Scottish retriever care atrage rațele (toller)

Cel mai mic dintre toate recuperatorii au fost crescuți în Canada. Interesant este că, pe lângă capacitatea de hrănire, câinii au o capacitate unică de a atrage rațele. Denumirea oficială a rasei este Nova Scotia, adoptând rațe, retriever, pe scurt - Nova Scotia retriever sau pur și simplu toller. Câinii s-au dovedit a fi tovarăși de viață activă și sport.

trei recuperatori scoțieni

În secolele al XVII-lea și al XIX-lea, câinii de rață roșie erau răspândiți pe coasta de est a Canadei. Rasa a fost recunoscută oficial de către Kennel Clubul canadian în 1945. Fédération Cynologique Internationale (FCI) a recunoscut rasa în 1987.

Vânătoare cu un retriever Nova Scotia ademenind rațe

Deja după nume, devine clar că acești câini nu numai că pot aduce animale rănite din pământ sau din apă, dar sunt, de asemenea, capabili să ademenească o rață, ceea ce este, fără îndoială, un talent unic.

Scottish Retriever funcționează pe același principiu ca și trișorul roșu - vulpea. Aleargă de-a lungul coastei și bate din coadă în mod activ. Rațele înoată la aceste mișcări, ca și cum ar fi vrăjite. Acest stil de vânătoare pare absurd pe hârtie, dar în viața reală funcționează cu adevărat..

Vânătorul se ascunde lângă țărm și aruncă un băț sau o minge câinelui. Aleargă de-a lungul iazului în căutarea unei jucării și face furori. În acest moment, atrași de zgomotul și mișcarea cozii roșii pufoase, rațele plutesc ca și când ar fi hipnotizate spre țărm. După o serie de fotografii reușite de la vânătorul ascuns, Toller, așa cum se potrivește unui adevărat retriever, hrănește pasărea din apă. Trebuie remarcat faptul că acești câini adoră apa, înoată foarte bine, se pot scufunda, sunt gata să lucreze zi și noapte, în orice moment al anului, până când apa este acoperită cu gheață. Chingile de pe picioare promovează mișcarea rapidă în apă, iar stratul dens protejează împotriva hipotermiei.

În majoritatea țărilor lumii, taxele sunt utilizate exclusiv ca recuperatori, dar printre vânători există adevărați cunoscători ai rasei care, cu ajutorul unui câine, ademenesc păsările.

Video despre rasa de câine Nova Scotia Retriever (Toller):

Aspect

Nova Scotia Retriever este un câine atletic, compact, cu o structură puternică, echilibrată, os mediu și mușchi bine dezvoltați. Toller este cel mai mic dintre toate recuperatorii. Înălțimea la greabăn - 43-53 cm, greutatea - 14-23 kg.

Capul este proporțional, în formă de pană. Craniul este lat, ușor rotunjit. Protuberanța occipitală și obrajii sunt plate. Distanța de la partea din spate a capului până la oprire este aproximativ egală cu distanța de la oprire la nas. Oprirea este moderată. Botul se atenționează spre oglinda nazală, care poate fi neagră sau maro pentru a se potrivi cu haina. Buzele se potrivesc strâns pe fălci. Mușcătura este densă, mușcătură foarfecă. Fălcile sunt puternice, dar contează moliciunea aderenței. Ochii sunt în formă de migdale, depărtați, de dimensiuni medii. Culoarea irisului variază de la chihlimbar la alun. Pleoapele au aceeași nuanță cu nasul și buzele. Urechile sunt de formă triunghiulară, rotunjite la capete, de dimensiuni medii, așezate înalte și curbate la bază, căzând pe bot.

Gâtul este fixat ferm, arcuit, fără pălărie. Spatele este scurt și drept. Coaste bine aruncate, dar nu în formă de butoi sau plate. Coada este scăzută, coborâtă când este calmă, iar în timpul mișcării sau excitării se ridică deasupra spatelui, dar nu o atinge. Picioarele drepte, paralele cu mușchii bine dezvoltați, puternici, oferă câinelui un mers ferm, încrezător.

Blana este dublă, constă dintr-un păr tegumentar de lungime medie și un substrat moale dens. Pe spate, coloana vertebrală poate fi ușor ondulată. Iarna, adesea formează un guler în jurul gâtului, cu o buclă slăbită. Penele sunt moi, moderat lungi. Paltonul de pe bot este subțire și scurt. Este foarte important ca haina să fie hidrofugă și ca câinele să poată scoate pasărea în siguranță din apa înghețată. Culoare tipică: orice nuanță de roșu. Culoarea ar trebui să fie profund saturată. Marcajele albe sunt permise pe vârful cozii, labe, piept și bot, absența lor nu este o eroare.

