Nuanțe și trucuri la îngrijirea unui yorkshire terrier

Yorkshire TerrierExista rase de câini, care au nevoie de o tunsoare doar pentru a participa la expoziții. Și sunt cei pentru care este un fenomen vital. Acestea includ terrierii din Yorkshire. Viliile blănii lor au o structură foarte asemănătoare cu părul uman, așa că grija pentru ele trebuie să fie atentă.

Ai încredere într-un specialist sau experimente la domiciliu?

O tunsoare pentru un Yorkie, precum și pentru o persoană, poate fi efectuată într-un salon, în mod independent acasă sau poate apela un specialist acasă. Luați în considerare aspectele pozitive și negative ale fiecărei metode.

Fiabilitate și calitate în cabină

Desigur, a avea o tunsoare într-un salon are o serie de avantaje. În primul rând, știți sigur că aveți încredere în aspectul animalului dvs. de companie în mâinile unui profesionist..

Chiar dacă se dovedește că masterul câștigă doar calificări și face o greșeală, puteți face plângere la administrator și veți fi despăgubit pentru daune în formă morală sau materială.

În plus, saloanele de îngrijire sunt dotate cu tot ceea ce este necesar pentru un sejur confortabil în ele atât pentru animalul de companie, cât și pentru proprietarul acestuia. Există săli de așteptare confortabile, camere speciale pentru tunsori și alte proceduri de igienă. Instrumentele cele mai necesare și de înaltă calitate sunt întotdeauna la îndemână.Yorkshire TerrierÎn același timp, pe fondul tuturor calităților enumerate, există un dezavantaj principal - costul procedurii. La urma urmei, include un procent pentru închirierea spațiilor, ia în considerare cota care se duce la salariile specialiștilor, cota pentru achiziționarea de noi instrumente.

Știați? Structura lânii și culoarea ei în Yorkies este formată în cele din urmă de doi sau trei ani..
În consecință, cu cât salonul este mai bun, cu atât costul serviciului din acesta este mai mare. Da, pentru unii poate părea nesemnificativ. Dar aici fiecare decide singur ce va fi mai important pentru el și animalul său de companie.

Ne încercăm singuri

Îngrijirea Yorkshire Terrierului acasă este probabil cea mai economică opțiune. Și economiile se află nu numai în bani, ci și în timpul tău: nu trebuie să-i cheltuiți pentru mutarea la salon, așteptarea la coadă, așteptarea schimbării specialistului..Yorkshire terrier tunsoareEra nevoie de o tunsoare - tu ai făcut-o. Dar există unele nuanțe aici. În primul rând, pentru a stăpâni complexitatea îngrijire, dureaza. Este extrem de dificil să faci totul singur pentru prima dată. În al doilea rând, ar trebui să achiziționați instrumentele necesare, dar acest lucru este încă costisitor.

Fiabilitatea și calitatea casei

Există o altă opțiune care vă va ajuta să economisiți bani și timp - apelarea unui specialist acasă. Stăpânul însuși vine atunci când este convenabil pentru dvs. și face o tunsoare de înaltă calitate. Dar poate fi dificil să găsești un profesionist în domeniul tău..

La fel ca Yorkshire Terrier, următoarele sunt potrivite și pentru păstrarea într-un apartament: yorkshire terrier mini, castor York, Malteză, boston terrier, pudel în miniatură, kern terrier, pinscher miniatural, pomeranian, shih tzu, pechinez, Fox Terrier și Chinez Crested.
Trebuie să fii complet sigur că are toate certificatele necesare, el monitorizează starea instrumentelor și le dezinfectează la timp.

Tipuri de tunsori și caracteristicile acestora

Pentru a înțelege mai ușor cum să tai un Yorkie acasă, ar trebui să te familiarizezi cu tipurile de tunsori.

Igienic

Aceasta este o procedură obișnuită care trebuie efectuată încă din copilărie..Tunsoare igienică Este necesar pentru a menține sănătatea normală a animalului. Cât de des se face depinde de cât de repede crește părul animalului tău. În medie, se face la fiecare două săptămâni..

O tunsoare igienică include următoarele proceduri:

 • îndepărtarea părului în zona inghinală și în jurul organelor genitale;
 • îndepărtarea părului lângă anus și pe coadă, în locul în care intră în contact cu fundul;
 • îndepărtarea părului între degete;
 • axile de ras;
 • îndepărtarea părului pe urechi și în jurul ochilor.

