Concepte de bază despre antrenamentul câinilor

O persoană creează condiții de viață confortabile în jurul său. Toată viața caută să îmbunătățească viața, sănătatea și să obțină beneficii morale și materiale. Pentru ca câinele să nu cauzeze probleme, nu este o povară, ci devine un favorit al întregii familii, trebuie să vă decideți asupra rasei. Cu toate acestea, antrenamentul câinilor nu trebuie trecut cu vederea..

Pentru a face acest lucru, proprietarul trebuie să ia în considerare o serie de puncte și să încerce:

 • identifică trăsăturile comportamentale și studiază caracterul animalului de companie;
 • clar, luând în considerare caracteristicile câinelui, stabiliți sarcini fezabile și realizați-le la fiecare lecție;
 • să păstreze interesul animalului și să pregătească o varietate de activități care îl fascinează, dar nu îl obosesc;
 • creați condiții optime pentru dezvoltarea reflexelor la câine și lucrați cu concentrare asupra lor;
 • în procesul de antrenament, nu modificați comenzile, gesturile și semnalele dezvoltate anterior pentru controlul câinelui;
 • de fiecare dată pentru a recompensa animalul pentru o comandă executată corect;
 • lăsați câinele să înțeleagă că, în timpul orelor, sunteți „șeful” său strict, ale cărui ordine trebuie să le urmeze în mod clar, și după și în pauze - un prieten iubitor care poate mângâia animalul și se poate juca cu el;
 • stabiliți în prealabil un contact de încredere și construiți corect o comunicare „de lucru” - crearea unei atmosfere serioase și calde va indica faptul că ați pus deja bazele pentru dresajul câinilor, iar animalul va face față cu succes cursului complet de dresaj.

Instruire la domiciliu

Creșterea oricărui câine nu se limitează la faptul că îndeplinește în mod clar toate comenzile. Comunicarea și comportamentul zilnic acasă joacă un rol important. Dacă presupui de la o vârstă fragedă că puiul doarme lângă tine, atunci va fi foarte greu să eradici acest obicei. Așa este și cu orice altceva. Ar trebui să existe un loc, un castron și o serie de reguli clare de conduită acasă.

Antrenamentul câinilor

La ce vârstă începi să dresezi câinii de companie?

Pentru cele mai pozitive rezultate, antrenamentul câinilor la domiciliu ar trebui să înceapă în prima zi. Explicați imediat animalului dvs. de companie că are dreptul să facă față nevoilor sale într-un loc strict desemnat. De fiecare dată când regulile nu sunt respectate, îi spune cu voce ridicată locul unde ar trebui să o facă. Nu țipați - câinii înțeleg perfect vorbirea și intonația, țipatul doar îi sperie. În niciun caz nu pedepsiți fizic - câinele va deveni amărât în ​​timp, va evita comunicarea cu dvs. și mersul articular fără lesă se va transforma într-un joc de „recuperare”.

Aplicați aceeași metodă la restul cerințelor pe care le puneți pe cățeluș. Adesea bebelușii, când sunt rupți de mama lor, se plâng într-un loc nou și încearcă să-i fie milă de noul proprietar. Nu te încadra în furie! Desigur, este necesar să arăți grijă și afecțiune, dar în limitele admise.

Antrenamentul câinilor

Dacă decideți să pedepsiți un cățeluș pentru neascultare sau un fel de conduită necorespunzătoare, este mai bine să luați măsuri imediat. Un animal de companie care a primit o cenzură după ceva timp și a uitat deja de incidentul întâmplat pur și simplu nu va înțelege de ce este pedepsit și, prin urmare, nu va învăța o lecție.

Dacă un mic animal de companie prezintă tandrețe excesivă atunci când vă întâlnește după o absență îndelungată, nu-l certați sau împingeți-l. Ghemuit împotriva ta, își arată dragostea, în timp ce se teme că vei dispărea din nou..

Nu vă răsfățați și nu vă supra-patronați cățelușul. După ce s-a maturizat, se va aștepta la aceleași privilegii de la tine, dar un animal la o vârstă respectabilă va trebui să interzică răsfățul excesiv, iar tu însuți nu vei mai fi atât de atins de un câine sănătos.

Antrenamentul câinilor la domiciliu începe cu stăpânirea regulilor de comportament din cameră. În plus, cățelușul ar trebui să aibă jucării. O varietate de tot felul de aparate interesante îi va descuraja interesul pentru pantofi, perne și alte articole de uz casnic..

