Norma hranei uscate pentru câini pe zi: masă și explicații

Erorile în dozarea alimentelor pentru câini pot avea consecințe neplăcute în ceea ce privește sănătatea și aspectul, deci este atât de important să înțelegem pe ce se bazează calculul valorii zilnice a alimentelor uscate..

Avantajele alimentelor uscate față de dietele naturale

Toate tipurile de hrănire au argumentele pro și contra.

Mâncarea uscată are următoarele beneficii:

 • Comoditate de administrare: după ce ați determinat o dată câte grame de mâncare este într-o ceașcă de măsurare, în viitor nu va fi dificil să hrăniți rapid câinele.
 • Rațiile industriale de înaltă calitate nu necesită hrănirea suplimentară a animalului de companie cu alimente sau vitamine.
 • Este convenabil să hrăniți câinele cu alimente uscate atunci când călătoriți: nu se deteriorează, nu ocupă mult spațiu și nu necesită curățarea zonei de hrănire.
 • Rațiile industriale sunt defalcate în funcție de vârsta, starea fiziologică și stilul de viață al câinelui, ceea ce este convenabil pentru proprietar, care va trebui doar să cumpere pachetul necesar și să-l hrănească în conformitate cu doza indicată..
 • Hrănirea dietelor industriale face viața mult mai ușoară pentru proprietar datorită cantității masive de timp economisit la gătit.

Tine minte! Nu toate alimentele uscate sunt create egal pentru câinele tău. Avantajul nutrițional este acordat acelor produse, a căror producție ia în considerare cerințele ridicate ale câinilor pentru proteinele animale și cerințele reduse pentru carbohidrați..

Clasele de hrană pentru câini și valorile energetice

Clasificarea hranei pentru câini determină calitatea produselor și intensitatea muncii procesului de producție a acestora. În mod convențional, toate rațiile industriale sunt împărțite în clase:

 • Economie: cel mai ieftin mod de a hrăni un câine. Alimentele din această clasă au un cost și o calitate scăzute ale materiilor prime, conțin extrem de puține componente valoroase pentru câine - proteine, grăsimi și vitamine. Aproape toate materiile prime sunt de origine vegetală. Hrănirea unui animal de companie cu aceste produse nu garantează creșterea și dezvoltarea armonioasă fără investiții suplimentare..
 • Premium - următorul pas în clasificarea furajelor. Calitatea materiilor prime este mai bună, dar procentul total de proteine ​​animale nu este suficient pentru ca animalul de companie să obțină tot ce are nevoie din granule uscate. Mâncarea premium nu este adesea echilibrată în compoziție și este supraîncărcată cu cereale, ceea ce dăunează câinilor.
 • Super premium. Această clasificare include dietele formulate în conformitate cu criteriile de nutriție adecvată pentru câini. Producția utilizează surse de înaltă calitate a cărnii crude, iar tehnologia este de așa natură încât vă permite să păstrați substanțe utile în timpul tratamentului termic al granulelor. O astfel de mâncare este completă: proprietarul nu trebuie să-și facă griji dacă câinele a primit totul..
 • Holistică - „elita” hranei pentru câini. Consumul holistic înseamnă utilizarea numai a acelor alimente care sunt potrivite pentru consumul uman. Aproape toate holisticele nu conțin cereale, iar legumele, fructele și fructele de pădure joacă rolul de fibre utile. Este un aliment sigur și sănătos pentru câinii cu beneficii maxime..

Important! Clasificarea este destul de vagă: nu există limite clare între unul și celălalt aliment, iar principalul criteriu de calitate este valoarea energetică a furajelor, care este direct proporțională cu clasa.

Valoarea energetică este un indicator important al furajelor uscate. Numărul de calorii ar trebui să fie suficient pentru a compensa cheltuielile de energie ale câinelui (în funcție de volumul de muncă, condițiile climatice, starea de sănătate, rasa și alți factori).

Tabelul prezintă valoarea nutritivă aproximativă a furajelor în funcție de clasa sa..

Clasa de alimentare Valoare energetică, kcal / 100 g Economie 250-300 Premium 300-350 Super premium 360-450 Holistic 360-450

Important: nu există o relație directă între numărul de pelete și gradul de saturație al câinelui. Câinele poate mânca o găleată cu alimente uscate, dar rămâne flămând dacă

dieta nu are surse de energie - proteine ​​și grăsimi animale, precum și cantitatea optimă de carbohidrați. O porție mică de alimente de înaltă calitate poate să sature animalul de companie și să-și satisfacă necesarul zilnic de energie.

Cât de des este hrănit câinele tău

Programul de hrănire a unui câine este unul dintre cele mai importante aspecte ale unei bune reproduceri. Frecvența hrănirii este o parte integrantă a regimului și depinde de următorii factori:

 • Varsta cainelui. De la naștere până la vârsta de 1 an, puii sunt hrăniți de 6 ori pe zi, reducând treptat numărul de hrană și crescând porțiunea unică. Animalele adulte sănătoase mănâncă de 2 ori pe zi.
 • Metabolism. Rasele ornamentale cu un metabolism rapid pot fi hrănite mai des și puțin câte puțin.
 • Frecvența hrănirii câinilor care au suferit o boală sau sunt într-o stare slăbită este selectată individual de către un medic veterinar.

