Descrierea rasei de câini afghan hound și costul puilor

Hound afgan

În acest articol voi povesti istoria câinelui afgan, voi enumera standardele de rasă fixe, voi lua în considerare regulile de îngrijire și întreținere.

Descrierea rasei Afganului

Imagini cu afgani au fost găsite de arheologi în Iran și Afganistan. În ciuda faptului că desenele iraniene au fost făcute în secolul al XI-lea î.Hr., iar afganii abia după nouă secole, drepturile asupra rasei rămân în Afganistan datorită eforturilor depuse de poporul musulman pentru creșterea unui câine nobil..

Pentru o lungă perioadă de timp a existat interzicerea exportului de ogari, astfel încât a fost posibilă achiziționarea unui astfel de animal de companie numai în cazul donației.

Afganov a fost folosit pentru:

 • vânătoare de animale mici (iepuri de câmp) și mari (lupi);
 • protecția locuinței și munca ca bodyguard pentru oficiali de rang înalt;
 • protejează animalele de atacurile animalelor sălbatice.
Afghan Hound este una dintre cele mai frumoase rase din lume
Afghan Hound este una dintre cele mai frumoase rase din lume

Un câine rezistent, care a dezvoltat o viteză de până la 50 km pe oră, a prins cu ușurință orice pradă și a ținut-o până a sosit proprietarul.

Dintre ogarii existenți, musulmanii recunosc doar afganii. Sunt sigur că această rasă a fost onorată să pună piciorul pe Arca lui Noe..

Până în secolul al XIX-lea, rasa s-a dezvoltat autonom, ceea ce exclude împerecherea indiscriminată și a avut un efect pozitiv asupra purității bazei genetice. La sfârșitul secolului al XIX-lea, câinele a trecut pentru prima dată granițele obișnuite și a venit pe teritoriul Europei împreună cu militarii din Anglia. În anul 26 al secolului al XX-lea, britanicii au organizat primul club de canisă dedicat rasei, iar puțin mai târziu americanii s-au alăturat acestora.

Conform standardelor aprobate de FCI, rasa Hound posedă:

 1. Urechi lungi și căzute care se încadrează strâns în cap.
 2. Un bot lung și capul care vă permite să vizualizați terenul din cele mai multe unghiuri posibile. Botul este singura parte a corpului cu părul scurt.
 3. Ochi în formă de migdale, înclinați, cu nuanțe închise.
 4. Nas maro sau negru, în funcție de culoarea hainei.
 5. Fălci puternice cu mușcătură de foarfecă.
 6. Sternul larg și profund, care asigură funcționarea lină a inimii și ventilația adecvată a plămânilor. Datorită acestei structuri, câinele este capabil să mențină o viteză mare pentru o lungă perioadă de timp..
 7. Poziția cozii joase.
 8. Păr lung, gros și mătăsos. Petele albe de culoare sunt un semn descalificator. Culorile acceptabile includ:
 1. alb;
 2. bej;
 3. albastru;
 4. negrul;
 5. alb-negru;
 6. roscata;
 7. argint.
alb
alb
Bej
Bej
Albastru
Albastru
Negrul
Negrul
Alb-negru
Alb-negru
Roscata
Roscata
Argint
Argint

Ratele maxime de creștere sunt de 69 cm pentru câini și 74 cm pentru câini. Greutatea variază de la 20-30 kg.

Cu o îngrijire adecvată, durata maximă de viață a unui câine este de 12 ani.

Reguli pentru păstrarea și îngrijirea unui afgan

Rasele de vânătoare nu sunt potrivite pentru condiții urbane și locuințe. Au nevoie de mai multă activitate fizică și spațiu pentru a alerga.

Animalul nu este, de asemenea, potrivit pentru păstrarea incintei, deoarece astfel de condiții vor afecta starea hainei. De asemenea, este strict interzis să puneți un animal de companie pe un lanț. Afganul are nevoie de prezența constantă a unei persoane, astfel încât un astfel de conținut amenință cu probleme psihologice.

