Norwich terrier

Norwich Terrier este o rasă de câini mici și robusti originari din Anglia. Odată ce acești copii încrezători, veseli și activi erau folosiți pentru exterminarea rozătoarelor. Astăzi sunt luați ca tovarăși. Rasa este excelentă pentru păstrarea într-un apartament, deoarece practic nu se varsă..

Norwich Terrier pe canapea

La sfârșitul secolului al XIX-lea - începutul secolului al XX-lea, reproducerea Norwich Terrier a fost concentrată în județul Norfolk, al cărui centru administrativ este orașul Norwich. În 1932, rasa a fost recunoscută oficial, a fost creat un club și a fost creat un carnet. Norwich a început să apară tot mai des la expoziții. Erau roșii sau negre și cafenii, cu urechile erecte sau căzute. După al doilea război mondial, au rămas foarte puțini câini, dar entuziaștii au reușit să restabilească populația. În 1964, Kennel Clubul englez a decis să împartă Norwich-ul în două rase: câinii cu urechi erecte au fost numiți Norwich Terrier, iar ulterior s-au scurtat la Norwich Terrier și cu urechi căzute - Norfolk Terrier. Rasa este recunoscută de aproape toate organizațiile internaționale.

Cum ar trebui să arate un Norwich Terrier standard

Norwich Terrier este un câine compact mic, cu oase puternice și picioare scurte. Acesta este unul dintre cei mai mici terieri - înălțimea la greaban 26 cm, greutatea 5-6 kg.

Craniul este rotunjit, larg, bine definit. Botul este puternic, în formă de pană, cu aproximativ o treime mai scurt decât lungimea capului. Buzele se potrivesc strâns, fălcile sunt puternice, uniforme, cu dinți masivi și o mușcătură regulată de foarfecă. Ochii sunt ovali, mici, expresivi, de culoare închisă. Urechile sunt așezate nu foarte late, în picioare, auriculele sunt de dimensiuni medii, cu vârfurile ascuțite. În stare de alertă, acestea sunt crescute, iar în stare relaxată, pot fi relaxate. Gâtul este lung, puternic, curge lin spre umeri. Spatele este compact, linia de sus este dreaptă. Loinul este scurt. Cușca toracică este lungă, coastele sunt bine aruncate, ceea ce îi conferă o adâncime bună. Coada poate fi andocată, ridicată, completează perfect linia de sus. Coada dezlegată de lungime medie, largă la bază și înclinându-se lin spre vârf. Ar trebui să fie cât mai drept posibil și să fie ridicat, completând linia de sus. Coatele sunt aproape de corp, picioarele sunt scurte și drepte. Picioarele din spate sunt late, musculare, articulațiile genunchiului sunt bine definite, picioarele sunt rotunde, scurte, în mișcare îndreptate înapoi.

Paltonul este dublu, compus dintr-un strat rigid, aspru, drept, care nu se potrivește perfect corpului și un substrat gros. Părul de pe gât este mai lung, mai rigid și formează un guler care încadrează botul. Pe cap și urechi, părul este mai scurt și mai fin, cu excepția sprâncenelor și mustăților mici. Sunt recunoscute mai multe culori: toate nuanțele de roșu, grâu, negru și bronz și grizzly cu părul gri. Semnele și petele albe nu sunt de dorit.

Norwich terrier sărind

Caracter

Norwich Terrierul are o dispoziție echilibrată și plăcută, este foarte activ și curajos, dar nu certăreț. Un câine vesel și vesel este capabil să arate curaj și neînfricare atunci când circumstanțele o cer..

Norwich este un adevărat aristocrat cu o purtare mândră. Frumusețea și farmecul său sunt ascunse sub o culoare simplă și se află în claritatea liniilor, a energiei strălucitoare, a minții flexibile și a dispoziției docile. Este foarte important pentru el să fie întotdeauna aproape de proprietar. Norwich este foarte sensibil la intonație și dispoziție.

Această rasă se înțelege bine cu alte animale de companie, în special câini și pisici, dar pot apărea probleme cu rozătoarele și păsările..

educatie si antrenament

Deja din momentul în care catelul apare în noua casă, regulile de comportament sunt determinate pentru el și în viitor se asigură că câinele aderă la ele. Creșterea unui Norwich Terrier se termină de obicei cu învățarea câtorva comenzi simple. Acești câini sunt foarte inteligenți. După ce a trăit două-trei luni într-o familie, se pare că câinele înțelege vorbirea umană și face repede ceea ce vor de la el. Din acest motiv, Norwich este excelent ca prim câine..

