Descrierea rasei de câine engleză sau bulldog regal

Descrierea rasei de câine engleză sau Bulldog regal

În articol voi vorbi despre o astfel de rasă de câini precum Bulldogul englez, dau caracteristicile rasei regale și speranța de viață, cât timp trăiesc. Voi lua în considerare condițiile de viață și reproducerea. Adesea câinele este numit și câine bodyguard, un însoțitor uman. Vă voi spune ce să hrăniți și ce fel de temperament are un buldog.

Istoria originii Buldogului englez

Rasa Bulldog englez are o istorie interesantă. Rasa și-a primit numele din cuvântul taur - taur. Începând cu secolul al XIII-lea, lupta a fost la modă, în care câinii puternici au copleșit taurii. Primii buldogi sunt câini inestetici care au murit adesea sub copitele unui animal..

Prin selecția naturală, rasa de astăzi este considerată micul ucigaș ideal. Se știe că rasa a devenit simbolul neoficial al Corpului Marinei Americane..

Dacă odată bulldogul era considerat un privilegiu exclusiv al turneelor, atunci astăzi acest câine prietenos și blând, trezind admirație în rândul proprietarilor.

Descrierea, caracteristicile și soiurile rasei

În aparență, câinele nu poate fi confundat cu nicio altă rasă. Bulldogul englez este un câine de talie medie. Dimensiunea standard a câinelui este de 35 - 40 de centimetri. Greutatea obișnuită pentru această rasă este de 23 - 25 kg.

Primul standard de rasă a fost stabilit în 1865.

Se caracterizează printr-un cap masiv și un bot scurt larg. Această structură a corpului a permis câinelui să prindă ferm taurul în turnee. Pliurile au împiedicat câinele să-și umple ochii cu sânge.

Pentru primul standard introdus, descrierea formei urechilor și a cozii este de asemenea caracteristică. Urechile ar trebui să fie astfel încât să le puteți apuca confortabil și să trageți câinele departe de taur. Coada trebuie să fie lungă, scăzând în volum spre vârf și foarte sensibilă. Este necesară sensibilitate, astfel încât să puteți mușca coada câinelui să vă retrageți din luptă. Acum există mai multe standarde de rasă.

Acestea se caracterizează prin următoarele varietăți de culori:

  • tufă roșie;
  • alte opțiuni de culoare brindle;
  • alb;
  • caprioara rosie;
  • piebald;
Descrierea rasei de câine engleză sau Bulldog regal
culoare alba
Descrierea rasei de câine engleză sau Bulldog regal
Culoare tigru
Descrierea rasei de câine engleză sau Bulldog regal
culoare rosie

Viața unui câine nu poate fi numită fericită. Se caracterizează prin multe boli congenitale și ereditare. Buldogii au adesea probleme cu inima și sistemul musculo-scheletic. Aparțin grupului de câini brahicefalici. Din acest motiv, au o temperatură corporală scăzută, transpirație abundentă, riscul de a suferi insolatie la această rasă este mult mai mare.

Datorită structurii unice a faringelui, Bulldogii produc deseori sunete de sforăit sau de sforăit..

Spumă albă abundentă scuipă, care se datorează și structurii faringelui. Adesea nările lor sunt dilatate cu ajutorul intervenției chirurgicale. Acest lucru reduce riscul de umflare a mucoasei nazale..

Îngrijirea Bulldogului Regal

Desigur, rasa necesită îngrijire, ca toți câinii domestici. Este important să monitorizați procesul de mutare a câinelui. În timpul curățării, nu numai părul este îndepărtat de la câine, ci și mătreața, murdăria, praful. Dacă proprietarul nu monitorizează starea hainei, aceasta va duce la boli de piele..

Este mai bine să vă scăldați câinele o dată sau de două ori pe săptămână la o temperatură de 34 - 36 de grade Celsius. Amintiți-vă că câinele dvs. are nevoie de o dietă echilibrată. O hrănesc cu mâncare uscată și mâncare premium. Principalul lucru este că vitaminele și mineralele sunt prezente în dietă..

Bulldogii sunt predispuși la obezitate și alergii. Prin urmare, merită să abordați cu atenție selecția hranei pentru câini..

Trebuie să fie hipoalergenice.

Nu este nevoie să folosiți produse cosmetice atunci când aveți grijă de câinele dvs.: poate apărea o reacție alergică. Scăldatul este necesar numai în cazuri extreme, deoarece scăldatul frecvent duce la descuamarea pielii. Ghearele rasei cresc destul de repede. Din acest motiv, este necesar să le verificați periodic tăiate.

