Descrierea rasei mini-doberman: caracteristici ale pinscherului miniatural

Caracteristici ale Pinscherului miniaturalMini-Dobermanul poate fi atribuit în siguranță numărului de rase unice. Combină o mare varietate de caracteristici care atrag mulți iubitori cu patru picioare. Cu toate acestea, unii oameni se tem de pincherul pitic, au sentimente duble față de el. Ce este cu adevărat această rasă, ce fel de caracter și dispoziție, cum este atractivă?

Exterior exterior

Pinscher miniatural DobermanPinschers în miniatură au apărut pentru prima dată în Germania. Aceștia sunt reprezentanți ai unei rase antice, ai cărei strămoși au fost crescuți în secolul al XV-lea. De-a lungul secolelor, crescătorii germani au început să lucreze la reproducerea raselor mai mici. În 1880, a fost aprobat standardul de rasă pentru Pinscherul miniatural. Era foarte căutată ca un câine de companie loial.

Avem această rasă este mai bine cunoscută sub numele mini doberman. Câinii din această rasă au un corp subțire și muscular, cu labele puternice și subțiri. Un cățeluș clasic în miniatură pinscher ar trebui să aibă urechile tăiate și coada. Cu toate acestea, în lumea modernă, mulți proprietari au început să refuze acest lucru..

La o vârstă medie, un mini-Doberman atinge o dimensiune de 25-30 cm. Cântărește aproximativ 5 kg. Pentru astfel de indicatori, și-a primit numele, deși seamănă foarte mult cu fratele său mai mare.

Dobermanii mici sunt diferiți două tipuri de culoare:

 • simplu;
 • bicolor.

Spectrul de culori vă permite să alegeți o mare varietate de opțiuni pe placul dvs. Culoarea monocromatică oferă nuanțe roșu-maroniu. Indivizii bicolori sunt negri și cafenii, cu o culoare strălucitoare caracteristică în jurul ochilor, la baza cozii și triunghiuri identice pe piept.

La câini haina netedă și strălucitoare, strâns la baza corpului. Capul este triunghiular. Ochii câinelui sunt în formă de migdale și de culoare închisă. Gâtul este de grosime medie, ușor arcuit. Rasa are un piept puternic. Pinscherul miniatural diferă de multe alte rase de câini în mers. În timpul mișcării, câinele își ridică picioarele din față în sus, asemănând mersului unui cal de călărie.

Caracter

Pinscher miniatural de la expozițiePentru un începător, această rasă de câine nu este potrivită. Pentru a crește în mod corespunzător un cățeluș capricios au nevoie de un crescător de câini cu experiență. El va putea să-l facă un prieten loial și devotat, precum și un asistent și paznic neînfricat..

Rasa este ușor de antrenat, ea activ și neînfricat. Astfel de trăsături de caracter sunt calități pozitive pentru alegerea unui câine ca paznic. Sunt buni apărători pentru stăpânul lor și sunt gata să se sacrifice pentru binele lui..

Dacă crești corect un câine, atunci un câine afectuos, iubitor și devotat va ieși din el. Acesta este un câine mândru și foarte curajos, gata să-și protejeze stăpânul în orice moment. Ei tratează bine copiii, cu toate acestea, nu tolerează manifestările nerespectuoase ale lor.. Nu trebuie să fie împerecheați cu copii mici care ar putea lovi sau ciupi Mini Doberman. În acest caz, câinele va răspunde infracțiunii..

Dacă este crescut corect încă de la început, atunci pincherul pitic va deveni un companion excelent. Este ideal dacă:

 • dacă proprietarului îi place să meargă în aer curat;
 • sunt copii cu vârsta peste 5 ani în familie;
 • proprietarii sunt plini de putere și energici;
 • nu există alte animale de companie în casă.

Ei pot trata alte animale de companie din casă cu dragoste și respect, dar numai dacă au crescut împreună. În condiții urbane, este recomandabil să vă retrageți doar cu lesa. ei au nevoie de o atenție constantă, deoarece cei zeloși reacționează la o lipsă de atenție față de sine. Deoarece rasa este foarte activă, manipulatorii experimentați de câini recomandă achiziționarea de jucării pentru aceasta, precum și predarea a ceva nou. Trebuie să începi să antrenezi un câine încă din copilărie, să înveți diverse trucuri, comenzi și să îl duci mai des la plimbări.

Întreținere și îngrijire

Micuț cățeluș pinscher în miniaturăMicii Dobermani nu au nevoie de îngrijiri serioase. Cu toate acestea, conținutul lor are propriile subtilități, știind despre care puteți ține cu ușurință un câine. Problemele pot apărea și atunci când cățelușul este foarte mic..

