu patru picioare de la bătrânețe a murit la Berna. Până în prezent, un câine umplut se află la Muzeul de Istorie Naturală din Berna.

câine de salvare

Salvatorii din Al Doilea Război Mondial

Câinii au adus o contribuție imensă la salvarea vieților umane în timpul războiului. Din cauza animalelor care serveau în armata sovietică, peste 600 de mii de soldați răniți au fost salvați de pe câmpul de luptă. Câinii - ordonatorii aveau un psihic stabil, nu se temeau de împușcături, lucrau sub foc și în timpul exploziilor, găseau victime în ceață, fum, noaptea. În general, când oamenii nu puteau veni în ajutorul camarazilor lor, câinii o făceau. Au percheziționat temeinic zona, găsind soldați răniți, notificându-le ghizii despre acest lucru (cu ajutorul unei diagonale - un indicator) și aducând ordonanți victimelor. Cel mai faimos ordonator a fost un câine ciobanesc german pe nume Mukhtar. El a salvat aproximativ 400 de răniți de pe câmpul de luptă, inclusiv ghidul ciobanului - caporalul Zorin, șocat de o explozie de bombă..

câine de salvare

Câinele este salvatorul care ar trebui să fie?

Pentru acești câini, un pedigree lung de un kilometru sau o anumită rasă nu este importantă. Salvatorii pot fi ciobani germani, Sf. Bernardi, Labratori, Newfoundlands și chiar coli. Un salvator cu patru picioare trebuie să aibă un psihic puternic, stabil, să aibă un instinct acut, auz și vedere dezvoltate. Pentru a lucra la munte, este necesar un strat gros. Orice câine este un salvator puternic și rezistent, deoarece munca sa este foarte grea și altruistă. Câinele nu trebuie să prezinte în nici un fel răutate sau agresivitate față de oameni și alte animale. Un câine ideal pentru activități de căutare și salvare va fi un câine de înălțime medie (45-55 cm), de tip corp uscat, cu un indicativ pronunțat - tip de comportament de căutare. Fiecare animal are propriile sale calități pozitive și negative, deci este mai bine să nu căutați un câine „gata pregătit” remarcabil, ideal - un motor de căutare sau salvator, ci să faceți o pregătire profesională serioasă în acest tip de activitate cu cățelușul dumneavoastră.

câine de salvare

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câteva cuvinte despre câinii de salvare