Dingo câine sălbatic

Câinele dingo nu este doar un reprezentant unic al faunei australiene, ci și un animal care a lăsat o amprentă profundă asupra vieții și culturii umane. În Rusia, imaginea „tingo” (așa numeau aboriginii continentului verde animalul din cele mai vechi timpuri) a fost romantizată de mulți ani și, prin urmare, puțini știu ce este cu adevărat acest animal.

Dingo câine sălbatic

Prădătorul poate fi privit atât ca o a doua fiară sălbatică, cât și ca o creatură ascultătoare inițial de om. Oamenii de știință nu au putut stabili cu exactitate modul în care a avut loc dezvoltarea speciei: el putea sălbăticie după ce strămoșii săi au fost domesticiți de oameni sau ar putea dobândi o dispoziție dură și rebelă ca urmare a încrucișării artificiale..

Important! Astăzi, fermierii australieni folosesc numele fiarei într-un sens disprețuitor, referindu-se astfel la oameni lași, răi și nevrednici. Lucrul este că câinii sălbatici provoacă daune semnificative fermelor: adunându-se în turme de 4-12 indivizi, atacă turme de oi sub acoperirea nopții și într-un singur raid reduc turma cu până la 20 de capete! Nici împușcăturile, nici construcția unui imens „gard pentru câini”, a cărui lungime a fost 1/3 din lungimea Marelui Zid Chinezesc, nu au ajutat la rezolvarea problemei până la capăt..

Habitate

În ciuda faptului că în ultimii ani oamenii au preluat re-domesticirea prădătorilor, uniunile internaționale canine nu au recunoscut această rasă. Legea majorității statelor interzice păstrarea animalelor sălbatice acasă. Ei continuă să fie animale iubitoare de libertate în următoarele țări:

 • Filipine;
 • Malaezia;
 • Noua Guinee;
 • Australia;
 • Tailanda;
 • Myanmar;
 • Borneo;
 • Indonezia;
 • China;
 • Laos.

Dingo câine sălbatic

„Tingo” din diferite părți ale lumii au propriile trăsături și caracteristici distinctive. Ei ocupă, de asemenea, nișe diferite în procesele biocenotice. Aceste animale sunt deosebit de importante pentru natura celui de-al cincilea continent, unde reglează raportul cantitativ dintre animale. După exterminarea principalilor lor concurenți, diavoli marsupiali și lupi marsupiali, creaturile prădătoare au trecut la iepuri. Datorită câinilor sălbatici, riscul de reproducere critică a rozătoarelor în Australia a fost redus semnificativ. Aceștia atacă, de asemenea, cangurii, valabii, păsările, reptilele, insectele și nu se deranjează..

Descrierea aspectului și a modului de viață

Culoarea blănii este maro-roșcat sau roșu-ruginiu, cu ușoare incluziuni de nuanțe mai deschise pe față și burtă. Culoarea neagră, piebaldă sau albă indică apartenența la hibrizi, care, cel mai probabil, s-au născut din împerecherea cu păstorii germani.

Important! O caracteristică interesantă a creaturilor de rasă este că acestea nu știu cum să latre, ci doar să urle și să mârâie.

Câini Dingo

Unii crescători sunt interesați de prețul câinilor dingo nu numai datorită aspectului lor, ci și datorită naturii lor neobișnuite. Puteți cumpăra un prădător cu doar 600-800 de dolari, dar să-l faceți un animal de companie blând va costa mai mult atât în ​​termeni de bani, cât și de timp. Problema este că în sălbăticie, mamiferele trăiesc în haite care se formează în jurul perechilor dominante de masculi alfa și femelele lor. Ierarhia este construită numai în jurul lor: nicio altă cățea nu are ocazia să nască pui, deoarece vor fi uciși imediat. Dar de îndată ce descendenții (în medie, de la 6 la 8 pui) sunt produși de femela dominantă, întreaga turmă va începe imediat să-l curteze. În general, un clan care evită habitatele umane există în conformitate cu legile puterii și supremației.

Și totuși, dacă cumperi un mamifer ca un cățeluș, poți crește cu adevărat un animal de casă ascultător din acesta. Cu toate acestea, trebuie amintit că o astfel de persoană adoptivă recunoaște o singură persoană ca proprietar pe viață.

Reflecția în cultură

Una dintre cele mai cunoscute opere de artă în care a fost folosită imaginea acestui prădător a fost filmul sovietic „Câinele sălbatic de dingo” în regia lui Yuliy Karasik. Lansată pe 15 octombrie 1962, această bandă alb-negru a reprezentat o vizualizare a unui roman al scriitorului pentru copii Reuben Fraerman. Cartea, care a fost văzută pentru prima dată în 1939, avea un al doilea titlu - „Povestea primei iubiri”.

Încă din film

Un rezumat al picturii „Câinele Dingo sălbatic” îl trimite pe spectator în Extremul Orient Primorsk, unde o tânără școală Tanya Sabaneeva locuiește împreună cu mama ei. Într-o zi, tatăl lui Tanin vine în oraș din capitală, care a fost transferat de la Moscova într-un nou loc de serviciu. El ajunge nu singur, ci cu noua sa soție și cu nepotul ei Kolya, după ce a cunoscut pe care personajul principal obstinat și nestatornic află treptat ce este prima dragoste cu bucuriile și durerile ei. Tanya este numită în film același câine dingo sălbatic.

Filmul, care a fost vizionat de aproximativ 21,8 milioane de oameni pe parcursul întregii sale existențe, a jucat:

 • Galina Polskikh (Tanya);
 • Vladimir Osobik (Kolya);
 • Talas Umurzakov (Filka, colega lor de clasă);
 • Anya Rodionova (Zhenya, colega de clasă a lui Tanya);
 • Inna Kondratyeva (Maria Sabaneeva, mama lui Tanya);
 • Nikolai Timofeev (tatăl Tanei, colonelul Sabaneev);
 • Irina Radchenko (Nadezhda Petrovna, a doua soție a lui Sabaneev);
 • Tamara Loginova (profesoară de limba rusă).

Pentru aproape toți actorii de frunte, inclusiv Galina Polskikh, studentă în vârstă de 22 de ani, aceste filmări au devenit debutul lor. Rețineți că pentru a crea filmul, echipa nu a trebuit să călătorească în adevăratul Primorsk - vederi la scară largă au fost filmate în satul Semenovka, districtul Leninsky din Crimeea, iar scenele din incinte au fost înregistrate de fapt în pavilioanele studioului de film Lenfilm..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dingo câine sălbatic