Continental bulldog (pickwick bulldog, pickwick)

Bulldogul continental (Pickwick Bulldog, Pickwick) este o rasă relativ tânără care a fost crescută în Elveția prin traversarea buldogilor englezi și laterali. Rezultatul este un câine de dimensiuni medii, de tip molosian, sportiv și agil, dar uneori oarecum leneș, foarte prietenos și afectuos. Face parte din categoria câinilor de familie și a însoțitorilor. Rasa nu este recunoscută de Federația Cinologică Internațională.

rasă de câine Bulldog continental

Rezultatele obținute de-a lungul câtorva ani au fost promițătoare. A devenit clar că vor duce la restaurarea Bulldogului englez vechi. Pentru a evita confuzia, pe 15 septembrie 2004, a fost ales un nou nume pentru rasă - Bulldogul continental..

Aspect

Bulldogul continental (Pickwick) este un câine de talie medie, cu părul scurt, de tip molosian, cu bot puternic pătrat, oase puternice și mușchi bine dezvoltați. Dimorfismul sexual este bine exprimat.

  • Înălțimea la greabănul masculilor - 42-46 cm, greutatea - 25-30 kg .;
  • Înălțimea la cățelele greabănului - 40-44 cm, greutatea - 22-27 kg.

Botul este lat, aproape pătrat. Puntea nasului este dreaptă. Pe ambele părți ale botului, pielea formează pliuri, nu prea adânci. Nasul este lat, cu o canelură verticală distinctă în mijloc. Nările sunt bine deschise. Culoarea lobului este neagră. Maxilarul inferior este lat și puternic. Buzele sunt cărnoase, bine pigmentate la margini. Dinții sunt puternici, fixați ferm în maxilar, verticali. Obrajii sunt ușor arcuite. Ochii sunt rotunjiti si îndreptati înainte. Culoarea este maro închis. Pleoapele sunt strânse. Urechile sunt așezate înalte, subțiri, mici, vârfurile sunt aproape la nivelul colțurilor exterioare ale ochilor.

Gâtul este puternic, scurt și curbat. Greierul este bine definit. Spatele este drept și scurt. Pieptul este adânc, ajungând până la coate. Burta este ușor ascunsă. Picioarele sunt puternice, drepte, puternice. Labele sunt arcuite, degetele de la picioare sunt bine tricotate, cu unghii scurte. Picioarele din spate sunt foarte puternice și bine musculate. Lomul este ușor înclinat. Coada este așezată jos, groasă la bază, înclinându-se spre vârf.

Pielea corpului se potrivește strâns, pe membre și trunchi nu trebuie să formeze riduri, doar pe bot. Haina este formată dintr-un păr de gardă și un substrat. Capota este scurtă, densă, netedă, lucioasă, ușor aspră. Substratul este subțire, dens. Este permisă orice culoare care se potrivește cu pigmentarea neagră a nasului: solidă sau tigrată, cu marcaje albe, cu sau fără mască neagră. Maro și albastru sunt nedorite.

Caracter și comportament

Bulldogul continental este un câine de familie de încredere, un însoțitor versatil care se potrivește proprietarului oricărui stil de viață și temperament. Pickwick este moderat energic, echilibrat, ușor de antrenat, alert și prietenos, încrezător, fără semne de timiditate sau agresivitate. Este foarte sociabil și orientat spre persoane alături de familia sa. Se înțelege bine cu copiii, în special cei mai mari, cu care te poți juca. Este un câine de pază vigilent, dar nu este potrivit pentru pază și protecție.

Bulldogul continental a absorbit cele mai bune caracteristici ale buldogului englez, dar în același timp este mai sănătos și mai atletic.

Pickwick este întotdeauna și pretutindeni pregătit să însoțească proprietarul, el poate fi un tovarăș în plimbări pe îndelete, drumeții sau jogging. Înțelegeți-vă bine cu alte animale de companie. Rareori apar conflicte între bărbați. Bulldogul are un instinct teritorial pronunțat, așa că nu ne putem aștepta că va urmări calm cum pisicile vecinului se plimbă prin zona sa.