Nova Scotia Retriever cu un cățeluș

Caracter și comportament

Nova Scotia Retriever este o persoană uimitor de versatilă. Este un repartizor talentat, suficient de agil, rapid și ascultător pentru agilitate, frisbee și alte sporturi, răbdător și ușor antrenat pentru competiții de ascultare. El are un scop la muncă, energic, vesel. Îi place să fie în centrul atenției. Sunt gata să fac totul pentru a mulțumi proprietarul. Standardul spune că ochii tollerului strălucesc atunci când funcționează, iar acest lucru este adevărat. Mai are o caracteristică. Nova Scotia Retrievers uneori „țipă” de bucurie sau entuziasm. Acest sunet este greu de transmis în cuvinte, ceva între scârțâit, urlet și mârâit. Toller are relații de prietenie cu toți membrii familiei. Se înțelege bine cu copiii de orice vârstă, încearcă să fie atent și grijuliu cu bebelușii, arată răbdare și sensibilitate. Dintre toate, tollerul îl selectează de obicei pe unul, se străduiește să fie câinele unui proprietar.

Talerii sunt adesea confundați cu Golden Retrievers, dar ambii sunt diferiți fizic și psihologic..

Instinctul teritorial este slab exprimat. Câinele nu-l va proteja pe proprietar și cu atât mai mult proprietatea lui pentru el, ci va lătră la trecători și la zgomote străine. El tratează străinii cu precauție, prietenii și cunoscuții proprietarului sunt prietenoși, dar nu la fel de prietenoși cu ei ca un Labrador sau Golden Retriever.

Nova Scotia Retriever este potrivit pentru o varietate de sporturi. Cel mai adesea, obediența și agilitatea sunt practicate la câini. Tollers pentru sarcinile de căutare sunt foarte bune, care sunt o modalitate excelentă de a dezvolta talentele înnăscute ale unui documentar..

Se înțeleg bine cu alte animale de companie, dar fiind vânător până la os, poate fi prea persistent în jocuri, ceea ce nu este întotdeauna plăcut pentru pisici și câini mai calmi.

educatie si antrenament

Este important să începeți să lucrați cu Toller de la o vârstă fragedă, socializarea versatilă este importantă. Învață destul de ușor și, dacă adăugați la aceasta dorința de a mulțumi proprietarul, atunci în mâinile potrivite va deveni un câine ideal de lucru.

Nu puteți lucra cu un toller ca un câine de serviciu. Memorează rapid comenzile, dar nu-i place să repete același lucru, îi lipsește perseverența. Se pot obține rezultate mult mai mari dacă activitățile sunt cât mai variate posibil. În niciun caz nu trebuie să faceți presiune asupra câinelui, în caz contrar acesta devine închis și nu va intra în contact în viitor..

Toller este dornic să primească sprijin și laude. Iată ce, sub rezerva unui contact strâns cu proprietarul, va fi cheia norocului în educație și formare..

Instruire Nova Scotia Retriever

Caracteristicile conținutului

Nova Scotia Retriever poate locui în curte, într-o volieră, într-o casă sau într-un apartament. Se adaptează cu ușurință la diferite condiții, dacă este îndeplinită o cerință - câinele nu va fi lipsit de atenție și va primi stresul fizic și mental necesar, va merge și va lucra mult.

Tollers vărsat abundent. La plimbări, le place să se rostogolească în noroi sau să înoate într-o baltă dacă nu există un rezervor în apropiere. Rasa nu este cea mai bună alegere pentru fanii curățeniei sau alergicilor.

Este foarte important să încărcați constant dispozitivul de control, atât fizic, cât și mental. Aceasta este garanția coexistenței fericite a câinelui și a proprietarului. Dar, în același timp, este un dezavantaj pentru oamenii care nu sunt suficient de activi, nu vor fi mulțumiți de un Scottish Retriever inteligent și energic..

Îngrijire

Îngrijirea Toller include periajul regulat și scăldatul, după cum este necesar. Câinii domestici sunt de obicei complet scăldați cu șampon și balsam la fiecare 1,5-2 luni. Streetmen de 2-3 ori pe an. Este important să evitați formarea de încurcături, să examinați în mod regulat urechile și pielea. Auriculul este curățat după cum este necesar. Ghearele, dacă nu au timp să mănânce, sunt tăiate la lungimea optimă aproximativ o dată la 3-4 săptămâni.

Îngrijirea expoziției include: spălare, uscare, pieptănare. Este permisă tăierea ușoară a părului pe labe, în spatele urechilor, pe piept, coadă și picioare. Oferă aspectului un aspect mai îngrijit, dar nu trebuie să fie excesiv. Nova Scotia Retriever este prezentat cât mai natural posibil.

