Enterita parvovirusului la câini

Enterita parvovirusului la câini se dezvoltă ca urmare a unei infecții a animalelor de companie cu un virus din familia Parvoviridae. Animalul său de companie poate „ridica” atât de la o mamă nevaccinată, cât și în timpul unei plimbări. Animalele adulte sunt mai puțin susceptibile la această boală, dar dacă nu au imunitate la agentul patogen al parvovirusului, există riscul de deces. Astăzi vă vom spune în detaliu despre simptomele și tratamentul unui câine pentru enterita parvovirusului..

Pe lângă animale, oamenii pot transmite și virusul. va aduce acasă pantofi, va mângâia un animal bolnav. Câți câini se infectează la spectacole sau concursuri? Puii mici pot „prelua” infecția de la mama lor nevaccinată.

Fecalele sunt verzi la început și apoi sângeroase

Din momentul în care parvovirusul intră în corpul cățelușului până când apar primele simptome, enterita poate dura aproximativ zece zile. Aceasta se numește perioada de latență / incubație. În acest timp, agentul patogen „câștigă forță”, se înmulțește activ, își mărește „numărul” înainte de a ataca corpul. Un curs acut este înregistrat mai des, enterita cronică este mult mai puțin frecventă. De obicei se întâmplă foarte repede. Și dacă nu acordați îngrijire veterinară animalului dvs. de companie la timp, atunci moartea este prea probabilă..

Simptome

La început, simptomele enteritei parvovirusului la un câine sunt aproape invizibile. Numai proprietarii atenți observă modul în care se schimbă comportamentul bebelușului.. Cei mai sensibili pui care au între două și zece luni. Bebelușii devin letargici, pofta de mâncare dispare aproape complet. Cățelușul nu are timp pentru jocuri. Cu toate acestea, nu întotdeauna. Uneori, astfel de cazuri sunt înregistrate și atunci când animalul rămâne vesel, activ și mănâncă excelent.

Temperatura corpului crește. În mod normal, la un cățeluș, acesta variază de la 37,5 la 39 de grade. În acest caz, nu trebuie să acordați atenție nasului. Mulți oameni cred din greșeală că, dacă nasul este rece, atunci animalul nu are febră. Totuși, amintește-ți de tine în momentul frigului. Ești rece, îți tremură, membrele sunt aproape înghețate și temperatura este ridicată. La fel se poate întâmpla și la animale. Prin urmare, este necesar să credem doar numerele de pe termometru.. Dacă indicatorul depășește 39, mergeți la medicul veterinar cât mai curând posibil.. În orice caz, a început procesul inflamator, care necesită o ușurare imediată..

Cu toate acestea, enterita parvovirusului la un câine nu este întotdeauna însoțită de o creștere a temperaturii. Deseori rămâne normal până la moartea animalului de companie. Prin urmare, este atât de important să știm ce alte simptome au enterita la un câine..

Simptomele enteritei parvovirusului la câiniManifestarea simptomelor
Cel mai proeminent simptom este arcuirea câinelui atunci când îl mângâie pe spate.Animalul de companie își trage coada, se îndoaie într-un arc. Abdomenul este foarte dureros la sondare. Acest lucru se datorează faptului că virusul infectează intestinul subțire. În el apare un proces inflamator, se umflă, devine dureros.
Vărsături

Datorită faptului că a început inflamația intestinală, digestia alimentelor este afectată. În prima zi, poate începe vărsăturile. Bucăți de furaje nedigerate pot fi găsite în acesta. Vărsăturile treptat devin cenușii și șiroase.

DiareeUrmătorul simptom al enteritei la câine este diareea apoasă. Culoarea sa este gălbuie la început, există dungi verzui la suprafață. Aceste vene sunt bucăți de mucoasă intestinală inflamată. Culoarea diareei se transformă în sângeroasă. Apare un miros putred. Acest lucru se datorează faptului că intestinele mor. Procesele se dezvoltă instantaneu, motiv pentru care enterita cronică este extrem de rară.
Refuzul de a mânca, apă. Deshidratare.Animalul de companie nu numai că nu mai mănâncă, ci și refuză apa. Datorită vărsăturilor și diareei constante, începe deshidratarea. Este ușor să o recunoști. Membranele mucoase vizibile (în gură și ochi) devin uscate și plictisitoare. De asemenea, corneea nu mai strălucește. Dacă corpul se deshidratează, animalul va muri foarte repede..
Durere abdominalăDin cauza intestinelor inflamate, câinele îl doare nu numai pe el, ci și pe stomac. Minciuna este foarte dureroasă pentru animalul de companie, așa că trebuie să stea constant. Își sprijină capul pe colț și stă în această poziție ore lungi. Moartea poate apărea în decurs de o zi, maximum trei din momentul în care au apărut primele simptome de enterită la câine. Acesta este motivul pentru care este atât de important să prescrieți în timp util un tratament eficient pentru enterita la câini..
Zăngănind în stomacUneori, proprietarii de pui spun că au auzit un zgomot puternic în burtica bebelușului. Dar practic nu există dureri abdominale. Dar animalul încă refuză hrana și apa. Spre deosebire de evoluția acută a bolii, în cazurile „cronice”, vărsăturile apar doar în a treia sau a patra zi după apariția primelor semne clinice. Pulsul și respirația s-au accelerat ușor, moartea în a patra sau a cincea zi. Insuficiența cardiacă devine cauza. Cu acest formular, nu există diaree. Sau apare aproape înainte de moarte.

Inutil să spun că boala este foarte gravă? Dacă găsiți unul sau mai multe simptome evidente ale enteritei parvovirusului la un câine, trebuie să consultați imediat un medic și să începeți tratamentul animalului.

Tratament

Cum se tratează enterita parvovirusului la câini? După cum vă amintiți din cele de mai sus, moartea unui animal poate avea loc atât în ​​prima zi după primele semne clinice, cât și în a treia. Nu întârziați tratarea enteritei la câini a doua zi, deoarece mâine s-ar putea să nu vină pentru cățeluș. Nu vă auto-medicați. Este nevoie de un regim de tratament eficient.tratarea unui catelus pentru enterita parvovirusului

Ulei de vaselină

Asigurați-vă că asigurați o liniște. Medicul poate recomanda utilizarea uleiului de vaselină (uleiul de floarea-soarelui „funcționează” puțin mai rău) în interiorul sau sub forma unei clisme. Acest lucru va ajuta la coagularea intestinelor. Ca urmare, virusul nu pătrunde în pereții membranei mucoase, iar conținutul toxic al intestinului nu este absorbit. Doar nu faceți acest lucru decât dacă medicul veterinar vă spune acest lucru. Nu forțați alimentarea.

Soluții saline

Este necesar să se dea soluții saline în interior. Farmaciile (inclusiv pentru oameni) sunt pline de pulberi care sunt destinate a fi utilizate în caz de deshidratare. Acestea conțin nu numai sare, ci și glucoză, precum și oligoelemente care sunt necesare pentru menținerea presiunii osmotice normale în celule. În timpul vărsăturilor și diareei, nu numai că se elimină apă, ci și sodiu și potasiu. Drept urmare, munca inimii este întreruptă. Este necesar să se dea o astfel de soluție în porții mici și foarte des (la fiecare 10-15 minute). Nu poți bea totul dintr-o dată. Puteți da dintr-o lingură, puteți turna puțin în gură dintr-o seringă (desigur, fără ac).

Alte medicamente

Dacă animalul are dureri severe, atunci un antispastic va ajuta. De exemplu, no-shpa sau analgin, doar neapărat în soluție. Nu are rost să dai medicamente prin gură. Fie vărsăturile vor începe, fie pur și simplu nu vor fi absorbite în tractul digestiv datorită îndepărtării conținutului din intestine prea repede.

Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți că aceste medicamente nu sunt principalul tratament pentru enterita parvovirusului la câini, ci doar un tratament secundar care elimină simptomele..

Enterita parvovirusului poate fi „distrusă” numai cu ajutorul unui ser specific, care conține anticorpi gata preparați. Acești anticorpi sunt obținuți din sângele animalelor recuperate. Este imposibil să vindeci un câine fără imunoglobuline sau ser.

Alimente

În loc să mănânci, este necesar să dai o soluție de glucoză sau acid ascorbic de băut în porții mici. Acest lucru va ajuta la menținerea vitalității. După aplicarea unui tratament specific, este necesar controlul unui medic veterinar pentru încă o săptămână. Se pot prescrie vitamine și antibiotice. Antibioticul nu va ucide parvovirusul, dar va face față unei infecții bacteriene minore care complică boala, provocând complicații suplimentare.

Tratamentul trebuie efectuat cât mai curând posibil pentru a evita complicații grave. Enterita la câini nu va dispărea de la sine, dar poate lua cu ușurință viața unui catel. Prin urmare, nu neglijați vaccinarea. Este necesar să se vaccineze atât mama (înainte de sarcină), cât și puii (după înțărcare de la o mamă care alăptează).

Vă rugăm să rețineți că articolul este dedicat special tipului de parvovirus. Există și alte tipuri enterita la câini.

Mai aveți întrebări? Le puteți adresa medicului veterinar intern al site-ului nostru în căsuța de comentarii de mai jos, care le va răspunde cât mai curând posibil..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Enterita parvovirusului la câini