Descrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijire

Descrierea rasei de câini ShitsuRasa de câine Shih Tzu (Shitsu) este legendară și destul de veche Rasa tibetană

, fără a pierde popularitatea mai mult de un mileniu. În antichitate, acești câini trăiau doar în palatele împăraților, iar exportul lor în afara statului era pedepsit. După ce influența tradițiilor naționale s-a slăbit, acești câini uimitori au început să apară în casele nobilimii europene. Este demn de remarcat faptul că există convingeri că reprezentanții Shih Tzu au fost favoriții Buddha..

Shih Tzu nu poate fi confundat cu nicio altă rasă de câine, ca și ei caracteristică distinctivă sunt blană care curge mătăsos, dispoziție plictisitoare și ochi incredibil de inteligenți. Până în prezent, nu este dificil să dobândești un astfel de animal de companie, dar în acest caz, proprietarul trebuie să fie conștient de întreaga responsabilitate, deoarece acești câini au nevoie de îngrijire specială. Acest articol vă va spune despre descrierea standardelor rasei și, de asemenea, vă va ajuta să aflați despre caracteristicile îngrijirii acestor creaturi drăguțe..

Descrierea standardelor rasei Shih Tzu

 • Shih Tzu este o rasă de câiniBotul este scurt, pătrat, cu părul gros și lung. Nu există pliuri pe față, pigmentarea este continuă.
 • Buzele strânse la maxilar. Fălcile în sine sunt largi, mușcătura este clară sau dreaptă.
 • Ochii sunt rotunzi, întunecați, mari, depărtați, nu proeminenți. Aspectul este prietenos, amabil. Rama ochilor este neagră, albul nu este vizibil. Dacă animalul de companie are o culoare de scorțișoară sau chiar prezența unor pete maronii pe haină, culoarea ochilor poate fi mai deschisă.
 • Urechi agățate, mari, ridicate. Există un păr lung care curge pe urechi, iar urechile se potrivesc perfect cu capul.
 • Gâtul este muscular, uscat, fără pălărie sau pliuri. Capul câinelui este ținut cu mândrie, iar gâtul în sine are o îndoire frumoasă.
 • Pieptul este lat, bine căzut, adânc.
 • Spatele este puternic, drept.
 • Lomul este ușor arcuit, scurt, ferm.
 • Crupă ușor înclinată, rotunjită, musculară.
 • Burta ascunsă.
 • Coada legată în spate, înălțată, acoperită cu păr lung.
 • Membrele anterioare au un schelet puternic, la examinare, sunt vizibile antebrațele drepte și paralele. Umerii sunt așezați oblic, ferm. Coatele sunt strânse strâns pe piept. Cernele sunt înclinate, bine musculate și puternice. Labe sunt rotunjite, au tampoane elastice.
 • Picioarele din spate sunt bine musculate și bine dezosate. Coapsele sunt bine musculate și rotunjite. Metatars uscat, puternic, așezat vertical. Picioarele posterioare sunt rotunjite și au tampoane ferme.
 • Mișcările sunt elegante, netede, arogante.
 • Haina are un substrat moderat, nu creț, nu pufos, părul de gardă este destul de lung. Este permisă o ușoară ondulație. Este important ca lungimea hainei să nu restricționeze mișcarea câinelui. Pe cap, părul cade peste ochi. Pe corp, haina este lungă, iar pe bot, se formează barba și mustața. Este demn de remarcat faptul că, datorită faptului că părul crește pe podul nasului în sus și în lateral, câinii Shih Tzu sunt adesea numiți crizanteme..
 • Tipul de sex al rasei este pronunțat. Bărbații prin constituția lor sunt mai puternici, iar cățelele sunt mult mai ușoare.

Lasitatea sau agresivitatea este considerata un viciu descalificator..

Culoare Shih Tzu

Reprezentanții acestei rase vin în diferite culori, și anume:

 • Shih Tzu este o rasă de câini micinegrul;
 • aur cu alb;
 • ciocolată;
 • alb și auriu;
 • alb hepatic;
 • alb-negru;
 • aur cu o mască neagră;
 • albastru și cafeniu;
 • alb;
 • alb roșcat;
 • roșiatic cu mască neagră.

Descrierea personajului

Rasa imperială - ShitsuCinologii sau pur și simplu cunoscătorii acestei minunate rase observă că caracterul acestor câini este foarte asemănător cu cel al unei persoane. Shih Tzus sunt foarte curate, grațioase și frumoase și, important, foarte compacte. Pe baza acestuia din urmă, astfel de câini pot fi cazați chiar și în apartamente mici. Când un astfel de câine apare acasă, există o dorință constantă de a o mângâia și de a o îmbrățișa..

Este demn de remarcat faptul că un astfel de câine poate fi pornit nu numai în case, ci și în apartamente, deoarece nu au nevoie de activitate fizică excesivă, ci stil de viață măsurat vor beneficia numai psihicul lor. Dacă se dorește, Shih Tzu poate fi învățat să folosească o tavă de acasă, ceea ce va economisi semnificativ timpul la plimbări, mai ales dimineața. Dar, în nici un caz, câinele nu trebuie să fie privat de plimbări, cel puțin o dată pe zi, câinele ar trebui să fie în aer curat timp de 15-30 de minute.

