Rase de câini de păstor

Rasele de câini de păstor sunt una dintre cele mai vechi de pe planetă. Din timpuri imemoriale, omul a domesticit oi, capre și bovine sălbatice. Atunci prietenii cu patru picioare au devenit tovarășii constanți ai păstorilor. Vă aducem la cunoștință o evaluare a celor mai populare rase de câini de păstor cu nume și fotografii.

Collie

Fapt istoric: Collie a salvat odată o distilerie dintr-un foc și și-a imortalizat numele pe o etichetă de whisky scoțian.

Border Collie

Una dintre cele mai bune „păstorițe” și cea mai inteligentă rasă din lume. Frontiera este visul oricărui crescător de câini, ea este capabilă să învețe și să memoreze peste 25 de comenzi din mers. Funcționează ca păstor independent, fără intervenția umană. Distinge fiecare oaie prin miros și știe să se înțeleagă cu ele. Se deosebesc de colinele obișnuite prin aspectul lor. Granițele nu se pot lăuda cu o frumusețe deosebită și arată în exterior ca niște câini albi și negri obișnuiți care pot fi găsiți în orice sat. Unicitatea muncii lor poate fi văzută în diferite programe de spectacol, precum și în filmul „Babe”. În creșele din Federația Rusă, prețul unui cățeluș border collie variază între 25 și 50 de mii de ruble.

Border Collie care pască oi

Heeler (câine australian de bovine)

Rasa a apărut ca urmare a încrucișării pe termen lung a câinilor diferiți, inclusiv a dingo-ului. Astfel, s-a născut un câine vindecător inteligent, dar încăpățânat, care știe să facă față celor mai dificile sarcini. În situații de urgență, câinele este capabil să ia decizii independente. „Ciobanul australian” are un puternic instinct de turmă. Acesta este un câine de statură mică și o constituție puternică, care funcționează armonios în compania de acest gen. Aruncați o privire la cum arată câinele australian de bovine în fotografie.

Tocurile se disting printr-o culoare neobișnuită, pătată, cu pete. Canisa de reproducție este situată în regiunea Moscovei, prețul unui cățeluș cu documente RKF este de 40-60 de mii de ruble.

Heeler păscând oile

Alabai (câine ciobanesc din Asia Centrală)

Câinii mari și puternici i-au ajutat pe asiatici să pască turme de oi în munți și și-au păzit casele. Alabai este un câine serios, cu un caracter calmant. Poate fi un prieten de familie afectuos și formidabil cu oaspeții neinvitați. Odată ce au fost expuși pentru lupte de câini, astfel calitățile unui războinic și a unui câștigător au rămas în sângele multor pui. Alabai este o rasă populară pentru protecția obiectelor și a caselor de țară. Există mai mult de două sute de creșe de reproducție, inclusiv cele din străinătate. Prețul unui cățeluș din Federația Rusă este de la 30 de mii de ruble, iar clasa de animale de companie este de la 10 mii. ruble. Ele pot fi adesea văzute în filme despre războiul din Afganistan, precum și în cinematografia statelor asiatice. Filme cu participarea alabaevilor: „Okhlamon”, „Boatswain”, „Makar-Pathfinder”.

Alabai și oi

Bernese Mountain Dog (Bernese Shepherd Dog)

Superba „ciobană” originară din Elveția. Este suficient să te uiți o dată la o fotografie a unui câine ciobanesc Bernese Mountain Mountain pentru a te îndrăgosti de el odată pentru totdeauna. A primit statutul de „cel mai frumos câine din lume” pentru aspectul său aristocratic și exteriorul elegant. Fermierii locali foloseau acești câini pentru păstorirea și paza ungulatelor. Bernz se distinge prin forță, rezistență, caracter calm și ascultare. În Rusia, crescătorii oferă pui de clasă de spectacol de vânzare la un preț de 50-70 de mii de ruble. Câinilor bernezi le place să acționeze în clipuri video și în filme, cu participarea lor puteți viziona filme: „Happy Together”, „Hello Fools”, „Equilibrium”, „Everything is Crazy About Mary”, „Shaggy Special Forces”, „Holy Cause”, „ Întoarcerea lui Mukhtar ".

Câine de munte Bernez care urmărește o oaie

Welsh corgi

În exterior, arată ca niște câini amuzanți și drăguți și este greu de imaginat că Welsh Corgi sunt păstori și păstori. Ei sunt cei mai mici reprezentanți ai acestei clase. Acestea se disting printr-un caracter agreabil, tăcut, inteligent, rezistent și eficient. Fiind mici, trec cu ușurință pe sub oi și îi mușcă de picioare, conducându-i într-un cerc. Pe lângă rolul unui păstor, ei sunt tovarăși buni pentru oameni. Welsh Corgi au o dispoziție veselă, sunt activi în jocuri. Puteți cumpăra un animal de companie atât de amuzant la un preț de 25 până la 50 de mii de ruble, în funcție de pedigree. Filmele „Viața unui câine” și „Cățelușul pierdut” au fost filmate cu participarea Welsh Corgi.

