Descrierea rasei de câini bichon frise

Bichon Frise: descrierea raseiCâinii Bichon Frise sunt o celebră rasă decorativă originară din Franța. Acestea pot fi identificate prin haina albă, mătăsoasă și cret..

În ciuda dimensiunii lor mici, reprezentanții rasei de câini Bichon sunt foarte curajoși și inteligenți. Sunt foarte loiali proprietarilor lor, adoră să comunice cu ei și să meargă pe peluze. Reprezentanții rasei Bichon Frise sunt foarte pasionați de îngrijitori, deoarece acești câini sunt foarte pasionați de diferite proceduri de stilizare.

Bichon Frise: descrierea rasei

Câinii Bichon Frise sunt foarte atenți la ei înșiși și puțini oameni sunt capabili să reziste farmecului lor. Sunt incredibil de activi, amuzanți și socializatori..

Această rasă de câine a fost crescută în regiunea mediteraneană în secolul al XIV-lea prin traversarea barbetului spaniel de apă cu un pudel. La început, Bichonii erau considerați un câine de vânătoare, dar apoi totul s-a schimbat..

Dacă vorbim despre descrierea reprezentanților rasei, atunci merită menționat următoarele:

 • picioare scurte;
 • schelet puternic;
 • cam de două ori mai mare decât un chihuahua;
 • greutatea în diametru este de 3-6 kg;
 • înălțimea animalului la greabăn este în medie de 25 de centimetri.

În ceea ce privește descrierea externă a câinelui, mulți proprietari susțin că bichonul Frise știe să zâmbească. Se crede că motivul principal al popularității acestui câine este al lor lână moale densă. Și chiar și persoanele alergice îl tolerează mai ușor decât alții..

Culoarea câinilor nu este doar albă, ci și următoarea:

 • cu pete gri pe urechi;
 • cu caise.

Bichon Frise: personaj de câineO altă trăsătură caracteristică este slaba toleranță pentru singurătate. Dacă câinele este lăsat mult timp, își va mesteca lâna sau pielea din plictiseală. Și va latra foarte tare, ceea ce s-ar putea să nu-i placă mult vecinilor dacă locuiți într-un apartament..

Bichon Frise nu are nevoie de exerciții fizice active, dar are nevoie de plimbări în mod regulat.

Potrivit experților, câinii Bichon Frise - una dintre cele mai sănătoase rase. Ei trăiesc aproximativ 20 de ani și se pot adapta cu succes la diferite condiții..

Un astfel de câine aparține categoriei familiei și este recomandat să-l aveți pentru cei care au copii.

Abilitățile intelectuale și caracterul Bichon Frise

Firește, Bichonii nu sunt la fel de inteligenți și inteligenți ca Labradorii sau Ciobanii, dar în comparație cu alte animale de companie decorative, sunt destul de inteligenți. Și, de asemenea, au o dispoziție foarte jucăușă, țin mai des animalul tău în brațe, îl mângâie și îi acordă mai multă atenție..

Bichon Frise sunt foarte docili și ascultători. Ei înțeleg bine psihologia stăpânului lor. Este relativ ușor pentru câini să perceapă cele mai simple metode de antrenament, dar dacă comunicați constant cu ei. De asemenea, câinilor le place să fie lăudați, fotografiați și, încercând să-i facă pe plac proprietarului, vor efectua trucuri.

Este demn de remarcat capacitatea acestor câini de a efectua diferite trucuri, motiv pentru care devin deseori artiști de circ..

De ce îngrijire are nevoie un câine Bichon Frise?Datorită sociabilității, ludicității și ușurinței educației, reprezentanții acestei rase sunt perfecti chiar și pentru crescătorii de câini începători. Dar nu este nevoie să le instruiți intenționat, deoarece rasele decorative nu sunt prea predispuse la acest lucru. Aceste animale de companie adoră atunci când proprietarii comunică constant cu ei, pe care sunt gata să-i încânte în permanență cu comportamentul și caracterul lor jucăuș. Mai mult, el nu se răcorește cu vârsta, atât puii, cât și câinii mai în vârstă sunt activi.

Aspectul delicat și diminuarea nu sunt o piedică pentru curajul înnăscut și disponibilitatea de a-și proteja stăpânul. Lătratul rasei este foarte puternic și puternic, dar nu se recomandă utilizarea Bichons ca câini de pază..

Acești câini nu le plac tratamentul dur, dacă proprietarii manifestă agresivitate și violență față de ei, atunci pot deveni fără spini și retrași. Și Bichonii sunt foarte iubitori de copii și nu manifestă furie față de ei..

Cu toate acestea, experții consideră că reprezentanții acestei rase nu sunt pe deplin potrivite pentru păstrarea în familii cu copii foarte mici. Iar ideea nu este în natura câinilor, ci în faptul că bebelușii pot răni accidental un animal sau chiar îl pot ucide. Acești câini au foarte oase subțiri, mai ales pe picioarele din față și pe coloana vertebrală.

Dar pentru persoanele în vârstă, astfel de câini vor fi prieteni grozavi. Motivele sunt:

 • independența Bichonilor;
 • nepretenția lor în ceea ce privește îngrijirea;
 • comunicarea cu animalele poate fi terapeutică.

Chiar și apariția acestor animale de companie îi ajută pe bătrâni să se acorde gândurilor pozitive și să păstreze credința în viață. De foarte multe ori sunt pornite în case de bătrâni..

Bichon iubește plimbările activeReprezentanții acestei specii fac contact bun cu alte animale de companie dacă cresc împreună sau dacă un al doilea animal de companie apare în casă după el. Problemele apar doar atunci când un animal de companie apare pentru prima dată într-o casă în care locuiește deja un câine mai mare. În acest caz, proprietarilor nu li se recomandă să le lase în pace până nu se asigură că au găsit un limbaj comun. Reacția la trecători sau la oaspeții Bichons este de obicei calmă și depinde de dispoziție. Dar nu manifestă agresivitate.