O tunsoare igienică este esențială pentru Yorkies, mai ales vara. Nu are restricții: puteți tăia după cum doriți, principalul lucru este să îndepărtați lâna din zonele de mai sus.

Important! De obicei, proprietarii preferă o tunsoare scurtă, sub o mașină de scris.

Cosmetic

Tunsul cosmetic sau standard se bazează pe regulile stabilite de organizatorii expozițiilor. CosmeticAceasta este condiția minimă care trebuie îndeplinită pentru ca animalul dvs. să fie admis la spectacol..

Probabil că veți fi interesat să citiți despre ce este endogamie și tunderea, cum să faci un model pentru o salopetă de câine, cum să alegi guler și valorifica pentru un câine și de ce pantofi de câine.
La efectuarea unei astfel de proceduri, părul animalului de companie este îndepărtat în zona inghinală, tăiat de la 1/3 din urechi și în zona axilei, și smocuri lungi de păr între degetele de la picioare sunt, de asemenea, îndepărtate. Linia de păr rămasă este pieptănată cu grijă și nivelată.

Model

Aici domeniul de activitate nu este limitat - totul depinde de imaginația ta și de capacitățile maestrului. Tunsori model, de regulă, sunt efectuate pentru acele animale care nu urmează să se angajeze într-o carieră expozițională. Aspectul său depinde de structura hainei animalului de companie..

Modelele includ o tunsoare „cățelușă”, imitația altor rase, stilul coreean și altele..

Prima tunsoare a lui York: dezasamblați-o pe etape

Puiilor la vârsta de aproximativ trei săptămâni li se acordă prima tunsoare - taie părul din urechi, astfel încât să nu se lase sub greutatea unei haine lungi de blană, ci să stea corect.

De la vârsta de șase săptămâni, puteți tăia haina de blană în zona inghinală, iar de la patru luni puteți efectua o tunsoare igienică. Cum să faceți acest lucru pentru micii Yorkie de acasă, vă vom spune pas cu pas mai jos..

Instrumente necesare

Înainte de a începe modelarea coafurii animalului dvs. de companie, trebuie să achiziționați instrumente speciale:

 1. Diferite foarfece (lame lungi și drepte, vârfuri curbate, rotunjite).
 2. Clamă de păr cu un set de duze. Nu ar trebui să fie niciodată din plastic..
 3. Tunsor pentru a îndepărta cu ușurință părul de pe față și fund.
 4. Diverse piepteni (de la un singur rând simplu la furminator).
 5. Tocător de unghii și tăietor de guler.
 6. Covor antiderapant.
Instrumente
Important! Unii experți nu recomandă tăierea puilor până la vârsta de un an, susținând că tăierea timpurie va afecta structura hainei. Dar dacă nu îndepărtați părul de la urechi, în zona ochilor și în zona inghinală, atunci acest lucru poate dăuna sănătății animalului..

Instrucțiuni pas cu pas pentru o tunsoare standard

Înarmați cu instrumentele necesare, începem să tăiem Yorkie-ul. Cum să-l tăiați singur, vă spunem pas cu pas.

Iată un ghid aproximativ pentru a face:

 • În primul rând, ne pregătim și pregătim locul de muncă. Îmbrăcăm haine de bumbac cu mâneci lungi și pantaloni. Țesătura sintetică este inacceptabilă, deoarece părul animalului va deveni electrificat, ceea ce va complica munca. Pregătim masa - acoperim-o cu material antiderapant și instalăm o iluminare bună.
 • Începem să pregătim animalul. Îl scăldăm și, pieptănându-i bine lâna, scăpăm de încurcături.Yorkshire terrier tunsoare
 • Începem procedura cu labele. Luăm pe rând fiecare membru și bărbierim cu grijă firele de păr între degete cu o mașină. Facem acest lucru încet, deoarece puteți răni animalul.Yorkshire terrier tunsoare
Important! Îndoiți picioarele din față nu în lateral, dar numai sub animal.
 • După picioare, du-te la urechi. Este necesar să se expună o treime dintre ele. Separați părul de pe ureche cu un pieptene de restul. Punem vârful urechii pe marginea palmei și cu o mașină cu un atașament milimetric o radem în funcție de creșterea lânii. Încercăm să formăm o linie dreaptă. În auricule, îndepărtați părul cu un aparat de tundere sau foarfece.Yorkshire terrier tunsoare
  Vă va fi util să știți despre, cum să alegi vitaminele pentru animalul tău de companie, care sunt motivele pentru a linge labele câinilor, de ce latra cainele, cum se împerechează la câini, câți câini trăiesc, este posibil să țineți câinii și pisicile împreună, și, cum să antrenezi un câine pentru a merge la toaletă pe stradă.
 • Acum scurtăm părul în jurul podului nasului și în jurul ochilor. Lucrăm cu foarfece cu vârfuri rotunjite. De asemenea, este necesar să tăiați haina pe obraji și bărbie, formând un contur îngrijit. Pentru fete, puteți forma note de vârf (coadă de cal în partea de sus a capului). Pentru a face acest lucru, selectați părul de la colțurile ochilor până la începutul urechii. Colectăm părul într-o coadă de cal. Încercăm să prevenim că vilozitățile din urechi să cadă în coadă. Yorkshire terrier tunsoare
 • Trecând la zona fesieră și inghinală. Așezăm animalul uniform și îngrijit cu o mașină cu o duză de trei milimetri sau o tăietoare și radem lâna. În acest moment, vilozitățile cresc în direcții diferite, deci este necesar să rotiți mașina tot timpul, astfel încât lamele să se deplaseze împotriva creșterii părului. Pentru a trata ușor zona genitală, ridicați labele, coada.Yorkshire terrier tunsoare
 • Acum puteți tăia corpul. Ne deplasăm de la coadă la gât. Radeți spatele și părțile laterale împotriva creșterii blănii. Dacă doriți să vă tundeți de vară, vă puteți rade și stomacul, gâtul și picioarele până la zona genunchiului. Blana care rămâne pe labe este scurtată cu foarfece, formând „chiloți”.

Caracteristici ale tunsorilor pentru băieți și fete

Nu există restricții pentru fetele Yorkie. Puteți decora o prințesă păroasă nu numai cu o tunsoare, ci și cu diverse agrafe de păr, benzi elastice, funde, evidențiați fire cu culoare, paiete.

Coafurile „girly” standard includ tunsoarea „fustă”. O linie de păr scurtă se formează pe spate și pe laturi, în timp ce pe picioare și abdomen rămâne lungă. Lungimea poate fi de la maxi la mini. Principalul lucru este că linia „fustei” este uniformă.

Pe față și urechi, părul este tăiat puțin, rămân șuvițe lungi. Notele de varf sunt formate din breton. Puteți diversifica „fusta” îndepărtând mai mult păr pe părți și lăsând o bandă de-a lungul vertebrei pentru a forma o coadă.Yorkshire terrier tunsoareStilul coreean este considerat foarte la modă, atunci când părul este tuns cât mai scurt posibil pe față, iar firele lungi rămân pe urechi.

Tunsorile pentru băieții Yorkie sunt mai puțin diverse, iar cea mai simplă pe care o puteți face singură acasă este „chiloți”.

Toți părul de pe corp este ras, rămâne doar pe labe. Se scurtează cu foarfeca. Puteți lăsa o lungime mică pe întregul picior sau puteți forma o rachetă care începe din zona genunchiului.

Pe bot, tăiați linia părului scurt, mai ales în zona nasului și a ochilor. Aici vă puteți rade complet sau puteți lăsa o scurtă lovitură.

Puteți crea o tunsoare asemănătoare unui cățeluș. Lungimea părului de pe picioare și corp este aceeași. Stilul coreean este, de asemenea, obișnuit, doar că, spre deosebire de fete, băieții rămân cu fire scurte la urechi, iar botul lor are un aspect mai masiv.Yorkshire terrier tunsoare

Știați? "Tată" rase Yorkshire Terrierii sunt considerați un câine pe nume Ben. În șase ani din viața sa, el de 74 de ori a fost câștigător al diferitelor expoziții și concursuri și a dat numeroși descendenți.
Unde să efectuați o tunsoare pentru iubitul dvs. Yorkie este de latitudinea fiecărui proprietar să decidă. Puteți merge la salon la început, în timp ce nu ați stăpânit încă toate subtilitățile îngrijirii. O tunsoare igienică se poate face independent, nu este nimic complicat în ea.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Nuanțe și trucuri la îngrijirea unui yorkshire terrier