Welsh corgi care aleargă

Gloanțe

Maghiar de naștere, proprietarul unui „păr” incredibil. Puli este acoperit cu părul lung, care este răsucit în mănunchiuri. Pentru aspectul său dezordonat, este numit „mop”. Face o treabă excelentă de cioban, știe să păzească casa și să se joace cu copiii. Ciobănească maghiară este deșteptă, dar puțin încăpățânată. Are un instinct excelent și o vedere acerbă, în ciuda faptului că nu își poate vedea ochii de sub breton. Câteva pepiniere și crescători din Federația Rusă oferă gloanțe de vânzare la un preț de 40-50 de mii de ruble.

Gloanțe care rulează

Moody

O altă rasă maghiară de câini de păstorit cu impurități de sânge german. Moody se distinge prin activitate excesivă și memorie excelentă. Este folosită ca câine turmă, paznic și vânător, care face față perfect tuturor sarcinilor. Comunicarea cu o persoană este în primul rând pentru ea. Este foarte afectuoasă, prietenoasă și plină de viață. Este gata să pască pe toată lumea și mereu, inclusiv animale de companie și copii. Puteți cumpăra un cățeluș mudi în canisa Samolla (Sankt Petersburg). Costul unui animal de companie din categoria spectacol este de 50 de mii de ruble, o clasă de animale de companie este la jumătate din preț.

Moody

Ciobanesc sud-rus

Un uriaș alb, șubred, cu un suflet bun. Rasa provine din încrucișarea câinilor ciobănești și a ogarilor. Câinele Ciobănesc din Rusia de Sud este înzestrat cu calitățile unui păstor curajos, un paznic înțelept și știe să îndeplinească datoria de pază. În ciuda apariției unei „umflături shaggy”, ea este foarte rapidă și dexteră, afectuoasă și inteligentă. În timpul muncii păstorului, ea se contopeste cu turma de oi, deoarece este dificil să le distingem prin compoziția și culoarea lânii lor. Prețul unui cățeluș ciobanesc sud-rus este de la 15 la 30 de mii de ruble. Ofertele mai ieftine nu garantează un animal de rasă.

Ciobanesc sud-rus

Câine ciobanesc caucazian

Descendentă a lupilor de munte, face o treabă excelentă de păstor. Ea este deseori aleasă pentru protecția obiectelor grave, inclusiv a frontierei de stat. Hardy, inteligent, curajos și hotărât. Mulți consideră că câinii ciobănești caucazieni sunt vicios, deoarece au participat anterior la lupte cu câini, cu toate acestea, cu o educație și o instruire adecvate, devin animale de companie bune și ascultătoare, apărători ai familiei și gardieni. „Caucazienii” pot fi admiși pe teritoriu, dar nu vor fi eliberați niciodată de acesta fără ordinul proprietarului, prin urmare, nu merită să căutați un contact strâns cu ei inutil. Prețul unui cățeluș variază de la 15 la 45 de mii de ruble și depinde de pedigree-ul liniei. Filme cu participarea câinilor caucazieni: „Prietenul uitat de Loma”, „Porc și cioban”, „Când cazacii plâng”.

Câine ciobanesc caucazian pășune oi

Bobtail

Bobtailul englez shaggy este un prieten pentru oi și o furtună pentru lupi. De multe ori a ieșit învingător dintr-o luptă cu un prădător gri. În viața obișnuită, bobtail-urile nu sunt agresive și au devenit animalele de companie preferate ale multor familii. Serviciul lor de păstor a rămas în trecutul îndepărtat, dar nu și-au pierdut instinctul și sunt gata să aibă grijă de toți membrii familiei în permanență. „Bonele Shaggy” au o afecțiune specială pentru copii și nu îi vor jigni niciodată. Rasa este rară, prețul unui cățeluș ajunge la 3000 USD. Pepiniere sunt situate în Moscova, Sankt Petersburg, Smolensk, Ekaterinburg. Bobtail este vedeta ecranului, este adesea filmat în reclame pentru mâncare, cu participarea sa la filmul „Îmblânzirea șoricelului” și „Pisici împotriva câinilor”.

Bobtail

De fapt, există mult mai mulți câini de păstor în lume. Aproape în fiecare colț al lumii, unde este nevoie să pășunăm o turmă, propria rasă a fost crescută. Franța, Germania, Portugalia, România, Cehoslovacia, Italia, Belgia, Irlanda - toți se laudă cu propriii „păstori”. Numai în Australia și Scoția există aproximativ cinci soiuri. Toți sunt uniți de o singură calitate - sunt devotați nebunește omului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de câini de păstor