Descrierea rasei de câine engleză sau Bulldog regal
Particularitatea structurii corpului buldogilor este lipsa de proporționalitate

Temperamentul și caracterul animalului

Curajos și nobil - este vorba despre câinele englez. Creaturi mici, la prima vedere, obraznice se dovedesc a fi câini loiali.

Bulldogii englezi sunt cartofi de canapea, își iubesc propriile covoare la ușă și nu-i vor schimba niciodată cu o pajiște verde lângă casă. Principalul lucru care trebuie amintit de proprietari este că atitudinea bulgară engleză față de el. Cu siguranță va simți cât de bine îl tratează un mare prieten. Nu este nevoie să obțineți un buldog englez dacă proprietarul știe din timp că nu are suficient timp pentru a-l plimba periodic pe câine și a-l răsfăța cu o atenție excesivă.

Aceste drăguțe adoră sforăitul și sunt adesea obraznice..

Proprietarul are foarte multă agitație cu această rasă în copilărie. În procesul de formare a corpului, acestea sunt deosebit de solicitante..

Instruire

Antrenarea unui buldog englez este distractiv. Animalul are o inteligență bună, ceea ce îi permite să memoreze până la 300 de cuvinte umane. Cu suficient efort, este posibil să faci un câine super inteligent din această rasă. Este posibil să-l învățăm nu numai să aducă papuci proprietarului său, ci și să pună un castron cu mâncare în dulap după el..

Vaccinări la animale

Câinele trebuie vaccinat periodic.

Este deosebit de important să se monitorizeze sănătatea animalului cu două săptămâni înainte și după vaccinare. Este necesar să protejați câinele de stres, hipotermie, schimbarea habitatului.

De asemenea, cu două săptămâni sau 10 zile înainte de vaccinare deparazitarea unui animal. Toate aceste preparate sunt concepute ținând seama de greutatea câinelui, din acest motiv este imperativ să cântăriți animalul.

Fiecare specialist în câini va găsi un calendar de vaccinare la medicul veterinar. Există mai multe astfel de vaccinări. Primul este eurican, salvarea de la virusul ciumei, de exemplu. Vaccinul Hexadog este dezvoltat din vaccinul liofilizat Trivirovax, care este bun împotriva virusului rabiei. Va fi util să vă vaccinați nobivak și duramun, care salvează câinele de alte virusuri dăunătoare.

Desigur, multe vaccinări se administrează numai cu medicamente de înaltă calitate. Dar este necesar să se monitorizeze cu atenție fiecare injecție, deoarece după unele complicații sunt posibile.

Descrierea rasei de câine engleză sau Bulldog regal
În unele cazuri, bărbații necastrați pot prezenta agresivitate excesivă

Creșterea câinilor

Primul est al cățelei este observat la 7-10 luni. Un crescător cu experiență trebuie să țină jurnalul de flux al unui animal de companie. De obicei, comportamentul femeii în aceste zile se schimbă foarte mult, cățeaua încearcă să atragă atenția cablului, devine jucăuș.

Dar se poate întâmpla numai când cățeaua are 1,8 luni. La împerechere, este necesar să se monitorizeze culoarea limbii animalului. Nu ar trebui să fie albăstrui. Este important să monitorizați dieta câinelui dvs. în timpul sarcinii. Dieta ar trebui să conțină minerale și vitamine esențiale. Trebuie să umblați câinele mai des și să acordați mai multă atenție.

Înainte de a decide să cumpere un cățeluș Bulldog englez, proprietarii ar trebui să știe în ce scop este achiziționat..

Dacă aveți nevoie de un viitor campion al expozițiilor, atunci este mai bine să cumpărați câini cu pedigree, dacă aveți nevoie de un animal de companie, atunci aceștia primesc fără pedigree.

Costul unui cățeluș este diferit: de la 10.000 la 50.000 de ruble.

Uneori crescătorii pun prețurile mai mari.

Canisele populare ale rasei în Rusia:

  • Cattery Murman aur;
  • Kennel Life start;
  • Canis - Slavyanskaya Zvezda.

Cumpărând un cățeluș Bulldog englez, o persoană cumpără nu numai un câine. O persoană achiziționează un prieten pentru o viață, un câine fidel și ușor amuzant, cu un caracter amabil.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei de câine engleză sau bulldog regal