Descrierea rasei de câini laika siberiană de est

Descrierea rasei de câini Laika siberiană de est

În acest articol voi vorbi despre rasa de câine Laika din Siberia de Est. Voi face o descriere a aspectului animalului și voi face o istorie a originii. Vă voi spune despre regulile de întreținere și îngrijire. Voi descrie natura husky-ului siberian de est și voi da regulile educației și formării. Vă voi spune despre sănătatea acestor câini și despre costul unui cățeluș.

Descrierea rasei și istoria originii

Această rasă este un vechi rus de origine aborigenă. A fost utilizat în mod activ pentru vânatul din Siberia de Est și Centrală. Rasa Siberiană de Vest este o rasă de vânătoare a centurii forestiere din Ural, Siberia de Vest și Centrală. Strămoșii sunt Amur, Tungus, Baikal și Huskii Yakut.

Primul standard interimar a fost adoptat în 1952 și ultimul în 1981.

Aspectul este după cum urmează:

 • Marimea. Înălțimea minimă admisă este de 53 cm, maxima este de 64 cm.
 • Cap. Capul este mare, în formă de pană, craniul este suficient de larg. Trecerea de la frunte la bot este netedă. Nasul este negru sau ușor maroniu, botul este de lungime medie, înclinându-se ușor spre nas. Buzele se potrivesc perfect de gingii. Dinții sunt puternici, trebuie să existe un set complet - 42 buc. Mușcătura este strict o mușcătură de foarfecă. Ochii au o tăietură în formă de migdale, culoarea irisului este maro închis. Urechile sunt mici, ascuțite, erecte.
 • Locuințe. Schelet puternic, dar nu greu. Spatele este puternic, lat și drept. Linia de sus înclină ușor de la greabăn până la crestă. Pieptul este adânc și lung. Câinele este slab, uscat, bine musculos.
 • Coadă. Poate fi răsucit într-un inel sau în formă de seceră. Întins pe spate sau agățat deasupra. Într-o stare calmă, coboară, ajunge la articulațiile hock.
 • Extremități. Lung, uscat, bine musculos, așezat strict paralel unul cu celălalt. Unghiurile posterioare sunt bine definite. Picioarele sunt de dimensiuni medii, rotunde, bine tricotate.
 • Lână. Părul de gardă este foarte gros, grosier, grosier. Ondularea stratului este inacceptabilă. Substratul este abundent, dens, cald și moale, protejând în mod fiabil animalul de îngheț. Pe gât, haina este puțin mai lungă, formând un guler. Pe coadă și pe spatele membrelor, părul de gardă este lung, dar nu formează pene sau pălărie.

Diferența dintre husky-ul est-european este de dimensiuni decente, în comparație cu alte soiuri, înălțimea femelelor poate diferi, de asemenea: variază de la 53 la 61 cm, masculii - de la 55 la 63 cm.

Culorile standard includ: negru și cafeniu, negru, alb și negru, roșu, zonat, gri, maro, albastru, alb. De asemenea, sunt permise pete ușoare sau pete albe.

Descrierea rasei de câini Laika siberiană de est
Culoare albă
Descrierea rasei de câini Laika siberiană de est
Culoare alb-negru
Descrierea rasei de câini Laika siberiană de est
Zonarny
Descrierea rasei de câini Laika siberiană de est
culoare rosie

Caracterul animalului, educație și antrenament

Rasa Siberiană de Est este complet lipsită de agresivitate față de oameni, cu toate acestea, datorită auzului excelent și a simțului mirosului, simte un străin de departe și își anunță proprietarul despre aceasta cu o scoarță sonoră puternică..

Aceste animale sunt foarte independente, voite și încăpățânate..

Creșterea unui cățeluș începe imediat din momentul în care intră într-o nouă casă.

Aprecierile nu suportă constrângerea, este necesar să găsim un limbaj comun cu animalul și să construim parteneriate și prietenii.