Mini Doberman ghearele cresc repede, prin urmare, acestea trebuie monitorizate constant și întrerupte în timp. Dacă neglijați această problemă, pot apărea probleme. De vreme ce urechile micului Doberman sunt erecte, praf și murdărie se acumulează rapid în ele. Trebuie acordată mai multă atenție urechi curate. Această rasă nu trebuie să sară de la înălțime, săriturile sunt periculoase pentru sănătatea câinelui.

Pincherul în miniatură a făcut o fotografie murdară mareMini Doberman Pinscher este cel mai bine păstrat într-o casă privată, din moment ce acesta îi place să latre tare. Într-un apartament din oraș, această caracteristică va cauza multe probleme vecinilor. Animalul de companie iubește să fie întotdeauna aproape de proprietar și sare foarte des în patul lui. Nu poate fi lăsat pe stradă, chiar dacă proprietarii locuiesc într-o casă privată. Câinele are nevoie de o cameră uscată și caldă și o nutriție adecvată. Sănătatea sa reacționează negativ la schimbările de temperatură dacă animalul de companie este afară pentru o lungă perioadă de timp.

Se recomandă să spălați haina de câteva ori pe săptămână fără diligență. Câinelui îi place această procedură.. Rasa este curată, dar scăldatul este adesea nedorit. Pincherii pitici sunt predispuși la răceli, iar tratamentele cu apă le pot provoca.

Alimente

Micul doberman mâncând prânzulMeniul micului Doberman ar trebui să fie echilibrat și gândit nu mai rău decât cel al unui câine adult. Când vă hrăniți cu produse naturale, ar trebui să acordați preferință cărnii. Câinii adulți trebuie să mănânce până la 500 de grame de carne pe zi. Cel mai bine este să alegeți carne de vită pentru a hrăni această rasă. Nu puteți da carne de porc grasă, iar în slabă este recomandabil să limitați.

Dacă dați organele interne ale păsărilor și ale animalelor domestice mari, atunci numai în formă fiartă de câteva ori pe săptămână. Este foarte util ca animalele de companie mici să ofere:

 • lactate;
 • ouă;
 • pește fiert fără oase, de preferință pește de mare.

Pentru o digestie bună, este recomandabil să dați câinelui dvs. plante alimentare. Multe legume sunt bogate în fibre:

 • varză;
 • morcov;
 • castraveți.

Este recomandat să preparați salate pe baza acestora și să le adăugați dovlecei, roșii, sfeclă. De asemenea, este bine să-ți hrănești animalul de companie cu diverse cereale, dar nu-i da griș, orz și terci de porumb. Ovăzul, hrișca, meiul și tărâțele sunt cele mai bune.. Nu puteți oferi animalelor de companie hrană de la masa de acasă, pe care proprietarii o mănâncă. Cotletele și cârnații sunt contraindicați la orice vârstă. Alimentele dulci și cartofii, care au un conținut ridicat de amidon, provoacă o reacție negativă.

Puii la vârsta de 1 lună au nevoie de 5-7 mese pe zi cu porții egale de mâncare. Când cățelușul are 2 luni, vă puteți hrăni de 3-4 ori pe zi și puteți crește treptat porțiile de mâncare. Cu 5 luni, numărul de hrană este redus de 3 ori. La această vârstă, este hrănit ca un câine adult. O atenție deosebită trebuie acordată apei. Câinele ar trebui să aibă întotdeauna acces la apă. Trebuie actualizat în timp.

educatie si antrenament

Rasă are o bună capacitate de învățare, pentru că are un nivel ridicat de inteligență. Este necesară o abordare iubitoare și afectuoasă, astfel încât catelul să înțeleagă o atitudine bună și să nu se teamă de pedeapsă. Nici nu ar trebui să strici prea mult câinele. Se crede că cel mai bun moment pentru a începe cu câinele dvs. este când are 3 luni. La această vârstă, sistemul ei nervos este deja suficient de dezvoltat pentru a memora comenzile.

Este recomandabil să începeți antrenamentul cu ceea ce iubește cel mai mult cățelușul. Poate fi o minge sau alt obiect aruncat de proprietar. Animalul de companie trebuie să-l aducă proprietarului. Cu o educație slabă, Pinscherul miniatural devine uneori o problemă reală pentru proprietari. În procesul de educație, toate trăsăturile caracteristice ale rasei ar trebui corectate..

Mini Doberman în antrenamentCâinii din această rasă trăiesc mult timp aproximativ 13-17 ani și, cu o bună creștere, vor încânta proprietarii doar mult timp..

Se recomandă să mergeți regulat cu animalul de companie la medicul veterinar, de exemplu, o dată la șase luni. Îngrijirea adecvată și atentă, creșterea bună, precum și alegerea unui cățeluș de rasă pură vor aduce rezultate pozitive și vor păstra sănătatea animalului de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei mini-doberman: caracteristici ale pinscherului miniatural