Amenajarea unei toalete pentru un câine într-un apartament

Odată cu popularitatea crescândă a raselor mici, este puțin probabil ca cineva să fie surprins de gândul la o toaletă de câine într-un apartament.

În astfel de cazuri, un loc este amenajat acasă unde câinele va fi convenabil să-și îndeplinească nevoile naturale. Acest lucru menține pereții, podelele și mobilierul curate..

Motivele necesității unei tăvi

În multe situații, a avea un loc special acasă unde câinele se poate ușura îi ajută pe proprietari. Se întâmplă că animalului de companie i se interzice să iasă afară pentru o perioadă de timp sau nu este capabil să o facă. Se recomandă echiparea unei toalete pentru un câine într-un apartament dacă:

 • cățeluș, pipiind mult mai des decât adulții. În plus, după o vaccinare recentă, aceasta nu trebuie luată în exterior până nu se dezvoltă imunitatea;
 • nu suportă mersul pe vreme geroasă, în ploaie, răcește ușor;
 • s-a îmbolnăvit, a fost supus unei intervenții chirurgicale, a născut pui, și acum are dificultăți în a pleca de acasă;
 • varsta inaintata, prin urmare, nu mai este capabilă să se abțină mult timp și își îndeplinește nevoile naturale până la sosirea proprietarilor.
Câine vârstnic
- Cu toate acestea, vârsta ...

Se întâmplă ca proprietarul să fie temporar incapabil să meargă pe câine din motive de sănătate. Cea mai bună cale de ieșire este să-l înveți pe animalul tău de companie să își facă nevoile într-un loc dedicat..

Tipuri de toalete pentru animale de companie pentru câini

În primul rând, atunci când alegeți un recipient conceput pentru a lăsa bălți și grămezi, ar trebui să vă gândiți cât de convenabil va fi câinele să îl folosească. Calități importante:

 • dimensiuni adecvate-
 • stabilitate structurală-
 • siguranța materialelor-
 • ușurința curățării excrementelor-
 • retenția de mirosuri fluide și neplăcute.

Unii proprietari așează pur și simplu scutece absorbante pe podea, dar majoritatea preferă să instaleze tăvi din plastic sau metal cu o tavă de scurgere. Labele animalului de companie rămân uscate datorită diverselor materiale de umplutură care absorb umezeala și mirosurile sau un grătar care acoperă paletul.

Recipientele pot diferi ca mărime și înălțime laterală.

Atenţie! Cutia de gunoi pentru câinii de rasă mică ar trebui să aibă o margine joasă pentru a facilita pătrunderea animalului în interior. Animalele de companie mari au nevoie de părți înalte și o capacitate mare de tavă, în special bărbați.

Caracteristicile de design ale toaletei pot fi:

 1. Prezență de zăbrele. Umplutura sau scutecul absorbant este plasat pe fundul tăvii, acoperit cu o plasă rigidă. Dacă câinele nu încearcă să mestece așternutul, puteți face fără grătar.
 2. Pereți și acoperiș. Unele animale de companie de rasă mică își fac griji atunci când stau într-o cutie de gunoi deschisă. O toaletă este potrivită pentru ei, permițându-le să se simtă în siguranță.
 3. Coloană. Instalat într-o tavă pentru a satisface nevoia unor bărbați de a marca teritoriul ridicând piciorul din spate. O toaletă cu coloană ar trebui să aibă laturile înalte.
 4. Pardoseli de iarbă. Dispozitivul pe mai multe niveluri nu lasă să intre mirosuri. Lichidul curge într-o tavă, separat de plante printr-o plasă.
Tava pentru câini
Tava pentru câini

Puteți face o toaletă pentru un câine cu propriile mâini dintr-un lighean obișnuit din plastic, tăindu-i părțile la o înălțime confortabilă, dacă este necesar, și punând un scutec absorbant în interior, umplutură.

Nisipul nu este recomandat. Practic nu reține mirosul, se lipeste de labe. Cel mai bine este să folosiți așternuturi aglomerate, având grijă să nu le mestecați. Se recomandă să acoperiți tava pentru câini cu o coloană cu scutece absorbante, deoarece câinele poate stropi podeaua și pereții.

Nuanțele problemelor de toaletă

Proprietarul trebuie să păstreze tava curată: spălați-o în mod regulat, îndepărtați scutecele murdare (spălați-le dacă sunt refolosibile), aruncați bucățile de gunoi uzate. Câinele va refuza să se elibereze într-un recipient murdar și va alege un alt loc pentru acest lucru, nedorit.

