Descrierea rasei de câini australian healer sau australian shepherd dog sau kettle dog

Vindecător australian

În articol voi face o descriere, ia în considerare condițiile de păstrare și reproducere a vindecătorului australian. Este adesea denumit câinele sălbatic Dingo. Voi enumera caracteristicile educației și natura rasei. Voi lua în considerare cât costă un cățeluș și cum să îl aleg corect. Vă voi spune ce să hrăniți și cum să vă reproduceți corect.

Descrierea rasei vindecător australian

Vindecătorul australian a fost crescut artificial în Australia.

Scopul rasei: de a ajuta la conducerea animalelor pe distanțe mari. În prima etapă, câinii au fost folosiți la ferma Hall. Pentru prima dată, un animal a fost permis să fie exportat din stat în secolul al XX-lea. Cu toate acestea, în țările CSI a fost posibil să o cunoaștem abia în secolul XXI..

Heeler (câine fierbător) are multe caracteristici externe similare cu collie. Greutatea câinelui variază de la 42 la 49 kg. Craniul este ferm și lat. Deasupra ei sunt urechi mici. Ochii sunt de culoare închisă și foarte inteligenți.

Rasa are un spate puternic. Coada nu are nevoie de andocare standard. Lana are un efect neobișnuit hidrofug. Până în prezent, următoarele specii sunt înregistrate oficial:

  • Albastru se consideră un vindecător dacă culoarea lui este un amestec de albastru și alb. Poate exista și o ușoară nuanță palidă în substrat.
  • roșu culoarea se răspândește uniform pe tot corpul. În partea superioară a corpului, petele devin mai întunecate. Dacă există pete pe corp, este adesea un semn de surditate..
Vindecătorii sunt albastru și roșu
Vindecătorii sunt albastru și roșu

Reguli de întreținere și îngrijire

Câinele australian de păstor va trebui să mențină un stil de viață activ. De aceea este dificil să-i ții în apartament, deoarece proprietarul va trebui să meargă cu ea pe stradă mult timp. Vindecătorul australian are nevoie de mișcare non-stop.

Lâna are proprietăți unice și poate fi curățată rapid. De aceea este recomandabil să înotați nu mai mult de două ori pe an..

Crescătorii sfătuiesc să ștergeți pur și simplu câinele cu un prosop umed, care anterior era uniform în apă cu oțet. La scăldat, este permisă utilizarea detergenților cu o compoziție naturală.

Lana trebuie, de asemenea, pieptănată folosind un șlefuitor. Manipularea trebuie făcută cel puțin de două ori pe săptămână..

Vindecătorul are un punct slab - labele. Pe ele, este important să tăiați unghiile la timp și să ungeți tampoanele cu ulei de măsline. Datorită acestui fapt, este posibil să se realizeze vindecarea rapidă a fisurilor.

Ochii sunt frecați în fiecare zi cu decoct de mușețel. Dacă resturile intră în interior, riscul de a dezvolta o leziune infecțioasă crește.

Locuitorii din Australia susțin că vindecătorul poate trăi cel puțin 29 de ani. Cu toate acestea, pentru aceasta va trebui hrănit cu carne de cangur și struț..

Dieta animalului de companie ar trebui să conțină și cereale, pește, legume și produse lactate. Delicatetea poate fi ușor înlocuită cu carne de vițel slab. Proprietarul va trebui să monitorizeze dimensiunea porțiunii animalului de companie.

Le place să mănânce, deci nu se pot opri singuri. Situația poate duce la un stomac balonat sau la excesul de greutate. Dieta nu permite prezența dulciurilor și a afumăturilor..

Caracterul animalului

Vindecătorii sunt considerați câini prea încrezători în sine
Vindecătorii sunt considerați câini prea încrezători în sine

Vindecătorii australieni sunt foarte loiali proprietarului. Nu sunt înclinați să se apropie de străini. Chiar și puii își studiază întotdeauna cu atenție împrejurimile. Câinii au un instinct de protecție înnăscut.

Cu toate acestea, ei sunt prea încrezători în sine, astfel încât să se poată lupta cu un adversar mai puternic..

Se crede că un vindecător poate avea un singur proprietar, de care rămâne atașat pe tot parcursul vieții..

Dresaj australian pentru câini de bovină

Creșterea unui cățeluș ar trebui să înceapă de la naștere.

La o vârstă fragedă, ei pot executa cu ușurință comenzi și pot înțelege cu ușurință orice cerințe ale proprietarului. Cu toate acestea, antrenorul se confruntă întotdeauna cu dificultăți în timp ce respectă regulile stabilite..

Cățelușul trebuie, încă din primele luni de viață, să înțeleagă cine este proprietarul acestuia. O persoană nu este sfătuită să fie prea moale. Nu este nevoie de mângâiere pentru creșterea unui vindecător australian. În caz contrar, animalul va lua decizii în mod independent și nu va lua în calcul opinia autoritară a altcuiva..

Proprietarul trebuie să domine. Abia atunci câinele își va urma instrucțiunile exact..

Forța fizică nu este permisă în timpul lecțiilor. Va trebui să aveți răbdare pentru a transmite scopul vindecării către vindecător. Destul de des, puii mici tind să muște piciorul unei persoane. Acest instinct a rămas din zilele pășunatului..

Antrenamentul va funcționa dacă va lua forma unui joc distractiv. Datorită acestui fapt, animalul devine interesat și începe să participe activ la joc..

Anterior, astfel de câini erau vânători, paznici și salvatori. Astăzi participă adesea la competiții sportive..

Anterior, astfel de câini erau vânători, paznici și salvatori.
Anterior, astfel de câini erau vânători, paznici și salvatori.

Se crede că un vindecător poate fi învățat orice truc. Cu toate acestea, acest lucru va necesita recompensarea fiecărei acțiuni corecte cu un tratament. Câinelui îi place să mănânce, așa că va duce la bun sfârșit sarcina.

Sănătate

Un câine din această rasă are un fond unic de gene. Câinii sunt rezistenți, iar sistemul lor imunitar contracarează diferite boli. Rasa suferă rareori de boli. Pentru a menține sănătatea va necesita eforturi pentru proprietarul câinelui. El oferă îngrijiri adecvate.

De exemplu, în fiecare zi animalul primește activitatea fizică necesară. Merg cu el în aer curat, aleargă și sar. În plus, starea psiho-emoțională este, de asemenea, importantă..

Dacă un cățeluș este cumpărat dintr-o canisa, atunci este a proclamat de două ori. În plus, la 3 și 4 luni, câinele primește o vaccinare, care include un vaccin împotriva celor mai frecvente afecțiuni din regiune.

Procedura se repetă pe an, apoi la fiecare 12 luni ulterioare. Cu 10 zile înainte de fiecare injecție, câinelui i se administrează un agent profilactic pentru helminți.

Cât costă un cățeluș

Dacă o persoană intenționează să cumpere un animal de rasă, atunci achiziționarea acestuia trebuie efectuată într-o creșă specială. Pe teritoriul Federației Ruse, ei colaborează adesea cu colegii australieni. Datorită acestui fapt, este posibil să obțineți un animal sănătos și genealogic.

Ereditatea este verificată cu atenție înainte de cumpărare. Puii surzi se nasc adesea în rasa. De asemenea, au un risc crescut de a dezvolta epilepsie sau displazie..

Costul unui cățeluș depinde de reputația canisei
Costul unui cățeluș depinde de reputația canisei

Costul unui cățeluș depinde de reputația canisei. Acesta variază între 500 și 900 de dolari.

Caracteristici de reproducere

Numai persoanele sănătoase care nu au predispoziție genetică la boli li se permite să se reproducă. Vindecătorii australieni au o predispoziție la surditate. Acești pui au o culoare caracteristică.

Înainte de amestecare, genealogia fiecărei persoane este verificată cu atenție. Cu toate acestea, în acest caz, se nasc aproximativ 2% din puii surzi..

Vindecătorul australian este un câine loial și de încredere. Genele au un dar pentru gestionarea animalelor, care este combinat cu o loialitate incredibilă față de proprietar. Animalul este rar la noi. Cu toate acestea, există o serie de pepiniere care se angajează în reproducerea indivizilor de rasă.

Este dificil pentru vindecător să locuiască într-un apartament, deoarece are nevoie de activitate și mișcare constantă. Câinii pot alerga mult timp și nu obosesc. Sunt loiali proprietarului și vin cu ușurință în apărare, chiar și în cazul forțelor inegale ale luptei. Vindecătorul australian este un prieten de încredere și un ajutor în vânătoare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei de câini australian healer sau australian shepherd dog sau kettle dog