Cei care doresc să predea echipele Norwich se vor bucura, fără îndoială, să lucreze cu el. Când câinele este interesat să învețe, să aștepte tratamente sau laude, își amintește și execută rapid comenzile. Datorită nivelului lor ridicat de inteligență și orientare umană, Norwich concurează cu succes în agilitate, freestyle, frisbee și alte sporturi.

Caracteristicile conținutului

Norwich este minunat pentru a păstra într-un apartament. Se adaptează caracterului și stilului de viață al proprietarului, revigorează instantaneu și, de asemenea, se calmează rapid, dacă este necesar. Nu trebuie purtate cu ele ca la alte rase decorative. Deja la 3-4 luni Norwich poate sări pe scări, sări pe canapea și sări de pe ea. Datorită acestor calități, câinele este minunat pentru o familie cu copii mici.. Un alt plus neîndoielnic este muta foarte slabă. Un miros specific poate fi prezent după activități în aer liber sau plimbări pe timp umed, dar scăldatul regulat îl va reduce la minimum..

Alimente

Majoritatea proprietarilor și crescătorilor Norwich Terrier își hrănesc câinii mâncare de înaltă calitate. Sunt potrivite pentru rații concepute pentru rase active mici de clasă super premium sau holistică. Dacă doriți, puteți hrăni Norwich Terrier cu produse naturale. În acest caz, terciul cu carne și legume este pregătit pentru câine, se administrează periodic produse lactate fermentate, pește, ouă, fructe. Trebuie remarcat faptul că nutriția naturală implică introducerea suplimentelor de vitamine și minerale la recomandarea medicilor veterinari.

Îngrijire

Blana grosieră a Norwich Terrier este tăiată de 2 ori pe an, de obicei cu debutul năpârlirii sezoniere. Restul timpului câinele practic nu se varsă și trebuie să fie pieptănat cu un pieptene cu dinți lungi de mai multe ori pe săptămână. Ei scaldă câinele la fiecare 3-4 săptămâni. Este important să utilizați produse cosmetice care sunt potrivite pentru tipul de strat.. Urechile se curăță o dată pe săptămână, dacă este necesar, șterg ochii și îndepărtează secreția și praful acumulat în colțuri. Ghearele nu trebuie tăiate dacă câinele merge în mod regulat pe o suprafață dură. Când nu au timp să mănânce singuri, trebuie tăiați cu foarfece speciale de tăiere pe măsură ce cresc din nou. Norwich Terrier are dinți puternici, rasa nu este predispusă la boli ale cavității bucale, dar spălarea dinților ca mijloc de prevenire a formării tartrului este recomandată o dată pe săptămână.

Puii Norwich Terrier

Sănătate și longevitate

Norwich Terrierii sunt câini foarte puternici atât din punct de vedere anatomic, cât și fiziologic. Acestea sunt lipsite de boli ereditare și foarte rar se îmbolnăvesc, desigur, sub rezerva unei îngrijiri bune, a unei alimentații echilibrate și a unor măsuri preventive veterinare în timp util, precum vaccinarea, deparazitarea, tratamentul de la paraziți externi. Speranța de viață este de obicei de la 10 la 15 ani. Chiar și la bătrânețe, Norwich rămâne energic și jucăuș.

Alegerea unui catelus

Un cățeluș sănătos Norwich Terrier ar trebui să fie activ, agil, rotund și îndesat. Este de dorit să alegeți un bebeluș cu un apetit bun, curios, foarte jucăuș și prietenos. Ar trebui să aibă o haină strălucitoare, un nas ud și un miros plăcut de cățeluș. Deja la 2-3 luni, este ușor să determinați setul de urechi și coadă, proporțiile principale ale corpului, calitatea hainei și culoarea.

Preț

În Rusia, prețul mediu al unui Norwich Terrier este de 35-50 de mii de ruble. Prețul este influențat de clasa cățelușului, gen, uneori culoare. De regulă, fetele sunt mai scumpe. În unele cazuri, există un motiv pentru a reduce prețul, de exemplu, căsătoria tribală, formula dentară incompletă, pete albe, urechi agățate și alte imperfecțiuni care nu afectează caracterul și sănătatea.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Norwich terrier