Experiența hrănirii puiilor la vârsta adultă

Hrănirea rațională a puiilor depinde de sănătatea și dezvoltarea lor la o vârstă mai înaintată. Dacă doriți să aveți un câine puternic și frumos, atunci acordați atenție tuturor perioadelor de hrănire a puilor, după ce le-ați îndepărtat de mamă..

În prima perioadă - supt, trebuie să ai grijă de dieta câinelui care îi hrănește descendenții. Perioada durează douăzeci și cinci de zile. Este foarte important ca puiul născut să înceapă să sugă laptele de la mamă, ceea ce îi va oferi protecție împotriva tuturor tipurilor de bacterii. În primele două săptămâni, sațietatea puiului nu este dificil de determinat. Ei dorm linistiti. Dacă scâncesc și se târăsc, atunci nu au suficient lapte. Trebuie să începeți să vă hrăniți, de mai multe ori pe zi, folosind amestecuri pentru hrănirea bebelușilor. Catelul este aplicat pe mamelonul mamei pentru un total de trei ore în timpul zilei, iar în timpul rămas doar doarme și câștigă în creștere. Până la sfârșitul perioadei de supt, încep să apară dinții, nu are suficient lapte și trebuie să fie hrănit cu lapte de vacă dintr-un bol personal alocat acestuia. Dacă el nu începe să-l înghesuie el însuși, trebuie să-l iei de cap și să-l înfige puțin în lapte. Își va linge nasul și totul se va rezolva.

În patru săptămâni, catelul va încerca să mănânce singur. În acest moment, el ar trebui să mănânce carne și produse lactate, atunci când se hrănește în trei mese. Hrănirea cu carne este un amestec cu grijă de piure de carne de vită ușor sărat, gătit împreună cu paste sau fulgi de ovăz cu adaos de morcovi, varză, sfeclă, spanac și așa mai departe. Hrănirea cu lapte constă dintr-un amestec preparat în lapte, folosind orez, grâu, fulgi de ovăz sau porumb, cu adăugarea zilnică de gălbenuș de ou, coajă de ou măcinată și o cantitate mică de zahăr. Puii de câini mari, după perioada de alăptare, sunt hrăniți de două ori cu carne (o sută de grame de carne în total) și de trei ori cu alimente lactate pe zi. La șase săptămâni, trebuie să fie hrăniți de șase ori, dintre care de trei ori cu alimente din carne (o sută cincizeci de grame de carne). La două luni - sunt hrăniți de cinci ori pe zi. La trei luni - sunt hrăniți de patru ori pe zi, alimente din carne de trei ori (trei sute de grame de carne pe zi).

De la patru luni - un furaj cu lapte și două furaje pentru carne. Carnea din această perioadă ar trebui să fie un sfert din totalul alimentelor. În acest timp, puii au nevoie de oase de vită pe care nu le pot mesteca. Această hrănire continuă până la vârsta de zece luni, când catelul refuză una din cele trei hrăniri (lapte). În această perioadă, el trebuie să mănânce o jumătate de kilogram de carne pură..

La douăzeci de luni câinele este transferat la două mese constante pe zi. Dimineața - lactate, seara - carne, în cantitate de doi litri grosime terci.

Pui de câine mijlocii, la vârsta de o lună și jumătate, sunt hrăniți de cinci ori pe zi - de două ori cu alimente lactate și de trei ori cu carne (o sută de grame de carne pe zi). De la începutul celei de-a doua luni, numărul meselor este redus la patru. Două dintre ele hrănesc cu carne (două sute de grame de carne). La patru luni, numărul hranei este de trei ori. Există două hrăniri cu carne (trei sute de grame de carne pe zi). Când cățelușul ajunge la opt luni, încep să-l hrănească de două ori pe zi, de ambele ori cu alimente din carne, crescându-i volumul total, cu aceeași cantitate de carne. La douăzeci de luni, puii sunt transferați la un regim de hrănire a câinilor adulți. Mic dejun ușor și cină consistentă (un litru și jumătate de terci nu gros cu două sute cincizeci de grame de carne fiartă, tocată mărunt).

Puii de câine mici, de la vârsta de două luni, se hrănesc de patru ori, jumătate dintre ei fiind carne (până la două sute de grame de carne). La vârsta de trei luni, hrănirea lor se potrivește de trei ori. Una dintre hrăniri este lactatele, iar cantitatea de carne este aceeași. La șase luni, sunt hrăniți de două ori pe zi. Creșteți volumul de alimente, cu aceeași cantitate de carne. De la vârsta de nouă luni li se administrează hrană precum câinii adulți - aproximativ un litru de hrană, cu aceeași cantitate de carne. Puii de câine în miniatură sunt hrăniți cât au nevoie. Nu vor mânca excesul.

Câinele trebuie întotdeauna hrănit la un anumit moment. Castronul, după ce a mâncat, trebuie îndepărtat, chiar dacă a mai rămas mâncare în el, învățându-l pe cățeluș, astfel, să mănânce toate mâncarea deodată. Următoarea hrănire este programată, întotdeauna mâncare proaspătă și întotdeauna dintr-un castron curat. Nu trebuie să îi dați câinelui nimic din masa de masă a proprietarilor. Acesta este un obicei prost. Câinele trebuie să aibă întotdeauna apă proaspătă. Mai ales iarna, vreme geroasă, dacă este în curte.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Experiența hrănirii puiilor la vârsta adultă