Habitatul, descrierea și stilul de viață al broaștei otrăvitoare

Păstrarea oricăror amfibieni de terariu, fie că sunt broaște, broaște, șerpi sau șopârle, necesită îngrijire specială de la crescător. Acest lucru se datorează faptului că marea majoritate a acestora, în ciuda calmului extern imaginar și a aspectului relaxat, sunt capabili să părăsească zona de habitat destinată pentru ei în cel mai scurt timp și să se ascundă într-un colț retras al casei tale. În plus, este important să se ia în considerare faptul că mulți dintre amfibieni sunt otrăvitori. Acest articol se va concentra asupra uneia dintre aceste specii - broasca otrăvitoare da.

Habitat

Această specie se caracterizează printr-o gamă largă de biotopuri naturale. Agi preferă să rămână în zonele cu soluri uscate de cele mai multe ori, totuși, în timpul năpârlirii, se mută adesea în biotopuri cu umiditate ridicată..Se găsesc foarte des la periferia multor orașe și orașe și uneori se urcă aproape chiar în centrul lor..

Știați? Broaștele, spre deosebire de broaște, sunt adaptate vieții pe sol, nu în apă. Sunt înotători foarte săraci și nu sar ca broaștele, ci se târăsc încet..

Cel mai mare număr dintre acești amfibieni poate fi găsit în America de Sud, precum și la marginea sudică a Americii de Nord..

Amfibienii includ, de asemenea tritoni, salamandră, vierme, acvariu axolotl.
Ele se găsesc adesea în Hawaii, Antilele, Filipine, Fiji, în unele părți ale Japoniei (pe insulele Ryukyu), Noua Guinee, Taiwan, precum și pe multe insule din Pacific și pe continentul australian..

Broasca aga preferă să trăiască în păduri tropicale perene și foioase, păduri și zone stufoase, păduri subtropicale cu frunze dure, mangrove și pe coastele mării, plantații, maluri de canale de irigații și șanțuri, de-a lungul malurilor lacurilor, râurilor și pâraielor, precum și în poalele dealurilor.

Descriere

Toad aha (din latină „broaște de mare”) - amfibian, care aparține ordinului fără cozi și este cea mai mare dintre toate speciile de broaște care locuiesc în America. Marimea broasca aga variază de la 15 la 30 de centimetri și depinde de sex, dietă, habitat și condițiile de mediu.

Greutate în acest caz, indivizii mari depășesc adesea 1 kilogram. Masculii sunt mai mici decât femelele.

Acești amfibieni trăiesc de obicei nu mai mult de zece ani, dar atunci când sunt plasați în condiții ideale, pot dura mult mai mult.

Există cazuri în care vârsta a reușit să trăiască până la aproape 40 de ani, dar nu încercați să repetați și să depășiți acest record, deoarece condițiile de laborator și o mulțime de materiale costisitoare vor fi necesare pentru implementarea cu succes..Culori, broaștele, cel mai adesea, gri sau maro închis, pe spate sunt vizibile nuanțe întunecate de pete, de diferite dimensiuni. Abdomenul este galben, cu un număr mare de pete maronii pe el.

Picioarele din față sunt complet lipsite de membrane, iar pe picioarele din spate sunt slab exprimate.

Aflați și despre o broască de genul broasca de copac.
Elevii, la fel ca majoritatea celorlalte specii nocturne, sunt orizontale. Crestele frunții sunt puternice, depășesc deasupra suprafeței craniului și formează un halo convex vizibil în jurul ochiului.

În spatele găurilor urechii sunt glande umplute cu mult venin.

Știați? Cel mai mare ambreiaj de ouă de broască găsite vreodată a numărat aproximativ 25.000 de ouă, iar lungimea sa a fost de aproximativ 20 de metri.
Bărbații au zone întunecate, întărite pe degetele de la picioare ale membrelor anterioare, numite caluri de împerechere. Sunt necesare pentru a facilita procesul de copulare cu femela, pentru a o menține în timpul amplexului și pentru a menține însuși stabilitatea masculului..

Aceste animale sunt destul de problematice de păstrat ca animale de companie, deoarece necesită o abordare foarte serioasă și aprofundată a formării și menținerii condițiilor adecvate de detenție..

Mai jos sunt toți parametrii pe care va trebui să îi respectați dacă intenționați să crească cu succes broasca agu ca animal de companie pentru o lungă perioadă de timp.

Vegetație

Trebuie remarcat imediat că acestor broaște rochii le place foarte mult să sape pământul pentru a se îngropa în el. În condiții naturale, acest lucru le permite să supraviețuiască perioadelor prea uscate, să aștepte ziua și să vâneze corect..

Prin urmare, plantarea oricăror plante în sol în terariu este o sarcină destul de nerecunoscătoare, deoarece amfibianul le va săpa în curând..

Terariul poate conține și Gecko, broasca testoasa de mlastina, scolopendra, eublefara, cameleon acasă, Melcii africani.

Se recomandă amplasarea în pământ, crearea unor condiții umbrite și formarea unei asemănări cu habitatul natural, plante artificiale sau ampeluoase plantate în ghivece închise, de exemplu: iederă, specii mici de ficusuri, filodendroni, orhidee, tradescantie, filodendroni, orhidee sau bromeliade.

Amintiți-vă că pentru orice broască interioară, vegetația din terariu nu este vitală pentru supraviețuire și, dacă aveți dificultăți în găsirea și menținerea plantelor din acvariu în stare adecvată, atunci acestea pot fi complet neglijate..

Cerințe privind terariul

Pentru aceste animale, un tip orizontal de acvariu este cel mai potrivit, al cărui volum minim ar trebui să fie de cel puțin 40 de litri per persoană.

O condiție prealabilă un terariu care funcționează normal este prezența încălzirii locale la lumina zilei sub formă de lampă cu oglindă, saltea termică, cablu termic sau lampă incandescentă orientată în jos.

În cel mai cald punct, în timpul zilei temperatura nu trebuie să depășească +32 ° C, iar noaptea +25 ° C, temperatura medie în terariu în timpul zilei ar trebui să varieze de la +23 ° C la +29 ° C, iar noaptea de la +22 ° C la +24 ° C.

Pentru ca broasca să aleagă confortabil un adăpost pentru sine, este recomandat să puneți diferite ramuri, lemn de drift în interior, puteți cumpăra structuri speciale sub formă de castele sau alte clădiri la magazinul de animale de companie.

Important! Este recomandat să puneți un strat subțire de mușchi deasupra așternutului de terariu, acest lucru va ajuta broaștele să sape cu ușurință sub așternut.

Este recomandabil să folosiți firimituri de nucă de cocos sau turbă de țărână mare, fără impurități, ca așternut. Este posibil să se utilizeze în acest scop un amestec de frunze de opal, nisip și turbă (1: 1: 1).

De asemenea, puteți așeza un strat de pietriș gros de 5 centimetri pe fundul acvariului și îl puteți acoperi cu pământ proaspăt deasupra cu un strat de cel puțin 8-10 centimetri.

Iazul de băut trebuie să fie la umbră, de preferință în cel mai îndepărtat colț de sursa de lumină.

Aceste animale sunt foarte puțin exigente în ceea ce privește compoziția apei, pot bea și înota în orice, dar apa ușor sălbatică este cea mai bună pentru ei..Pentru prepararea sa, puteți folosi sare de mare (1 linguriță de sare în 2 litri de apă).

Iluminarea conținutului agi este opțională, deoarece perioada principală a activității lor cade în amurg și noapte..

Cu toate acestea, pentru a îmbunătăți absorbția calciului de către animalele de companie și pentru a crește tonusul imunitar general, se recomandă instalarea unei lămpi UV în terariu în timpul zilei..

De asemenea, puteți avea un șarpe ca animal de companie exotic: lactat, boa de nisip, șarpe de porumb, piton reticulat, Filipinez tarsier, arici african, nurcă, şopârlă, năvod, păianjeni: păianjen de lup, tarantula, păianjen negru văduvă.

Îngrijire

De la sine, broaștele ar trebui manipulate cât mai puțin posibil, deoarece sunt destul de veninoase. Este recomandabil, după fiecare contact cu ei, fără greș, să vă spălați corect mâinile sub apă curentă și săpun..

Terariul trebuie curățat complet de așternut cel puțin de câteva ori pe lună, scoțând tot conținutul din acesta și spălându-l cu diferiți dezinfectanți, care este necesar pentru a preveni dezvoltarea bolilor fungice și bacteriene la animalele de companie..

Important! Pentru majoritatea broaștelor, dezinfectanții obișnuiți nu sunt adecvați, solicitați magazinului de animale pentru animale speciale, concepute special pentru amfibieni, des. mijloace.

Hrănire

Acasă, broaștele adulte mănâncă relativ rar - doar o dată la 2-3 zile. Cu toate acestea, trebuie amintit că dieta lor se schimbă semnificativ odată cu vârsta..

Mormolile trebuie să primească detritus, o varietate de alge, crustacee mici, protozoare, nevertebrate mici, suspensii de plante și hrană pentru acvariu pentru mormoloci.

Când mici reprezentanți ai speciei se formează din mormoloci, este necesar să le transferați într-un alt aliment, în general se recomandă să dați muște de fructe, viermi mici și greieri tineri.Pe măsură ce îmbătrânești, poți adăuga gandaci de bucatarie, viermi, crustacee, puțin mai târziu, merită să includeți șoarecii în furaj, apoi șobolanii și puii nou eclozați. Broaștele tinere și mormolocurile trebuie să se hrănească în fiecare zi.

Aceste animale pot fi, de asemenea, transferate în alimente non-vii, pentru aceasta, bucățile de pui sau orice altă carne sau pește slab sunt cele mai potrivite.

Șoarecii și șobolanii pot răni broasca atunci când îi atacă, de aceea este recomandat să-i lipsim de capacitatea lor de a se mișca deteriorându-le coloana înainte de a se hrăni.

Mâncarea animalului dvs. de companie trebuie să fie bogată în vitamine și calciu. Un accent deosebit ar trebui pus pe vitaminele B12, B6, B1, fitina și glicerofosfatul de calciu.În acest caz, hrănirea broaștelor tinere trebuie efectuată de mai multe ori pe săptămână, iar pentru adulți, o hrănire pe săptămână va fi suficientă..

Virulenţă

După cum sa menționat deja, cea mai mare cantitate de otravă este conținută în glandele din spatele urechii, cu toate acestea, atunci când comunicați cu acest amfibian, este necesar să se țină seama de faptul că otrava este conținută și în glandele care sunt situate pe tot corpul său, deși în cantități mult mai mici.

De asemenea, considerat otrăvitor planaria - pentru alți locuitori ai acvaruimului și centipede gigant.
Această aranjare a glandelor face ca copiii să comunice cu acești amfibieni deosebit de nesiguri, deoarece aceștia pot dona, fără să știe sau nu, glandele, ceea ce va duce la pătrunderea unei porțiuni mari de otravă pe pielea lor..

Pentru copii, un astfel de incident se poate sfârși chiar cu moartea..De asemenea, trebuie amintit că nu numai broaștele adulte sunt otrăvitoare, ci și persoanele foarte tinere sau chiar mormolocurile..

Merită să limitați interacțiunea celorlalte animale de companie cu aceste animale de companie, deoarece nu există cazuri izolate când un câine sau o pisică care se joacă cu o aga a murit de otrăvire.

Caracter și stil de viață

Aceste broaște preferă să ducă un stil de viață activ nocturn, în timpul zilei dorm adesea, îngropate într-o așternut sau într-un adăpost.

Nu este recomandat să le deranjați excesiv în timpul somnului de zi, deoarece acest lucru poate duce la întreruperea ritmurilor circadiene naturale, ceea ce va duce la alte tulburări în sănătatea animalelor de companie. Prin urmare, hrănirea se face cel mai bine noaptea sau după-amiaza târziu..Agi nu-i place când sunt luați în brațe, mângâiați și examinați îndeaproape la distanță apropiată, totuși, dacă vă obișnuiți animalul de companie cu astfel de interacțiuni chiar de la naștere, atunci nu îi va oferi un disconfort atât de semnificativ.

Toți reprezentanții speciei reacționează într-un mod similar cu aspectul absolut al oricărui membru al familiei sau, mai degrabă, practic nimic..

Acești amfibieni duce un stil de viață extrem de dinamic: mișcați-vă puțin în jurul terariului, scoateți câteva sunete și nu vă va provoca disconfort semnificativ chiar și în timpul activității lor, adică pe timp de noapte.

Uneori, singurul mod de a-i face mai plini de viață este să le arăți cina..

Reproducere

Puteți începe să crească broaștele descrise când ajung la vârsta de un an. Perioada de jocuri active de împerechere durează de la începutul lunii mai până la sfârșitul lunii octombrie. Pentru reproducerea terariului, cel mai bun timp de împerechere este perioada mai..

Înainte de a începe acest proces, va trebui să pregătiți un terariu de tip orizontal cu un rezervor închis.

Broaștele, după ce părăsesc starea de iernare, sunt așezate într-un terariu pregătit, în care imită în mod activ sezonul ploios, prin pulverizare abundentă cu apă (de mai multe ori pe zi) sau folosind diverse umidificatoare automate de aer.

Trebuie avut grijă ca umiditatea din acvariu să nu scadă sub 60%.După menținerea acestui regim timp de o săptămână, acvariul este deschis și rezervorul este umplut. Mai mult, pe parcursul lunii, ei continuă să mențină umiditatea ridicată în terariu..

Apă în rezervor trebuie să fie supuse unei filtrări și aerări constante. În acest scop, este necesar să instalați o pompă, un compresor de acvariu sau un extern filtru.

După împerechere, care durează de obicei câteva ore, femela va depune un număr arbitrar de ouă în rezervor, adesea de la 8 la 7000, care va arăta ca o panglică lungă și alunecoasă..

Odată ce acest lucru s-a întâmplat, broaștele adulte trebuie așezate într-un acvariu separat..

În câteva zile, mormoloci vor începe să apară din ouă, a căror dezvoltare pentru tinerii reprezentanți ai speciei va dura încă o lună.Temperatura apei potrivită în mod optim pentru mormoloci în creștere ar trebui să varieze de la +23 la +25 grade. Pentru a evita scăderea excrementelor prin consumul de mormoloci mai slabi cu alții mai dezvoltați, se recomandă sortarea acestora după mărime și plasarea lor în diferite corpuri de apă.

Este de dorit ca rezervoarele din acvarii să fie echipate cu poduri speciale pentru eliberarea persoanelor care au finalizat metamorfozarea pe mal.

Deci, sperăm că acest articol va răspunde la toate întrebările dvs. referitoare la această specie de broaște..

Vă recomandăm să monitorizați cu atenție, astfel încât animalul dvs. de companie să nu fugă, să o hrăniți în mod regulat și abundent, să îi monitorizați sănătatea și să împiedicați alți oameni și animale să o facă rău, iar apoi acest amfibian vă va încânta ochii cu prezența sa de mai mulți ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Habitatul, descrierea și stilul de viață al broaștei otrăvitoare