Alimente

Scottish Retriever nu este, în general, pretențios la mâncare. Alergiile sunt rare la câinii din această rasă. Mai mult, nu sunt predispuși la supraalimentare. Dacă duc un stil de viață activ până la bătrânețe, rămân în formă bună. Proprietarul poate oferi o dietă completă cu ajutorul produselor naturale sau a alimentelor uscate gata preparate. Retrieverele mici sunt potrivite pentru rasele de câini de dimensiuni medii care duc un stil de viață normal sau activ. În sezonul rece, precum și în timpul activității fizice active, se recomandă creșterea porțiunii de 1-1,5 ori, dacă este necesar..

catelus Nova Scottish Retriever

Sănătate și longevitate

Scottish Retriever este un câine robust, sănătos, puternic, rezistent, ușor de adaptat, rareori suferă de alergii sau probleme digestive, se adaptează cu ușurință la diferite climaturi și stil de viață. Cu toate acestea, există boli ereditare în rasă, care sunt importante pentru a ști despre actualii și potențialii proprietari..

Asistența medicală Toller este luată foarte în serios în Canada. A fost întocmită o listă a bolilor recomandate pentru screening la toate animalele și obligatorii pentru livrarea la persoanele care se reproduc. Acest lucru vă va permite să creați o bază cu drepturi depline și să selectați corect perechile reproducătoare. Lista bolilor moștenite ale Scottish Retriever include:

 • Displazia articulației șoldului;
 • Atrofia progresivă a retinei;
 • Probleme tiroidiene;
 • Boli ale inimii și ale vaselor de sânge, inclusiv defecte congenitale;
 • Malformații care includ malocluzie, fisura palatului, buza despicată, criptorhidia etc .;
 • Mielopatie degenerativă;
 • Encefalopatie degenerativă;
 • Boala discului intervertebral;
 • Derivarea ficatului;

Speranța de viață este de obicei de 12-13 ani. Recuperatorii au nevoie de măsuri preventive veterinare standard (vaccinare, tratament împotriva paraziților externi și interni, examinare medicală anuală).

Alegerea unui cățeluș Nova Scotia Retriever

În Rusia și țările CSI, numărul de recuperatori din Noua Scoție crește în fiecare an. În total, sunt deja peste 300 de câini. A fost depusă o cerere pentru crearea unui club național de rasă în Rusia, care va permite unirea proprietarilor și reglementarea activităților de reproducere. Au apărut mai multe adăposturi, câinii continuând să fie crescuți de proprietarii individuali, astfel încât devine mai ușor să cumperi un cățeluș. Un alt lucru este că regulatorul nu îndeplinește întotdeauna cerințele și are calitățile de lucru necesare. Atunci când alegeți un cățeluș, este important să vă asigurați de responsabilitatea crescătorului și de calitatea părinților. Un plus imens va fi disponibilitatea testelor pentru principalele boli care sunt frecvente la rasă.

Este mai bine să cumpărați un cățeluș în străinătate prin Clubul Național de rasă. Pe site-urile web ale unor astfel de organizații sunt afișate numai reclame pentru vânzarea de pui de rasă, care au apărut ca urmare a împerecherii planificate. Există destui escroci în toate țările.

Puii mici ai lui Toller sunt rotunzi și moi în toate privințele. Urechile lor par disproporționat de mari pentru cap, ochii lor sunt expresivi, culoarea nasului, a pleoapelor, a buzelor și a ochilor trebuie să fie în concordanță cu standardul. Labele sunt puternice, drepte, datorită hainei pufoase moi, par puțin mai rotunjite. Copilul ar trebui să fie moderat bine hrănit, exterior absolut sănătos, energic, curios, cu o expresie atentă și prietenoasă caracteristică rasei.

Preț

În străinătate, prețul mediu al unui cățeluș Scottish Retriever este de 800 USD. Costul este influențat de vârsta bebelușului, de calitățile de lucru ale părinților, de titlurile acestora, de nivelul creșei și multe altele. În Rusia și țările CSI, proprietarii crescătorilor încearcă să mențină aceeași gamă de prețuri, puii sunt vânduți în medie cu 40.000-45.000 ruble.

Fotografii

Galeria conține fotografii cu pui și câini adulți din rasa Scottish Retriever, rațe ademenitoare (Toller).

 • Nova Scotia Retriever vânătoare
 • Standardul Nova Scotia Retriever
 • Nova Scottish Retriever dormind
 • fotografii nova scottish retriever
 • Rasa de câine Nova Scotia Retriever
 • cum arată un retriever din Noua Scoție
 • Nova Scotia Retriever ademenind rațe
 • Nova Scotia Retriever în zăpadă
 • cât costă un retriever din Noua Scoție
 1. unu
 • <
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Scottish retriever care atrage rațele (toller)