Atenţie! Nu poți spăla litiera unui câine cu înălbitor, sperând să scapi de mirosul urât. Mirosul fin al animalului de companie este susceptibil chiar și de o cantitate mică din această substanță, iar câinele se va opri din mers până la litiera tratată. În plus, clorul dăunează căilor respiratorii..

De asemenea, trebuie evitați și alți detergenți chimici. Mirosul de urină poate fi eliminat cu apă oxigenată turnată în fundul recipientului..

Dacă animalul dvs. de companie este obișnuit să facă pipi pe gazon, îi puteți oferi o toaletă pentru câine cu iarbă. Este posibil ca o suprafață familiară să vă ajute să vă obișnuiți și o bucată de gazon va fi suficientă.

Podelele mochetate trebuie îndepărtate până când câinele este obișnuit cu litiera. Este mult mai convenabil să defecați pe suprafețe moi, astfel încât nu este nevoie să provocați.

Toaletele de rasă mică trebuie dimensionate corespunzător. Într-un recipient prea spațios, animalul de companie va fi incomod și nu va merge la tavă.

Alegerea locului pentru o toaletă de acasă este de o mare importanță. Ar trebui instalat într-un colț în care nimeni nu va deranja câinele. Cel mai adesea, proprietarii plasează tava în baie sau lângă ușa din față. Toaleta trebuie să fie întotdeauna accesibilă animalului de companie, nu este de dorit să o purtați.

Cum să vă antrenați animalul de companie pentru a fi confortabil?

Adulții au dificultăți în schimbarea obiceiurilor. Prin urmare, antrenamentul și antrenamentul la toaletă la domiciliu ar trebui să înceapă de la o vârstă fragedă..

Antrenament pentru catelus
Antrenament pentru catelus

Încă din primele zile de a fi acasă, ar trebui să observi cățelul pentru a înțelege când vrea să se ușureze. Acest lucru se întâmplă de obicei după ce ai mâncat, ai jucat activ, ai dormit și se manifestă printr-un comportament neliniștit..

Dacă bebelușul însuși a ales un loc pentru toaletă care i se potrivește proprietarului, ar trebui așezată o tavă în acest colț. Un animal de companie este pus pe el atunci când dorința de a fecale este îndemnată, lăudată și încurajată cu un tratament atunci când oala pentru câine a fost folosită pentru scopul propus. Nu poți certa, băga nasul unui cățeluș - el poate percepe tava ca un loc de pedeapsă, va începe să meargă către un alt colț.

Puteți pune o mică bucată de hârtie, cârpă înmuiată în urină de cățeluș în toaletă. Crescătorii de câini recomandă realizarea unui traseu de mai multe scutece absorbante care se îndreaptă spre cutia de gunoi. La început, bebelușul se va elibera pe o suprafață moale. Cele mai îndepărtate scutece umede sunt îndepărtate treptat, ca urmare, cățelușul este lângă tavă. În tavă va rămâne doar unul. Acest lucru vă va ajuta câinele să înțeleagă la ce servește vasul de toaletă..

De la scutec, puteți merge la așternut, atunci când animalul de companie înțelege bine unde se află tava și pentru ce este destinat.

Atenţie! Pregătirea pentru toaletă în gospodărie poate dura câteva luni. Trebuie să aveți răbdare, să nu vă abateți de la scopul dorit, să încercați diferite opțiuni, de exemplu, o volieră sau altă restricție de mișcare.

Puteți folosi remedii care ademenesc sau sperie câinele în timpul antrenamentului la olit. De asemenea, este recomandat să puneți un castron cu alimente în locuri nepotrivite alese de cățeluș pentru toaletă - el nu va defeca unde mănâncă.

Dacă animalul de companie nu dorește să meargă în vreun fel la tavă, ar trebui să corectați posibilele greșeli în alegerea unui loc, recipient, umplutură. Și atunci când un câine dresat la toaletă începe brusc să își facă nevoile în locuri greșite, se recomandă verificarea stării sănătății sale.

Concluzie

Stăpânirea unei cutii de gunoi sau a unui scutec absorbant nu înseamnă că nu trebuie să iasă cu el. Chiar și rasele de câini mici au nevoie de plimbări și activități în aer liber. Prin urmare, este important nu numai să echipați o toaletă confortabilă de apartament, ci și să părăsiți casa cu animalul de companie cu orice ocazie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Amenajarea unei toalete pentru un câine într-un apartament