Noi reguli pentru mersul câinilor în 2019

La Moscova, conform ultimelor statistici, există 190.000 de câini domestici. Până în 2019, nu exista un document legislativ separat care să reglementeze regulile pentru mersul în siguranță al câinilor în Federația Rusă: toate standardele au fost incluse în Legea federală generală „Norme pentru tratamentul animalelor”. Începând din 2019, au intrat în vigoare reguli care asigură siguranța animalului în sine și a celor din apropiere, precum și asigurarea siguranței bunurilor personale și publice.

Noile reguli de mers au modificări și au fost clarificate puncte suplimentare cu privire la locurile de mers pe jos, utilizarea echipamentelor de siguranță, curățarea și eliminarea excrementelor câinilor, lista raselor care sunt potențial periculoase pentru alții și sistemul sancțiunilor pentru încălcarea regulilor specificate în reglementările legislative..

Regulile mersului pe câini 2019

 • ocupă o suprafață de cel puțin 400 m2;
 • să fie situat la o distanță de cel puțin 40 m de instituțiile pentru copii și medicale și de cel puțin 25 m de zonele rezidențiale;
 • să aibă un strat care se recomandă a fi înlocuit o dată pe an;
 • să fie echipat cu dispozitive de colectare a excrementelor - cutii pentru câini.

Este interzisă utilizarea teritoriului plajelor, sporturilor și locurilor de joacă, a cimitirelor, precum și a locurilor unde se adună un număr mare de oameni pentru plimbare. În unele regiuni rusești, au fost stabilite unele restricții suplimentare: de exemplu, la Moscova este interzis să se ia câini la plimbare pentru copiii sub 12 ani..

Este posibil să vizitați zone verzi, parcuri și teritorii învecinate cu animale, cu condiția să fie permis de regulile reglementărilor interne ale subiectului Federației. La plimbarea cu un câine, trebuie respectate o serie de cerințe standard pentru a asigura siguranța celorlalți..

Fată Collie

Regulile de mers pe câine

Conform vechilor reguli, era interzis să iei câini la plimbare fără bot. Conform noilor reguli, acest lucru este permis prin păstrarea câinelui pe o lesă scurtă. Atât lesa, cât și botul trebuie utilizate pentru animalele mari cu o greutate mai mare de 15 kg și pentru câinii predispuși genetic la agresiune..

Lista câinilor cu agresivitate determinată genetic și care prezintă un pericol pentru alții include 69 de rase. Printre aceștia se numără Rottweilers, Bull Terriers, Doberman Pinschers, Bulldogs, Shar Pei, German and Caucasian Shepherd Dogs. Plimbarea unor astfel de câini fără echipament de siguranță este permisă numai pe teritoriul aparținând proprietarului animalului. Zona de mers pe jos trebuie să fie îngrădită și să aibă afișată o notificare într-un loc vizibil care să avertizeze prezența unui câine agresiv.

Gulerul câinelui trebuie să aibă o etichetă care să indice detaliile proprietarului, astfel încât, dacă animalul este pierdut, acesta să poată fi returnat proprietarului. Noile reguli obligă proprietarii să respecte standardele sanitare pentru întreținerea zonelor publice. Pentru a face acest lucru, în plimbări, trebuie să luați o lingură și o pungă în care sunt colectate excrementele. Este interzis să meargă câini lângă clădiri rezidențiale noaptea, de asemenea, este interzis ca o persoană care este în stare de ebrietate sau intoxicație să meargă cu un câine.

Fată plimbând husky

Reguli pentru călătoria cu un câine

Noile reguli reglementează cerințele de bază pentru transportul animalelor:

 • Pentru transportul câinilor de rasă mică, utilizați containere portabile speciale.
 • Pentru animalele mari, atunci când le transportați în mijloacele de transport în comun, este obligatoriu să folosiți o lesă și un bot. Câinele trebuie transportat folosind un scaun separat, adică proprietarul animalului plătește biletele de călătorie pentru el și câinele său.
 • În timpul călătoriei, proprietarul animalului trebuie să aibă cu el un formular veterinar nr. 1 și un certificat de sănătate a câinelui (un astfel de certificat este valabil trei luni și este eliberat de un medic veterinar).

Responsabilitatea pentru încălcarea regulilor câinilor plimbători

Aceste reguli sunt aprobate la nivel legislativ, proprietarul animalului este responsabil pentru încălcarea lor. Aceasta poate fi o sancțiune administrativă, o amendă sau o răspundere penală. Sancțiunile depind de tipul și gradul de încălcare; în diferite regiuni ale Rusiei, sumele lor pot diferi ușor, deoarece sunt aprobate de organismele locale de auto-guvernare.

Ciobanesc cu bot

La Moscova, din 2019, pot fi aplicate următoarele amenzi proprietarilor de câini:

 • pentru transportul unui câine fără lesă și bot în transportul public - de la 500 de ruble;
 • pentru vizitarea locurilor publice (magazine, organizații, biblioteci etc.) cu un câine fără lesă și bot - de la o mie de ruble;
 • pentru câinii plimbători fără lesă în locuri greșite (pe teritoriul unui parc, un centru de îngrijire a copiilor, un teren de sport) - de la o mie de ruble;
 • pentru contaminarea teritoriului cu excrementele câinilor sau deteriorarea animalelor din spațiile verzi - de la o mie de ruble;
 • pentru plimbarea unui câine de către o persoană într-o stare inadecvată - 5 mii de ruble;
 • pentru momeala oamenilor cu un câine, chiar dacă acest lucru nu a dus la vătămare corporală - până la 5 mii de ruble.

Dacă încălcarea este comisă în mod repetat, cuantumul amenzii va fi mult mai mare.

Răspunderea penală, în conformitate cu noile reguli, este prevăzută în cazul unui câine care provoacă vătămări corporale unei persoane, dacă comportamentul câinelui a fost provocat de acțiunile sau neglijența proprietarului animalului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Noi reguli pentru mersul câinilor în 2019