Pantofi chihuahua: un must sau un truc

Din ce în ce mai multe magazine poziționează pantofii Chihuahua ca accesoriu esențial. Dacă aveți un câine mic, trebuie să vă încălțați, altfel ... ce? Să înțelegem adevăratul scop al încălțămintei pentru câini și valabilitatea revendicărilor producătorilor săi.

De ce pantofii potriviți pentru câini și puteți face fără ei

Să ne întoarcem cu 5-7 ani în urmă și să ne amintim de reacția oamenilor la pantofii pentru câini. Râsete, afecțiune și, uneori, condamnare sceptică: „De ce nu ai bani de plecat?”. Puțin mai târziu, au început să apară argumente în favoarea încălțămintei pentru câini, acestea au apărut din nicăieri și atât de discret încât nu au cauzat suspiciuni. Câțiva ani mai târziu, moda pentru îmbrăcarea cu patru picioare a fost furată din cercurile iubitorilor de câini, iar pantofii au devenit un accesoriu obișnuit..

Acum pune-te în pielea unui producător de pantofi pentru câini, ai investit bani, timp, ai angajat oameni, dar produsele tale au devenit brusc obișnuite, nu chiar necesare. Actiunile tale? Bineînțeles, trucurile de marketing vor intra în joc, adică încercați să explicați oamenilor de ce animalele lor de companie au nevoie de pantofi. Aruncând emoțiile, putem distinge Există trei motive principale care îl vor face pe proprietarul fiarei cu coadă să deschidă portofelul:

 • Purtarea încălțămintei din motive medicale - dar acest lucru nu se aplică pantofilor roz la modă, ci accesoriilor ortopedice cu atele.
 • Modă, pantofii de iarnă pentru Chihuahua arată foarte drăguți și originali.
 • Protecție la frig - această întrebare este relevantă în special pentru proprietarii de Chihuahua și aceeași miniatură cu patru picioare.

Ultimul argument este cel mai puternic din punct de vedere al logicii și al îngrijirii animalelor. Mulți proprietari de câini în miniatură preferă să nu-și plimbe secțiile în înghețuri severe. Patru picioarele sunt învățate să tavă, care rezolvă problema curățeniei în casă și a mersului cu riscul de hipotermie. Acest lucru este convenabil, dar intră în conflict cu mai multe cerințe fundamentale pentru câini:

 • Chihuahua-urile sunt foarte sociale și au nevoie de contact cu lumea exterioară. Închisoarea în casă pentru toată iarna poate avea un efect dăunător asupra psihicului unui patruped.
 • Toți câinii au nevoie de activitate fizică și ignorarea acestei reguli duce la o încetinire a metabolismului și obezitate.
 • Plimbările susțin sistemul imunitar și corpul caudatului într-o formă bună. Adică, cu o abordare rezonabilă, întărirea și mersul în aerul înghețat vor fi benefice pentru animalul de companie..

Nici un singur proprietar îngrijitor nu va priva secția de plimbări vitale, dar atunci când riscurile depășesc beneficiile, mulți cred. Judecați singur, un câine într-o salopetă nu va surprinde pe nimeni, iar în urmă cu 10 ani existau două păreri despre hainele pentru câini..

Este timpul să luăm în considerare argumentele pentru pantofii pentru câini:

 • Protecție la tăiere - tampoanele pentru câini în miniatură sunt prea delicate pentru a merge pe gheață. Chiar și patrupedele mari se spart și se taie atunci când merg pe zăpadă înghețată..
 • Protecție împotriva degerăturilor - în chihuahua cu părul lung, zăpada se blochează între degete, se topește și se transformă în gheață. Câinele are disconfort, răceală și durere.
 • Zprotecție împotriva vătămărilor - multe tetrapode îngheață pur și simplu cu un aspect jalnic sau cer mâini.
 • Cu gheață, un câine în miniatură poate alunecare, întindeți sau rupeți ligamentele sub propria greutate sau chiar rupeți un picior. Tălpile antiderapante elimină acest risc.
 • Protecție împotriva arsurilor - sare și nisip și diferiți reactivi, duc la arsuri chimice pe tampoane.
 • Confort - când câinele merge în pantofi, nu își murdărește labele.

Important! În timpul iernii, câinele nu își pierde căldura prin labe, astfel încât relevanța lânilor de blană este discutabilă. Pantofii trebuie să fie confortabili și să se potrivească perfect pe labe, iar o căptușeală groasă este contrară acestor cerințe.