Este important pentru sănătatea unui prieten cu patru picioare:

 1. Monitorizați starea stratului. Lâna de lux are nevoie de periaj zilnic. În caz contrar, firele de păr vor începe să se încurce, formând încurcături. Treceți de la rădăcini până la capete și asigurați-vă că cumpărați piepteni diferiți. Utilizați un furminator în timpul năpârlirii.
 2. Aranjați tratamente de apă în fiecare săptămână. Folosiți șampoane și loțiuni speciale pentru rasele cu păr lung. Uscați lâna spălată cu un uscător de păr și, după fiecare plimbare, folosiți o perie pentru a îndepărta murdăria și praful acumulat..
 3. Oferiți suficient exercițiu. Timpul de mers pe jos ar trebui să fie de cel puțin 2 ore în fiecare zi. Faceți mișcare și jucați-vă în timp ce mergeți. Găsiți câini mari pentru animalul dvs. de companie. Într-o plimbare comună, vor putea arunca toată energia acumulată.
 4. Verificați starea urechilor. Structura auriculelor interferează cu circulația normală a aerului, care creează umezeală care atrage organismele cauzatoare de boli. Curățați-vă urechile cu loțiuni speciale disponibile de la farmaciile veterinare.
Puii sunt hrăniți de 5 ori pe zi, cu accent pe cereale și produse lactate fermentate. După 4 luni, numărul de hrană este redus la 4, după 6 luni - la 3 și după 1 an - la 2.
Afganii trebuie să fie pieptănați în mod constant, altfel lâna se va rostogoli rapid
Afganii trebuie să fie pieptănați în mod constant, altfel lâna se va rostogoli rapid
Lână din pâslă dintr-un afgan
Lână din pâslă dintr-un afgan

Câinii adulți sunt hrăniți cu hrană super-premium sau holistică de înaltă calitate și, atunci când aleg mâncare naturală, se bazează pe:

 • carne, care reprezintă 60% din dietă (peștele și ouăle pot fi administrate de mai multe ori pe săptămână);
 • cereale;
 • lactate;
 • legume si fructe.
Pe vreme caldă, încercați să vă duceți animalul la plimbare dimineața devreme și seara târziu. Reședința pe termen lung în munți a oferit o rezistență ridicată la îngheț, dar animalul nu este protejat de soarele arzător.

Caracterul animalului

Afganii sunt hiperactivi, ceea ce este periculos pentru copiii mici. În timpul următoarei curse nebunești, animalul poate răni accidental copilul lovindu-l la viteză maximă.

Caracteristicile rasei includ:

 1. Devotament. Un animal de companie alege unul sau mai multe animale de companie și are sentimente mai neutre față de restul.
 2. Jucausul. Animalul se înțelege bine cu copiii mai mari și îi place să participe la jocuri comune.
 3. Instinct teritorial dezvoltat. Rasa nu este agresivă, ci precaută de străini.
 4. Intoleranță la sunete puternice. De asemenea, câinele nu este potrivit pentru familiile cu copii. Plânsul bebelușului îl sperie pe animal, iar constanța acestui factor încalcă psihicul.
 5. Atașament. Animalul de companie este sensibil la proprietar și are nevoie de o atenție specială. În timpul unei absențe lungi (călătorie de afaceri, vacanță), se recomandă să luați animalul cu voi.
 6. Lipsa dominanței. Afganul se înțelege bine cu animalele de companie mari, dar instinctul de vânătoare se poate întoarce împotriva păsărilor, rozătoarelor și pisicilor vecine. Păstrați-vă câinele pe lesă în timp ce mergeți și asigurați-vă că aveți bot.
Afganii sunt câini iubitori de libertate
Afganii sunt câini iubitori de libertate, caracterul lor nu trebuie rupt niciodată

Antrenamentul câinilor

Afganii se disting prin încăpățânarea și mințile înguste, care interferează cu educația și socializarea corespunzătoare..