Shih Tzu sunt animale foarte sociabile, iubesc oamenii mai mult decât semenii lor. În același timp, acești câini nu disting un singur stăpân din cercul întregii familii și respectă și iubesc în mod egal pe toată lumea, de la copii la bătrâni.

De regulă, acești câini sunt destul de liniștiți și își pot arăta abilitățile vocale doar la vârsta de câine și deja ca câini adulți, devin foarte tăcuti și latră numai atunci când este necesar. Este important ca Shih Tzu să fie foarte jucăuș și, în plus, să se atașeze foarte repede de stăpânii lor. Merită să ne amintim că Shih Tzu nu suportă singurătatea și începe să tânjească fără atenția umană. Aceste creaturi își aleargă adesea stăpânul pe tocuri, dar este important să știe cum să păstreze linia și să nu impună, ci pur și simplu să fie liniștiți în apropiere. De aceea, acești câini sunt considerați cei mai buni tovarăși..

Datorită naturii lor moi, Shih Tzu nu se descurcă bine cu rolul unui paznic, deci este important să înțelegem că lăsarea lui ca paznic este un risc, deoarece câinele pur și simplu nu poate manifesta agresivitate. Dar, în același timp, Shih Tzu este probabil cel mai bun câine pentru copii mici. Sunt foarte indulgenți față de copii și pot suporta uneori și nu cele mai plăcute farse..

După cum sa menționat mai devreme, aceste frumoase creaturi Au calități mentale incredibile și, după cum au remarcat mulți crescători, sunt foarte antrenabili. Speranța de viață Shih Tzu are în medie 17-19 ani.

Descrierea îngrijirii Shih Tzu

Tzu (Shih-Tzu) îngrijire și educațieCâinii Shih Tzu nu sunt prea exigenți în îngrijire. În ciuda faptului că câinele este moderat activ, nu necesită plimbări lungi și obositoare, dar este recomandat să petreceți timp cu el la jocurile de acasă. Datorită faptului că haina este considerată un avantaj al acestei rase, câinele are nevoie de scăldat și periat regulat. Dacă câinele nu participă la evenimente competiționale sau la expoziții, acesta poate fi tăiat, ceea ce va facilita foarte mult îngrijirea acestuia.

Un must pentru câinii Shih Tzu ar trebui să vă ștergeți ochii, pentru a curăța urechile și a tăia ghearele și pentru ca câinele să nu perceapă toate aceste manipulări drept tortură, este necesar să obișnuim animalul cu aceste proceduri chiar și de la cățeluș.

Dintre bolile comune ale câinilor Shih Tzu sunt:

 • Rasa de câine - frumosul Shih Tzuotita medie (datorită poziției strânse a urechilor, care împiedică aerisirea urechilor);
 • parodontita (ca măsură preventivă, este necesar să spălați dinții câinelui o dată pe săptămână cu o pastă de dinți specială, care poate fi achiziționată la un magazin pentru animale de companie);
 • boli respiratorii (câinele poate sforăi în timp ce doarme);
 • obezitatea ca urmare a mobilității reduse.

Caracteristici de putere

Atât hrănirea naturală, cât și cea mixtă sunt potrivite pentru această rasă. Baza dietei trebuie neapărat să fie produsele din carne învelite termic, precum și produsele din plante.

Puii mici ar trebui să mănânce alimente într-o cantitate totală de cel puțin 10% din greutatea corporală; pentru adulți, această cifră ar trebui să fie de 3 până la 5%. Este important să ne amintim că animalul are întotdeauna apă proaspătă și curată, accesul la care nu va fi limitat. Dacă animalul de companie este hrănit cu alimente uscate, atunci aceste alimente trebuie să corespundă în mod necesar vârstei câinelui..

Alegerea unui catelus

Atunci când alegeți un animal de companie, trebuie mai întâi să determinați pentru ce este, de regulă, există două opțiuni aici - câinele începe ca însoțitor acasă sau să participe la expoziții și concursuri. Pentru fiecare dintre opțiuni, există anumite clase de câini..

Puii sunt înțărcați dintr-o cățea la vârsta de patruzeci și cinci de zile după naștere. Atunci când cumpărați, se recomandă să inspectați nu numai cățelușul în sine, ci și părinții acestuia, precum și locul și condițiile în care a trăit. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că câinele este sănătos și că nu va exista probleme cu acesta în viitor, precum și să înțelegeți singuri ce reguli de păstrare trebuie să urmați și cum să creați condiții adecvate pentru cățeluș..

Este important să verificați cu crescătorul ce a mâncat catelul., au existat vaccinări, și, de asemenea, puii se pot hrăni singuri și cum se descurcă.

Cel mai bine este să optezi pentru un animal de companie cu o haină frumoasă și sănătoasă, activă, ușor în contact cu oamenii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijire