Câinii trebuie să taie între tampoane?

Lista procedurilor standard pentru îngrijirea unui câine include în mod tradițional o tunsoare igienică, care implică tratarea zonelor cele mai sensibile. În plus față de tăierea părului în jurul ochilor și a locurilor intime, în timpul unei tunsoare igienice este imperativ ca câinii să taie între tampoane și degetele de la picioare. Mulți proprietari apelează la medicii veterinari sau îngrijitori pentru aceasta, dar puteți învăța cu ușurință și efectuați o tunsoare singur acasă..

De ce tăiați între tampoane

Există crescători de câini care sunt siguri că nu există nimic de prisos în natură. Dacă părul crește între tampoane, atunci este necesar să protejați labele. Prin urmare, nu taie lâna astfel încât să protejeze picioarele animalelor de spini, pietre ascuțite și alte surprize de pe suprafața solului. Dar, în realitate, totul se întâmplă invers și părerea experților cu privire la necesitatea tăierii câinilor între tampoanele labelor este complet opusă. Toți medicii veterinari și îngrijitori susțin că această abordare este fundamental greșită, deoarece nu numai că nu ajută, dar poate chiar dăuna animalului de companie. Prin urmare, o astfel de procedură ar trebui să fie obligatorie..

Important! Proprietarii de câini din toate rasele ar trebui să aibă verificate în mod regulat spațiile interdigitale și tampoanele pentru labe. Și proprietarii de rase cu păr lung trebuie, de asemenea, să-și tundă părul în aceste locuri, precum și în jurul picioarelor, urmând stilul general de tunsori..

În timpul inspecției, este necesar să verificați dacă nu există țepi, resturi, rășină sau gumă de mestecat în tampoane și între ele. Dacă se găsesc obiecte străine, acestea trebuie îndepărtate cu atenție sau tăiate cu grijă împreună cu lâna. În plus, se pot forma încurcături în spațiul interdigital cu părul netăiat, care agravează în continuare situația și necesită forfecare obligatorie. Tăierea câinilor în mod regulat între tampoane poate preveni cu ușurință toate aceste probleme..

Diferența dintre labele tăiate și cele fără tăiere se observă mai ales în cazurile în care câinele trebuie să meargă în zone insuficient echipate. Asfaltul, păcura sau alte substanțe rășinoase încălzite la soare aderă la firele de păr și împiedică în continuare animalul să meargă normal. Iarna, drumurile sunt presărate cu sare și reactivi care irită picioarele câinilor, mai ales dacă stau pe ele mult timp, înmuiate în părul lung..

Ar trebui ca un câine să taie între tampoane?

Acumularea de murdărie, încurcături și în special substanțe chimice nocive între tampoane și degete poate provoca reacții alergice și alte boli. Ca urmare, animalul devine nervos, neliniștit, începe să roască singur blana pe labe pentru a scăpa de disconfort.

Dar chiar și atunci când câinele merge pe o suprafață netedă, tăierea degetelor și a tampoanelor este, de asemenea, necesară, astfel încât animalul de companie să nu alunece și labele să fie amplasate corect. Pe pardoselile alunecoase, picioarele pufoase pot provoca leziuni grave, cum ar fi un șold luxat sau rotula.

În orice caz, alergarea labei câinilor în rogojini și noroi poate strica aspectul chiar și al celui mai frumos și îngrijit câine. În același timp, va fi elementar să meargă, ceea ce va afecta negativ bunăstarea animalului de companie în sine și starea de spirit a proprietarului.

Cum se taie corect

Este recomandabil să instruiți un câine pentru a tăia părul între tampoanele labelor din copilărie, începând procedura într-un salon sau clinică veterinară. Atunci animalul de companie se va comporta calm și fără panică și, în timp, va fi posibil să-l transferați la o tunsoare acasă. În același timp, proprietarul trebuie să știe cum să taie corect lâna în astfel de zone sensibile..

Tampoane pentru labe de câine

Pentru a efectua o astfel de tunsoare, se folosesc foarfece de coafură obișnuite bine ascuțite (de preferință cu capete rotunjite) sau foarfece speciale de subțiere și un pieptene. Labele sunt mai întâi spălate bine, șterse uscate și pieptănate prin strat. După aceea, treceți direct la tunsoare, în timpul căreia se formează așa-numita „labă de pisică”. Algoritmul acțiunilor ar trebui să fie după cum urmează:

  • tăiați părul de-a lungul marginilor tamponului și a fiecărui deget, astfel încât să nu dezgoliți complet ghearele;
  • ridicați lâna cu o mână în golurile degetelor mici de pe suprafața superioară a labei și tăiați-o cu foarfece;
  • pe labele din față, părul este pieptănat de la călcâi până la al cincilea deget de la picioare împotriva creșterii firelor de păr, iar partea interioară este, de asemenea, tăiată împotriva părului;
  • pe picioarele din spate de-a lungul marginii exterioare, părul este tăiat în același mod de la călcâi până la colț.

Tăiați haina cât mai scurtă posibil, trecând cu foarfeca între tampoane, degete și în jurul ghearelor. Apoi, părul este tăiat de-a lungul marginii piciorului chiar deasupra podelei. Este cel mai convenabil ca câinii să taie între tampoanele labelor, așezând animalul de companie pe spate. Dar fiecare animal are propria atitudine față de o astfel de procedură, deci este mai bine să alegeți poziția individual.

Părul câinelui este tăiat între tampoanele labelor

Important! Este necesar să efectuați o tunsoare într-o atmosferă calmă, fără a recurge la violență, țipete sau intimidări. Comportamentul proprietarului ar trebui să fie de așa natură încât să nu piardă încrederea câinelui și să nu-l sperie cu această procedură. La finalizare, trebuie să lăudați animalul de companie și să îl tratați cu deliciul preferat.

Tunsorile ulterioare se efectuează pe măsură ce haina crește, de regulă, de 2 ori pe lună. Dacă se face corect, această procedură de igienă va deveni rapid ușoară și distractivă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câinii trebuie să taie între tampoane?