Vaccinări obligatorii pentru puii sub un an: un program aproximativ

Acest articol descrie vaccinările obligatorii pentru puii cu vârsta sub un an: un program aproximativ pentru implementarea acestora ar trebui să fie urmat de toți crescătorii!

Boli împotriva cărora puii sunt vaccinați înainte de vârsta de un an

Puii sunt creaturi destul de blânde. După epuizarea aportului de anticorpi materni, sistemul lor imunitar este extrem de slab și, prin urmare, are nevoie de ajutor sub formă de vaccinări.

Puii sunt vaccinați la vârsta de opt săptămâni..

Boală Scurtă descriere a patologiei Pesta carnivor Boală de etiologie virală. Se caracterizează prin febră intermitentă, leziuni ale membranelor mucoase ale ochilor, organelor digestive și respiratorii. La puii de această vârstă, mortalitatea ajunge la 100%. Enterita parvovirusului este, de asemenea, o boală virală. Este însoțită de vărsături severe, diaree și posibile leziuni ale sistemului nervos. Până la vârsta de cinci luni, rata mortalității ajunge, de asemenea, la 100%. Hepatita infecțioasă Agentul cauzal este, de asemenea, un virus. Boala este însoțită de febră intermitentă, afectarea ochilor și a sistemului respirator superior, precum și a ficatului și a sistemului nervos central. Mortalitatea este de aproximativ 20%, dar mult mai mulți câini mor din cauza consecințelor bolii (ciroză, de exemplu) .Infecție cu adenovirus. Este un tip de hepatită infecțioasă. Este însoțit de tuse, ocazional - febră ușoară, rinită. Boala este mult mai sigură decât cea anterioară, dar puii mor din cauza ei. Parainfluenza Agentul cauzal este, de asemenea, un virus. Cu parainfluenza, în principal secțiunile sistemului respirator superior sunt afectate, iar ulterior agentul patogen ajunge în plămâni. Uneori există leziuni ale sistemului nervos central, dar acest lucru se întâmplă extrem de rar.Leptospiroză În acest caz, boala este de natură bacteriană. Se caracterizează prin febră severă intermitentă sau persistentă, afectarea rinichilor, a ficatului și a sistemului nervos central. Boala este periculoasă pentru oameni. Rabia este o boală mortală, incurabilă, de etiologie virală. Caracterizat de afectarea sistemului nervos central, care este însoțită de agresiuni irepresibile și alte forme de comportament inadecvat.

Programul de vaccinări și revaccinări

Boală Timp de vaccinare, frecvență Medicamente utilizate Ciuma carnivorelor Prima vaccinare - la 8 săptămâni. Revaccinarea - la 12 săptămâni. Revaccinarea ulterioară - la vârsta de aproximativ 9 luni sau un an, este legată de schimbarea finală a dinților (după care imunitatea animalului este foarte slabă). Toate revaccinările ulterioare - anual, cu un interval între vaccinări (dacă vaccinurile nu sunt polivalente) de cel puțin două săptămâni. , ASTERION DHPPi Nobivac KC Leptospiroza ASTERION DHPPiL, Nobivac® Lepto Rabia Prima vaccinare - la 12 săptămâni. Revaccinarea ulterioară - la vârsta de un an. Apoi - anual, cu un marcaj obligatoriu în pașaportul veterinar al animalului Nobivak Rabies, Rabizin, Eurikan RL și Nobivak RL

Pregătirea cățelușului pentru vaccinare

Vaccinarea la timp reduce riscul de a dezvolta boli (în medie) cu 80-85%. Eficacitatea sa poate fi redusă semnificativ datorită influenței unor factori „obișnuiți” precum puricii, păduchi și helminti. De aceea, înainte de vaccinare, câinele trebuie tratat împotriva viermilor și ectoparaziților..

Astăzi, vaccinările sunt foarte scumpe și, prin urmare, puteți cheltui inutil o mulțime de bani: catelul nu va dezvolta imunitate și riscă să prindă o infecție în orice moment. Dar acesta nu este cel mai rău lucru. Este mult mai rău că toxinele acelorași helminti pot contribui la „perversiunea” formării imunității. Drept urmare, răspunsul imun la cățeluș va fi nu numai slab, ci și anormal..

Unii experți consideră că acest lucru poate duce ulterior la dezvoltarea patologiilor autoimune. Prin urmare, nu trebuie să neglijați o regulă simplă: cu cel puțin 10 zile înainte de vaccinare, catelul este tratat pentru viermi și purici.

Posibile complicații după vaccinare

Deoarece corpul copiilor nu este încă prea puternic și o serie de medicamente de mai sus sunt, în unele cazuri, greu de tolerat chiar și la câinii adulți, se pot dezvolta următoarele „efecte secundare”:

  • Îmbunătățirea generală temperatura corpului.
  • Uneori se formează umflături la locul injectării.
  • În primele ore după vaccinare, cățelușul poate renunță la hrană (dar setea trebuie să rămână).
  • Animalul devine adesea letargic și apatic, există o somnolență vizibilă.

Dar! Toate simptomele de mai sus ar trebui să dispară spontan la cinci sau opt ore după vaccinare. Dacă proprietarul le observă și după această perioadă, este necesar să contactați medicul veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vaccinări obligatorii pentru puii sub un an: un program aproximativ