Descrierea rasei de câini și a naturii golden sau golden retriever

Labrador

În acest articol voi lua în considerare informații despre Golden Retriever, despre dificultățile de păstrare și îngrijire a unui câine cu un caracter minunat, flexibil. O să vă povestesc despre antrenament, precum și să analizez în detaliu mâncarea și plimbările în aer curat. Voi atinge tema alegerii unui cățeluș și a unui însoțitor fidel.

Descrierea rasei Golden Retriever

Să începem cu descrierea și caracteristicile câinelui. Golden retriever (din engleza „golden” - auriu, „a recupera” - a reveni) este folosit în vânătoare pentru a aduce jocul împușcat. Rasa provine din împerecherea câinelui galben de vânătoare Noyce și a spanielului de apă din tweed pentru a obține descendenți cu temperament mai bun, capacitate de înot și păstrarea abilităților de vânătoare.

Puii care au rezultat au fost încrucișați cu seteri roșii, iar adepții lor au fost crescuți în mod repetat la recuperatori negri, un câine galben de sânge și spanieli. Primul Golden Retriever Normandy Campfine a crescut în 1909.

Acum, această rasă este folosită și ca ghid pentru persoanele cu dizabilități, pentru reabilitarea copiilor cu dizabilități și pentru operațiuni de căutare și salvare..

Câine mare cu o greutate de 26 până la 41,5 kg, înălțime la greabăn pentru bărbați de la 56 la 61 cm, pentru cățele de la 51 la 56 cm.

Golden Retrievers sunt folosite pentru vânatul de vânătoare
Golden Retrievers sunt folosite pentru vânatul de vânătoare

Caracteristicile și dimensiunile Golden Retriever

În exterior, animalul are o serie de caracteristici:

 • Capul este proporțional cu corpul, cu o frunte largă și o parte parietală. Botul este lung, cu nasul pronunțat. Buzele sunt groase, cu mici pete, aproape de maxilarele puternice. Dinți albi și mari.
 • Ochii sunt ovali, separați, de culoare alun deschis până la maro închis, cu o margine întunecată în jurul ochilor.
 • Urechile sunt triunghiulare cu vârfurile rotunjite, căzute, cu un strat mic.
 • Corpul este dreptunghiular, puternic. Spatele este drept, cu lombul larg și abdomenul tonifiat. Gâtul este lung, musculos, ușor în greabăn.
 • Coada este lungă, pufoasă, coborâtă.
 • Membrele sunt puternice și musculare. Labe sunt rotunjite, cu degetele strâns presate. Picioare cu picioare negre elastice.
 • Blana este dreaptă sau ondulată, substratul este impermeabil și dens. Culoarea de la crem la auriu, păr alb este permisă în zona pieptului. Culoarea roșu-maro nu este de dorit. Nu există culoare argintie și albă.

Tipul exteriorului se distinge:

 • Britanici - pui cu un craniu mai lat, cu ochi întunecați, rotunjiți și membre musculare.
 • American - haina aurie mai puțin musculară, bogată.
 • Canadian - înalt ca statură și grațios în construcție, mai deschis la culoare.

Speranța de viață este de 10-12 ani.

Culoare crem
Culoare crem
culoarea maro
Culoare aurie

Reguli de întreținere și îngrijire

Dieta retweilerului constă dintr-o hrană echilibrată în conformitate cu greutatea animalului de companie. Puii sunt hrăniți de 4-5 ori pe zi, pe măsură ce îmbătrânesc, porția crește și numărul hrănirilor scade. Adulții sunt hrăniți de 1-2 ori pe zi.

Câinele este alergic, prin urmare nu este de dorit să dați mâncare de la masă.

Alimentarea este selectată în funcție de reacția individuală, sunt adecvate alimentările premium, super-premium sau holistice.

Sunt predispuși la supraalimentare, merită să urmăriți ceea ce mănâncă, inclusiv în timpul antrenamentului, o bucată mică de delicatese este suficientă pentru ei. Cu vârsta, ei execută comenzi bune pentru o jucărie preferată sau pentru atenția și afecțiunea proprietarului.

Ei merg cu puii de 5-6 ori pe zi timp de 20 de minute, în viitor numărul de plimbări este redus. O plimbare lungă până la 2,5 ore, o plimbare scurtă până la 1 oră cu un câine adult.

Reprezentanții acestei rase au o haină frumoasă și un strat gros, trebuie să fie pieptănat în mod regulat, nu are nevoie de o tunsoare.

Se muta de 2 ori pe an, lâna se colectează cu ușurință de pe suprafața podelei. Trebuie să vă spălați animalul de companie o dată pe lună, să vă spălați labele după fiecare plimbare. Este necesară îngrijirea ochilor și a urechilor, acestea fiind șterse cu produse speciale. Ghearele sunt tăiate pe măsură ce cresc, o dată pe lună.

Puteți păstra aurul într-un apartament sau în curtea unei case private, oferindu-i în același timp locul său. Nu merită să pui un lanț, nu pot fi singuri, au nevoie de dragoste, grijă și atenție a proprietarilor. Retrieverii pot trăi liniștiți într-un apartament dacă le oferiți plimbări lungi cu un maxim de energie consumată.

Retrieverii sunt tovarăși minunați, le place să alerge mult și sunt minunați pentru călătorii
Retrieverii sunt tovarăși minunați, le place să alerge mult și sunt minunați pentru călătorii

Personaj de câine auriu

Există opinia că câinii din această rasă sunt numiți aurii datorită naturii lor docile. Au multe avantaje: amabil, jucăuș, ascultător, rezistent, harnic și înțeleg perfect proprietarul datorită inteligenței lor ridicate.

Golden Retrievers nu sunt buni pentru pază, nu sunt agresivi.

Loial tuturor membrilor familiei, în special copiilor. Aceste animale sunt dame excelente, sunt răbdătoare, neofensive, se joacă cu ele cu plăcere și nu le vor face niciodată rău intenționat..

Familiile cu un stil de viață activ ar trebui să înceapă Goldens, deoarece animalul de companie trebuie să fie umblat, jucat și călătorit împreună în natură. Într-un sens, acest fapt poate fi numit un dezavantaj al rasei..

Instruire

Golden Retrievers se împrumută bine la antrenament și execută comenzi cu mare zel, încercând să-i facă pe plac proprietarului.

Cățelușul ar trebui să explice imediat ce este permis și ce nu. Dacă farsa rămâne nepedepsită, atunci bebelușul își va aminti și o va face în mod constant.

Este necesar să se obișnuiască animalul cu executarea clară a comenzilor cât mai curând posibil. De la 4-5 luni, ei învață comenzile: „Stai”, „Stai”, „Culcă-te”, „Pentru mine”. Proprietarul spune comenzile tare și clar, astfel încât cățelușul să înțeleagă și să se supună, iar la sfârșit vă încurajăm cu o delectare.

Caracterul câinelui este moale, dar trebuie să îi arăți câinelui locul său
Caracterul câinelui este moale, dar trebuie să îi arăți câinelui locul său

Antrenamentul serios începe mai aproape de anul când stăpânea comenzi simple. Această rasă este predată într-un mod jucăuș, diferit de dresajul câinilor de serviciu. Cei care nu au nicio experiență în creșterea animalelor ar trebui să contacteze îngrijitorii de câini.

Sănătate

Golden Retriever este un câine agil și vesel, plin de energie și sănătate. Reprezentanții rasei pot avea următoarele boli:

 • displazie a articulației șoldului;
 • alergii;
 • epilepsie;
 • Diabet;
 • boala von Willebrant;
 • displazie retiniană.

Cel mai adesea, bolile sunt cauzate de ereditate. Prin urmare, atunci când cumpărați un cățeluș, ar trebui să acordați atenție pedigree-ului și părinților animalului de companie..

Dacă devii proprietarul Golden, atunci ia-ți cățelușului un pașaport și face toate vaccinările conform programului de vaccinare.

Primul vaccin se administrează la 8-10 săptămâni, după deparazitare. Include vaccinări împotriva ciumei, hepatitei adenovirusului, adenovirusului căilor respiratorii, parainfluenza și enteritei parvovirusului. Următorul vaccin de rapel se administrează în 3-4 săptămâni, iar vaccinul împotriva leptospirozei și rabiei i se adaugă. Al treilea vaccin se administrează pe an, cu cele ulterioare în fiecare an.

Cumpărarea unui cățeluș și caracteristici de reproducere

Un cățeluș golden retriever costă în medie 25.000 de ruble. Un pui de clasă de spectacol va fi mai scump, prețul său va fi de 60.000 de ruble. Dacă catelul este mai ieftin, ar trebui să căutați motivele: căsătoria de reproducere, sănătatea.

Costul puiilor începe de la 25.000 de ruble
Costul puiilor începe de la 25.000 de ruble

Canisele Golden Retriever:

 • Moscova „Orașul pădurii”;
 • Moscova „Russian Retriever Club”;
 • Sankt Petersburg „Elmedano”;
 • Sankt Petersburg "YANKIE GODVIL".
Atunci când cumpărați un cățeluș, acordați atenție conținutului acestuia, stării câinelui, comportamentului și sănătății părinților săi.

Particularitatea creșterii unui golden retriever, ca orice rasă de câine, este de a obține pui sănătoși și de înaltă calitate. Pentru aceasta, crescătorii selectează o pereche de cățele și un câine cu un pedigree bun, fără căsătorie..

Golden Retriever este un câine de familie ideal, un companion excelent, nu-i place singurătatea și deține complet atenția proprietarului. Prin achiziționarea unui câine, sunteți responsabil pentru creșterea și socializarea acestuia. Odată cu apariția unui cățeluș în casă, vei găsi un prieten devotat și o bona bună pentru copiii tăi.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei de câini și a naturii golden sau golden retriever