Relevanța încălțămintei pentru câini depinde de mulți factori. Dacă zbori des sau călătorești în alte mijloace de transport, vor fi necesare cizme. Nu este vorba despre frig, ci despre curățenia picioarelor însoțitorului tău. Se întâmplă ca, chiar și acasă, câinele să răcească uneori foarte tare. În acest caz, pantofii sau cel puțin șosetele vor fi, de asemenea, foarte relevante..

Animalul dvs. nu are nevoie de pantofi dacă:

 • Nu fi leneș să speli labele câinelui tău după fiecare plimbare. Chiar dacă picioarele secției tale sunt umede și curate după ce ai mers pe zăpadă, este necesar să speli sarea din lână.
 • Locuiești într-o țară cu un climat cald și ai uitat deja cum arată zăpada.
 • Câinele dvs. este deja adult, în acest caz, încercările de a obișnui secția cu haine și încălțăminte pot fi inutile.

Notă! Nu forțați câinele să poarte pantofi dacă acesta i se opune puternic și nu poate fi distras de joc sau de delicii. Când vine vorba de antrenamentul unui cățeluș, este potrivit să îl purtați pas cu pas, în mod regulat timp de 2-5 minute. Un câine adult, astfel de manipulări pot fi aduse la o criză nervoasă.

Tipuri de pantofi pentru câini

Când doriți să alegeți pantofi pentru chihuahua, sunteți sigur că veți întâlni o gamă largă de culori și modele. Să facem o rezervare imediată că accesoriile trebuie împărțite în funcționale și decorative. Acestea din urmă includ sandale și modele similare de pantofi care nu au proprietăți de protecție. Nu există atât de multe tipuri funcționale de încălțăminte în sens global.

Șosete - funcțional doar într-un anumit sens. Întreținerea Chihuahua presupune absența suprafețelor alunecoase, precum parchetul. Dacă nu sunteți gata să faceți reparații de dragul câinelui (ceea ce este logic), atunci podelele ar trebui acoperite cu covoare. Nu sunteți mulțumit de ambele opțiuni? E frig în casă și câinele bate din palme puternic pe parchetul? În acest caz, veți avea nevoie de șosete cu talpa antiderapanta. Vă rugăm să rețineți că, dacă fiara cu coadă trebuie să meargă în șosete non-stop, acest lucru va aduce un mare disconfort. Cu piele de căprioară și fire la îndemână, șosetele pentru uz casnic pot fi ușor tricotate (desigur, dacă știi să tricotezi).

Pantofi - acesta este deja un pantof, dar funcționalitatea sa este, de asemenea, limitată. Un mare plus în prezența tălpilor, adică cizmele nu alunecă. Dezavantajul este că toți pantofii sunt scăzuți și sunt realizați din materiale care se udă. Accesoriile sunt împărțite în vară, iarnă și demisezon, dar nu sunt potrivite pentru mersul pe timp ploios. Multe modele pot fi realizate manual folosind modele.

Cizme - cea mai practică opțiune de încălțăminte. Bocancii sunt relativ înalți, se fixează cu velcro (de obicei) și sunt confecționați din materiale rezistente la umiditate. Accesoriile sunt împărțite în ușoare și depline. A doua opțiune este de obicei protejată cu cauciuc, adică protejează complet labele câinelui de umezeală. Cizmele ușoare sunt o alternativă excelentă dacă câinele iese afară doar „din necesitate”.

Notă! Cizmele pot fi din piele ecologică, silicon sau cauciuc moale. În funcție de porozitatea materialului, timpul de purtare al pantofilor este limitat, cu alte cuvinte, câinele nu trebuie să poarte cizmele prea mult timp.

Cum să alegi pantofii pentru câinele tău

Cunoscând mărimea, culoarea și modelul pantofilor Chihuahua, mulți proprietari comandă accesorii pe Internet. Desigur, magazinele online au avantajele lor - o selecție largă și prețuri mici, dar există un dezavantaj decisiv - montarea este imposibilă. Dacă cumpărați pantofi într-un magazin care vă oferă posibilitatea de a încerca și de a returna produsul (dacă nu se potrivește), toate problemele sunt eliminate. Din păcate, majoritatea vânzătorilor anunță din timp că produsul poate fi returnat sau schimbat dacă nu a fost despachetat, are un defect de fabrică etc..

În primul rând și cea mai sigură opțiune este să cumperi pantofi la un magazin de animale de companie. Un plus într-o combinație completă, un minus într-un sortiment limitat. Pantofii pentru câini pot fi împărțiți în trei segmente:

 • Economie - realizate din materiale necunoscute, proiectate pentru una sau două sezoane.
 • In medie - încălțăminte de calitate la prețuri rezonabile. Aici, după cum ar avea norocul, puteți cumpăra cizme excelente pentru bani modesti sau clasa economică, dar mai scumpe.
 • De marcă - accesorii furnizate de un singur furnizor. Aceste produse sunt cele mai scumpe, dar sunt, de asemenea, în frunte în ceea ce privește durabilitatea. În plus, puteți alege modelul și dimensiunea de care aveți nevoie în magazin și puteți comanda pantofii înșiși pe Internet..

Fii pregătit pentru ca primul lucru nou să nu fie foarte potrivit și îl vei găsi peste o săptămână sau două. Nu orice câine va fi de acord să poarte pantofi, iar succesul este posibil doar dacă pantofii se potrivesc perfect. La fața locului (la magazinul pentru animale de companie) este important să vă asigurați că:

 • Pantoful are o talpă absolut plană, cu o atenție deosebită asupra părților laterale. Ca decor, talpa este uneori teșită, în practică, acest lucru duce la răsuciri și luxații labe.
 • Cizmele ar trebui să fie cusute sau sudate, dar nu lipite.
 • Pe suprafața interioară a pantofului nu trebuie să existe praguri, pliuri sau cusături proeminente - toate aceste nuanțe sunt garantate pentru a freca labele atunci când mergeți.
 • Fiecare cizmă trebuie fixată în siguranță cu velcro sau nituri. Cravate, benzi elastice și alte „gadget-uri” care umple excesiv labe vor duce la umflarea membrelor.

Important! Asigurați-vă că lăsați câinele să meargă în pantofii lui înainte de a cumpăra Ridicarea bruscă a labelor de la sol este normală (din obișnuință). Dacă observați că animalul de companie cade în lateral, își răsucește labele sau refuză să meargă deloc, continuați să căutați un model adecvat.

Având în vedere accesoriile din segmentul mijlociu, nu uitați că puteți să coase încălțăminte pentru chihuahua sau să le comanzi de la meșteri. Experiența arată că, cu producția individuală, veți obține pantofi de o calitate foarte înaltă la un cost relativ scăzut. Un alt plus semnificativ este înțelegerea clară a ceea ce sunt fabricate pantofii, indiferent dacă au fost folosiți adeziv toxic sau coloranți agresivi.

Cum să-ți antrenezi câinele să poarte pantofi

A purta încălțăminte este o activitate neobișnuită, ar putea spune, nefirească pentru câini. Dacă elevul dumneavoastră are nevoie de protecție suplimentară, este important să nu faceți greșeli în procesul de instruire. Cea mai ușoară cale este cu puii, aproape tot ceea ce copiii noi percep ca un joc. Un câine adult poate boicota cizmele „către victorie”.

 • Odată ce ați cumpărat un pantof, reduceți-vă curiozitatea și pur și simplu puneți accesoriul într-un loc accesibil pentru câinele dvs. Lăsați animalul dvs. să adulmece noul lucru și să vă obișnuiți. Dacă câinele nu este înclinat să mestece tot ce este nou, cizmele pot fi așezate lângă pat, astfel că câinele va înțelege rapid că aceste lucruri ciudate sunt în proprietatea sa..
 • În primele rânduri, purtați cizmele în timp ce țineți câinele în brațe. Fără a lăsa animalul dvs. să meargă pe podea, îndepărtați pantofii după 10-15 secunde. Asigurați-vă că vă lăudați câinele!
 • Măriți intervalele de purtare a pantofilor „la îndemână” și de îndată ce animalul de companie devine nervos - distrageți-l cu dulciuri sau jucării. Vorbește cu câinele tot timpul, poți chiar să te "enervezi".

Este mai bine să faci cursa de debut pe podea cu stimulente suplimentare. De exemplu, stați pe podea cu un câine încălțat în brațe și aruncați o minge. Animalul de companie s-a rupt și a fugit după jucărie, aruncând doar o privire laterală către pantofi? Amenda! Dacă miracolul nu se întâmplă, hrănește câinele fără să-ți scoți pantofii. Deși primitiv, dar aceasta este o metodă foarte eficientă. Patrupedele nu mănâncă, simțindu-se incomode și periculoase. De îndată ce animalul de companie a început să se apropie cu încredere de castron și să mănânce în încălțăminte, procesul de antrenament poate fi considerat complet.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pantofi chihuahua: un must sau un truc