Bine de stiut! Programul conform căruia câinele este hrănit poate fi individual, dar regimul trebuie respectat: acest lucru promovează digestia corectă și, în general, este benefic pentru sănătate și chiar educație..

Tabel cu rata zilnică de hrănire a unui câine în funcție de greutatea sa

Există rate medii de hrănire pentru câini, deși această problemă necesită o abordare individuală, deoarece chiar și cu aceeași greutate, animalele de companie pot avea cerințe diferite de energie consumată din cauza activității fizice și a metabolismului accelerat..

Tabelul prezintă ratele zilnice de hrănire a unui câine sănătos adult cu activitate fizică diferită.

Cifrele prezentate sunt pentru hrana super premium.

Greutatea câinelui, kg Activitate fizică redusă, g Activitate fizică crescută, g 2-530-5045-555-1055-9070-13010-1590-140 130-17015-20140-200170-23030-40250-300330-36040-50300-360350-42050-60360 -450 440-530

Merită luat în considerare faptul că rata zilnică a alimentelor uscate din aceeași categorie nu este aceeași pentru alimentele din clase diferite..

Pentru comparație: un câine de dimensiuni medii are nevoie de 350-400 de grame zilnic. pelete uscate de hrană clasă economică, în timp ce holistică îi va satisface nevoia zilnică de hrană într-un volum de 200 g.

Diferența în hrănirea câinilor de rase diferite

Caracteristicile rasei lasă o amprentă asupra compoziției regimului și a compoziției dietei câinilor. Și, deși toți câinii, indiferent de mărime și aspect, ar trebui să primească o dietă bogată în proteine, există o diferență în hrănirea câinilor de rase diferite, care este luată în considerare de producători atunci când creează rații..

Câini de rasă mică

Importanța hrănirii câinilor de rasă mică este de a le oferi energie în timp util. Majoritatea raselor miniaturale au un metabolism rapid și puteți compensa caloriile arse cu o dietă hrănitoare care conține suficiente proteine ​​animale, grăsimi și carbohidrați - tot ceea ce conține energie.

Câinii mici adulți, care nu poartă descendenți, mănâncă, ca toți ceilalți - de 2 ori pe zi, dar există excepții de la regulă atunci când doza zilnică este împărțită în mai multe părți și câinele este hrănit mai des. De regulă, crescătorii oferă recomandări pe baza experienței de reproducere a unei anumite rase și, în astfel de situații, nu trebuie să neglijați sfatul..

Reprezentanții raselor mici duc, de asemenea, diferite stiluri de viață: unii stau pe canapea toată ziua, alții sunt foarte activi și au nevoie de mai multe calorii. Activitatea fizică diferită ar trebui luată în considerare la elaborarea dietelor.

Rase medii și mari

Având în vedere problema hrănirii câinilor de rase medii, merită să ne gândim că sunt genetic apropiați de toți ceilalți reprezentanți ai lumii canine de strămoșii lor sălbatici și au aceleași nevoi nutriționale. În acest grup, aproape toți lucrătorii și rase de serviciu, ducând un stil de viață activ. Alimentele pentru ei ar trebui să fie echilibrate, conținând un procent ridicat de componente din carne, cantitatea optimă de carbohidrați și un complex de pansamente.

Rasele mari au astfel de caracteristici structurale care trebuie luate în considerare la hrănirea unui animal de companie. Creșterea rapidă a scheletului duce adesea la probleme cu sistemul musculo-scheletic, stres crescut asupra inimii și a altor organe. Aproape toți producătorii iau în considerare aceste nuanțe și adaugă în furaje substanțe speciale care ajută la menținerea sănătății..

Câinii de rase mari și uriașe sunt hrăniți strict conform regimului, fără a depăși dozele indicate. Indulgențele și mâncarea de la masa stăpânului sunt interzise.

Ratele de hrănire și regimul general pentru câinii de rase medii și mari sunt ajustate pe baza tuturor acelorași factori: vârsta, starea fiziologică, condițiile climatice de reședință și sănătatea animalului de companie..

Necesarul zilnic de apă la câini

Câinii crescuți cu alimente uscate ar trebui să aibă apă curată în vasul lor non-stop. Tehnologia de producție a hranei este de așa natură încât produsul final este foarte deshidratat, iar lipsa de umiditate din corpul câinelui poate provoca probleme majore de sănătate..

Volumul de apă nu este standardizat - câinele poate bea cât este necesar. Unele animale beau mai puțin, altele mai mult.. Uneori se adaugă sare în furaj, ceea ce provoacă un aport crescut de lichide. În orice caz, bolul trebuie să fie curat și apa proaspătă, pentru a nu provoca negativitate la câine. Unii indivizi deosebit de scârboși nu vor merge la castron dacă există reziduuri alimentare sau salivă în apă. Apa trebuie schimbată la fiecare câteva ore și este mai bine să-i pui deoparte un vas separat..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Norma hranei uscate pentru câini pe zi: masă și explicații