Proprietarii de buldogi continentali se asigură că acești câini sunt confortabili peste tot. Sunt calmi, ascultători, perfecți pentru un apartament din oraș, nu sunt agresivi față de oameni și alte animale, receptivi și afectuoși.

Bulldogul continental are cu siguranță nevoie de o socializare timpurie și de o pregătire competentă. Abia atunci micul cățeluș jucăuș va deveni un câine adult calm și ascultător..

Botul Bulldogului Continental

Caracteristicile conținutului

Bulldogul continental este un câine de companie care trebuie să trăiască cu familia într-o casă sau un apartament. Nu este potrivit pentru întreținerea în aer liber, are nevoie de multă atenție, de o companie constantă și, de asemenea, nu tolerează înghețurile severe. În niciun caz un pickwick nu trebuie să trăiască pe un lanț sau într-o volieră. La domiciliu, unele neplăceri pot fi cauzate de salivarea ușoară și vărsarea. Un miros specific puternic nu emană de la câine cu multă grijă.

Bulldogul are nevoie de activitate fizică moderată. Deși mult în această chestiune depinde de stilul de viață al proprietarilor și de temperamentul câinelui. În medie, puteți conta pe nevoia unei plimbări zilnice cu jocuri de aproximativ 40 de minute. Unii buldogi pot fi transformați în sportivi și, în consecință, au nevoie de o activitate fizică mai serioasă. Cu o pregătire adecvată, Bulldogul Continental poate deveni un tovarăș de alergare. El va ține întotdeauna companie în drumeții lungi și va adora excursiile în natură.

Îngrijire

Continental Bulldog nu necesită o întreținere dificilă.

  • Este suficient să pieptănați periodic părul scurt cu o perie naturală de păr sau o mănușă specială pentru rasele cu părul scurt. În timpul perioadei de moltare sezoniere, pieptănarea va fi necesară puțin mai des..
  • Faceți baie la nevoie, de obicei la fiecare 1-2 luni.
  • Verificați urechile în mod regulat, curățați-le după cum este necesar.
  • Proprietarii trebuie, de asemenea, să monitorizeze starea ghearelor și să le taie la lungimea optimă pe măsură ce cresc..

Pret Continental Bulldog

Sănătate și longevitate

Bulldogul continental este un câine sănătos care nu are practic boli ereditare. Acest lucru a fost realizat prin selecție competentă. Fiecare câine care participă la reproducere trebuie să fie supus unui examen pentru displazia articulațiilor șoldului și cotului, precum și să treacă teste genetice pentru boli oftalmice comune, să nu aibă boli de inimă și probleme de respirație. În plus, caracterul și temperamentul sunt evaluate.

De unde să cumpărați un cățeluș Continental Bulldog

Crescătorii acestei rase rare se găsesc cel mai bine prin intermediul Clubului buldog continental Schweiz sau organizații similare din alte țări..

Există cluburi naționale din rasa Continental Bulldog în Elveția, Germania, Austria, Franța.

În Rusia, reprezentanții rasei pot fi numărați pe degete. Acestea sunt în principal câini importați din Germania sau Elveția. Există o canisa Continental Bulldog la Kiev, în Ucraina.

Preț

Clubul buldog continental elvețian a stabilit un preț recomandat de 2.500 de lire elvețiene, care este de aproximativ 167.000 de ruble.

Fotografii și videoclipuri

În galerie puteți vedea fotografii ale buldogilor continentali de diferite sexe, vârstă și culoare. Pickwick poate fi dificil de distins de un Bulldog englez vechi nou creat într-o fotografie, dar el este cel puțin mai mic decât ultimul.

Câini de rasă Continental Bulldog (Pickwick) pe video


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Continental bulldog (pickwick bulldog, pickwick)