Trebuie să învăț un câine să înoate

Se consideră foarte popular faptul că toți câinii pot înota de la naștere. Cu toate acestea, acest lucru nu este cazul. Dar este posibil procesul de învățare? Vom răspunde la această întrebare în articol.

Ce rase sunt capabile să înoate

Există mulți înotători buni printre câini. Pofta de apă nu depinde în niciun fel de mărimea sau greutatea animalului: abilitățile sunt deja stabilite la nivel genetic. Spanielii și Labradorii sunt recunoscuți ca fiind cei mai înotați. Se vor târa cu bucurie în orice corp de apă care le iese în cale: chiar și bălțile, aceste animale de companie nu vor putea ocoli. Și apoi apare o altă problemă: cum să scoți astfel de prieteni cu patru picioare din apă? Opțiunile posibile sunt o lesă lungă de ruletă sau o așteptare umilă în timp ce sunt cumpărate.

Și câinii de oaie și huskii înoată grozav, dar nu se vor lipi în apă din niciun motiv. Acești câini adoră să se scufunde în el într-o zi fierbinte sau o vor face la comanda proprietarului. Dar câinele de apă portughez și Retriever sunt special crescuți pentru vânătoare: atunci când pescuiesc, extrag prada din apă pe uscat.

Înotul este dificil pentru câinii cu picioare scurte (de exemplu, teckelii), precum și pentru câinii cu bot scurtat (buldogi și carligi).

Cum să-ți antrenezi câinele la apă dacă îi este frică

Amintiți-vă întotdeauna: un prieten cu patru picioare, dintr-un anumit motiv, se poate teme de apă, nu este obișnuit cu înotul sau pur și simplu nu-i place această activitate. Constrângerea și pedepsirea într-o astfel de situație nu sunt strict permise - folosiți doar metode recompensatoare. În caz contrar, fobia câinelui se va intensifica și, în general, va refuza să se apropie de corpurile de apă..

Începeți într-o zi senină și însorită și alegeți o locație care să nu fie aglomerată. Sunetele străine vă pot distrage animalul de companie. În prima etapă, este mai bine să folosiți o vestă de salvare care să țină întotdeauna câinele pe linia de plutire. Dar dacă intenționați să utilizați un astfel de dispozitiv, trebuie să obișnuiți animalul cu el în avans, mai ales dacă câinele nu a purtat niciodată haine..

Nu lăsați animalul să se scufunde în apă imediat după ce a mâncat - așteptați cel puțin o oră. Protejați-vă urechile de umezeală, ceea ce poate duce la infecții. De asemenea, urechile sunt extrem de conștiente de razele soarelui - fără o cremă specială există pericolul arderii.

Nu este nevoie să-l înveți pe animal să rămână pe apă și să vâslească cu labele - aceste abilități au fost așezate în ele de către natură. Câinele va putea să avanseze în timp ce se află în apă fără niciun efort suplimentar, concentrându-se asupra instinctelor sale. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că caninii nu sunt capabili să se înece: incidentele tragice cu ei apar nu mai rar decât cu oamenii. Abilitățile de înot trebuie dezvoltate cât mai sus posibil.

Amintiți-vă că nu ar trebui să vă preocupați cum să vă învățați câinele să meargă pe apă, ci cum să-l faceți să se bucure de activitate. Aici trebuie să vă aprovizionați cu răbdare și delicatețe și este mai bine să construiți procesul educațional pe principiul jocului.

Unde să începi să înveți să înoți

Faceți antrenamentul în etape. „Broasca” pentru primele lecții va fi destulă. O zonă fără curent puternic și cu o mal ușoară nu va speria animalul: la început, lăsați câinele să alerge de-a lungul acestuia sub controlul dumneavoastră. Treptat, mergeți tot mai departe în apă. Aruncați bastoane și jucării - rugați câinele să le aducă. Asigurați-vă că apa nu ajunge la animalul dvs. de companie deasupra încheieturii mâinii.

La a doua etapă a antrenamentului, apa poate cădea deja pe pieptul câinelui. Unele animale, după ce și-au pierdut sprijinul sub ele, bat cu toată puterea cu labele și încearcă să sară. Trebuie să-i dai animalului tău timp să se calmeze - apropie-te și sprijină-l. Până când animalul nu învață să rămână singur pe apă, ar trebui să fie doar în lesă. Nu-l lăsați din mâini: puteți scoate rapid câinele afară dacă el, confuz, începe să înoate în cealaltă direcție.

Este dificil pentru un câine în apă să facă viraje ascuțite: uneori poate chiar să cadă de partea sa. Deci animalele de companie riscă să se înghesuie în apă. Merită să îl urmăriți cu atenție, astfel încât câinele să înoate doar într-un arc. Măriți treptat distanțele de înot - aruncați jucăria de exerciții din ce în ce mai adânc. Când câinele înoată spre tine cu „prada” în dinți, mișcă-te încet în lateral și îndreaptă-te spre țărm.

Câinele trebuie să folosească toate cele 4 picioare: dacă folosește doar labele din față la înot, se va obosi rapid. Clasele nu trebuie să depășească 5-7 minute în timp - pot fi repetate după o scurtă pauză pe uscat.

Învățarea unui câine să înoate este foarte simplă: pentru aceasta are toate lucrurile. Este important doar să nu uitați de regulile de siguranță, să credeți în animalul dvs. de companie, iar apoi prietenul cu patru picioare va putea să vă surprindă plăcut.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Trebuie să învăț un câine să înoate