Încercați să vă lăsați catelul mai des în interior. Dacă se obișnuiește cu faptul că cineva este cu el tot timpul, atunci înțărcarea din lătrat va deveni o problemă suplimentară. Este mult mai ușor să preveniți necazurile decât să eliminați prostul obicei mai târziu cu ajutorul unui guler de antrenament pentru câini, care, de altfel, merită decent..

Antrenamentul câinilor

„Cultul personalității” al maestrului

O sarcină la fel de importantă este aceea de a orienta câinele către proprietar. Cu mulți milenii în urmă, strămoșii animalelor noastre de companie trăiau în haite, unde era un lider. Deci instinctul școlar nu a dispărut nicăieri, iar câinii moderni sunt, de asemenea, ghidați de un individ puternic, de regulă, alegându-și un singur stăpân și ascultând restul familiei într-o măsură mai mică. Pentru a nu se întâmpla ca puiul să înceapă să conducă toată gospodăria, ia inițiativa în mâinile tale. Particularitățile antrenamentului câinilor acasă sunt tocmai în a deveni o autoritate de neclintit pentru ea, al cărei cuvânt este lege..

Solicitați executarea tuturor comenzilor fără îndoială, nu acordați indulgențe și obțineți rezultate indiferent de ce. Cățelușul trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna că tu ești conducătorul casei, nu el.

Dresarea câinilor de rase diferite

Nu este un secret faptul că fiecare rasă de câini are propriile sale caracteristici. Cineva este afectuos și temător, altul este agresiv, al treilea este agil și așa mai departe. Antrenamentul este, de asemenea, individual.

Rase de luptă

Se crede că orice câine de luptă este, prin definiție, periculos și agresiv. Aceasta este o concepție greșită puternică pentru cei care nu au întâlnit-o personal. Faptul este că crescătorii de astfel de rase de acum câteva decenii au ales indivizi agresivi pentru împerechere pentru participarea ulterioară a descendenților la lupte. S-au câștigat mulți bani pentru asta. Cei care au fost mai puțin vicioși nu s-au calificat și au fost excluși de la reproducere.

Desigur, menținerea artificială a celei mai puternice gene a agresivității se face simțită, dar acest lucru nu înseamnă că, de exemplu, un boxer sau un taur Pete va mușca pe toți cei care trec. Un astfel de câine are nevoie de un proprietar cu un caracter de fier și o voință, o persoană slabă care speră că poate mângâia să crească un câine normal, inofensiv din punct de vedere social, luarea unui cățeluș de rasă de luptă este categoric contraindicată.

Antrenamentul câinilor

Puii de rasă de luptă ar trebui să primească o atenție maximă din prima zi. Dacă simți că nu poți face față de unul singur, contactează un instructor și primește lecții de antrenament pentru câini. Nu există animale de companie periculoase, există proprietari care nu și-au putut prelua controlul la timp.

Câini de vânătoare

Revizuire video a antrenării câinilor de vânătoare:

Luați în considerare rasele de câini pointing care sunt tovarăși minunați, preferatele copiilor și doar prieteni minunați și amuzanți. Temperamentul lor seamănă cu o mașină de mișcare perpetuă, al cărei ritm trebuie să corespundă proprietarului..

De exemplu, dacă luați un setter - irlandez, scoțian sau englez, pregătiți-vă pentru multe ore de plimbări zilnice de fond. Instinctul de vânătoare din ele este atât de dezvoltat încât, în condițiile orașului, se ridică pe o pisică, un porumbel și tot ce se mișcă. Fără vânătoare și activitate fizică, un astfel de câine din casă face multe daune..

Este dificil să antrenezi singur un câine de vânătoare, deoarece trebuie să înțelegi toate acțiunile sale, să recunoști intuitiv intențiile. Există școli pentru dresarea câinilor de rase de vânătoare, unde antrenorii experimentați vă vor ajuta să vă înțelegeți animalul de companie..

Desigur, lecțiile de antrenament pentru câini nu sunt ieftine. În plus, cu scopul de a înțelege reciproc cea mai apropiată, câinii destinați vânatului sunt învățați să înțeleagă comenzile prin gesturi, și nu prin cuvinte, ceea ce este aproape imposibil pentru proprietarul novice să facă singur..