Încep să antreneze un cățeluș pe un animal după 6 luni.

La începutul antrenamentului, este mai bine dacă animalul de companie este asociat cu un husky adult și cu experiență. Cursurile se țin din motive speciale sub supravegherea strictă a unui instructor cu o bogată experiență în vânătoare.

Descrierea rasei de câini Laika siberiană de est
Câinii sunt monogami și se disting prin loialitate excepțională față de proprietarul lor.

Reguli de întreținere și îngrijire

Iată regulile de bază pentru îngrijire și întreținere:

 • Hrănire. Huskii care lucrează sunt hrăniți de 1-2 ori pe zi. Este mai bine să vă hrăniți animalul de companie cu carne crudă și subproduse (60-70% din dieta totală), legume, cereale. Hrana uscată pentru câinii activi, mărcile Pro Pac, Pro Plan, Husse etc. sunt potrivite și pentru hrănirea huskilor..
 • Îngrijirea părului. Lana Laika are proprietăți speciale de respingere a murdăriei și a apei. Ei spală animalul de companie cu șampon o dată la 4-5 luni, dar dacă animalul locuiește în apartament, îl puteți spăla cu duș după fiecare plimbare sau pur și simplu ștergeți labele cu o cârpă umedă. În perioada de năpârlire, este recomandabil să pieptănați câinele zilnic.
 • Îngrijirea unghiilor, urechilor și ochilor. Ghearele pentru animale de companie sunt tăiate la fiecare 2-3 săptămâni sau pe măsură ce cresc din nou. Ochii și urechile sunt șterse periodic cu un tampon de bumbac umed.
 • Conţinut. Cel mai bun mod de a păstra Laika Siberiană de Est este o incintă puternică și închisă pe toate părțile, dar lanțul este contraindicat pentru aceste animale. De asemenea, nu este de dorit să aveți un astfel de câine în apartament..

Sănătatea husky-ului siberian de est

Laika din Siberia de Est este un câine cu sănătate bună și imunitate puternică..

Rasa nu are boli ereditare.

Animalele adulte trebuie vaccinate împotriva rabiei, în special pentru câinii care iau parte la vânătoare.

Din bolile virale, puii încep să se vaccineze de la 2 luni.

După prima vaccinare, revaccinarea se efectuează după 4 săptămâni, iar apoi procedura se efectuează anual. Înainte de introducerea vaccinului, câinele trebuie să fie viermi în 10-14 zile.

Descrierea rasei de câini Laika siberiană de est
Această rasă nu are boli ereditare specifice

Costul catelului și caracteristicile de reproducere

Înainte de a începe să alegeți un cățeluș, trebuie să decideți în ce scop aveți nevoie de un câine. Dacă mergi la vânătoare și vrei să crești un asistent pentru tine, ar trebui să apelezi la vânători doar pentru un bebeluș, modul în care devin descendenți de la câinii care lucrează la bestie.

Dacă doriți să creați doar un însoțitor care vă va însoți în drumeții sau călătorii, puteți acorda atenție animalelor expoziționale. În canise, se obțin pui cu o conformație excelentă, dar este puțin probabil ca acești câini să se arate ca buni vânători..

Trebuie să alegeți un animal de companie care are un card de cățeluș sau pedigree RKF. În caz contrar, puteți obține un câine mongrel.

Costul unui cățeluș Laika din Siberia de Est variază de la 5 la 30 de mii de ruble, în funcție de origine, de disponibilitatea certificatelor de muncă etc..

Puteți cumpăra un cățeluș de rasă în următoarele creșe:

 • Puii Laika din Pushkino
 • Jurak, Chelyabinsk

Laika din Siberia de Est este una dintre cele mai bune rase de vânătoare. Acești câini sunt apreciați în special de vânători. Astfel de animale sunt nepretențioase, se adaptează perfect oricărui climat, curajoase și rezistente.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei de câini laika siberiană de est