Caracteristici ale antrenamentului și activității fizice

Reprezentanții acestei rase relativ ușor de educat, dar numai dacă maestrul conduce un curs de ascultare tradițional pentru diferite tipuri. Dar nu se pot folosi forme speciale de antrenament..

Acești câini au nevoie de modalități consistente și atente de creștere și educare. Au un caracter puternic și delicat, sunt predispuși la independență, dar proprietarul trebuie, prin comportamentul său, să își arate sincer interesul pentru tot ceea ce face favoritul său.

Asigurați-vă că îi învățați comenzi de bază precum „Loc!”, „Vino la mine!” sau „Nu poți!” Pentru a face acest lucru, trebuie să fiți intenționat și persistent, dar să nu manifestați agresivitate. Amintiți-vă că cățelușii înțeleg totul perfect, dar nu sunt întotdeauna gata să urmeze porunca, așa că vor să își arate individualitatea și independența..

Un animal de companie acasă trebuie să fie obișnuit cu multe lucruri de umplutură, deoarece, la fel ca alte rase decorative, nu are nevoie de plimbări frecvente și lungi.

Bichon Frise: îngrijire, hrănire, antrenamentBichonii se disting prin longevitate și sănătate bună. Baza stării și dezvoltării lor se formează cam la vârsta de 3-8 luni. La acea vreme, puii erau foarte neliniștiți și jucăuși, gata pentru descoperiri constante..

La o vârstă mai mare, animalele de companie nu se mai joacă atât de des, dar, indiferent de circumstanțe, rămân mereu vesele. Și chiar și acasă într-un apartament mic, au suficient spațiu pentru sărituri și alergare. Când se joacă, câinii sunt capabili să se mențină într-o formă bună, dar uneori trebuie să le țineți companie, să îndepărtați tot felul de fire și obiecte traumatice de pe podea.

Trebuie să te plimbi cu animale, dar acest lucru nu se poate face în fiecare zi. În timp ce mergeți, amintiți-vă că câinii vor obosi rapid. Luați animalele de companie în brațe în timp ce coborâți sau urcați scările. Mergeți cu ei pe asfalt, ținând cont de faptul că au labele delicate, iar ghearele pot fi șterse în doar câteva ore. Cel mai bine este să vă plimbați animalul pe o peluză curată, moale și scurtă.

Cum să aveți grijă în mod corespunzător de Bichon Frise

În ceea ce privește îngrijirea și îngrijirea de bază, reprezentanții acestei rase nu sunt deosebit de sofisticați. Cu toate acestea, plecarea fără abilități speciale va fi totuși dificilă, mai ales dacă doriți ca animalul dvs. de companie să arate perfect, ca un participant la o expoziție specializată.

Care sunt caracteristicile îngrijirii bichonilor:

 • Cum să piepteneți un Bichon Friseperiați-le în mod regulat blana. Apropo, Bichonii nu sunt aproape predispuși la vărsare, iar lâna este sigură pentru persoanele care suferă de alergii. Protejați părul moale și mătăsos de încurcături, pieptănându-vă cu o varietate de perii de calitate. Evitați mișcările bruște la pieptănare, pentru a nu deteriora structura hainei;
 • deoarece lâna nu are capacitatea de a se curăța singură și este o marcă destul de mare, animalele de companie au nevoie se spală aproximativ o dată la două săptămâni sau chiar mai des la temperatura camerei. Șampoanele sunt folosite numai pentru acest lucru special;
 • după scăldat, haina animalului ar trebui se usucă, dar nu setați valorile maxime, deoarece aerul foarte cald este periculos pentru lână;
 • curățarea cu șampon uscat, destul de ușor de utilizat, este permisă în loc de zdrobire;
 • practica igiena ochilor animalului. Deoarece bichonii au multă blană pe față, aceasta poate pătrunde în ochi. Ochii trebuie curățați cu tampoane de bumbac, care sunt umezite cu un lichid special pentru ochi cumpărat de la un magazin pentru animale de companie. Trebuie să ștergeți cu atenție ochii animalului, îndepărtându-i secrețiile;
 • ai grija de urechi, gheare si dinti destul de simplu, cum este cazul altor rase de câini. Asigurați-vă că monitorizați în mod regulat igiena animalului dvs. de companie și învățați-l să proceduri de igienă încă din copilărie..

Urechile, dinții și ghearele sunt destul de frecvente în îngrijire. Igiena trebuie monitorizată în mod regulat..

Caracteristici ale hrănirii Bichon Frise

Reprezentanții acestei rase adoră să mănânce bine. Dieta trebuie să fie uniformă și să conțină o mulțime de legume și carne. Produsele din carne trebuie administrate seara în cea de-a doua hrană a animalului. Dar este mai bine să vă abțineți de la produse lactate, uneori (o dată la câteva zile) puteți adăuga puțin chefir la carne sau legume.

Nu este recomandat animalului să ofere carne de pasăre, de exemplu, rață sau pui, deoarece există opinia că, din cauza acesteia, animalele de companie pot suferi alergii, iar starea hainei se poate deteriora rapid.

Există producători de alimente pentru câini (în special Magnusson) care vând alimente uscate direct acestei rase, care se încadrează în următoarele categorii:

 • adulți;
 • pui;
 • câini care alăptează;
 • câini alergici.

Așadar, v-am prezentat o descriere și caracteristicile rasei de câini Bichon Frise. Acum, dacă vrei să ai un astfel de animal de companie, vei ști la ce să te aștepți de la el..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei de câini bichon frise