Antrenamentul câinilor

Dacă condițiile în care locuiți nu vă permit să alergați cu câinele în fiecare zi, fiți pregătiți pentru faptul că atunci când mergeți fără lesă, acesta poate scăpa. Bineînțeles, instruiți-o să vă urmeze comenzile și să revină la primul apel, dar în cazul raselor de vânătoare, acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Câini de serviciu

Creșterea câinilor de serviciu este destul de obișnuită și există o mare varietate de rase de astfel de câini. Funcția principală a acestui grup de animale este de a ajuta oamenii. Securitatea, escortarea nevăzătorilor, poliția și serviciul de control al drogurilor permit acestor animale mai inteligente să aducă multe beneficii unei anumite persoane și societății în ansamblu.

O caracteristică caracteristică tuturor reprezentanților raselor de serviciu este dependența puternică de oameni. Acești câini, dacă sunt educați corespunzător, își vor urma proprietarul oriunde și vor urma toate comenzile cu sensibilitate și tandrețe. Perseverența și răbdarea sunt, de asemenea, puternic exprimate. Câinele îl poate aștepta pe proprietar într-un singur loc ore întregi. Antrenarea câinilor de serviciu nu este o sarcină ușoară, necesitând multe cunoștințe conexe. Cel mai bine ar fi să participați la un curs de formare a câinilor la un club de canisuri de serviciu. Abordarea creșterii acestor rase este foarte diferită de toate celelalte. Prețurile pentru antrenamentul câinilor într-un club bun nu sunt ieftine, dar un animal de companie care va servi cu fidelitate este mai scump decât orice bani.

Antrenamentul câinilor

Antrenamentul câinilor pentru adulți

Mulți proprietari cred că un câine adult nu poate fi dresat. Pentru a sparge acest stereotip și pentru a ajuta proprietarii să facă față animalelor de companie, crescătorii de câini sugerează utilizarea unor sfaturi dovedite pentru antrenarea unui câine adult acasă..

Nu vă fie teamă că lecțiile de antrenament vă vor epuiza, de fapt, vă veți distra cu animalul dvs. de companie de mai multe ori, iar timpul petrecut la cursuri va avea ca rezultat beneficiul reciproc..

Câinii adulți și neinstruiți sunt deseori eutanasiați în adăposturi speciale, deoarece proprietarii nu le pot face față. Această abordare este nejustificată, deoarece câinii de diferite rase la orice vârstă pot fi instruiți, cu condiția ca aceștia să fie tratați corect și să fie conduși în mod regulat. Vă recomandăm să luați în considerare sfaturile pentru auto-antrenarea unui câine adult, ascultând la care puteți obține progrese semnificative:

 1. Dacă câinele a respectat porunca corect și s-a comportat bine în timpul antrenamentului, merită laudă. Încurajați-o cu cuvinte amabile și bateți-o cu blândețe. Animalul va fi impregnat de o atitudine caldă și va încerca și mai mult.
 2. Nu vă loviți câinele nici măcar pentru neglijențe serioase. Un câine sacrificat nu va face niciodată un contact deschis.
 3. Folosiți comenzi simple. Este mai bine să începeți lecțiile de instruire cu comenzi laconice, cum ar fi „Stai”, „Stai”, „Culcă-te” și popularul - „Vino la mine”.
 4. Fii metodic. Luați timp pentru a vă antrena în fiecare zi (cel puțin 15-20 de minute) și, pentru a nu deruta animalul, nu modificați prea des comenzile din programul de antrenament.
 5. Rămâi întotdeauna încrezător și calm. Fermitatea neclintită în vocalizarea și anticiparea comenzilor va disciplina și liniști câinele.
 6. Obțineți ajutor de la membrii familiei oferindu-le instrucțiuni în avans.
 7. Mergeți cu animale de companie în mod regulat. Acest lucru îl va menține activ..
 8. Dacă câinele dvs. este distras și prea activ, jucați-vă și fugiți cu el pentru a vă răcori puțin..

În concluzie, aș dori să vă sfătuiesc să nu luați pentru a învăța câinii ceea ce nu le este prescris de rasă..

Setterul nu va juca niciodată în ringul de luptă, iar Pete Bull nu va vâna prepelițe. Alegeți un câine care vă este confortabil, care se potrivește ritmului de viață. Acordați atenție particularităților comportamentului cu copiii, adaptării sociale a rasei, cerințelor de îngrijire și temperament.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Concepte de bază despre antrenamentul câinilor