Nici măcar nu încercați să faceți față antrenamentelor pe cont propriu fără a avea experiență cinologică. Chiar și cu profesioniștii, rasa se pretează să învețe cu dificultate, și unele momente și refuză să învețe deloc.

Când învățați un afgan este important să:

 1. Folosiți repetarea lungă și monotonă. Animalul își amintește comenzile mult timp și iubește să fie încăpățânat. Ignorarea propriei porecle în anumite momente este norma pentru un ogar.
 2. Luați în considerare tendințele de distragere a atenției. Alegeți locații izolate pentru antrenament pentru a elimina distragerea zgomotului.
 3. Nu folosiți forța brută. Animalul de companie este sensibil față de proprietar, astfel încât astfel de acțiuni îl pot ofensa și pot descuraja orice dorință de formare suplimentară.

Sanatatea cainelui

Bolile rase disponibile includ:

 • cardiomiopatie;
 • chilotorax (acumulare de lichid limfatic în cavitatea pleurală);
 • hipotiroidism;
 • boli oculare (cataractă, distrofie retiniană);
 • volvulus;
 • demodicoză;
 • mielopatie;
 • displazii.
Rasa are un prag de durere scăzut, astfel încât cele mai mici răni provoacă dureri severe. Afganilor le este greu să ia anestezie, așa că încercați să le evitați..

Ca măsură preventivă:

Câinii au multe boli de rasă
Câinii au multe boli de rasă
 • efectuați un tratament în timp util împotriva paraziților;
 • nu uitați de vaccinare;
 • vizitați medicul veterinar cel puțin o dată pe an.

Cât costă un cățeluș

Costul puiilor depinde de costurile suportate de crescător legate de adăpostire, vaccinare și sterilizare. În ciuda acestui fapt, curățenia exterioară afectează cel mai mult prețul final, care formează prețurile pe clase:

 • clasa de animale de companie - 25-40 de mii de ruble;
 • clasa de rasă - 45-50 de mii de ruble;
 • clasa de spectacol - 80-100 de mii de ruble.
Există puține creșe în Federația Rusă, prin urmare, dacă este posibil, este mai bine să plecați în străinătate pentru un animal de companie. Alege canise mari și certificate și nu cumpărați pui din mâini.

Când cumpărați, acordați atenție:

 1. Aspect. Răutatea și ponosirea bebelușului nu reprezintă un motiv de panică. Puii nu arată cât se poate de bine la o vârstă fragedă.
 2. Disponibilitatea pașaportului veterinar și a genealogiei.
 3. Comportamentul general. Copilul ar trebui să fie activ și curios.
 4. Vârstă. Un crescător responsabil nu ar trebui să ofere un cățeluș cu vârsta mai mică de 3 luni. Rasa se caracterizează printr-o maturare lentă, astfel încât înțărcarea timpurie de la mamă va afecta psihicul.
Costul unui ogar poate ajunge la 100.000 de ruble
Costul unui ogar poate ajunge la 100.000 de ruble

Caracteristici de reproducere

Costul pe bărbați este mai mare, datorită capacității lor de a reproduce descendenți de-a lungul vieții. Drum de reproducere pentru reprezentante de sex feminin comandat după vârsta de 7 ani.

Câinii cu cataractă care pot moșteni orbirea nu sunt permise pentru reproducere.

În concluzie, observ că Afganul Hound este un câine pentru oameni cu experiență și activi, care sunt capabili să-și satisfacă cerințele pentru mersul pe termen lung și să reziste la capriciile sale încăpățânate..

Familiile cu copii mici și animale de companie mici, precum și persoanele care își petrec cea mai mare parte a timpului la serviciu și preferă să se întindă pe canapea în fața televizorului în weekend, animalul nu este potrivit.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei de câini afghan hound și costul puilor